22006198 021

اختلال مبدل پوشی (دگرپوشی) چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(2 رای)
اختلال مبدل پوشی (دگرپوشی) چیست؟

مفهوم لذت بردن مرد از پوشیدن یک جفت جوراب ساق بلند می تواند خنده آور، رقت انگیز و کاملاً شوم به نظر برسد. این طور تصور می شود که روزی که همسری شوهرش با لباس های زیر زنانه ببیند، قطعاً یک ازدواج از هم می پاشد و یا اگر همکارانش از علاقه او به ریمل زدن و رژ لب اطلاع داشته باشند، به عنوان کارمند، مدیر و یا هر موقعیت دیگری تمام اختیارات خود را از دست خواهد داد. مبدل پوشی به نظر می رسد که در مواردی نوعی اعتراف به شکست است. امروزه در بسیاری از جوامع الگوها و ساختارهای موجود افرادی را که مشتاق پوشش های غیرمعمول هستند، نوعی موقعیت هشدار دهنده و انحرافی تلقی می کنند.

خود این عارضه در نوع خود یک اختلال محسوب نمی شود، اما لباس پوشیدن همچون جنس مخالف به منظور تجربه تحریک شدید جنسی ممکن است یک اختلال باشد. فرد مبتلا به این اختلال به دلیل تمایل به لباس پوشیدن متقابل دچار اضطراب، افسردگی، گناه و یا حتی شرم می شود. این احساسات اغلب محصول عدم تأیید شریک زندگی یا نگرانی خودشان در مورد پیامدهای منفی اجتماعی یا شغلی برای آنها است. ما در ادامه تلاش می کنیم به برخی از پرسش های معمول در این خصوص پاسخی ارائه نماییم.

افراد چرا مبدل پوشی می کنند؟

به طور کلی باید گفت که آنها از مبدل پوشی احساس خوبی دریافت می کنند. تحقیقات زیادی در مورد اینکه چرا برخی افراد هنجارهای معمول مربوط به ظاهر، لباس و رفتار یک زن یا مرد را می شکنند، انجام شده است، اما هنوز هم جواب قطعی و مشخصی برای آن پیدا نشده است. چیزی که در میان همه آنها مشترک است این باور است که «هیچ کدام از ما انتخاب نکرده ایم که زن باشیم یا مرد» بنابراین «بسیار بدیهی است که ما شخصیتی را که دوست داریم اتخاذ کنیم و احساسات واقعی خود را نسبت به خودمان بروز داده و آن چیزی که دوست داریم باشیم» از طرفی اگر یک فرد مبتلا اجازه بیان این جنبه از شخصیت خود را نداشته باشد، این امر منجر به احساس محرومیت در او می شود که ممکن است به یک افسردگی عمیق منجر شود.

اختلال مبدل پوشی (دگرپوشی)

مبدل پوشی از کجا شروع می شود؟

مبدل پوشی غالباً در سنینی سر بیرون می آورد که افراد بسیار جوان هستند. در دوران کودکی بسیاری از افراد احساس می کنند که ترکیبی از زن و مرد هستند و هنوز شناختی نسبت به مسئله جنسیت ندارند. پس از گذشت زمان و بالا رفتن سن است که این درک با بلوغ و بیداری جنسی تقویت می شود. این کشف اغلب با احساس کاملاً متفاوت بودن با دیگران و همچنین احساس گناه و شرم نیز همراه است. این احساس پدیده ای است که می تواند تا آخر عمر همراه فرد باشد.

آیا مبدل پوشی به معنی خواست تغییر جنسیت است؟

خیر. این افراد اساساً با جنس بیولوژیکی خود راحت هستند و قصد تغییر آن را ندارند. گرچه برخی از آنها از اپیلاسیون دائمی مو استفاده می کنند. اما تشخیص داده شده است که این کار تا حدودی غالباً به منظور هماهنگی جسم و روان افراد مبتلا به این اختلال انجام می شود.

آیا مبدل پوشی به معنای همجنس گرایی است؟

به هیچ وجه. اختلال مربوط به «بیان» جنسیتی است تا «ترجیح جنسی» آنها از این نظر با بقیه مردم فرقی ندارند. درواقع به عبارتی میتوان گفت که آنها «دگرجنس گرا» هستند، در صورتی که سایر اختلالات مشابهی که اشتباه گرفته می شوند دوجنس گرا یا همجنس گرا هستند.

زنان هم به مبدل پوشی روی می آورند؟

البته که زنان هم به مبدل پوشی مبتلا می شوند. اما آنها نسبت به مردان در جامعه کمتر مورد توجه قرار می گیرند. به طور معمول نیز یک زن می تواند لباس مردانه بپوشد و یا مدل موی مردانه داشته باشد بدون اینکه توجه دیگران را به عنوان فردی که رفتاری انحرافی و غیر معمول در جامعه دارد به خود جلب نماید. از یک طرف چنین چیزی از فرد مبتلا در برابر واکنش های محیطی محافظت می کند، چرا که او می تواند بدون جلب توجه، خودِ مردانه خود را بیان کند و به راحتی احساس رضایت درونی خود را برانگیزاند.

اختلال مبدل پوشی

نسبت به مبدل پوشی باید چه واکنشی نشان داد؟

همانند سایر مردم. یک برخورد مهربان و یک سوال دوستانه همیشه مورد استقبال قرار خواهد گرفت. آنها همواره به دنبال این هستند که به خاطر آنچه که هستند مورد احترام قرار بگیرند. همانطور که بیشتر آنها به طور مشترک بیان می کنند که: «ما کاری را که انجام می دهیم به خاطر خودمان انجام می دهیم و نه به منظور جلب توجه، رفتار مجرمانه، انحرافی و یا تحریک آمیز.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ