22006198 021

بیماری آتتوز (حرکت پریشی) چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(1 رای)
بیماری آتتوز (حرکت پریشی) چیست؟

آتتوز یک اختلال عملکرد حرکتی است. با حرکات انقباض غیرارادی مشخص میشود. این حرکات ممکن است پیوسته، آهسته و چرخشی باشند و همچنین ممکن است حفظ یک وضعیت متقارن و پایدار را دشوار کنند. آتتوز معمولاً در اثر اختلال هسته ساب تالاموس ایجاد میشود، هسته ساب تالاموس ساختاری در عقده های قاعده ای در مغز است. با آتتوز، مناطق بدن به طور مکرر تحت تأثیر قرار میگیرند که معمولاً شامل دست ها، بازوها و پاها میشوند. گردن، صورت، زبان و تنه نیز میتوانند درگیر شوند.

در حالیکه آتتوز ممکن است مداوم باشد، میتواند با تلاش برای کنترل حرکت بدتر شود. به عنوان مثال، اگر فردی که به این عارضه مبتلا است، بخواهد روی صفحه کلید کامپیوتر تایپ کند، ممکن است در کنترل محل فرود انگشتان و مدت زمان ماندن انگشتانش دچار مشکل شود. یادگیری در مورد علائم آتتوز و علل آن میتواند به شما کمک کند تا بهتر بفهمید که آیا این بیماری بر شما یا شخصی که دوست دارید تأثیر میگذارد یا خیر.

علائم آتتوز چیست؟

علائم و نشانه های آتتوز عبارتند از:

  • حرکات عضلانی آهسته، غیر ارادی و انقباضی
  • تغییرات تصادفی و غیرقابل پیش بینی در حرکت عضلات
  • بدتر شدن علائم با تلاش برای حرکت کنترل شده
  • بدتر شدن علائم با تلاش برای بهبود وضعیت بدن
  • ناتوانی در ایستادن
  • مشکل در صحبت کردن

افراد مبتلا به آتتوز نیز ممکن است «سرریز شدن عضله» را تجربه کنند. این موضوع زمانی اتفاق میافتد که شما سعی میکنید یک عضله یا گروه عضلانی را کنترل کنید و حرکت کنترل نشده ای را در یک گروه عضلانی دیگر تجربه کنید. به عنوان مثال، هنگامیکه سعی می کنید صحبت کنید، ممکن است افزایش فعالیت عضلات بازو را مشاهده کنید.

بیماری آتتوز

تفاوت بیماری آتتوز و بیماری کره چیست؟

آتتوز و کره بسیار شبیه به هم هستند. در واقع، آنها میتوانند با هم اتفاق بیافتند. هنگامیکه آنها این کار را انجام میدهند، به طور مشترک کورئواتتوز نامیده میشوند. آتتوز، با حرکات روان و انقباض خود، گاهی اوقات کره آهسته نامیده میشود.

علائم کره عبارتند از:

  • حرکات کوتاه و نامنظم
  • حرکات تند و ریتمیک مانند رقص
  • انقباضات ناگهانی عضلات
  • حرکات غیر ارادی که به طور ناگهانی و غیر قابل پیش بینی شروع و پایان می یابد.

کره در درجه اول صورت، دهان، تنه و اندام ها را درگیر میکند.

علل ایجاد بیماری کره آتتوز چیست؟

آتتوز اغلب نتیجه عوارض از بدو تولد است. همچنین میتواند نشانه ای از برخی بیماری های عصبی باشد. به ندرت منبع قابل اعتماد است، این ناشی از سکته مغزی یا ضربه است.

علل ایجاد آتتوز عبارتند از:

بیماری های گانگلیون پایه

آسیب یا بیماری در این قسمت از مغز ممکن است منجر به علائم آتتوز شود. عقده های قاعده ای مسئول صاف کردن حرکات عضلانی و هماهنگی تغییرات در وضعیت بدن هستند. هنگامیکه آنها قادر به کنترل تکانه های عصبی به درستی نباشند، حرکات عضلانی ناهماهنگ ممکن است رخ دهد. این بیماری ها ممکن است شامل بیماری هانتینگتون، بیماری ویلسون و غیره باشد.

مشکلات زایمان

اگر جریان هوای کودک در هنگام تولد قطع شود، خطر ابتلا به آتتوز در آنها بیشتر است. خفگی یا کمبود اکسیژن کافی میتواند به مغز آسیب برساند. همچنین تامین مواد مغذی لازم را قطع میکند و سطح دوپامین را در مغز افزایش میدهد. این اثرات ممکن است به عقده های پایه آسیب برساند.

زردی

در یک نوزاد، سطوح بالای بیلی روبین پس از تولد میتواند به گانگلیون های پایه آسیب برساند. درمان ممکن است سطوح این ترکیب را کاهش دهد، اما سد خونی مغزی که از بزرگسالان در برابر سموم در بدن محافظت میکند، در این سن به درستی تشکیل نشده است. بنابراین، بیلی روبین ممکن است بتواند به مغز نفوذ کند و باعث آسیب ماندگاری شود.

فلج مغزی (CP)

سی پی در اثر رشد غیرطبیعی یا آسیب به مغز ایجاد میشود. این آسیب بر توانایی کودک برای کنترل حرکات ماهیچه ای تأثیر میگذارد. CP که در درجه اول با آسیب به عقده های قاعده ای مرتبط است، به عنوان فلج مغزی آتتوئید شناخته میشود. این نوع سی پی میتواند به دلیل خفگی و سطح بالای بیلی روبین ایجاد شود.

سمیت دارویی

داروهایی که سطح دوپامین را در مغز افزایش میدهند، ممکن است به عقده های پایه آسیب برسانند و علائم آتتوز را ایجاد کنند.

سکته

آتتوز همچنین ممکن است پس از سکته مغزی یا تروما در بزرگسالان رخ دهد. آسیب به مغز ممکن است در حرکت نورون اختلال ایجاد کند. این میتواند منجر به علائم آتتوز و سایر اختلالات حرکتی شود.

بیماری آتتوز یا حرکت پریشی

تشخیص فلج آتتوئیک یا کره آتتوز چگونه انجام میشود؟

آتتوز نشانه یک اختلال است. به ندرت به خودی خود یک اختلال است. به همین دلیل است که پزشک شما برای تشخیص علت اصلی مشکلات حرکتی کار میکند. پس از شناسایی علت، پزشک میتواند آن را درمان کند. این باید به از بین بردن یا محدود کردن علائم آتتوز کمک کند.

برای تشخیص علت زمینه ای، پزشک اقدامات زیر را انجام می دهد:

  • سابقه پزشکی کامل
  • معاینه فیزیکی
  • آزمایشات خون
  • تست های تصویربرداری مغز
  • تست های عملکرد حرکتی

هر یک از این ابزارها برای کمک به پزشک در ارزیابی علائم شما و رد علل احتمالی طراحی شده اند. هیچ آزمایش قطعی برای بسیاری از علل احتمالی آتتوز وجود ندارد، بنابراین ممکن است مدتی طول بکشد تا تشخیص داده شود.

درمان آتتوز چگونه انجام میشود؟

درمان اختلال حرکتی بر علت اصلی تمرکز دارد. اگر وضعیتی که منجر به حرکات نامنظم عضلانی میشود درمان شود، علائم همراه باید کاهش یا از بین برود. گاهی اوقات ممکن است از درمان های خاصی برای کاهش شدت حرکات جدا از سایر درمان ها استفاده شود. این شامل:

  • داروهای ضد دوپامین: داروهایی که اثر هورمون را بر روی مغز سرکوب میکنند.
  • تزریق بوتاکس: درمانی که ممکن است به طور موقت اعمال غیرارادی عضلات را محدود کند.
  • کاردرمانی: تمرین عضلانی برای بازیابی کنترل.

منبع: healthline.com

نظرات کاربران:
کوهیار
پاسخ به این نظر
1402/11/24

پسر10 ساله من دراثرتصادف به این مشکل مبتلا شده اما پزشکان میگن ممکنه خوب بشه ولی چون دچار اسیب مغزی شده به نظربعیده ایا واقعا درمان قطعی داره این موضوع؟

0 0
بنفشه
پاسخ به این نظر
1402/11/18

خیلی تخصصی و جالب بود ممنونم و خسته نباشید میشه دراین زمینه مقالات بیشتری درسایت قراربدید لطفا

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ