22006198 021

آشنایی با شیوه های درمان استرس شدید در زنان

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(3 رای)
آشنایی با شیوه های درمان استرس شدید در زنان

زندگی انسان امروز به واسطه اوضاع نابسامان اقتصادی، بحران های اجتماعی، مشکلات خانوادگی و غیره با استرس شدیدی عجین شده است. استرس در واقع بار روانی حاصل از مسائل و مشکلات است که موجب درگیری فکری و گاهی جسمی انسان ها میشود. به طور کلی وجود استرس می تواند نیرو محرکه ای برای آغاز کارها باشد. بنابراین وجود آن امری اجتناب ناپذیر است. اما اگر میزان آن از حد طبیعی خارج شود بدون شک مشکل زا خواهد شد و عوارض بسیاری را از خود برجای خواهد گذاشت.

با توجه به اینکه زنان در کنار مسئولیت ها و دغدغه های خانوادگی در اجتماع نیز حضور پررنگی دارند، میتوان شاهد افزایش حجم استرس در آنها بود. مرتفع کردن این استرس مستلزم بهره بردن از روش های درمانی است که برای درمان استرس شدید در زنان در نظر گرفته شده است. زیرا افزایش استرس به واسطه عوارض بسیار شدیدی که از خود برجای میگذارد میتواند بسیار خطرناک باشد.

عوارض استرس در بانوان

مشکلات هورمونی

سلامت بدن زنان بیش از آقایان متاثر از عملکرد هورمون ها است. استرس میتواند با مشکلات هورمونی و در کنار آن بر هم خوردن نظم قاعدگی همراه باشد. این امر بر بار روانی وارد شده بر زنان می افزاید و منجر به افزایش استرس آنها میشود.

افسردگی

اگر به درمان استرس شدید در زنان توجه نشود بعد از مدتی میتوان شاهد بروز افسردگی در آنها بود. درمان افسردگی به مراتب بسیار سخت تر از استرس است.

درمان استرس شدید در زنان

مشکلات گوارشی

بروز مشکلات گوارشی از دیگر عوارض استرس شدید در بانوان است. استرس خود را با مشکلاتی همچون سوء هاضمه، زخم معده و سندروم روده تحریک پذیر و غیره نشان میدهد.

مشکلات پوست و مو

ریزش موی سر نیز میتواند در اثر استرس شدید رخ دهد. علاوه بر این بانوان در هنگام استرس به واسطه تغییرات هورمونی خود با مشکلات پوستی مانند آکنه و غیره نیز مواجه خواهند شد.

افزایش وزن

بسیاری از بانوان در حین استرس به خوردن زیاد از جمله خوردن مواد قندی روی می آورند. از این رو میتوان شاهد افزایش وزن در آنها بود. افزایش وزن خود عامل محدود کننده بارداری است. همچنین استرس با افزایش سطح آلفا آمیلاز در زنان همراه است. افزایش آلفا آمیلاز نیز منجر به ناباروری میشود.

بی میلی جنسی

در زنان متاهل افزایش حجم استرس با بی میلی جنسی همراه است. این بی میلی بدون شک بر زندگی زناشویی اثرات منفی خواهد داشت.

در کنار موارد ذکر شده عدم توجه به درمان استرس شدید در زنان میتواند منجر به سکته قلبی و مغزی شود. از این رو در هنگام بحران های شدید نباید از کمک روانپزشکان و روانشناسان زبده غافل شد. بنابراین بهتر است در جهت کنترل استرس مراجعه به گروه مشاوره مکث در اولویت هر امری قرار گیرد.

داروی درمان استرس

همانگونه که گفته شد درمان استرس شدید در زنان مستلزم مراجعه به متخصصان این حوزه است. در برخی مواقع با کمک درمان های روانشناسی میتوان از مشکلات و بحران های موجود عبور کرد. همچنین به شیوه های مدیریت استرس مشرف شد. اما گاهی درمان استرس شدید در زنان تنها با مصرف دارو امکان پذیر است. نوع دارو و شیوه مصرف آن تنها باید با مشورت روانپزشکان تعیین شود. بدون شک با یک جستجوی ساده در اینترنت میتوان لیست بلندی از داروهای موثر در درمان استرس را مشاهده کرد. اما هر گونه اقدام خودسرانه ای در این زمینه میتواند با تداخل دارویی و یا حتی اثرات جبران ناپذیر همراه باشد. از این رو بهترین انتخاب در جهت اثربخشی درمان دارویی مراجعه به روانپزشکان مرکز مشاوره اینجا مکث است.

استرس شدید در زنان

درمان استرس بحران 40 سالگی در زنان

درمان استرس شدید در زنان با توجه به علت بروز آن صورت میگیرد. عوامل گوناگونی میتواند منجر به افزایش حجم استرس شود. یکی از این عوامل، بحران سنی است. در زنان اصولاً 40 سالگی خود را با بحران روحی و افزایش استرس نشان میدهند. در باور عمومی در 40 سالگی زنان از دوره جوانی خداحافظی و وارد میانسالی میشوند. این عبور خود را با افزایش استرس و درماندگی نشان میدهد. علت افزایش حجم استرس در این سن به عوامل گوناگونی مرتبط میشود که در زیر به برخی از آنها اشاره میشود:

  • همه انسان ها در ایام جوانی برای روزگار میانسالی و پیری خود آرزوهایی دارند. اگر این آرزوها محقق نشوند و یا فرد در موقعیت مورد تایید خود قرار نداشته باشد، دچار استرس میشود. در واقع بانوان بعد از 40 سالگی گمان میکنند دیگر زمانی برای رسیدن به رویاهایشان ندارند.
  • برای بانوان زیبایی ظاهری بیش از آقایان اهمیت دارد. تصور بر این است بعد از 40 سالگی، مخصوصاً در حین نزدیک شدن به سن یائسگی، روند پیری سریع تر طی میشود. این تصور در زنان موجب شکل گیری باور عدم جذابیت و زیبایی میشود. این باورها و تصورات خود را با نگرانی و استرس نشان میدهد.
  • بانوانی که تا سن 40 سالگی ازدواج نکرده اند و یا فرزندی ندارند نیز ممکن است با ورود به این برهه زمانی دچار استرس شوند. در واقع آنها گمان میکنند از بخش هایی از زندگی جا مانده اند و زمانی برای دستیابی به آنها ندارند. این تصور در زنان متاهل متفاوت است. آنها گمان میکنند از ایام جوانی خود به قدر کافی بهره نبرده اند و خود را وقف فرزند و همسر کرده اند.
  • یکی دیگر از دلایل استرس بانوان در این سن، هراس از مرگ است. همه انسان ها با افزایش سن و قرارگیری در یک دهه جدید خود را به مرگ نزدیک تر می بینند. از طرف دیگر مشکلات مالی نیز میتواند در این بازه سنی مزید بر علت شود.

درمان استرس شدید در زنان چهل ساله امری کاملاً تخصصی است. در واقع باید مشکلات آنها در این بازه زمانی ریشه یابی شود و با توجه به علت بروز آن روان درمانگر اقدامات لازم را انجام دهد. در برخی از مواقع ممکن است مشکلات روحی زنان به مشکلات بزرگتری مربوط شود که خود را با بحران 40 سالگی نشان داده است. بنابراین در جهت درمان استرس شدید در زنان لازم است که مراجعه به درمانگران مرکز مشاوره اینجا مکث در اولویت هر کاری قرار گیرد. زیرا عدم توجه به استرس شدید ممکن است با عوارض جبران ناپذیری همراه باشد.

منابع: my.clevelandclinic.org، womensmidlifehealthjournal.biomedcentral.com، mankatoclinic.com

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ