22006198 021

شربت پرومتازین و عوارض عجیب آن

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(15 رای)
شربت پرومتازین و عوارض عجیب آن

پرومتازین را میتوان یکی از دارو های متعلق به گروه فنوتیازین ها معرفی کرد که با تغییر عملکرد بعضی از مواد شیمیایی موجود در مغز اثر خود را نشان می دهد. از شربت پرومتازین به عنوان نوعی آنتی هیستامین برای توقف هیستامین های طبیعی بدن استفاده می کنند. در رابطه با طریقه مصرف این نوع دارو مانند هر داروی دیگری باید تجویز پزشک را معیار اصلی قرار داد. چرا که پزشک متناسب با نوع بیماری و نوع عملکرد بدن شما میزان استفاده از آن را تعیین می نماید و ممکن است با توجه به همه علائم شما دوز استفاده از دارو را برای شما تغییر دهد.

آیا می دانستید نداشتن استرس و اضطراب سیستم ایمنی شما را بسیار قوی می کند و حتی اگر ویروسی وارد بدن شما شود به سرعت آن را از بین می برد. طبق تحقیقات بسیاری از افرادی که استرس و ترس بالایی داشتند در دوران کرونا سیستم ایمی بدن آنها به شدت افت کرده بود. پس به حای خوردن قرص و دارو به سلامت روان خود تکیه کنید قدرت ذهن انسان است که بدن را مقاوم می کند قدرتی که حتی یک فرد چینی در رشته کوهای آلپ یک ماه تنها با یک پارچه به دور خود پوشیده و بدون هیچگونه چادری در آنجا زندگی می کند به طوری که گردشگران زیادی از او بازدید می کنند. حال قرار نیست ما به آن درجه برسیم، تنها کافی است که با خواندن این مقاله بر استرس و اضطراب خود غلبه کنیم.

اما اگر بخواهیم به طور کلی در رابطه با مصرف پرومتازین صحبت کنیم، می توانیم بگوییم معمولاً آن را قبل از خواب و یا قبل از یکی از وعده های غذایی استفاده می کنند. بهتر است برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با طریقه مصرف و دوز مصرفی دستورالعمل های پزشک و داخل بسته را مطالعه فرمایید. در رابطه با اندازه گیری دوز پرومتازین می توانید از سرنگ و یا قاشق های مخصوص استفاده کنید تا دقیقاً همان اندازه که پزشک تجویز کرده است از آن استفاده نمایید. نکته دیگری که در رابطه با مصرف این دارو وجود دارد این است که در صورت فراموش کردن مصرف آن بهتر است به محض متوجه شدن دارو را مصرف کنید و یا اگر به زمان مصرف بعدی مدت زمان کوتاهی مانده باشد از مصرف نوبت فراموش شده پرهیز کرده و دارو را در نوبت بعدی استفاده نمایید.

عوارض عجیب شربت پرومتازین

مصرف شربت پرومتازین هم مانند هر داروی دیگری ممکن است عوارضی را برای بیمار به همراه داشته باشد که این عوارض در برخی موارد خفیف و در برخی موارد شدید و بسیار عجیب خواهد بود. در این رابطه در نظر داشته باشید که در صورت مشاهده هر یک از علائم حساسیت بهتر است خود را به نزدیکترین مرکز درمانی رسانده و یا با اورژانس تماس بگیرید. در ادامه به برخی از این نشانه ها اشاره خواهیم کرد.

  • کهیر
  • تورم صورت، لب ها و گلو
  • مشکلات تنفسی
  • گیجی
  • خواب آلودگی و اضطراب
  • خشکی دهان

علائم اولیه و خفیف در رابطه با عوارض پرومتازین می توانند موارد ذکر شده باشند. اما گاهی ممکن است عوارض این دارو، خود را با شدت بیشتری نشان دهند که این علائم شامل انقباض و یا پرش عضلات، لرزش غیر قابل کنترل بدن، حرکات غیر قابل کنترل چشم، زبان، صورت، دست ها و پاها، ترشح بزاق، مشکل در حفظ تعادل بدن، انقباض عضلات، گیجی، تعریق زیاد، تب شدید، ضربان بالای قلب، تنفس سریع، خستگی و بیهوشی ناگهانی و تشنج باشد. در رابطه با علائمی مانند یبوست و یا کاهش و قطع ادرار و امثال آن نیازی به مراجعه به پزشک نمی باشد و بعد از قطع دارو خود به خود این موارد رفع خواهند شد.

بهترین روانشناس گروه روانشناسی اینجا مکث در سال 1402: بهزاد متین

پرومتازین

شربت پرومتازین برای سرماخوردگی

همانطور که می دانید سرماخوردگی از جمله بیماری هایی است که با علائم مختلفی همراه می باشد و هر یک از این علائم دارو های مربوط به خود را دارد که در نهایت منجر به بهبود سرماخوردگی میشوند. شربت پرومتازین یکی از داروهایی است که برای درمان برخی از علائم ناشی از سرماخوردگی موثر می باشد. برای مثال با توجه به این که پرومتازین از جمله دارو های مناسب برای درمان آلرژی می باشد در درمان عطسه، سرفه، گرفتگی بینی، آبریزش از بینی و چشم و علائمی مانند این ها که در سرماخوردگی دیده می شود، می تواند موثر واقع شود.

البته با توجه به تحقیقاتی که در این حوزه صورت گرفته است میتوان گفت: در برخی افراد استفاده از پرومتازین طول دوره سرماخوردگی را نه تنها کاهش نمی دهد بلکه عوارضی را هم به همراه خواهد داشت. بنابراین در استفاده از آن باید نهایت احتیاط را داشت و حتماً با تجویز پزشک اقدام به مصرف آن کرد. در رابطه با سرماخوردگی هایی که همراه با ذات الریه و عفونت های دستگاه تنفسی میباشد، استفاده از این دارو به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا در این نوع سرماخوردگی ریه به شدت درگیر میشود و استفاده از پرومتازین می تواند مشکلات تنفسی را برای بیمار به وجود آورد که این مشکلات گاهی منجر به مرگ بیمار هم خواهد شد.

شربت پرومتازین برای تهوع بارداری

یکی از مشکلاتی که زنان باردار در دوران بارداری به خصوص در ماه های اول دچار آن می شوند حالت تهوع می باشد و حدود 80 درصد از زنان باردار این حالت ناخوشایند را در دوران بارداری خود تجربه می کنند. حالت تهوع باعث کم اشتهایی در زنان باردار شده و از این طریق می تواند به جنین و مادر صدماتی را وارد نماید. به همین دلیل معمولاً پزشکان برای کنترل آن داروهایی را تجویز می کنند.

دارو های مختلفی برای درمان این حالت در زنان باردار وجود دارد که یکی از آنها شربت پرومتازین می باشد. با توجه به اینکه پرومتازین در دسته دارو های ضد تهوع قرار می گیرد، میتوان آن را دارویی موثر بر تهوع در بارداری معرفی کرد. دوز این دارو متناسب با میزان حالت تهوع در افراد مختلف متفاوت می باشد اما به طور معمول این دوز بین 25 تا 100 میلی لیتر متغیر می باشد. در افرادی که شدت حالت تهوع بالا باشد هر 4 ساعت یک بار و برای افرادی که شدت حالت تهوع کمتر باشد هر 6 ساعت یک بار استفاده از پرومتازین توصیه می شود.

شربت پرومتازین برای کودکان

با توجه به اینکه شربت پرومتازین در گروه دارو های آنتی هیستامین قرار می گیرد ممکن است استفاده از آن باعث خواب آلودگی به خصوص در کودکان شود. همین موضوع گاهی باعث می شود والدین برای آرام کردن کودکانی که بیقراری می کنند از این شربت استفاده نمایند. اما بهتر است بدانید که این کار ممکن است عوارض جبران ناپذیری را برای کودک شما به همراه داشته باشد. عوارض این دارو به قدری برای کودکان خطرناک است که سازمان غذا و دارو آمریکا موسوم به FDA در سال 2006 استفاده از پرومتازین را برای کودکان زیر 2 سال ممنوع اعلام کرد. چرا که این دارو ممکن است وقفه های تنفسی برای کودک به وجود آورده و باعث مرگ و میر در آنها شود.

عوارض استفاده از شربت پرومتازین در کودکان خود را اینگونه نشان می دهد که بر روی مرکز کنترل در بخش سیستم اعصاب مرکزی اثر گذاشته و تنفس را متوقف می نماید و به این ترتیب می تواند خفگی در کودکان را به وجود آورد. علاوه بر این مورد کاهش سطح هوشیاری در کودکان، لرزش اندام ها، اختلال در اندام های حرکتی، کندی حرکاترا میتوان از عوارض استفاده از شربت پرومتازین برای کودکان به خصوص کودکان زیر دو سال برشمرد. بنابراین از استفاده این دارو برای کودکان بدون تجویز پزشک و به صورت خودسرانه به شدت خودداری نمایید.

شربت پرومتازین

پرومتازین در بارداری

همانطور که گفته شد پرومتازین به عنوان دارویی برای کنترل تهوع در دوران بارداری مورد استفاده قرار می گیرد. اما سوالی که در این رابطه برای مادران باردار وجود دارد این است که آیا استفاده از این دارو برای جنین و مادر مضراتی دارد یا خیر؟ و اینکه عوارض آن در چه حدی می باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: در گروه بندی که در سازمان غذا و دارو آمریکا انجام گرفته است پرومتازین در گروه C دارو ها قرار گرفته است و این یعنی آزمایش های انجام شده بر روی حیوانات نشان دهنده این است که این دارو می تواند عوارضی را برای جنین به همراه داشته باشد. با این وجود تحقیقات کاملی بر روی نمونه انسان انجام نشده است تا اثر پرومتازین بر سلامتی جنین را نشان دهد.

بنابراین با توجه به کامل نبودن تحقیقات در این حوزه بهتر است تا حدی که میتوان از مصرف این دارو خودداری کرد و تا زمانی که استفاده از آن توجیه محکمی نداشته باشد از مصرف آن پرهیز کرد. استفاده از پرومتازین در دو هفته آخر بارداری ممنوع است چرا که استفاده از آن می تواند باعث خونریزی شده و خطراتی را برای سلامتی جنین به وجود آورد و حتی ممکن است بعد از به دنیا آمدن نوزاد عوارض استفاده از آن دیده شود. اگر قبل از بارداری به دلایل متعددی از پرومتازین استفاده می کنید بهتر است به محض بارداری این موضوع را با پزشک خود در میان گذاشته تا آزمایش های لازم در این حوزه برای شما انجام شود.

به طور کلی در رابطه با داروی پرومتازین باید گفت که این دارو در دسته دارو های سیاه قرار می گیرد و استفاده خودسرانه از آن می تواند عوارض جدی و جبران ناپذیری را برای هر رده از گروه سنی به خصوص کودکان به همراه داشته باشد. بنابراین زمانی مجاز به استفاده از این دارو می باشید که پزشک آن را تجویز کرده باشد چرا که پزشک با در نظر گرفتن همه شرایط موجود و عملکرد بدنی شما آن را تجویز می نماید و زمانی این دارو را برای شما در نظر می گیرد که از جدی نبودن عوارض آن برای شما مطمئن باشد. در واقع اگر بخواهیم دسته بندی برای پرومتازین در نظر بگیریم بهتر است آن را در گروه های داروهایی قرار دهیم که استفاده از آن احتیاط بالایی را می طلبد.

زمان مصرف شربت پرومتازین

پرومتازین، در سه فرم قرص کپسول و شربت موجود است. پرومتازین، نوعی آنتی هیستامین است که به عنوان خواب آور و آرامبخش مصرف می شود. بهترین زمان مصرف شربت پرومتازین، به عواملی بستگی دارد که یکی از آنها علت مصرف آن می باشد.

اگر شما پرومتازین را به دلیل مشکلات بی خوابی مصرف می کنید، باید آن را حدوداً ۲۰ دقیقه قبل از خواب استفاده نمایید. اگر شربت پرومتازین را برای پیشگیری از مشکلات و بیماری های حرکتی و جلوگیری از حالت تهوع مصرف می کنید، باید آن را یک الی دو ساعت قبل از سفر استفاده کنید. در صورتیکه سفر شما طولانی مدت است، باید پرومتازین را شب قبل از حرکت مصرف نمایید.

باید توجه داشته باشید که این دارو موجب خواب آلودگی، سرگیجه، کابوس، سردرد و نوعی گیجی و احساس بیقراری می شود. لذا در شرایط خاص و حساس، و مواردی که نیاز به هوشیاری کامل است از آن استفاده نکنید. این دارو، در کودکان بالای ۲ سال قابل مصرف می باشد. مصرف این دارو، برای برخی از افراد با شرایط خاص مناسب نیست.

علاوه بر مطالب فوق، مصرف هر دارویی باید بر اساس تجویز و دستورالعمل پزشک انجام گیرد. مقدار دوز مصرفی و نحوه مصرف، باید توسط پزشک تعیین شود. معمولاً این دارو برای بی خوابی و بی قراری های ناشی از سرماخوردگی استفاده می شود.

تداخل دارویی پرومتازین

این دارو می تواند با برخی از داروها تداخل داشته باشد. لذا باید فاصله زمانی مصرف شربت پرومتازین را با این داروها رعایت نمود. پزشک نیز در صورت تجویز دو دارویی که با هم تداخل دارند، معمولاً زمان مصرف آنها را تغییر می دهد. برخی از داروهایی که با شربت پرومتازین تداخل دارند عبارتند از: میدودرین، فنیل آلانین، بلادونا، اسید آمینو لوولینیک. شربت پرومتازین را میتوان با آب، شیر و آبمیوه مصرف کرد؛ که در این صورت احتمال سوزش معده کاهش می یابد.

در مصرف دوز مورد نظر دارو، باید بروشور داخل جعبه را به دقت مطالعه نمایید. اگر دوز تجویز شده توسط پزشک، متفاوت با بروشور داخل جعبه باشد، در این صورت، دستورالعمل پزشکی اولویت دارد. در صورتیکه مصرف یک دوز دارو را فراموش کردید، سریعاً دوز فراموش شده را مصرف نمایید. اگر زمان دوز بعدی نزدیک است، دوز بعدی را در زمان مشخص مصرف نمایید.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ