22006198 021

فواید بچه دار شدن به دلیل تنها بودن فرزند اول

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(1 رای)
فواید بچه دار شدن به دلیل تنها بودن فرزند اول

بچه دار شدن به دلیل تنها بودن فرزند اول می تواند هیجان و شیرینی زندگی شما را دوچندان کند؛ یکی از باورهای غلط پدر و مادرها پس از به دنیا آمدن فرزند اول آنها این است که داشتن فرزند دوم اهمیتی ندارد و داشتن تنها یک فرزند و تربیت درست آن کار بسیار بزرگی می باشد. از طرفی یکی دیگر از مشکلات خانواده های تک فرزندی، وجود دغدغه های کاری و ترس از آینده فرزندان با توجه به اوضاع اقتصادی می باشد. تک فرزندی آسیب های اجتماعی زیادی را برای همه خانواده ها به وجود می آورد و امروزه با توجه به افزایش آمار خانواده های دارای یک فرزند، این آسیب ها قابل مشاهده هستند.

فواید بچه دار شدن بعد از فرزند اول

یکی از فواید بچه دار شدن به دلیل تنها بودن فرزند اول، صرفه جویی در صرف انرژی و وقت می باشد؛ با توجه به اینکه در خانواده های دارای تک فرزند هیچ همبازی برای فرزند اول وجود ندارد، این دسته از خانواده ها باید انرژی و وقت بیشتری را صرف فرزند خود کنند. در واقع اینگونه از خانواده ها به عنوان جایگزین برادر و خواهر، مجبور به صرف تمام انرژی و وقت خود به منظور تامین نیازهای عاطفی و سرگرم کردن فرزند خود هستند.

همچنین فرزند دوم بر خلاف تصور بسیاری از خانواده ها می تواند هزینه های آنها را نیز کمتر کند و سبب افزایش معاون اجتماعی فرزند اول و سازگاری با جامعه شوند؛ خانواده های تک فرزند برای اثبات محبت و توجه به خود باید نیازهای مالی فرزند خود را همواره برطرف کنند و از طرفی وجود فرزند دوم می تواند دوستی، تعامل و وابستگی را در فرزند او به وجود بیاورد. از دیگر فواید بچه دار شدن بعد از فرزند اول میتوان به حفظ سلامت روان فرزندان و جلوگیری از بیماری های روانی مثل استرس آنها اشاره کرد.

بچه دار شدن به دلیل تنها بودن فرزند اول

چگونه فرزند اول را برای ورود فرزند دوم آماده کنیم؟

یکی از نکات حائز اهمیت برای بچه دار شدن به دلیل تنها بودن فرزند اول، فاصله سنی میان فرزندان است. با توجه به شرایط جسمی (ضعف جسمانی) و روحی (فشار روانی) که برای مادر پس از بارداری مجدد ایجاد می شود و همچنین وابستگی فرزند اول به پدر و مادر (در مواردی چون پوشیدن لباس، خوردن غذا، نیازهای عاطفی، امنیت روانی)، نباید کمتر از 3 سال می باشد.

بسیاری از روانشناسان توصیه می کنند که پس از گذشت ماه ششم بارداری، فرزند اول را برای ورود فرزند دوم، کم کم آماده کنید. ممکن است فرزند اول قبل از دوره شش ماهه دچار بی صبری و آشفتگی با توجه به ناتوانی در درک زمان شود. خانواده ها می توانند با تصویرسازی و تعریف کردن داستان هایی در ارتباط با هیجاناتی که فرزند دوم می تواند برای فرزند اول به وجود بیاورد (مثل وجود یک همبازی برای فرزند اول و سرگرم شدن او و در آمدن از تنهایی) و همچنین نشان دادن عکس های نوزاد و تولد فرزند اول، شادی و اشتیاق را برای فرزند اول خود ایجاد کنند.

داشتن چند فرزند مناسب است؟

هر زوجی قبل از بچه دار شدن باید نکاتی را که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت توجه کنند؛ عوامل متعددی برای انتخاب تعداد فرزندان وجود دارند که با توجه به شرایط هر خانواده می تواند این انتخاب متفاوت باشد. برخی از این عوامل عبارتند از شرایط مالی خانواده ها، سن و زمان مناسب برای به دنیا آوردن فرزند، نوع شخصیت والدین، حمایت و هماهنگی میان پدر و مادر به منظور تربیت درست و اصولی فرزندان می باشند که تاثیر زیادی در انتخاب تعداد فرزندان دارند.

به طور مثال یک خانواده قابلیت تربیت درست 6 فرزند را دارد و در طرف مقابل یک خانواده حتی نمی تواند از پس تربیت یک فرزند نیز بر بیاید. در کشور ما با توجه به شرایط مختلفی که وجود دارد، تعداد دو فرزند در هر خانواده انتخابی عقلانی و مطلوب می باشد. زیرا بچه دار شدن به دلیل تنها بودن فرزند اول سبب می شود که فرزندان با یکدیگر رشد کنند و با آموختن تعاملات اجتماعی و آموزش و تربیت صحیح از طرف والدین، شخصیت آنها شکل بگیرد.

فواید بچه دار شدن به دلیل تنها بودن فرزند اول

معایب تک فرزندی

  • یکی از بزرگترین معایب تک فرزندی، تنهایی فرزند می باشد که فرزند در دوران کودکی از داشتن همبازی و در دوره نوجوانی از داشتن هم صحبت محروم می شوند و این عامل ممکن است سبب به وجود آمدن بیماری های روانی برای فرزند شود.
  • احتمال اضافه وزن و چاقی نیز می تواند یکی از معایب تک فرزندی باشد.
  • تک فرزندی می تواند باعث کاهش اعتماد به نفس فرزند شود.
  • توجه و محافظت والدین نیز در صورت داشتن تنها یک فرزند به شدت افزایش می یابد. این مسئله سبب می شود که فرزند به پدر و مادر خود به شدت وابسته شود و در دوران بزرگسالی نتواند به استقلال برسد. از طرفی ممکن است سبب خسته شدن فرزند از این مسئله شوند.
  • شخصیت بیشتر افرادی که تک فرزند می باشند، درونگرا است و این افراد به مشارکت های اجتماعی تمایلی ندارند و زودرنج و حساس و شکننده می باشند.
  • در برخی از موارد نیز افرادی که تک فرزند هستند، با هیچکس سازش ندارند و افرادی مغرور و متکبر و کمال گرا هستند و ممکن است در انتخاب دوست با مشکل مواجه شوند.
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ