22006198 021

4 راه برای افزایش بهداشت روانی

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(44 رای)
4 راه برای افزایش بهداشت روانی

به غیر از درخواست کمک حرفه ای از دکتر روانشناس و روانپزشک، ما 4 راه برای افزایش بهداشت روانی را به شما خواهیم گفت.

4 راه برای افزایش بهداشت روانی

می توان از راه تنظیم هیجان ها و رفتار خویش، کارها و موقعیت هایی را شناسایی کرد که موجب رنج و گرفتاری و پریشانی هستند، یا به عکس موقعیت هایی را شناسایی کرد که موجب آرامش و آسایش اند. از راه تجزیه و تحلیل انگیزه ها و توانایی های خود می توان به جای پذیرفتن هر آنچه که پیش آید، دست به کار برای انتخاب های فعال شد.

مثال از دکتر روانشناس: زمانی که احساس خوشایندی نداریم، نباید صبر کنیم تا اتفاق جدیدی برایمان بیفتد تا احساس خوبی پیدا کنیم، بلکه باید از منفعل بودن دست برداریم و راهکارهای انتخابی را جلوی رویمان قرار دهیم و سعی در بهبود خودمان کنیم. مشکلاتی که گریبان گیر آدمیان می شود بسیار گوناگون است و هیچ رهنمود خاصی برای حفظ بهداشت روانی وجود ندارد. با این همه تجربه های درمانگران و دکتر روانشناس چند توصیه همگانی را بیان می کنند.

1. احساسات خود را بپذیرید

خشم و اندوه، ترس و احساس دست نیافتن به آرمان ها یا هدف ها، همگی هیجان های ناخوشایندی است و انسان ممکن است تلاش کند با انکار و نادیده گرفتنشان از اضطراب در امان بماند. ممکن است گاهی برای اجتناب از اضطراب سعی کنیم با موقعیت ها برخوردی عاری از هیجان داشته باشیم. چنین برخورد خونسردی مصنوعی است که آسیب زا میباشد. هیچ علتی ندارد که از احساس غربت، احساس ترس یا احساس خشم به کسی شرمسار باشیم. این هیجان ها طبیعی است و بیان وجود آن ها بهتر از انکارشان است.

بهداشت روانی

وقتی نمی توانیم هیجانمان را جایی کاملاً نشان دهیم باید جایی برای برون ریزی آن پیدا کنیم. وقتی راه برون ریزی مستقیم هیجان ها را نداشته باشیم باید از راه های غیر مستقیم استفاده کنیم. مثل: در هنگام خشم ضربه زدن به بالشت یا کیسه بوکس، در هنگام شادی گوش کردن موسیقی شاد و رقصیدن و غیره استفاده کنیم، که تمامی این موارد از نظر دکتر روانشناس برای بهداشت روانی شما مناسب است.

2. ببینید در چه زمان هایی آسیب پذیرید

شناسایی موقعیت هایی که آدمی را گرفتار خشم می سازند و یا واکنش تندی در او بر می انگیزند می تواند وی را در برابر فشار روانی محافظت کند. از نظر دکتر روانشناس؛ اگر آدم های معینی در شخص خشم بر می انگیزند، می توان از آنان اجتناب کند یا بکوشید بفهمید چه چیزی در آنان ناراحتش می کند. شاید این افراد بسیار متعادل به نظر می رسند و به خود اطمینان دارند و همین امر در شخص ایجاد احساس نا امنی می کند.

وقتی بکوشید علت ناراحتی خود را بشناسید ممکن است بتوانید موقعیت را با دید تازه ای ببینید. شاید وقتی مجبورید در برابر همدرسان خود سخن بگویید به شدت مضطرب می شوید. در این حال نیز یا می توانید از این موقعیت اجتناب کنید یا با شرکت در کلاس های سخنرانی اعتماد به نفس خود را بیشتر بسازید که روی بهداشت روانی خود در دراز مدت برنامه ریزی کرده باشید.

3. با دیگران رابطه صمیمانه برقرار کنید

هسته اصلی بیش تر اختلالات روانی احساس انزوا و تنهایی است. آدم موجودی اجتماعی است و نیازمند پشتیبانی، آرامش و اطمینان خاطری که دیگران فراهم می آورند است. چنانچه همه توجه خود را به مشکلاتتان معطوف کنید ممکن است گرفتار دل مشغولی ناسالمی درباره خود شوید. از راه در میان نهادن نگرانی های خود با دیگران غالباً چشم انداز روشن تری از مشکلات به دست می آید. توجه و علاقه به رفاه حال دیگران بر احساس ارزشمندی آدمی می افزاید.

4. به موقع کمک بخواهید

اگرچه عمل کردن به این توصیه ها می تواند سلامت روان را بیشتر کند اما خودشناسی و خودیاری هم محدودیت هایی دارد. برخی مشکلات را نمی توان به تنهایی حل کرد. به جز این میل به خود فریبی باعث می شود نتوان مشکلات را به صورت عینی دید و علاوه بر این ممکن نیست کسی همه راه حل های احتمالی هر مسئله و مشکلی را بداند. وقتی متوجه می شویم که در حل مسئله و مشکلی توانایی نداریم وقت کمک خواستن از یک فرد متخصص است، یک مشاوره، دکتر روانشناس، روانپزشک یا سایر درمانگران.

آمادگی برای کمک خواستن از دیگران نمایانگر رشد روانی است. نباید آنقدر صبر کرد تا احساس درماندگی همه وجودمان را بگیرد.

همانطور که وقتی ناراحتی جسمی پیدا می کنیم فوراً به پزشک متخصص رجوع می کنیم و کمک می خواهیم، روان ما و احساسات ما هم نیاز به درمان و بهبود دارند.

5. عادت های سالمی در خود ایجاد کنید.

ایجاد برخی عادت های سالم در زندگی می تواند بسیار موثر باشد؛ مثلا عادت به صبح زود بیدار شدن، خوردن غذاهای سالم، ورزش کردن، کتاب خواندناین عادت ها به مرور زمان بر شما و موفقیت و پیشرفتتان تاثیر زیادی می گذارند، بنابراین ایجاد عادت های سالم را فراموش نکنید.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ