22006198 021

تمرکز ضعیف در کودک و نحوه شناسایی آن

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(48 رای)
تمرکز ضعیف در کودک و نحوه شناسایی آن

اگر کودک شما توجه و تمرکز ضعیفی دارد، پس احتمالا تعدادی از موارد زیر را را می تواند داشته می باشد. در نظر داشته باشید برای ارزیابی و تشخیص بیش فعالی کودکتان، حتما از یک متخصص روانشناس کودک مشاوره دریافت کنید:

  • کودک یک جا نمی نشیند و خیلی سریع حواسش پرت میشود.
  • کودک اغلب وسایلش را گم می کند و نمی تواند آنها را شناسایی کند؛ از دید دکتر روانشناس توضیح نوع سازماندهی بسیار مهم است.
  • در یادگیری و به خاطر سپردن هر چیزی دچار مشکل است؛ یک روانشناس خوب با ارزیابی دقیق میتواند مشکل اصلی را شناسایی کند.
  • گاه کودک افکار پوچ و بی هدف در سر دارد.
  • دست خط ضعیفی در مقایسه با کودکان هم سن و سال خود دارد؛ نوع دست خط توسط دکتر روانشناس باید ارزیابی شود.
  • اغلب اوقات پرخاشگر، اخمو و دمدمی مزاج است.
  • در مهارتهای حرکتی مانند دویدن و پریدن ضعیف است؛ وجود یک روانشناس خوب در مهد می تواند در شناسایی این کودکان بسیار مفید باشد.
  • کودک دچار بیش فعالی یا ADHD کودکان است

کمبود خواب کافی در کودکان بیش فعال

کودکان بسته به سنشان نیاز به 8 تا 10 ساعت خواب در روز دارند. اگر کودکتان عادت به دیر خوابیدن دارد این عادت را در او تغییر داده و به او یاد دهید که زود بخوابد تا چرخه خوابش درست شود. در صورت مشکل می توانید از یک دکتر روانشناس در این زمینه کمک بگیرید.

پیشنهاد می کنیم این تست را کودکتان بزند: تست بسیار ساده سنجش هوش کودک
توجه داشته باشید برای اندازه گیری دقیق سنجش هوش کودک از تست بین المللی ما استفاده کنید: تست هوش وکسلر

استرس خانوادگی در کودکان بیش فعال

استرس خانوادگی می تواند روی یادگیری کودک تاثیر گزارد. جر و بحث مداوم بین پدر و مادر بسیار آسیب زا است. نبود جو آرام در خانواده، باعث فقدان توجه و تمرکز و استرس در کودک می شود؛ بنابراین استرس به عنوان یک عامل مداخله کننده در فقدان توجه و تمرکز در کودک اثر گزار است. این عامل توسط یک روانپزشک یا روانشناس متخصص قابل درمان است.

عادت غذایی اشتباه در کودکان بیش فعال چگونه است؟

تغذیه نامناسب یک فاکتور اساسی برای فقدان توجه و تمرکز است. وعده های غذایی پر شکر و چرب بدون ارزش غذایی مناسب، روی تمرکز و مهارتهای کودک تاثیر نامطلوب می گزارد.

پیشنهاد می کنیم این مقاله را حتما بخوانید: تاثیر منفی و عجیب شکر بر روی مغز

چند تکنیک برای افزایش تمرکز در کودک

تغذیه مناسب

تخم مرغ، نان های غنی شده با غلات، شیر، مرغ، گوشت و ماهی سالمون، تمشک مواد غذایی بسیار خوبی برای کودکان هستند که شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در مورد هر نوع غذا با دکتر تغذیه یا متخصص ژنتیک یا روانشناس سلامت متخصص مشورت بیشتری بگیرید. از دادن مواد غذایی کافئین دار، نوشیدنی های انرژی زا و مواد غذایی با ارزش غذایی کم به کودک خود پرهیز کنید.

ساده سازی تکالیف خسته کننده

کودکان معمولا از زیر بار تکالیفی که برایشان سخت است در می روند. بسته به سن کودک ممکن است برخی تکالیف برای او سخت باشد؛ بنابراین تعداد تکالیف را به نسبت سن، ساده سازی کنید.

تمرکز ضعیف کودک و بیش فعالی

چگونه تمرکز کودک را در بلند مدت بهبود ببخشیم؟

کودک را مشاهده کنیم

نزدیکش بنشینید و رفتارش را مشاهده کنید. وقتی در حال بازی کردن، حرف زدن، خواندن کتاب و گفتن تجربیاتش است، سعی کنید بفهمید که به چه چیزی علاقه مند است. در صورت نیاز می توانید با یک روانشناس خوب مشورت کنید.

زمان بازی های کامپیوتری را کاهش دهیم

به جای اینکه کودک را درگیر اعتیاد به بازیهای آنلاین کنید به بچه ها فقط کمی جا دهید با یک بارفیکش و تاتمی که به بازیهای فیزیکی و عملی روی آورند. برای او اسباب بازی بخرید که خلاقیتش به صورت عملی شکوفا شود و مهارتهای حرکتی او افزایش پیدا کند. در صورت استفاده از بازیهای کامپیوتری حتما برایش تایم خاصی را مشخص کنید که زمان شروع و پایان ان مشخص باشد. طبق یافته های پژوهشی بهزاد متین در صورتیکه برای کودک زمان خاصی مشخص نشود و والدین در وسط بازی به زور آنها را جدا کنند، این امر بسیار آسیب زا تر است.

نکته دیگری که وجود دارد یادگیری مشاهده ای کودکان است؛ در صورت استفاده بیش از حد والدین از تلویزیون و گوشی همراه، استفاده از این وسیله در ذهن کودک نهادینه می شود و جدا کردن وسیله از کودک بسیار سخت تر می شود.

اهداف تعیین کنیم

زمان مطالعه کودکانتان را به دسته بندی های متفاوتی تقسیم کنید. برای همه فعالیتهای او مثل زمان بازی، زمان مطالعه، زمان تفریحیک برنامه ریزی مشخص داشته باشید. وقتی کودک تکالیف خود را به درستی و سر وقت تمام کرد، به روش کپنی به او جایزه دهید؛ برای اطلاعات بیشتر در این رابطه با دکتر روانشناس مشورت نمایید.

چگونه به موفقیت بررسیم: این مقاله علمی که مسیر موفقیت را به شما نشان می دهد را از دست ندهید

مسئولیت های روزانه به او دهیم

تکالیف روزانه ای که با دستور العمل باشد می تواند برای بهبود توجه و تمرکز مفید باشد. بسته به سن کودک به او مسئولیت دهید؛ مثل چیدن میز، درست کردن ظرفها در ماشین ظرفشویی. اگر شما مجموعه کتابی دارید می توانید از او بخواهید در چیدمان آن به شما کمک کند. تکالیفی که هر روزه به او می دهید را تغییر دهید تا علاقه خود را از دست ندهد.

کودکان میبایست زمانی که کاری انجام میدهند، تشویق شوند و حتما جایزه متناسب با علاقه شان دریافت کنند. راهکارهای دیگر افزایش توجه و تمرکز در کودکان را در مطالب دیگر مرکز مشاوره اینجا مکث جستجو نمایید.

چگونه بفهمم فرزندم مشکل تمرکز دارد؟

مشکلات توجه و تمرکز اغلب هم در خانه و هم در کلاس مشهود است. در خانه، کودکی که مهارت های توجه محدودی دارد، ممکن است به نظر زیاد فاصله بگیرد. وقتی اسمشان را صدا می زنید ممکن است به بالا نگاه نکنند. ممکن است قبل از دنبال کردن دستورالعمل های شما، به 3-4 درخواست نیاز داشته باشند. مثالی جالب به این نکته توجه کنید: مادری که همیشه به یکی از فرزندانش می گوید حتما باید 10 بار صدات کنم که بشنوی؟َ! حالا اینجا نکته وجود دارد که این تنها می تواند یک نشانه کوچک باشد زیرا گوش ندادن بچه می تواند علت های بسیار زیاد دیگری نبز داشته باشد.

علائم رایج مشکلات تمرکز عبارتند از:

  • ناتوانی در انجام کارهای روزانه
  • بی قراری
  • ابری ذهنی یا مه مغزی
  • در به خاطر سپردن چیزهایی که چند وقت پیش اتفاق افتاده است
  • مشکل در تصمیم گیری
  • انرژی انرژی
  • مرتکب اشتباهات بی دقتی
  • از جلسات مهم، ضرب الاجل ها یا قرار ملاقات

چگونه می توانیم بقهمیم در یادگیری زبان مشکل داردیم؟

افرادی که با شکل فعال تر مسئله توجه و تمرکز دست و پنجه نرم می کند برخی از این ویژگی ها را نشان می دهد:

  1. فعالیت حرکتی بیش از حد (چیزی همیشه در حال حرکت است)
  2. تکانشگری (بدون فکر کردن اغلب اوقات)
  3. سیری ناپذیری (هرگز از یک فعالیت راضی نیستید)
  4. پاسخ ضعیف به نظم و انضباط
  5. بد خلقی

چه ویتامین هایی به تمرکز کودکان کمک می کنند؟

تمرکز و ویتامین ها داشتن یک رژیم غذایی سالم ارتباط مستقیمی با حمایت از بدن و ذهن سالم دارد. و ویتامین های خاصی وجود دارد که باید در رژیم غذایی کودک خود گنجانید تا عملکرد سالم مغز را تقویت کند. این شامل ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین C، ویتامین B، روی، آهن و منیزیم است. توجه داشته باشد که حتی ویتامین ها هم باید توسط پزشک تجویز شود و مصرف خود سرانه آن نه فقط برای شعار بلکه به صورت کاملا جدی می تواند برعکس عمل کند در این زمینه پزشکان نیز بهتر است برای تجویز دارو از روی عارت این کار را نکنند و بسیار از مسائل دیگر مانند چکاپ بدن و خون را هم در نظر بگیرند.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ