22006198 021

10 راهکار برای رفتار با فرزندان در سن بلوغ

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(25 رای)
10 راهکار برای رفتار با فرزندان در سن بلوغ

10 راهکار برای رفتار با فرزندان در سن بلوغ را در اینجا مکث بیاموزید. بلوغ در لغت به معنای مشرف شدن، رسیدن، وصل شدن به چیزی می باشد. دوران بلوغ یکی از مهم ترین و شاید سخت ترین دوره های تربیتی فرزندان است که به واسطه آن، کودک هر آنچه را که پیش از آن در دوره های ۱ تا ۵ سال و همچنین دوره های ۸ تا ۱۲ سال گذرانده است را در دوره بلوغ با هیجان و تحولی عظیم تجربه می کند.

تعجب والدین از تغییر رفتار فرزندشان

خانواده هایی که دارای فرزندانی هستند که در دوره بلوغ هستند، در اکثر مواقع از این گلایه می کنند که فرزندمان دچار تحولی عمیق شده که تا به حال آن را تجربه نکرده بودند. این تحول در رفتار، گفتار و عملکرد نوجوانی که پا به دوره بلوغ گذاشته است، کاملاً مشهود است.

10 راهکار برای رفتار با فرزندان در سن بلوغ

یکی از مهمترین اتفاقات زمان بلوغ

یکی از مهمترین اتفاقات در دوره بلوغ تغییر و رشد در بدن فرزندان است، ایجاد و تولید هورمون های جنسی و تغییر در اندام های جنسی همه و همه باعث میشود نوجوان به یکباره با خودی مواجه شود که به اضافه تغییر در اندام، بدن و صدای خود، رفتار و حرکات و خواسته هایش نیز تغییر کرده است. بنابراین چگونه می توانیم انتظار داشته باشیم با این میزان از تغییرات یکباره، اخلاق نوجوان تغییر نکند و دچار تحول نشود.

ترشح هورمون های رشدی در سن بلوغ

در واقع تمام آنچه که تا پیش از این برای او جذاب و خواستنی و دلخواه بوده، غیر خواستنی و مسخره جلوه می کند و از آنجایی که هوش هیجانی نوجوان بر اساس ترشح هورمون های تستسترون و پروژسترون بالاتر می رود، کارکرد بیشتری پیدا می کند و نوجوان بر اساس رفتارهای تکانه ای و هوش هیجانی بیشتری عمل می کند.

کارهای هیجان انگیز در سن بلوغ

میل به انجام کارهای هیجان انگیز در نوجوانان که می خواهند هر آنچه پیش از این برایشان جالب و جذاب نبوده را به یکباره تجربه کند. بنابراین نوجوان با تمام این تعاریف به تحول دچار می شود و از دوره کودکی به دوره نوجوانی وصل می شود که اصطلاحاً دوره بلوغ نام می گیرد.

تحت تأثیر قرار گرفتن خانواده

فرزندان در سن بلوغ به دلیل تغییرات در خلق و خو، خانواده خود را نیز دچار تحول می کنند، از این رو که این تغییرات باعث تغییرات در رفتار والدین نیز می شود. والدین اگر در ترفیع مشکلات فرزندانشان و همچنین مطرح کردن مسائل بر بیایند به راحتی می توانند رابطه خوبی با نوجوان خود ایجاد کنند که در این صورت نوجوان می تواند دوره خوبی را بگذراند و به راحتی از دوره نوجوانی و تغییرات و چالش های این دوره گذر کند.

حساسیت سن بلوغ

پیام هایی که والدین در این دوره به کودکانشان می دهند در روان آن ها بسیار اثرگذار است. نوجوانی را در نظر بگیرید که در این دوره به یکباره با موسیقی بسیار تند و هیجان انگیز احساس خوبی پیدا می کند و می خواهد در بیشتر روز از این موسیقی لذت ببرد و یا با نحوه ایی از لباس پوشیدن لذت می برد و می خواهد در پوشش خود تغییر ایجاد کند.

راهکار عملی تغییر اخلاق

بنابراین اگر این تغییرات به قدری نباشد که با هنجارهای جامعه در تضاد باشد، خانواده ها در فرصت دوره بلوغ نوجوانشان می توانند با آن ها همزاد پنداری کنند و خود را با علایقشان شریک بدانند و آن ها را سرکوب و یا سرخورده نکنند.

نتیجه

این نحوه از رفتار باعث می شود نوجوان پس از طی یک مرحله، که کنجکاوی او را برانگیخته بود و با تجربه کوتاهی از علاقه خود در نحوه رفتارش تغییر ایجاد کند و این تغییر هر چند طولانی، باعث می شود نوجوان همچنان به قبول مسئولیت رفتار خود پایبند باشد و مدام دچار این تنش نباشد که با خانواده ام درگیر هستم، باید آن ها را متقاعد کنم و یا درگیر پنهان کاری از آن ها باشم

بنابراین تجربه و آمارهای میدانی حاکی از آن دست که چالش های دوره نوجوانی گاهی به قدری می تواند عمیق باشد که نوجوان تصمیمات خودتخریبگرانه خود را در این دوره بگیرد.

دستاورد خانواده های سخت گیر

تجربه مواد مخدر، الکل، جمع های ناسالم که دستاورد خانواده های سخت گیر و یا بسیار آسان گیر است، می باشد. در اینصورت نوجوان یا از کنترل شدید خانواده دچار پنهان کاری می شود و برای لجاجتی در ذهن خود در هر شرایط اشتباهی که قرار بگیرد، به واسطه تخریب خود و خانواده اش رفتارهای پر خطر می کند و یا از آسانگیر بودن یک خانواده که فرض را برای نوجوان اینگونه بنا می کند که هر کاری را می تواند در هر شرایطی که دلخواه و انتخاب همان لحظه اش است انجام دهد.

چگونه با فرزندان در سن بلوغ رفتار کنیم؟

  • فرزندتان را در تعیین محدودیت ها و قوانین مشارکت دهید. وقتی فرزندتان احساس کند که شما به حرف های او گوش می دهید و او می تواند کمک کند، احتمالا شما را منصف می بیند و به قوانین توافق شده پایبند می ماند.
  • رفتاری را که انتظار دارید روشن کنید. بررسی اینکه فرزندتان انتظارات شما را درک کرده است می تواند کمک کند.
  • در مورد مسئولیت ها با فرزندتان گفتگو کنید. به عنوان مثال: من مسئول تامین شما هستم و شما باید اتاقتان را مرتب کنید.

10 راهکار برای رفتار با فرزندان در سن بلوغ

بنابراین در اینجا می توانیم به نکاتی بپردازیم که خانواده ها با نحوه رفتارشان می توانند نوجوان را ترغیب به گذران آسان دوره نوجوانی کند.

1. صمیمیت

صمیمیت با هر فردی و در هر فضایی باعث ایجاد احساسی دو طرفه می شود که نوجوان بنابر آن تصمیم می گیرد، هر رفتار و عملی را که شایسته خود و یا والد صمیمی او است انجام دهد.

2. دوری از سرکوب

سرکوب گر نبودن، تحقیر نکردن و ایراد های پی در پی نگرفتن از نوجوان باعث می شود، نوجوان در هر رفتار جدیدی که قرار گرفت به دلیل سرکوب نشدن، پس از تجربه کوتاهی از آن دور شود و تقریباً بی میل شود. خانواده ها باید بدانند تحقیر، توهین و سرکوب باعث می شود نوجوان به نوعی به دنبال جبران خسارت روانی خود بربیاید.

راهکارهایی برای رفتار با فرزندان در سن بلوغ

3. هم قدم شدن با نوجوان

هم قدمی با نوجوان در شرایط انتخابی نوجوان که گاهی می تواند از دید والدین خنده دار و یا خجالت آور باشد باعث می شود نوجوان همدلی و رفاقت بیشتری با والدین خود برقرار کند که همین احساس رفاقت نوجوان را از تجربه بسیاری از آسیب ها دور نگه می دارد. زیرا در این شرایط، دوست و همراه او والدین او هستند.

4. آموزش قبول مسئولیت رفتار

نوجوان باید پیش از این در دوره ۳ تا ۵ سالگی قبول مسئولیت رفتار خود را می پذیرفت. از این رو در نوجوانی دچار سرکشی و بی مسئولیتی نمی شود و با قبول مسئولیت رفتارهایش می پذیرد که چگونه می تواند در هر شرایطی بهتر عمل کند که یا اصلاً آسیب نبیند و یا آسیب کمتری ببیند.

5. مقایسه نکردن

نوجوان را با هیچ کسی مقایسه نکنید. زیرا این مقایسه قطعاً بوی سرکوب نوجوانتان را می دهد تا رشد او و دیده شدن نوجوان و احساس خوشایند داشتن او را بیشتر کند.

6. با نوجوان تندی نکنید

تندی نکردن و احساس اینکه نوجوان مدام در حال اشتباه کردن است و ماندن در حالت غیر تدافعی باعث می شود نوجوان هر آنچه را که باید، جلوی چشم والدین تجربه کند و به همین واسطه از تجربه رفتارهای پر آسیب دور می ماند.

7. مراقبت از نوجوان از راه دور

نوجوان باید مورد مراقبت قرار بگیرد، اما بدون دخالت مستقیم و گاهی از راه دور و یا فاصله ای دور که در واقع نوجوان احساس نکند که همیشه مستعد انجام رفتاری اشتباه است.

8.امکان تجربه به او بدهیم

نوجوان باید تجربه کند نه اینکه در یک گوشه بنشیند و پسر و یا دختر خوبی باشد. اگر نوجوان امکان تجربه سرعت بالای ماشین پدر پیست اتومبیل رانی، تجربه چتر بازی، موتور سواری، جامپینگ و اتفاق های هیجان انگیز از این دست را داشته باشد به دنبال هیجان تخلیه کاذب نمی گردد و اگر این همراهی به وسیله والدین صورت بگیرد قطعاً نوجوان به دنبال دوستانی که می توانند در این موارد رفتارهایی آسیب رسان داشته باشند، نمی گردد.

9. اعتماد به کودک

پیش از این گفتیم باید کودک را از راه دور مراقبت کنیم اما مهم این است که به او احساس اعتماد را بدهیم. نوجوانی که به والدین خود اعتماد کرده است و می تواند آنها را دوست داشته باشد بنابراین می تواند خود را دوست داشته باشد و حفظ کند. دور ماندن از هر آسیبی را به دلیل اعتماد به پدر و مادر خود یک دستاورد برای خود بداند.

10. القای حس دوست داشتن و تعلق خاطر به نوجوان بیش از هر زمان دیگر

نوجوان در این سن به دنبال تعلق می گردد. هر فرد، باند و یا گروهی برای او جذاب است و می تواند به آسانی در آن ها قرار بگیرد و به دستوراتشان عمل کند. بنابراین تعلق خاطر داشتن به خانواده و والدین باعث می شود نوجوان میل کمتری به گروه هایی از این دست داشته باشد.

نظرات کاربران:
لیلا
پاسخ به این نظر
1402/10/27

پسرمن نزدیک سن بلوغه و یه سری حساسیتها و سوالهایی داره در این زمینه اما گاهی من و پدرش از دادن جواب عاجز هستیم ایا بامراجعه به مشاور میتونه این دوران رو به خوبی پشت سر بذاره؟

0 0
محبوبه
پاسخ به این نظر
1402/10/24

دخترمن درسن بلوغه و متاسفانه خیلی سرکش و گستاخ شده اقعا گاهی غیر قابل کنترل میشه و مدام با من بحث میکنه ایا روانشناس بردن براش مفیده کمک میکنه به اروم شدنش؟

0 1
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ