22006198 021

حملات پانیک و راه های درمان قطعی آن

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(19 رای)
حملات پانیک و راه های درمان قطعی آن

حمله پانیک به زبان ساده یعنی ترس و اضطراب شدیدی که به یکباره به انسان غلبه می کند و همراه با نشانه های فیزیکی متعددی مانند عرق کردن زیاد، نفس تنگی، تپش قلب و ناتوانی است. در اکثر موارد که این حملات در افراد مختلف بروز می کند، هیچ نشانه قبلی و عامل خاص بیرونی به وجود نمی آید و به یکباره این اتفاق برای فرد رخ می دهد. دلایل گوناگونی برای این بیماری وجود دارد. مهم ترین این عوامل می تواند عوامل ژنتیکی یا استرس های زیاد باشد. اگرچه این حملات به خودی خود کشنده نیست، اما باعث ایجاد ترس شدیدی در فردی که دچار حملات پانیک می شود گشته و ممکن است زندگی او را با اختلال مواجه کند.

شاید برای شما عجیب باشد که بدانید اکثر ما در دوران زندگی خود با این حملات حداقل یک یا دو بار مواجه شده ایم. که البته به دو بخش پانیک کودکان و پانیک بزرگسالان تقسیم می شود. اما نکته جالب بعد از برطرف شدن پانیک، این حملات دیگر تا آخر عمر در اکثر مواقع به سراغ ما نخواهد آمد. اما در بعضی مراجعین روانشناسان دیده شده است که این حملات به تعداد دفعات زیاد رخ می دهد و باید برای درمان قطعی آن اقدام تخصصی کرد. به منظور درمان قطعی حملات پانیک خوشبختانه اقدامات زیادی وجود دارد که می توان انجام داد و از بروز این حملات در افراد مختلف جلوگیری نمود که کار روان درمانی سختی نیست.

اینفوگرافیک حملات پانیک

حملات پانیک اتک شامل چه علائمی است؟

در خصوص علائم بروز حملات پانیک اتک panic attack باید بگوییم که متاسفانه هیچ علامت قبلی ندارد و به صورت ناگهانی ممکن است فرد دچار این حملات شود. از نشانه هایی که بیشتر افراد قبل از بروز این حملات بیان می کنند میتوان به بروز اضطراب اشاره کرد. در برخی افراد علائم محدودی ظاهر می شود. حمله پانیک ممکن است چیزی در حدود 20 دقیقه طول بکشد. اما باید گفت که در عرض کمتر از 10 دقیقه این حملات می تواند به اوج خود برسد. همچنین باید گفت که در طول چند ساعت ممکن است فردی چندین حمله پانیک متعدد را تجربه کند. اما در برخی افراد این میزان کمتر است و ممکن است روزی یک بار یا هفته ای یک بار فرد دچار حملات پانیک شود.

  • لرزش
  • عرق کردن
  • احساس خفگی
  • سرگیجه
  • درد در قفسه سینه
  • احساس سبک شدن سر
  • تپش قلب
  • احساس مرگ
  • احساس سرگیجه
  • تهوع یا ناراحتی شکمی
  • احساس گرما یا لرز
  • گسست از واقعیت
پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین شخصیت شناسی

در خصوص علائم فیزیکی و جسمی حمله پانیک باید بگوییم که فرد به محض بروز این حمله ممکن است دچار سرگیجه، تعریق زیاد، سوزن سوزن شدن، لرزش، حالت تهوع، بی حسی، و افزایش ضربان قلب و گرما شود. از دیگر علائم حمله پانیک می توان به از دست دادن کنترل، قطع ارتباط با افراد، ترس شدید، خطر قریب الوقوع و میل زیاد به فرار یا گریز از موقعیتی که در آن قرار گرفته است اشاره نمود. بیشترین علائم و نشانه های حملات پانیک شبیه اختلال تنفسی و حمله قلبی و یا ترس از مرگ است. البته باید گفت که افرادی که در طول روز چندین بار این نوع حملات را تجربه می کنند کم کم می توانند به موقعیت هایی که موجب بروز این حملات در آن ها می شود آشنایی پیدا کرده و راه های مقابله با این گونه حملات را یاد بگیرند.

درمان حملات پانیک

راه های درمان قطعی حملات پانیک

خوشبختانه باید گفت که برای درمان قطعی حملات پانیک راه های زیادی وجود دارد. می توان به کمک روان درمانی توسط یک روانشناس حرفه ای در مرکز مشاوره روانشناختی یا با استفاده از دارو توسط روانپزشک به بهبود فردی که دچار حمله پانیک می شود کمک کرد. بهترین شیوه درمان استفاده از روان درمانی و کمک گرفتن از یک مشاور است. زیرا مهم ترین علت بروز حملات پانیک، بعد روانی آن است که باعث وحشت زدگی در فرد می شود. البته استفاده از دارو نیز در درمان حمله پانیک بی تاثیر نیست. از روش های درمان روانشناسی مقابله با فوبیا نیز می توان به کمک یک مشاور روانشناس به درمان این حملات پرداخت. در ادامه با راه های درمان قطعی حملات پانیک بیشتر آشنا می شویم.

رفتار درمانی

با کمک رفتار درمانی می توان به کاهش شدت و دفعات این حملات در افرادی که دچار این حمله میشوند کمک کرده و منجر به بهبود عملکرد فرد در زندگی شد. اصلی ترین گزینه ها برای درمان قطعی این حملات روان درمانی و استفاده از دارو است. بسته به ترجیح مشاور، سابقه، شدت حمله پانیک و اینکه آیا به درمانگرانی که آموزش ویژه ای در زمینه درمان اختلالات وحشت دارند، دسترسی دارد یا نه، ممکن است یک یا هر دو نوع درمان برای فردی که به طور مکرر دچار این حمله می شود توصیه شود.

انواع روان درمانی

روان درمانی CBT یک درمان موثر و مفید برای حملات پانیک و اختلال وحشت در نظر گرفته می شود. روان درمانی می تواند به شما در درک این حملات و مقابله با ترس کمک کند و یاد بگیرید که چگونه با آن ها کنار بیایید. درمانگر به شما کمک می کند علائم حمله پانیک را به روشی ایمن و تکراری به تدریج دوباره ایجاد کنید و هنگامی که علائم جسمی این حمله ظاهر می شود، دیگر احساس خطر نکنید. یاد میگیرید که حملات بعد از شروع شدن به تدریج شروع به برطرف شدن می کنند. همچنین روان درمانی می تواند به شما کمک کند بر ترس از موقعیت هایی که به دلیل بروز این حملات از آن موقعیت ها اجتناب کرده اید، غلبه کنید.

برای این که نتایج حاصل از روان درمانی به موفقیت برسد نیاز به زمان و تلاش زیادی است. ممکن است شروع به مشاهده علائم حمله پانیک در طی چند هفته کنید، یا اینکه علائم به طور قابل توجهی کاهش یابند یا طی چند ماه برطرف شوند. شما می توانید برای اطمینان از اینکه حملات پانیک شما تحت کنترل باقی می ماند یا برای درمان عود مجدد این حملات به روانشناس خود مراجعه نمایید. همه چیز را به کمک یک روان درمانگر متخصص تحت کنترل داشته باشید.

آیا دارو برای درمان پانیک مناسب است؟

از دیگر راه های درمان قطعی این حملات استفاده از دارو است. داروها می توانند کمک زیادی به کاهش علائم مربوط به حملات پانیک کنند و از افسردگی جلوگیری نمایند. ثابت شده است که انواع مختلفی از داروها برای مدیریت علائم این حملات می توانند موثر واقع شوند. برای نمونه دارویی مانند داروی ضد افسردگی SSRI که عوارض جانبی و خطر کمی دارند می تواند به عنوان اولین انتخاب دارویی برای درمان قطعی حملات پانیک مورد استفاده قرار گیرد. همچنین از دیگر داروها می توان به داروی مهارکننده های جذب مجدد سروتونین و نوراپی نفرین SNRI اشاره نمود. این دارو دسته دیگری از داروهای ضد افسردگی هستند. SNRI ونلافاکسین Effexor XR) FDA) برای درمان اختلال پانیک بسیار موثر هستند.

همچنین از دیگر داروها می توان به بنزودیازپین ها اشاره کرد. این داروها به عنوان آرام بخش سیستم های عصبی مرکزی عمل می کنند. بنزودیازپین های مورد تایید FDA برای درمان اختلال وحشت شامل آلپرازولام(زاناکس) و کلونازپام(کلونوپین) هستند. بنزودیازپین ها معمولاً فقط به صورت کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرند. زیرا می توانند باعث اعتیاد شوند و وابستگی ذهنی یا جسمی به وجود آورند. برای افرادی که از الکل یا مواد مخدر استفاده می کنند، این داروها انتخاب خوبی نیستند. همچنین این داروها می توانند با سایر داروها تداخل داشته و عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کنند.

حتما با روانپزشک خود مشورت کنید

اگر برخی از داروها برای فرد مناسب نیست، برای تعویض دارو باید حتما به روانپزشک مراجعه کرده و زیر نظر روانپزشک اقدام به مصرف دارو نمود. در صورتی که دارو برای درمان حملات پانیک موثر باشد اغلب چند هفته بعد از شروع مصرف اولین دارو متوجه خواهید شد که علائم بروز این حملات در شما بهبود یافته است. نکته ای که در مصرف دارو همواره باید توجه کنید این است که بیشتر داروها دارای عوارض جانبی بوده و مصرف برخی از آن ها در شرایط خاصی مانند بارداری به هیچ وجه توصیه نمیشود. بنابراین توصیه ما این است که در مورد خطرات احتمالی و بروز عوارض جانبی دارو حتماً با پزشک خود مشورت نمایید.

راه های درمان حمله های عصبی و ترس

شیوه زندگی و درمان های خانگی حملات پانیک

برای درمان قطعی حملات پانیک می توان گفت که سبک و شیوه زندگی و همچنین درمان های خانگی می تواند موثر واقع شود. باید به این نکته توجه داشته باشید که همواره پایبند به برنامه درمانی خود بوده و به دستورالعمل های مشاور و پزشک خود به طور دقیق توجه داشته باشید. با گروهی از افراد دیگر که دچار این حملات می شوند یک جمع تشکیل داده و به یکدیگر کمک کنید. پیوستن به یک گروه برای افرادی که دچار این حملات یا اختلالات اضطرابی هستند می تواند شما را با افراد دیگری مواجه کند که با همان مشکلات روبرو هستند تا درک بیشتری از بیماری داشته باشید و ترس خود را کاهش دهید.

از مصرف این موارد جلوگیری کنید:

  • کافئین،
  • الکل،
  • استعمال دخانیات
  • داروهای روان گردان

خودداری کنید زیرا می تواند به تشدید این حملات کمک کند. بهترین راه این است که به تمرین تکنیک های مدیریت آرامش و استرس بپردازید. به عنوان مثال یوگا و تنفس عمیق می تواند مفید باشد. برای مقابله با حملات پانیک توصیه می شود همواره تحرک بدنی داشته باشید. فعالیت های هوازی می تواند تاثیر آرام بخشی بر روحیه شما داشته باشد.

تفاوت پانیک در بزرگسالان و کودکان در چیست؟

در کودکان ترس، اضطراب و پانیک می تواند به صورت؛

  • گریه کردن
  • قشرق به پا کردن
  • میخکوب شدن
  • چسبیدن به دیگران
  • کناره گیری
  • صحبت نکردن با دیگران

بروز پیدا کند. اما مشکل اصلی در اینجا است که فرد بزرگسالان نشانه ها و علامت های خود را بیان می کند اما در کودکان در بیشتر مواقع یک روانشناس کودک در مرکز مشاوره اضطراب است که قادر به ارزیابی و تشخیص پانیک کودکان می شود.

نظرات کاربران:
سمیه
پاسخ به این نظر
1402/12/28

ایا اینکه علائم ومشکلات جانبی این نوع حملات همیشه میمونه واقعیت داره؟ اصلا به طور کلی فکرمیکنم مشکلات روحی همیشه همراه ادم میمونه

0 0
شمس
پاسخ به این نظر
1402/12/27

ممنونم مقالتون رومطالعه کردم خیلی برام جالب بود و اینکه اینجوری که به نظر میاد اکثرمردم الان به این مشکل دچار هستند چون واقعا این میزان کنترل نداشتن روی اعصاب خیلی عجیبه

0 0
bahar
پاسخ به این نظر
1402/12/26

واقعا خیلی بده که ادمها به مشکلات اینچنینی دچارمیشن ممنونم که اطلاعاتمون رو بالا میبرید که بتونیم به خودمون و اطرافیانون کمک کنیم و اگاه بشیم که زودتر درمان رو شروع کنیم

0 0
فرخ
پاسخ به این نظر
1402/12/23

دخترمن دچاراین نوع حمله میشد یا کاملا قفل میشد یااینکه جیغ میزد مدتیه به روانشناس مراجعه کردیم و در طی جلسات تراپی خیلی بهتر شد و حملات رفته رفته کمتر میشه

0 0
sina
پاسخ به این نظر
1402/12/21

سلام وقتتون بخیر من مادرم الان 1 ساله درگیر حملات پانیک هست و با دارو و جلسات مشاوره کنترل میکنند فقط ایشون دچار سردردهای مزمن میشوند و دفعات بالایی این اتفاق براشون میفته اما امکان داره از عوارض دارو باشه؟

0 0
نورا
پاسخ به این نظر
1402/12/20

سلام وقتتون بخیر بنده 3 ماه پیش پدرم رو از دست دادم و متاسفانه از اون تایم دچار حمله های عصبی میشم... همش فکر های بد میاد تو ذهنم و ترس از دست دادن مادرم واقعا ازارم میده بعضی اوقات حس میکنم حتی نمیتونم نفس بکشم لطفا راهنماییم کنید..

0 0
میثم
پاسخ به این نظر
1402/12/19

آیا بعد از تشخیص داده شدن حملات پانیک فقط با دارو قابل درمان هست یا بدون دارو و با جلسات تراپی هم قابل حل هست؟ ممنون میشم در این مورد راهنمایی بفرمایید

0 0
کماله
پاسخ به این نظر
1402/12/19

سلام من 36 سالمه و پارسال تصادف کردم و به دلیل عفونت زیاد چشم مجبور به تخلیه شدم الان متاسفانه دچار حملات پانیک شدم و اصلا نمیتونم سوار ماشین و اتوبوس و سایر وسیله ها بشم واقعا زندگیمو مختل کرده ایا راهی براش هست؟ واقعا خسته شدم از این وضع...

0 0
محسن
پاسخ به این نظر
1402/11/17

با چیزایی که تواین مقاله خوندم فکر می کنم خواهر من هم دچاره پنیک شده براش چه کاری میتونم انجام بدم ؟؟ مراجعه به چه درمانگری براش مناسبه؟

0 0
رضوانه
پاسخ به این نظر
1402/11/16

این ترس و اضطراب شدیدی که به یکباره درادم بروز پیدا می کنه و نشونه های فیزیکی هم همراهش هست خیلی ترسناک هستش من دوستم دچار پنیک بود و من وقتی این حالش رو میدیدم ناراحت میشدم اما خوشبختانه به درمانگر مراجعه کرد و حالش نسبت به قبل خیلی بهتره.

0 0
مهسا
پاسخ به این نظر
1402/11/14

علت دقیق حملات پانیک مشخص نیست ولی به طور کلی عوامل متعددی در روی دادن این حملات موثراست. درحملات پانیک گرچه شرایط برای هر فرد متفاوت است، اما معمولا به طور ناگهانی ظاهر می شود. حملات پانیک را می توان با استراتژی های مختلف مانند خودیاری و جلسات درمانی با موفقیت درمان کرد. درمورد حملات پانیک کمک گرفتن از درمانگر بسیار ضروری و لازم است که به کاهش دفعات حمله پانیک کمک می‌کند و عملکردفرد را در زندگی روزمره بهبود می بخشد.

0 0
گلناز
پاسخ به این نظر
1402/11/14

متاسفانه من دچار حملات پانیک میشم و یه دفعه دادو بیدادمیکنم ودیگران رو دچار اضطراب میکنم خودم ناراحتم اما دست خودم نیست انگار اون لحظه اصلا چیزی متوجه نمیشم میتونم برای درمان از مشاوره کمک بگیرم چون دوست ندارم دارو مصرف کنم

0 0
علی
پاسخ به این نظر
1402/11/14

پانیک به حملات شدید اضطراب که با نشانه های جسمانی همراه است گفته می شود. این حملات معمولاً بیش از چند دقیقه طول نمی‌کشد و باعث عوارض جسمانی مانندمرگ وسکته قلبی نمی شود. در صورتی که تعداد این حملات زیاد است فرد باید برای تست ابتلا به این اختلال نزد روان‌شناس برود. از درمانگر میتوان در این مورد کمک گرفت که این حملات کاهش پیدا کند و منجر به موارد شدیدتری نشود.

0 0
peyman
پاسخ به این نظر
1402/10/28

ماد مخدر از چه نظر روی پانیک تاثیرگذاره حتی سیگار بدترش میکنه؟

0 0
غزل
پاسخ به این نظر
1402/10/27

ممنونم از مطالب جالب و مفیدتون دختر 6ساله من دقیق این مشکل رو داره و گاهی اینقدر جیغ میزنه و گریه میکنه که واقعا همرو اذیت میکنه اما من میترسم ببرمش روانشناس میشه کمکم کنید که چه راهی بهتره براش؟

0 0
شیدا
پاسخ به این نظر
1402/10/16

سلام من 45 سالمه و درسن خیلی پایین دچار سرطان شدم و به طرز معجزه اسایی بهبود پیدا کردم ولی عوارض بیماری با من همچنان هست یکیش اینه که بسیار زود عصبی میشم و دیگران رو از خودم میرنجونم هرچیزی که جلو دستم باشه میشکنم و بعد خودم دچار لرزش و ضعف میشم ودراون لحظه خیلی متوجه کارهای خودم نیستم لطف میکنید راهنماییم کنید

0 0
نرگس
پاسخ به این نظر
1402/10/14

سلام عصربخیر و ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیار ما میذارید میشه لطفا من و راهنمایی کنید من چندسال پیش تصادف بدی داشتم که تامدتها حالم خیلی بدبود چون همراه دخترم بودم و دخترم اسیب زیادی دید و مدتهاتو بیمارستان بستری بود و من همش بالاسرش بیدار بودم و تا یه لحظه خوابم میبرد خواب میدیدم که مرده و با جیغ و گریه بیدار میشدم الان خدارو شکر دیگه خوب شده و پیشمه ولی همچنان من کابوسهام ادامه داره و الان دیگه حتی زمانی هم که بیدار هستم مدام استرس دخترم و دارم و با کوچکترین مساله ای دچار حمله پانیک میشم ممنون میشم بفرمایید باید په کنم

0 0
ستاره
پاسخ به این نظر
1402/10/12

من از همه حیوانات میترسم وپارتنرم دوتا گربه داره من نمیتونم باهاشون کنار بیام و باعث میشه پارتنرم ناراحت بشه و داریم به مشکل می‌خوریم در مورد مقابله با فوبیای ترس از حیوانات مراجعه به روانشناس می‌تونه کمک کنه ؟

0 0
سحر
پاسخ به این نظر
1402/10/10

سلام من از وقتی برادر 30 سالم مرگ مغزی شد دچار حمله پانیک میشم اون لحظه اصلا حالم دست خودم نیست مدام جیغ میزنم و گریه میکنم واز حال میرم بعد بهم کمی اب میدن وارومم میکنن لطفا راهنماییم کنید

0 0
عسل
پاسخ به این نظر
1402/9/28

من یه پسر ۸ساله دارم که خیلی لجبازه و گاهی وقتها شدید عصبی میشه تابحال پیش مشاور نبردمش همسرم مخالفه ،الان با خوندن این مطلب به حملات پانیک شک کردم ممکنه از این باشه ؟ مرکزتون روانشناس کودک داره؟

0 1
لیلا
پاسخ به این نظر
1400/10/5

سلام من چند ساله مبتلا به پانیک هستم خیلی حال بدیه نمی تونم توصیفش کنم تپش قلب دهنم تلخ میشه تمام بدنم شل میشه پاهام. مثلا تو خیابون باشم باید درجا بشینم انقد آب بزنم تو صورتم تا حالم جا بیاد. برا این خیلی تنها جایی نمیرم حتی میترسم برم نون بخرم رفتم هم دارو دادن خواب آور بوده نخوردم دوماه دارو بخورمم حله ها ولی اون داروها برای کسی که بچه داره نمیشه باید همش هوشیار باشم

0 0
متینه
پاسخ به این نظر
1400/8/25

خیلی حال بدیه نمی تونم توصیفش کنم تپش قلب دهنم تلخ میشه تمام بدنم شل میشه پاهام مثلا تو خیابون باشم باید درجا بشینم انقد آب بزنم تو صورتم تا حالم جا بیاد. برا این خیلی تنها جایی نمیرم حتی میترسم برم نون بخرم رفتمب هم دارو دادن خواب آور بوده نخوردم دوماه دارو بخورمم حله ها ولی اون دا وها برای کسی که بچه داره نمیشه باید همش هوشیار باشم همشم ترس های بیخودی دارم اضطراب هم دارم

0 0
نگین
پاسخ به این نظر
1400/6/24

سلام من 29 سالمه و از 14 سالگی که تصادف کردیم و تو اون تصادف برادرم رو از دست دادیم مدام به حمله دچار میشم و نفس تنگی میگیرم و عرق میکنم ضربان قلبم بالا میره هر چند شبم خواب تصادف میبینم و تو خواب پانیک میشم یه مدت داروو خوردم اما خیلی بهتر نشدم . واقعا چه روشی بهتر جواب میده چون هر سری همه خیلی نگران میشن و اعصابشون خورد میشه

0 0
zahraa
1400/7/21

سلام بنظرم اگر اینطور که میگید دارو بهتون جواب نداده خب پیش روانشناس برید اونم امتحان کنید شاید جوا بگیرید معمولا دارو جواب میده واس این چیزا ولی خب اگه جواب نداده حتما برید روان درمانی ممکنه نتیجه ی خیلی خوبی بگیرید ازش ولی خب هرچقدر زودتر برید بهتره خودتون اذیت نمیشید در رابطه با تصادف و از دست دادن برادرتون هم خیلی متاسف شدم

0 0
الهام
پاسخ به این نظر
1399/8/24

من وقتی همسرم دیر به منزل میرسه ذهنم میرسه که یا الان تصادف کرده، یا یه اتفاق دیگه. اینم جزء پانیک محسوب میشه؟

0 0
ستایش
1402/9/13

سلام روزتون بخیر باشه. عزیزم به نظرم در این زمینه حتما با روانشناس صحبت کنید من مادرم همیشه نگران پدرم بودن البته شغل پدر من هم بی تاثیر نبود و میدونم تجربه سختیه

0 0
faride
1400/7/4

سلام نه شما اضطراب دارید حمله ی پنیک اینجوری نیست . پنیک وقتی هست که تپش قلب و تنگی نفس میگیرید و عرق میکنید حتی روی زمین ممکنه بیفتید و چند دقه هم طول میکشه البته این اضطراب شما هم چیز خوبی نیست و بنطرم بهتره زودتر مراجعه کنید یه جایی برای حل کردنش چون ممکنه بعدا شدیدتر بشه هر چقدر که زودتر برید بهتره و راحت تر میتونید حل بکنید و با ارامش بیشتری زندگی بکنید دوست عزیز

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ