22006198 021

4 تمرین حرفه ای جهت افزایش اعتماد به نفس بین فردی

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(30 رای)
4 تمرین حرفه ای جهت افزایش اعتماد به نفس بین فردی

اعتماد به نفس با معقوله عزت نفس بسیار متفاوت است که گاهی ممکن است با هم اشتباه شود. ما در این مقاله 4 تمرین حرفه ای جهت افزایش اعتماد به نفس بین فردی را به شما آموزش خواهیم داد.

تعریف اعتماد به نفس

شناخت توانایی ها و مهارت ها و ارائه مطالب است، به شکلی که در فرد کمترین استرس را وارد کند و فرد تسلط خوبی را روی آن داشته باشد. حال ما در ادامه افزایش اعتماد به نفس را از بعد رروابط بین فردی به شما آموزش خواهیمم داد.

4 تمرین حرفه ای جهت افزایش اعتماد به نفس بین فردی

1. روی توانایی های محاوره ای خود کار کنید.

برای رشد و توسعه فردی نیاز به ارتباط بین فردی داریم، پس بهتر است که روی ارتباط خود کار کنیم. تقویت مهارت گفتگو به شما کمک می کند که در هر رابطه کاری احساس راحتی کنید که به اعتماد به نفس بزرگتری منجر خواهد شد.

  • رادیو گوش دهید (دایره لغات و نحوه جمله بندی برنامه های رادیو ناخودآگاه در شما اثر خواهد کرد)
  • در حین رانندگی و یا حتی پشت ترافیک با مخاطب کاری خود صحبت کنید.
  • در رابطه با موضوع کار خود مطالعه کنید و آن را به خود توضیح دهید.
  • در صورت بروز مشکل در صحبت کردن با خیال راحت عذرخواهی کنید.

2. یک ذهن با اعتماد به نفس را تمرین کنید.

شاید این جمله را شنیده باشید «وانمود کن تا به آن برسی» شما با رفتار کردن مانند کسی که با اعتماد به نفس است می توانید اعتماد به نفس لازمه یک مدیر موفق را به دست آورید. برای افزایش اعتماد به نفس نکات زیر را انجام دهید.

  • نقاط ضعف و قدرت خود را بشناسید و آنها را بپذیرید.
  • خود را مورد انتقاد و سرزنش مخرب و شدید قرار ندهید.
  • تصمیماتی اتخاذ کنید که بتوانید منطق آن را برای خود توضیح دهید.
پیشنهاد می کنیم بخوانید: آداب سوال پرسیدن چگونه است؟

3. از خودتان رضایت داشته باشید.

داشتن یک نظر مثبت نسبت به مدیریت خود و خودآگاهی کلید رسیدن به اعتماد به نفس شما در کارتان است.

  • از تمام توانمندی های خود برای پیشبرد کارتان بهره ببرید.
  • نظرات همکاران و کارمندان که صلاحیت کافی در موضوعات کاری شما دارند را جویا شوید.
  • فکر کنید باز هم فکر کنید و بعد تصمیم بگیرید.

4. حد و مرزهای فردی خود را مشخص کنید.

حد و مرزهای خود را برای کارکنان معین کنید و ظرفیت پذیرش آنها را در نظر بگیرید.

  • تفاوت های فردی را جدی بگیرید.
  • میانه روی را در افکار، احساسات و رفتارهای خویش تمرین کنید.
  • دستورات و نظرات خود را واضح مطرح کنید.
  • در روابط خود مرز بندی داشته باشید

اعتماد به نفس (منبع کتاب مدیر 20 دکتر سهیلا عیسایی)

تعریف عزت نفس

خویشتن دوستی و ایجاد رابطه صمیمی با خودمان و محیط پیرامونمان به وسیله شناخت خودمان و خود دوستی است.

با بیان این تعاریف به راحتی میتوانیم متوجه شویم که این دو مسئله، اعتماد به نفس و عزت نفس در تعریف بسیار از هم دور میباشند و حتی در عمل میتوانیم اینگونه بیان کنیم که فردی که یک مهندس ساختمان است، کارگران بسیاری زیر دست خود دارد، شغل خوب و مهارت لازم و کافی در بیان هر مطلبی که به کار و فعالیت روزانه اش بستگی دارد را هم در کنار تمام این عناوین دارد، در واقع با دیدن اینچنین فردی به راحتی میتوانیم بگوییم او اعتماد به نفس زیادی دارد. زیرا هم خود، هم استعدادهایش و هم توانایی های خود را می شناسد و از آن بهره میبرد و در بیان آنها هیچ مشکلی هم ندارد.

تفاوت اعتماد به نفس و عزت نفس

اما همین فرد را متصور شوید که در خانه خود و یا قبل از خواب احساس خوشایندی به خودش ندارد و مدام به دنبال دلیلی برای پیدا کردن این احساس دارد. با وجود داشتن معاشران زیاد، دوست هایی که در اطراف خود دارد و زندگی که برای خود برنامه ریزی کرده است، اما هنگام خواب و یا در خلوت خود احساس خوشایندی نسبت به خود ندارد و مدام در حال جستجوی چیزی بیرون از خود میگردد که خودش را آرام کند.

اشکال دقیقاً همینجاست که عزت نفس در اینچنین افراد دچار خدشه شده است و بسیار ضعیف عمل میکند.

به وجود آمدن عزت نفس

در توضیح عزت نفس (خویشتن دوستی) بیان کردیم که این خویشتن دوستی از احساسی عمیق به خودمان و ایجاد رابطه ایی صمیمانه با خودمان و قبول کردن خودمان به عنوان یک انسان و موجودی انسانی و قابل ستایش بودن و مورد علاقه بودن و مورد محبت بودن خودمان برای خودمان به وجود می آید.

وقتی مدام در حال سرزنش کردن خودمان باشیم، و احساس رضایتمان فقط به تأیید دیگران متکی باشد، و تأیید دیگران احساس سرگردانی و پوچی کنیم در واقع عزت نفسمان به قدری پایین است، و خویشتن دوستیمان و تحمل خودمان به قدری سخت است که میخواهیم مدام در حال فرار از واقعیت خودمان باشیم.

رشد عزت نفس

وقتی بتوانیم آنچه که هستیم را ببینیم و با تمام ایرادهایمان خودمان را قبول کنیم و سعی در بهبود ایرادهایمان و رفتارمان کنیم، بدون سرزنش خودمان و دوری گزینی از هر آنچه ما را به وجود خودمان نزدیک میکند، در واقع سعی در رشد عزت نفسمان گرفته ایم.

البته ناگفته نماند که ایجاد عزت نفس از زمان تولد تا ۵ سالگی است.

کودکی که بتواند احساس کند خوب است و اگر رفتار اشتباهی انجام داد، این رفتار او بوده که اشتباه است و نه خود او و هر لحظه که میل به در آغوش کشیده شدن داشته باشد بدون هیچ شرطی و دلیلی در آغوش والدین خود جا بگیرد و بوسیده شود و دوست داشته شود، احساس عمیق عزت نفس را در کودک رشد میدهد.

اما باید بدانیم که همه ما گاهی با اشتباهاتی در تربیت خود، امروزه ایراداتی داریم بنابراین بهتر است به دنبال مقصر نباشیم و با پیدا کردن ایراداتمان و اشکالات رفتاریمان به رفع و رجوع آنها و درمان خودمان بپردازیم تا احساس بهتری را تجربه کنیم و بتوانیم رشد کنیم.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ