22006198 021

شربت پرومتازین و عوارض عجیب آن

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(16 رای)
شربت پرومتازین و عوارض عجیب آن

شربت پرومتازین را میتوان یکی از دارو های متعلق به گروه فنوتیازین ها معرفی کرد که با تغییر عملکرد بعضی از مواد شیمیایی موجود در مغز اثر خود را نشان می دهد. از شربت پرومتازین به عنوان نوعی آنتی هیستامین برای توقف هیستامین های طبیعی بدن استفاده می کنند. در رابطه با طریقه مصرف این نوع دارو مانند هر داروی دیگری باید تجویز پزشک را معیار اصلی قرار داد. چرا که پزشک متناسب با نوع بیماری و نوع عملکرد بدن شما میزان استفاده از آن را تعیین می نماید و ممکن است با توجه به همه علائم شما دوز استفاده از دارو را برای شما تغییر دهد.

ما در این مقاله با استفاده از طرفندهای روانشناسی جلوی سرما خوردگی شما را می گیریم. همچنین به شما روش های ذهنی را آموزش می دهیم تا به جای داروها که عوارض زیادی دارند با قدرت مبارزه کنید با آلرژی و با افزایش سیستم ایمنی جلوی سرما خوردگی را بگیرید.

در این مقاله به این موارد می پردازیم:

  • روش مصرف شربت پرومتازیت
  • عوارض عجیب شربت پرومتازین
  • شربت پرومتازین برای سرماخوردگی
  • شربت پرومتازین برای تهوع بارداری
  • شربت پرومتازین برای کودکان
  • پرومتازین در بارداری
  • زمان مصرف شربت پرومتازین
  • تداخل دارویی شربت پرومتازین
  • روش های ذهنی روانشناسی برای افزایش سیستم ایمی بدن
  • روش های ذهنی روانشناسی برای کاهش آلرژی
  • ارتباط سیستم ایمنی بدن با آلرژی
  • جایگزین های بهتر به جای شربت پرومتازین
آیا می دانستید نداشتن استرس و اضطراب سیستم ایمنی شما را بسیار قوی می کند و حتی اگر ویروسی وارد بدن شما شود به سرعت آن را از بین می برد. طبق تحقیقات بسیاری از افرادی که استرس و ترس بالایی داشتند در دوران کرونا سیستم ایمی بدن آنها به شدت افت کرده بود. پس به جای خوردن قرص و دارو به سلامت روان خود تکیه کنید قدرت ذهن انسان است که بدن را مقاوم می کند قدرتی که حتی یک فرد چینی در رشته کوهای آلپ یک ماه تنها با یک پارچه که به دور خود می پوشد و بدون هیچگونه چادری در آنجا زندگی می کند به طوری که گردشگران زیادی از او بازدید می کنند. حال قرار نیست ما به آن درجه برسیم، تنها کافی است که با خواندن این مقاله بر استرس و اضطراب خود غلبه کنیم.

روش مصرف شربت پرومتازیت

به طور کلی در رابطه با روش مصرف پرومتازین معمولاً آن را قبل از خواب و یا قبل از یکی از وعده های غذایی استفاده می کنند. در رابطه با اندازه گیری دوز شربت پرومتازین می توانید از سرنگ و یا قاشق های مخصوص استفاده کنید تا دقیقاً همان اندازه که پزشک تجویز کرده است از آن استفاده نمایید. بهتر است برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با طریقه مصرف و دوز مصرفی دستورالعمل های پزشک و داخل بسته را مطالعه فرمایید. نکته دیگری که در رابطه با مصرف این دارو وجود دارد این است که در صورت فراموش کردن مصرف آن بهتر است به محض متوجه شدن دارو را مصرف کنید و یا اگر به زمان مصرف بعدی مدت زمان کوتاهی مانده باشد از مصرف نوبت فراموش شده پرهیز کرده و دارو را در نوبت بعدی استفاده نمایید.

عوارض عجیب شربت پرومتازین

مصرف شربت پرومتازین هم مانند هر داروی دیگری ممکن است عوارضی را برای بیمار به همراه داشته باشد که این عوارض در برخی موارد خفیف و در برخی موارد شدید و بسیار عجیب خواهد بود. در این رابطه در نظر داشته باشید که در صورت مشاهده هر یک از علائم حساسیت بهتر است خود را به نزدیکترین مرکز درمانی رسانده و یا با اورژانس تماس بگیرید. در ادامه به برخی از این نشانه ها اشاره خواهیم کرد.

  • کهیر
  • تورم صورت، لب ها و گلو
  • مشکلات تنفسی
  • گیجی
  • خواب آلودگی و اضطراب
  • خشکی دهان

علائم اولیه و خفیف در رابطه با عوارض شربت پرومتازین می توانند موارد ذکر شده باشند. اما گاهی ممکن است عوارض این شربت، خود را با شدت بیشتری نشان دهند که این علائم شامل انقباض و یا پرش عضلات، لرزش غیر قابل کنترل بدن، حرکات غیر قابل کنترل چشم، زبان، صورت، دست ها و پاها، ترشح بزاق، مشکل در حفظ تعادل بدن، انقباض عضلات، گیجی، تعریق زیاد، تب شدید، ضربان بالای قلب، تنفس سریع، خستگی و بیهوشی ناگهانی و تشنج باشد. در رابطه با علائمی مانند یبوست و یا کاهش و قطع ادرار و امثال آن نیازی به مراجعه به پزشک نمی باشد و بعد از قطع دارو خود به خود این موارد رفع خواهند شد.

بهترین روانشناس گروه روانشناسی اینجا مکث در سال 1402: بهزاد متین

پرومتازین

شربت پرومتازین برای سرماخوردگی

همانطور که می دانید سرماخوردگی از جمله بیماری هایی است که با علائم مختلفی همراه می باشد و هر یک از این علائم دارو های مربوط به خود را دارد که در نهایت منجر به بهبود سرماخوردگی میشوند. شربت پرومتازین یکی از داروهایی است که برای درمان برخی از علائم ناشی از سرماخوردگی موثر می باشد. برای مثال با توجه به این که پرومتازین از جمله دارو های مناسب برای درمان آلرژی میباشد در درمان عطسه، سرفه، گرفتگی بینی، آبریزش از بینی و چشم و علائمی مانند این ها که در سرماخوردگی دیده می شود، می تواند موثر واقع شود.

البته با توجه به تحقیقاتی که در این حوزه صورت گرفته است میتوان گفت: در برخی افراد استفاده از پرومتازین طول دوره سرماخوردگی را نه تنها کاهش نمی دهد بلکه عوارضی را هم به همراه خواهد داشت. بنابراین در استفاده از آن باید نهایت احتیاط را داشت و حتماً با تجویز پزشک اقدام به مصرف آن کرد. در رابطه با سرماخوردگی هایی که همراه با ذات الریه و عفونت های دستگاه تنفسی میباشد، استفاده از این دارو به هیچ وجه توصیه نمی شود چرا در این نوع سرماخوردگی ریه به شدت درگیر میشود و استفاده از پرومتازین می تواند مشکلات تنفسی را برای بیمار به وجود آورد که این مشکلات گاهی منجر به مرگ بیمار هم خواهد شد.

شربت پرومتازین برای تهوع بارداری

یکی از مشکلاتی که زنان باردار در دوران بارداری به خصوص در ماه های اول دچار آن می شوند حالت تهوع می باشد و حدود 80 درصد از زنان باردار این حالت ناخوشایند را در دوران بارداری خود تجربه می کنند. حالت تهوع باعث کم اشتهایی در زنان باردار شده و از این طریق می تواند به جنین و مادر صدماتی را وارد نماید. به همین دلیل معمولاً پزشکان برای کنترل آن داروهایی را تجویز می کنند.

دارو های مختلفی برای درمان این حالت در زنان باردار وجود دارد که یکی از آنها شربت پرومتازین می باشد. با توجه به اینکه پرومتازین در دسته دارو های ضد تهوع قرار می گیرد، میتوان آن را دارویی موثر بر تهوع در بارداری معرفی کرد. دوز این دارو متناسب با میزان حالت تهوع در افراد مختلف متفاوت می باشد اما به طور معمول این دوز بین 25 تا 100 میلی لیتر متغیر می باشد. در افرادی که شدت حالت تهوع بالا باشد هر 4 ساعت یک بار و برای افرادی که شدت حالت تهوع کمتر باشد هر 6 ساعت یک بار استفاده از پرومتازین توصیه می شود.

شربت پرومتازین برای کودکان

با توجه به اینکه شربت پرومتازین در گروه دارو های آنتی هیستامین قرار می گیرد ممکن است استفاده از آن باعث خواب آلودگی به خصوص در کودکان شود. همین موضوع گاهی باعث می شود والدین برای آرام کردن کودکانی که بیقراری می کنند از این شربت استفاده نمایند. اما بهتر است بدانید که این کار ممکن است عوارض جبران ناپذیری را برای کودک شما به همراه داشته باشد. عوارض این دارو به قدری برای کودکان خطرناک است که سازمان غذا و دارو آمریکا موسوم به FDA در سال 2006 استفاده از پرومتازین را برای کودکان زیر 2 سال ممنوع اعلام کرد. چرا که این دارو ممکن است وقفه های تنفسی برای کودک به وجود آورده و باعث مرگ و میر در آنها شود.

پیشنهاد می کنیم این مقاله را بخوانید: بهترین روش درمان بی خوابی

عوارض استفاده از شربت پرومتازین در کودکان خود را اینگونه نشان می دهد که بر روی مرکز کنترل در بخش سیستم اعصاب مرکزی اثر گذاشته و تنفس را متوقف می نماید و به این ترتیب می تواند خفگی در کودکان را به وجود آورد. علاوه بر این مورد کاهش سطح هوشیاری در کودکان، لرزش اندام ها، اختلال در اندام های حرکتی، کندی حرکاترا میتوان از عوارض استفاده از شربت پرومتازین برای کودکان به خصوص کودکان زیر دو سال برشمرد. بنابراین از استفاده این دارو برای کودکان بدون تجویز پزشک و به صورت خودسرانه به شدت خودداری نمایید.

شربت پرومتازین

پرومتازین در بارداری

همانطور که گفته شد پرومتازین به عنوان دارویی برای کنترل تهوع در دوران بارداری مورد استفاده قرار می گیرد. اما سوالی که در این رابطه برای مادران باردار وجود دارد این است که آیا استفاده از این دارو برای جنین و مادر مضراتی دارد یا خیر؟ و اینکه عوارض آن در چه حدی می باشد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: در گروه بندی که در سازمان غذا و دارو آمریکا انجام گرفته است پرومتازین در گروه C دارو ها قرار گرفته است و این یعنی آزمایش های انجام شده بر روی حیوانات نشان دهنده این است که این دارو می تواند عوارضی را برای جنین به همراه داشته باشد. با این وجود تحقیقات کاملی بر روی نمونه انسان انجام نشده است تا اثر پرومتازین بر سلامتی جنین را نشان دهد.

بنابراین با توجه به کامل نبودن تحقیقات در این حوزه بهتر است تا حدی که میتوان از مصرف این دارو خودداری کرد و تا زمانی که استفاده از آن توجیه محکمی نداشته باشد از مصرف آن پرهیز کرد. استفاده از پرومتازین در دو هفته آخر بارداری ممنوع است چرا که استفاده از آن می تواند باعث خونریزی شده و خطراتی را برای سلامتی جنین به وجود آورد و حتی ممکن است بعد از به دنیا آمدن نوزاد عوارض استفاده از آن دیده شود. اگر قبل از بارداری به دلایل متعددی از پرومتازین استفاده می کنید بهتر است به محض بارداری این موضوع را با پزشک خود در میان گذاشته تا آزمایش های لازم در این حوزه برای شما انجام شود.

به طور کلی در رابطه با داروی پرومتازین باید گفت که این دارو در دسته دارو های سیاه قرار می گیرد و استفاده خودسرانه از آن می تواند عوارض جدی و جبران ناپذیری را برای هر رده از گروه سنی به خصوص کودکان به همراه داشته باشد. بنابراین زمانی مجاز به استفاده از این دارو می باشید که پزشک آن را تجویز کرده باشد چرا که پزشک با در نظر گرفتن همه شرایط موجود و عملکرد بدنی شما آن را تجویز می نماید و زمانی این دارو را برای شما در نظر می گیرد که از جدی نبودن عوارض آن برای شما مطمئن باشد. در واقع اگر بخواهیم دسته بندی برای پرومتازین در نظر بگیریم بهتر است آن را در گروه های داروهایی قرار دهیم که استفاده از آن احتیاط بالایی را می طلبد.

زمان مصرف شربت پرومتازین

پرومتازین، در سه فرم قرص کپسول و شربت موجود است. پرومتازین، نوعی آنتی هیستامین است که به عنوان خواب آور و آرامبخش مصرف می شود. بهترین زمان مصرف شربت پرومتازین، به عواملی بستگی دارد که یکی از آنها علت مصرف آن می باشد.

اگر شما شربت پرومتازین را به دلیل مشکلات بی خوابی مصرف می کنید، باید آن را حدوداً ۲۰ دقیقه قبل از خواب استفاده نمایید. اگر شربت پرومتازین را برای پیشگیری از مشکلات و بیماری های حرکتی و جلوگیری از حالت تهوع مصرف می کنید، باید آن را یک الی دو ساعت قبل از سفر استفاده کنید. در صورتیکه سفر شما طولانی مدت است، باید پرومتازین را شب قبل از حرکت مصرف نمایید.

باید توجه داشته باشید که این دارو موجب خواب آلودگی، سرگیجه، کابوس، سردرد و نوعی گیجی و احساس بیقراری می شود. لذا در شرایط خاص و حساس، و مواردی که نیاز به هوشیاری کامل است از آن استفاده نکنید. این دارو، در کودکان بالای ۲ سال قابل مصرف می باشد. مصرف این دارو، برای برخی از افراد با شرایط خاص مناسب نیست.

علاوه بر مطالب فوق، مصرف هر دارویی باید بر اساس تجویز و دستورالعمل پزشک انجام گیرد. مقدار دوز مصرفی و نحوه مصرف، باید توسط پزشک تعیین شود. معمولاً این دارو برای بی خوابی و بی قراری های ناشی از سرماخوردگی استفاده می شود.

تداخل دارویی شربت پرومتازین

شربت پرومتازین یک آنتی هیستامین است که برای درمان علائم آلرژی، تهوع و استفراغ، و بهبود خواب استفاده می شود. این دارو می تواند با برخی داروهای دیگر تداخل داشته باشد که ممکن است عوارض جانبی را افزایش دهد یا اثربخشی داروها را تغییر دهد. با دقت به لیست داروهای زیر توجه کنید، همچنین از دادن شربت پرومتازین به کودکان برای خوابیدن جدا خودداری کنید.

برخی از داروهایی که با پرومتازین تداخل دارند:

داروهای آرام بخش و ضداضطراب: مانند بنزودیازپین ها (دیازپام، لورازپام)، باربیتورات ها (فنوباربیتال)، و داروهای خواب آور (زولپیدم). این داروها می توانند اثرات آرام بخشی پرومتازین را افزایش دهند و منجر به خواب آلودگی شدید و کاهش عملکرد شناختی شوند.

داروهای ضدافسردگی: مانند مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs) (فنلزین، ترانیل سیپرومین)، داروهای سه حلقه ای (آمی تریپتیلین، ایمی پرامین) و برخی SSRI ها (فلوکستین، سرترالین). تداخل با این داروها می تواند عوارض جانبی مانند خشکی دهان، تاری دید، یبوست، و خطر افزایش فشار خون را افزایش دهد.

داروهای ضدتشنج: مانند فنیتوئین و کاربامازپین. این داروها می توانند اثرات متقابل داشته باشند و نیاز به تنظیم دوز داشته باشند.

داروهای ضد درد: مانند اوپیوئیدها (مورفین، کدئین، اکسی کودون). ترکیب این داروها با پرومتازین می تواند خطر خواب آلودگی و کاهش تنفس را افزایش دهد.

داروهای ضدروان پریشی: مانند کلوزاپین و الانزاپین. تداخل این داروها با پرومتازین می تواند خطر عوارض جانبی مانند خواب آلودگی و مشکلات حرکتی را افزایش دهد.

داروهای ضدتهوع: مانند متوکلوپرامید و اندانسترون. ترکیب این داروها با پرومتازین ممکن است منجر به افزایش اثرات ضدتهوع و خواب آلودگی شود.

داروهای ضدپروستات: مانند تامسولوسین. تداخل با این داروها می تواند باعث کاهش فشار خون و سرگیجه شود.

همیشه قبل از شروع هر داروی جدید یا تغییر دوز، با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید تا از تداخلات دارویی جلوگیری شود. همچنین، لیست کامل داروها و مکمل هایی که مصرف می کنید را به پزشک خود اطلاع دهید.

تعدادی دیگر از داروهای تداخل دار با شربت پرومتازین

  • میدودرین
  • فنیل آلانین
  • بلادونا
  • اسید آمینو لوولینیک

شربت پرومتازین را میتوان با آب، شیر و آبمیوه مصرف کرد؛ که در این صورت احتمال سوزش معده کاهش می یابد.

در مصرف دوز مورد نظر دارو، باید بروشور داخل جعبه را به دقت مطالعه نمایید. اگر دوز تجویز شده توسط پزشک، متفاوت با بروشور داخل جعبه باشد، در این صورت، دستورالعمل پزشکی اولویت دارد. در صورتیکه مصرف یک دوز دارو را فراموش کردید، سریعاً دوز فراموش شده را مصرف نمایید. اگر زمان دوز بعدی نزدیک است، دوز بعدی را در زمان مشخص مصرف نمایید.

سیستم ایمنی بدن ما تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد که شامل عوامل جسمی و روانی می شود. مطالعات نشان داده اند که روش های روانشناسی و ذهنی می توانند نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی داشته باشند.

در ادامه چندین روش موثر روانشناسی برای افزایش سیستم ایمنی بدن آورده شده است.

روش های ذهنی روانشناسی برای افزایش سیستم ایمی بدن

1. مدیتیشن و تمرینات ذهن آگاهی

مدیتیشن و تمرینات ذهن آگاهی (Mindfulness) می توانند به کاهش استرس کمک کنند که به نوبه خود تاثیر مثبت بر سیستم ایمنی دارد. این تمرینات می توانند باعث کاهش هورمون های استرس مانند کورتیزول شوند که معمولاً باعث تضعیف سیستم ایمنی می شوند.

2. تمرینات تنفس عمیق

تمرینات تنفس عمیق می توانند باعث کاهش استرس و افزایش آرامش شوند. این تمرینات می توانند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک کنند.

3. تمرینات تصویری ذهنی (Visual Imagery)

در این تمرینات، فرد تصاویری مثبت و تقویت کننده از سلامت و بهبودی در ذهن خود تصور می کند. این تکنیک می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.

4. یوگا

یوگا ترکیبی از تمرینات جسمی، تنفسی و ذهنی است که می تواند به کاهش استرس و افزایش آرامش کمک کند. تحقیقات نشان داده اند که یوگا می تواند تاثیر مثبت بر سیستم ایمنی داشته باشد.

5. خنده درمانی

خنده می تواند باعث کاهش هورمون های استرس و افزایش سلول های ایمنی بدن شود. تماشای فیلم های کمدی یا شرکت در جلسات خنده درمانی می تواند مفید باشد.

6. روابط اجتماعی قوی

حمایت اجتماعی و داشتن روابط مثبت با دیگران می تواند به کاهش استرس و افزایش احساس شادی کمک کند که این عوامل تاثیر مستقیم بر تقویت سیستم ایمنی دارند.

7. مدیریت استرس

روش های مختلف مدیریت استرس مانند مشاوره روانشناسی، تکنیک های آرام سازی (Relaxation Techniques)، و برنامه ریزی موثر برای مواجهه با مشکلات می توانند به کاهش سطح استرس کمک کنند.

8. تمرین شکرگزاری

تمرین شکرگزاری و تمرکز بر جنبه های مثبت زندگی می تواند به بهبود وضعیت روحی و کاهش استرس کمک کند که در نهایت به تقویت سیستم ایمنی بدن منجر می شود.

9. خواب کافی و با کیفیت

اطمینان از داشتن خواب کافی و با کیفیت نیز اهمیت زیادی دارد. استراحت کافی باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود.

10. ورزش منظم

هرچند که ورزش بیشتر جنبه جسمی دارد، اما تاثیرات روانی آن مانند کاهش استرس و افزایش احساس رضایت می تواند به بهبود سیستم ایمنی کمک کند.

استفاده منظم از این روش ها می تواند به تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت عمومی بدن کمک کند. توجه به سلامتی روانی و جسمی به طور همزمان می تواند تاثیرات مثبت قابل توجهی داشته باشد.

کاهش علائم آلرژی از طریق روش های ذهنی و روانشناسی ممکن است تا حدودی موثر باشد، زیرا استرس و نگرانی می توانند علائم آلرژی را تشدید کنند. در ادامه، تعدادی از روش های روانشناسی و ذهنی که ممکن است به کاهش آلرژی کمک کنند، آورده شده است:

روش های ذهنی روانشناسی برای کاهش آلرژی

1. تکنیک های آرام سازی (Relaxation Techniques)

تکنیک های مختلف آرام سازی مانند پیشرونده عضلانی (Progressive Muscle Relaxation) می توانند به کاهش تنش عضلانی و آرامش کلی بدن کمک کنند.

2. هیپنوتراپی (Hypnotherapy)

هیپنوتراپی یک روش روان درمانی است که از طریق القای حالت های آرامش عمیق و تمرکز ذهنی می تواند به کاهش علائم آلرژی کمک کند. این روش می تواند باعث تغییر در واکنش های بدن به محرک های آلرژی زا شود.

3. رفتار درمانی شناختی (Cognitive Behavioral Therapy - CBT)

CBT می تواند به افراد کمک کند تا نحوه واکنش به استرس و اضطراب را تغییر دهند. این تغییرات می تواند به کاهش علائم آلرژی کمک کند.

4. تصویرسازی ذهنی مثبت (Positive Imagery)

تصویرسازی ذهنی مثبت شامل تصور صحنه های آرامش بخش و احساسات مثبت است که می تواند به کاهش استرس و بهبود واکنش های بدن به آلرژی کمک کند.

5.مثبت اندیشی

تمرین شکرگزاری و تمرکز بر جنبه های مثبت زندگی می تواند به بهبود وضعیت روانی و کاهش استرس کمک کند. این روش ها می توانند به کاهش علائم آلرژی نیز کمک کنند.

6. پشتیبانی اجتماعی و ایجاد روابط مثبت

داشتن روابط اجتماعی قوی و حمایت های عاطفی می تواند به کاهش استرس و بهبود سلامت عمومی کمک کند که می تواند به کاهش علائم آلرژی نیز کمک کند.

7. خواب کافی و با کیفیت

خواب کافی و با کیفیت می تواند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش استرس کمک کند که در نتیجه می تواند به کاهش علائم آلرژی کمک کند.

استفاده منظم از این روش ها می تواند به کاهش علائم آلرژی و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا کمک کند. توجه به سلامتی روانی و جسمی به طور همزمان می تواند تاثیرات مثبت قابل توجهی داشته باشد.

ارتباط سیستم ایمنی بدن با آلرژی

آلرژی ها نتیجه پاسخ ناهنجار سیستم ایمنی بدن به موادی هستند که معمولاً بی ضرر هستند. این مواد که به عنوان آلرژن شناخته می شوند، می توانند شامل گرده گیاهان، گرد و غبار، غذاها، داروها، موی حیوانات و نیش حشرات باشند. ارتباط بین سیستم ایمنی بدن و آلرژی ها به شرح زیر است:

1. سیستم ایمنی بدن و آلرژن ها

هنگامی که بدن با یک آلرژن مواجه می شود، سیستم ایمنی آن را به عنوان یک تهدید می شناسد و واکنش نشان می دهد. این واکنش ها شامل تولید آنتی بادی هایی به نام ایمونوگلوبولین E (IgE) می شود. این آنتی بادی ها به سلول های خاصی مانند ماست سل ها و بازوفیل ها متصل می شوند.

2. آزاد شدن مواد شیمیایی

هنگامی که فرد مجدداً با همان آلرژن مواجه می شود، آلرژن ها به آنتی بادی های IgE متصل شده و سلول های ماست و بازوفیل را تحریک می کنند تا مواد شیمیایی مانند هیستامین آزاد کنند. این مواد شیمیایی مسئول علائم آلرژی مانند خارش، قرمزی، التهاب، آبریزش بینی، و در موارد شدیدتر، تنگی نفس و آنافیلاکسی هستند.

3. واکنش های التهابی

سیستم ایمنی بدن با آزاد کردن مواد شیمیایی التهابی، به طور ناخواسته باعث ایجاد واکنش های التهابی می شود که هدفشان دفع آلرژن ها از بدن است. این واکنش ها می توانند منجر به التهاب و علائم ناخوشایند مرتبط با آلرژی شوند.

4. سازگاری و حساسیت بیشتر

با تکرار مواجهه با آلرژن ها، سیستم ایمنی بدن ممکن است حساس تر شود و واکنش های شدیدتری نشان دهد. این پدیده به عنوان "حساسیت" شناخته می شود و ممکن است منجر به افزایش شدت و مدت زمان علائم آلرژی شود.

5. عوامل ژنتیکی و محیطی

عوامل ژنتیکی نقش مهمی در پیشرفت آلرژی ها دارند. افرادی که دارای سابقه خانوادگی آلرژی هستند، احتمال بیشتری برای توسعه آلرژی ها دارند. همچنین، عوامل محیطی مانند آلودگی هوا، عادات غذایی، و قرار گرفتن در معرض آلرژن ها در دوران کودکی می توانند تأثیرگذار باشند.

6. تعادل سیستم ایمنی

تعادل بین سلول های Th1 و Th2 در سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پاسخ های آلرژیک دارد. سلول های Th2 به تولید IgE کمک می کنند و نقش اصلی در واکنش های آلرژیک دارند. افزایش فعالیت سلول های Th2 نسبت به Th1 می تواند منجر به بروز آلرژی ها شود.

7. روش های درمانی

درمان های رایج برای آلرژی ها شامل آنتی هیستامین ها، کورتیکواستروئیدها، و داروهای ضدالتهابی است. همچنین، ایمونوتراپی (درمان با آلرژن ها) می تواند به تدریج حساسیت بدن را کاهش دهد و به بهبود علائم کمک کند.

نتیجه گیری

آلرژی ها نتیجه تعامل پیچیده بین سیستم ایمنی بدن و محیط هستند. سیستم ایمنی با شناسایی نادرست مواد بی ضرر به عنوان تهدید، واکنش های التهابی و ناخوشایندی را ایجاد می کند که منجر به علائم آلرژی می شود. شناخت بهتر از این فرآیندها می تواند به پیشگیری و درمان موثرتر آلرژی ها کمک کند.

پرومتازین یک آنتی هیستامین است که برای درمان علائم آلرژی، تهوع، استفراغ، و بهبود خواب استفاده می شود. با این حال، به دلیل عوارض جانبی مانند خواب آلودگی و تداخلات دارویی، ممکن است برخی افراد به دنبال جایگزین های بهتر و مؤثرتر باشند. در ادامه چند جایگزین مطرح شده است:

جایگزین های بهتر به جای شربت پرومتازین

1. آنتی هیستامین های نسل دوم

این داروها معمولاً کمتر باعث خواب آلودگی می شوند و به طور کلی عوارض جانبی کمتری دارند:

لوراتادین (Claritin): برای درمان علائم آلرژی فصلی و دائمی استفاده می شود و معمولاً باعث خواب آلودگی نمی شود.

سیتریزین (Zyrtec): برای درمان علائم آلرژی استفاده می شود و ممکن است کمی خواب آلودگی ایجاد کند، اما کمتر از پرومتازین است.

فکسوفنادین (Allegra): به عنوان یک آنتی هیستامین غیرخواب آور برای درمان علائم آلرژی استفاده می شود.

2. آنتی هیستامین های نسل اول با عوارض کمتر

اگرچه این داروها نیز می توانند باعث خواب آلودگی شوند، اما ممکن است برخی افراد آنها را بهتر تحمل کنند:

دیفن هیدرامین (Benadryl): برای درمان سریع علائم آلرژی استفاده می شود، اما معمولاً باعث خواب آلودگی می شود.

کلرفنیرامین (Chlor-Trimeton): این دارو نیز برای علائم آلرژی استفاده می شود و ممکن است کمتر از پرومتازین خواب آلودگی ایجاد کند.

3. داروهای ضد تهوع

اگر به دنبال جایگزینی برای درمان تهوع هستید، داروهای زیر ممکن است موثر باشند:

اندانسترون (Zofran): یک داروی ضد تهوع قوی که معمولاً برای تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی، جراحی یا دیگر شرایط استفاده می شود.

متوکلوپرامید (Reglan): برای درمان تهوع و مشکلات گوارشی استفاده می شود.

4. داروهای خواب آور غیر بنزودیازپینی

اگر به دنبال جایگزینی برای بهبود خواب هستید، داروهای زیر ممکن است کمک کنند:

زولپیدم (Ambien): یک داروی خواب آور که برای درمان بی خوابی استفاده می شود.

ازوپیکلون (Lunesta): یک داروی خواب آور دیگر که برای درمان بی خوابی استفاده می شود.

5. درمان های طبیعی و مکمل ها

برخی از درمان های طبیعی و مکمل ها نیز ممکن است به کاهش علائم آلرژی و بهبود خواب کمک کنند:

کوئرستین: یک فلاونوئید طبیعی که ممکن است به کاهش علائم آلرژی کمک کند.

عسل محلی: مصرف عسل محلی ممکن است به تدریج حساسیت بدن به آلرژن های محلی را کاهش دهد.

ملاتونین: یک مکمل طبیعی که ممکن است به بهبود کیفیت خواب کمک کند.

مشاوره با پزشک یا روانشناس

همیشه قبل از تغییر داروها یا شروع هر نوع درمان جدید، با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می تواند بر اساس شرایط خاص شما و تاریخچه پزشکی بهترین گزینه ها را پیشنهاد دهد و به شما کمک کند تا داروی مناسب و مؤثر را انتخاب کنید. همچنین روانشناس با دادن تکنیک های غیر دارویی مسیر را برای شما هموار و بی ضرر می کند.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ