22006198 021

مشکل خود ارضایی در کودکان و علل آن

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(51 رای)
مشکل خود ارضایی در کودکان و علل آن

خود ارضایی در کودکان یکی از مسائلی است که برخی از والدین با آن مواجه هستند همچنین مورد سوال بسیاری از مربیان مهد کودکها نیز هست. نخست بهتر است کمی بیشتر درباره دست زدن کودک به آلت تناسلیش یا به نوعی خود ارضایی در کودکان بدانیم. نکته مهم: درباره تربیت جنسی و آموزش جنسی به کودکان و نوجوانان واژه masturbation را خود ارضایی در کودکان ترجمه نمی کنیم و حتی آن را خود تحریکی نیز نمی دانیم. زیرا این واژه ها در واقع برای کودکان کاربرد ندارد و تنها باعث انحراف فکر و ذهن والدین و ترس و نگرانی آنها می شود.

پیش از آگاهی در مورد درمان خود ارضایی کودک به چند سوال شما جواب دهیم:

  • علل خود تحریکی در کودکان چیست
  • علت نعوظ در کودکان دوساله الی شش ساله
  • برخورد صحیح با دست زدن مکدام کودک با آلتش
  • آیا این کار به وسواس در کودک تبدیل می شود.

دلایل متعددی برای شکل گیری رفتار خود ارضایی در کودکان وجود دارد ولی خود ارضایی یک مشکل روانپزشکی و روانشناختی در کودکان محسوب می شود. زیرا علل اصلی این پدیده باید در کودکان کشف شود و معمولاً چون این پدیده از اضطراب کودکان نشأت می گیرد، بنابراین باید مورد بررسی روانشناسی قرار گیرد. در بعضی از موارد این کار ریشه اضطرابی یا وسواسی نیز دارد.

علل خود ارضایی در کودکان

  • افزایش تنش عصبی در کودکان که معمولاً با بی اشتهایی و مشکلات خواب در کودک همراه می شود.
  • رفتار رقابت آمیز با خواهر و برادر یا والدین و احساس دوست نداشته شدن از سوی آنها
  • افزایش بار ناخوشایند فیزیکی و عاطفی
  • فقدان فعالیت های مورد علاقه و علاقمندی برخی کارها و رفتارها
  • تعارض یا تجاوز در خانواده
  • تنبیه جسمانی و کتک زدن کودک
  • وقتی میزان استرس، اضطراب، کم توجهی، ترس و تنهایی های کودک در زندگی اش بالا میرود، احتمال خود ارضایی در کودکان که به آن «خودبازی» نیز گفته می شود، در او افزایش پیدا می کند.

خودارضایی یا خودبازی کودک

علت کنجکاوی کودکان در مورد آلت تناسلی

کودک از این روش به منظور یک بازی آرامش بخش استفاده کرده و صرف نظر از نگاه ها، نگرانی ها و رفتارهای افراد خانواده و غیر خانواده، به این پدیده ادامه می دهد. این بازی آنقدر برای کودک آرامش بخش است که باعث فرار از ترس ها، اضطراب ها و تنهایی های او می شود. در واقع این طور می توان گفت که خودبازی در کودک در ابتدا با یک کنجکاوی کودکانه آغاز شده و پس از احساس آرامش بخشی به او، تبدیل به یک رفتار آرامش بخش در او می شود.

بنابراین برای شما که در خانه یا مهد کودک این موضوع را می بینید، باید گفت احساس یک کودک این است که در اندام های جنسی، هزاران هزار سلول و گذرگاه عصبی تحریک شونده وجود دارد. این حساسیت و گذرگاه عصبی در برخی اندام های دیگر ما هم وجود دارند؛ مثل نوک انگشتان، نوک بینی و لب ها. اگر همین الان در صورتتان این اندام ها را لمس کنید، متوجه خواهید شد که به چه میزان حساسیت در سطح پوستی این اندام ها وجود دارد.

وقتی کودک برای اولین بار این اندام جنسی را لمس می کند، لذت می برد؛ این لذت بردن به معنی لذت جنسی که ما بزرگسالان می شناسیم نیست. این لذت بردن صرفاً یک لذت پوستی و آرامش بخش است. بنابراین کودک این راه را به عنوان روشی برای آرامش و فرار از مشکلاتش می یابد.

کودک را بابت دست زدن به آلتش سرزنش نکنید

بدترین اتفاق این است که والدین کودک را به دلیل دست زدن به آلت سرزنش کنند. چرا این کار اسمش خود ارضایی نیست. همچنین او را به خاطر این رفتار وسواسی یا اضطرابی دعوا کنند. این کار نه تنها باعث برطرف شدن این مسئله نمی شود بلکه اضطراب او را به خاطر تنبیه و سرزنش و کمبود توجه بالاتر می برد و خود بازی های او در تنهایی خودش در جاهایی مثل توالت، حمام یا اتاقش، گوشه ای که به نظر او از چشم والدین دور است بیشتر می شود.

از این رو توصیه ما به شما این است که به شدت و مدت خود بازی در کودکتان توجه داشته باشید؛ اگر بیشتر از 4 ماه طول کشید و هر روز به دفعات آن اضافه شد، می بایست با دکتر روانشناس کودکان ارتباط بگیرد و با کمک روش های درمانی مثل خانواده درمانی، آموزش والدین، بازی درمانی و گاهاً روان درمانی کودک یا والدین، این مسئله در کودک حل کنید.

لطفاً مکث بفرمایید و برای اطلاعات بیشتر با مرکز مشاوره اینجا مکث تماس بگیرید.

هیچ کدام از رفتارهای کودکتان را بی اهمیت نشمارید؛ بسیاری از رفتارها و مشکلات یا اختلالات رفتاری در او در اصل ریشه در خانواده و والدین دارد، حتی خود ارضایی در کودکان!

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ