22006198 021

دلایل کمبود انگیزه و نحوه درمان آن

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(2 رای)
دلایل کمبود انگیزه و نحوه درمان آن

برای همه افراد پیش آمده است که گاهی انرژی و انگیزه ای برای انجام هیچ کاری نداشته باشند؛ از کارهای کوچکی مانند ظرف شستن گرفته تا کارهای مهمتری مانند سرکار رفتن. به عبارتی دیگر، همه افراد در مقطعی از زندگی خود دچار رکود و ناامیدی میشوند. اما باید دلیل این بی انگیزگی و ناامیدی شناسایی شده و سعی در برطرف کردن آن داشت. در این مقاله، قصد داریم تا به دلایل و درمان ناامیدی و فقدان انگیزه بپردازیم. انگیزه یکی از محرک های رفتاری است که بواسطه آن انسان تمایل به تلاش برای رسیدن به اهداف و معنای زندگی را پیدا میکند. این عامل به رقابتها دامن میزند و باعث تقویت ارتباطات اجتماعی میشود. در بسیاری از اختلالات و بیماریهای روانی مانند افسردگی، افراد از عدم داشتن انگیزه رنج می برند.

چرا انگیزه ندارم؟

هر فردی میتواند کمبود انگیزه را به طرق مختلف تجربه کند. اولین قدم، شناسایی مشکلات انگیزشی است. ممکن است پی ببرید که چیزهایی که زمانی به شما انگیزه میداد، در حال حاضر مثل گذشته به شما انگیزه نمیدهد. این به معنی پیشرفت شخصی است و نباید ناامید شوید. میتوانید به دنبال چیزهای جدیدی باشید که به شما انگیزه میدهد و بررسی کنید چه چیزی برایتان بیشتر کاربرد خواهد داشت.

درمان کمبود انگیزه

شش دلیل احتمالی برای فقدان و کمبود انگیزه

1. بیش از حد به خود سخت میگیرید

فرسودگی اتفاقی دور از ذهن نیست. وقتی کارهای زیادی را مشخص میکنید تا در طول روز انجام دهید، طبیعتا انگیزه ای برای انجام کارها نخواهید داشت. به تعویق انداختن کارها و فقدان انگیزه، میتواند بدلیل غرق شدن بیش از حد در کارهای روزمره باشد. انرژی و انگیزه شما محدود است و بعید نیست که وقتی کارهای زیادی را در طول رومزه انجام میدهید، انگیزه و انرژی شما تمام شود.

2. شک کردن به خود

وقتی به توانایی و مهارت های خودتان شک داشته باشید، احساس میکنید هیچ کاری را نمیتوانید به درستی انجام دهید. میتوانید چند جمله انگیزشی مثبت به خودتان بگویید تا به شما کمک کند از خودتخریبی راحت شوید. همچنین میتوانید به مسائلی فکر کنید که در آن توانسته اید موفق عمل کنید. به ویژگی ها و خصوصیاتی فکر کنید که درمورد خودتان دوست دارید. حتی اگر به کارتان ربطی ندارد. چرا که باعث میشود پی ببرید به سبب تلاش هایتان، سزاوار رسیدن به اهداف خود هستید.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین میزان توانمندی

3. مسائل مربوط به سلامت روان

فقدان انگیزه یا انگیزه پائین، میتواند یکی از علائم افسردگی، اضطراب و سایر مشکلات سلامت روان باشد. در این شرایط، تا جایی که میتوانید خودیاری و مراقبت از خود را تمرین کنید. همچنین میتوانید از متخصصان مشاوره و کمک بگیرید. امروزه مشاوره و روان درمانی های آنلاین نیز رایج است که میتواند مفید واقع شود. فقط باید به یاد داشته باشید که تنها نیستید و عزیزان زیادی هستند که میخواهند شاهد حال بهتر شما باشند.

4. فقدان تعهد

کمی به عقب بگردید و به عملکرد خودتان نگاه کنید. ببینید که تا به حال چه میزان نسبت به هدف یا کار خود متعهد و مشتاق بوده اید. آیا تنها برای احساس وظیفه درحال انجام کار یا هدف خود هستید؟ با بررسی اهداف یا کارتان خواهید فهمید که چه چیز باعث کاهش انگیزه شما شده است و در نتیجه میتوانید آنرا با چیزی سرگرم کننده همراه کنید تا بتوانید وظایفتان را انجام دهید.

5. نگرش معیوب

باید دانست همه چیز طبق پیش بینی های ما جلو نمی رود. اما این بدان معنا هم نیست که شما در همه چیز شکست می خورید. تمرکز و نگرشتان زمانی که تنها روی چیزهای بد باشد، شما را از انجام وظایف باز می دارد و کنترل شما را در همین جهت بدست خواهد گرفت. البته شما میتوانید ناراحت باشید اما نگرش بدی که پایدار باشد، تنها انگیزه و عملکرد شما را تضعیف میکند. به همین علت است که باید فعالانه سعی در تغییر نگرش بد داشته باشید.

6. اهداف نامشخص

ممکن است بصورت فعالانه به اهداف خاصی فکر کنید. اما آیا آنها به قدری خاص هستند که انگیزه شما را بالا ببرند؟ بنابراین لازم است دستور العمل های خاصی را به خود بدهید. داشتن این هدف که میخواهید در کنکور امسال موفق شوید و در دانشگاه خوبی قبول شوید، کافی نیست. باید بصورت واضحی منظور خود را از رتبه و دانشگاه خوب مشخص کنید. به عبارتی دیگر باید درمورد چیزی که میخواهید بدست بیاورید، دقیق باشد و نحوه رسیدن به آنرا نیز مشخص کنید.

افسردگی و کمبود انگیزه

چگونه بر کمبود انگیزه غلبه کنیم؟

همانطور که گفته شد، کمبود انگیزه موجب ابتلا به اختلالاتی از جمله افسردگی میشود. بنابراین در ادامه نکاتی برای پیدا کردن انگیزه و حفظ انگیزه آمده است:

1. اهداف کوچک و قابل مدیریت تعیین کنید

ممکن است یکی از دلایلی که بی انگیزه هستید، اهداف بزرگ و سخت باشد. حال اگر فکر انجام کاری برایتان طاقت فرسا و عظیم بنظر میرسد، از اهداف کوچک شروع کنید. اهداف کوچک و قابل مدیریت سبب ایجاد انگیزه میشود. همانطوریکه به اهداف کوچکتان دست پیدا میکنید، میتوانید اهداف دیگری را نیز اضافه کنید تا جایی که به هدف نهایی خود برسید.

2. از رختخواب بلند شوید و لباس خواب را عوض کنید

این عمل به ظاهر ساده، میتواند شروع بسیار خوبی برای دستیابی به اهداف باشد. میتوانید چند یادداشت در جاهایی که میتوانید آنها را ببینید، قرار دهید. جملات تاکیدی مثبتی مانند «تو میتوانی انجامش دهی» یا «هرگز تسلیم نشو». مغز شما، افکارتان را تحلیل و بررسی میکند؛ بنابراین مهم است که افکار مثبتی به ذهن خود دهید.

3. پیاده روی کنید

ورزش به بدن شما کمک میکند تا هورمون های اندورفین آزاد کند که سبب احساس خوب در شما خواهد شد. میتوانید پنج روز در هفته و روزی 35 دقیقه پیاده روی کنید. بطور کلی ورزشهای هوازی (مانند ایروبیک) تاثیر خوبی در خلق و خو و انگیزه شما خواهند گذاشت.

4. بیش از حد برنامه ریزی نکنید

حتما نباید تمام اهدافی که در روز مشخص کرده اید را انجام دهید. همچنین لازم نیست برای همه چیز برنامه ریزی کنید. فراموش نکنید که شما به تازگی شروع کرده اید، بنابراین برای هر هدف یا کاری که انجام میدهید، هرچقدر هم کوچک، به خودتان تبریک بگویید. این به بهبود اعتماد به نفس و انگیزه شما کمک خواهد کرد.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست شخصیت NEO

5. از چیزهای منفی دوری کنید

تماشا یا مطالعه اخبار، گشتن در اینترنت بطور مداوم، صحبت با افراد منفی، مرور مداوم اتفاقات منفیبر روحیه و انگیزه شما تاثیر منفی خواهد گذاشت. در عوض سعی کنید محتوای نشاط آور تماشا کنید یا بخوانید و احساس قدردانی را در خود پرورش دهید.

6. به یک روتین پایبند باشید

هر روزی که از خواب بیدار میشوید و حس میکنید که باید وظایف روزانه- ای را انجام دهید، حس خوبی به شما دست خواهد داد. البته به یاد داشته باشید که روتین روزانه خود را یادداشت کرده و آنرا روی دیوار یا جایی که جلوی چشمان شما است، بچسبانید و با انجام هر یک آنرا با علامت تیک خط بزنید. با این روش، شما انگیزه خود را پیدا کرده و بیشتر به هدف خود نزدیک میشوید.

7. در تعامل و معاشرت با دیگران باشید

سعی کنید روابطی مثبت پیدا کرده و با مردم در تعامل باشید. حتی میتوانید کارهای داوطلبانه انجام دهید. کمک به افراد دیگر، خلق خو را بهبود بخشیده و انگیزه شما را بیشتر میکند. به عبارتی دیگر این کار یک دلیل برای بلند شدن از رختخواب به شما میدهد.

8. خواب کافی داشته باشید

زیاد خوابیدن یا کم خوابیدن میتواند بر خلق و خو و انگیزه شما تاثیر بگذارد. بنابراین بهتر است همواره 8 ساعت در روز برای خوابیدن وقت بگذارید.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ