مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

درک ریاضیات در کودکان پیش از دبستان

اینجا مکث 6488 بازدید 8 آذر 1399

درک ریاضیات در کودکان پیش از دبستان بر اساس پژوهش های انجام شده کودکان از همان سنین ابتدایی زندگی تا حدودی قادر به درک مفاهیم ریاضیات هستند. لذا در سنین پنج سال اول زندگی میتوان به آنها مفاهیم ساده و پایه ای ریاضی را آموزش داد. تحقیقات مختلف نشان داده اند که درک و آموزش ریاضیات در کودکان پیش از دبستان، در گرو توسعه 5 مهارت مهم و اساسی است که این 5 مهارت مهم و اساسی شامل:

  1. درک اعداد و ارقام
  2. درک عملیات ساده ریاضی و جبری، طبقه بندی و الگودهی
  3. درک مقیاس ها و مقیاس بندی
  4. درک هندسی
  5. استدلال ریاضی.

روند درک ریاضیات در کودکان

درک ریاضیات در کودکان پیش از دبستان و درک اعداد از جنبه های مهم و اساسی برای درک شمارش، ارتباط بین اعداد و عملیات ریاضی ساده است. این مهارت پیش زمینه ای مهم برای مهارتهای ریاضی دیگر است. محققان نشان داده اند که درک عدد و مقدار از سن 3 سالگی در کودکان آغاز میگردد و کودک قادر است تا اعداد را متناسب با سن خود درک کند. کودکان معمولاً شمارش و درک عددی را در ابتدا بر مبنای الگوهای بصری انجام می دهند، آنها اجزا و عناصر محیط پیرامون خود را در قالب عدد درک کرده و شمارش را می آموزند.

در مورد درک عملیات جبری ساده ریاضی و طبقه بندی و الگودهی باید گفت که کودکان می توانند الگوهای ریاضی را در محیط خود ادراک کنند بر همین اساس آنها قادر می شوند اجزا و عناصر محیط را دسته بندی و طبقه بندی کنند و رفته رفته ارتباط بین اعداد و مجموعه ها را می آموزند. کودک با درک عملیات ریاضی و الگوهایی چون الگوهای تکرار شونده می توانند به مسائل محیط خود پاسخ دهند. کودک الگوها را می آموزد و حتی در بازی های خود به کار می برد. محققان معتقدند درک الگوهای جبری و تکرارشونده از سن 3 سالگی آغاز می شود.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

درک مقیاس ها و ملاک های سنجش در کودکان

درک مقیاس ها و ملاک های سنجش نیز از همان دوران کودکی در کودک آغاز می گردد. کودک در محیط پیرامون خود با مقیاسهای بسیاری برای سنجش و اندازه گیری مواجه می شود. کودکان در سنین 3 تا 5 سال می توانند مفاهیم ساده را در مورد مقیاسها و مقایسه کردن بیاموزند.

درک ریاضیات در کودکان پیش از دبستان و درک هندسه و اشکال هندسی و فضایی نیز از 3 سالگی در کودک شکل میگیرد و کودک می تواند مفهوم حجم، طول و اشکال هندسی را یاد بگیرد. هرچند محققان می گویند یکی از سطوح تفکر هندسی، مرحله پیش شناختی است که در این مرحله هنوز کودکان قادر به شناسایی اشکال هندسی از طریق تجسم و تصور نیستند، زیرا کودکان هنوز به تفکر انتزاعی دست نیافته اند. درک هندسی و فضایی به کودکان کمک می کند تا فضای اطراف خود را بهتر بشناسند و بر اساس گفته محققان این مهارت را نیز میتوان از طریق آموزش بهبود بخشید.

استدلال ریاضی در کودکان نیز از جمله مهارت هایی است که در دوران کودکی شکل می گیرد. کودکان از 3 سالگی قادرند برخی استدلالات ساده ریاضی را درک کنند و می توانند از آنها در حل برخی از مسائل خود در محیط بهره ببرند. مثلاً کودک 3 ساله می تواند در یک جعبه اجزا و اجسامی را متناسب با آن قرار دهد. محققان معتقدند کودکان در 4 و 5 سالگی می توانند با مفاهیم و استدلالات ریاضی ارتباط و تعامل برقرار کنند و آنها را در بازی های خود و زندگی روزمره خود به کار ببرند. در این راستا مربیان و آموزش دهندگان می توانند در فعالیت های روزمره کودکان و مسائلی که برای کودک رخ می دهد، استدلال ریاضی و اصول ساده و اولیه آن را به کودکان بیاموزند.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: اهمیت کتاب خوانی والدین برای کودکان

استانداردهایی که محققان تعریف نموده اند در سنین مختلف متفاوت است بر این اساس استانداردهای زیر نیز بر همین مبنا و درک مهارت های پنجگانه در کودکان پایه گذاری شده است که مورد تأیید NCTM نیز می باشد.

درک ریاضیات در کودکان پیش از دبستان

کودکان با آموزش می توانند:

درک هندسه در کودکان

نیز شامل موارد زیر است:

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید:

افزودن نظر

نظرات کاربران

ماجده
18:39 - 17 بهمن 02
پسرمن به ریاضی علاقه زیادی داره و برای انتخاب رشته دانشگاه میخواد مشاوره بگیره ایا شما مشاوره تحصیلی هم دارید؟
ریحانه
13:16 - 17 بهمن 02
با این مطالب به نظر شما لازمه که فرزندم ریاضی رو قبل از ورود به مدرسه در حد ساده اموزش ببینه؟به نظرتون این کمک کنندس؟
linda
12:53 - 17 آبان 99
در خصوص درک فضایی که مطرح کردید که کودک 3 ساله به بعد درک انتزاعی ندارد، سوال داشتم که کودک 2 ساله من بشدت درک مویقیش بالاست. یعنی با دقت کامل نگاه میکنه و با دقت حرکات رو تکرار میکنه. آیا استثناست که پیگیر استعدادش باشم؟
ترانه
08:45 - 17 مهر 99
پسر ۸ ساله ام فقط با انگشتاش شمارش میکنه روی کاغذ اصلا تشخیص نمیده ۴+ ۴ چقدر میشه حتما باید از انگشتاش استفاده کنه
مرکز مشاوره مکث
23:25 - 17 مهر 99
با سلام، این مسئله ای که اشاره کردید نشون میده تجسم فضایی کودکتون خوبه و فقط شیوه آموزش ایشون در این سن کمی متفاوت از سایرین میتونه باشه. پیشنهاد میکنیم مسائل را بصورت داستان وار با ایشون مطرح کنید. اگر امکانش بود از کمک یک متخصص کودک در کوتاه مدت هم میتونید استفاده کنید و شیوه درست آموزشی پسرتون رو پیدا کنید.