مرکز مشاوره اینجامکث
تست آنلاین
آدرس
رزرو وقت
واتس اپ

مدیتیشن در خانه و فواید آن (4 مرحله برای یادگیری)

مینا حسن زاده 4503 بازدید 26 شهریور 1402

مدیتیشن در خانه و فواید آن را در اینجا مکث بررسی و آموزش خواهیم داد. مدیتیشن در خانه 4 مرحله برای یادگیری دارد که بهتر است با تمرین مدام آن را به دست بی آورید. در سال سخت 2020 و 2021 که شرایط خانه نشینی باعث شیوع اضطراب و افسردگی را در افراد زیادی شده است یکی از راهکارهای مفید خارج شدن از آن مدیتیشن در خانه و کاشانه است. از آنجایی که در طول روز درگیر فعالیت های روزانه نیستیم و به بدنمان توجه کمی می کنیم، انجام حرکاتی مانند مدیتیشن می تواند تاثیرگذاری زیادی بر تفکر، بدن و احساس خوشایند ما داشته باشد.

توجه و تمرکز باورنکردنی با مدیتیشن

در حالت مدیتیشن، میتوان با تمرکز بر روی جسم و قدرت تفکر و انتقال احساس آرامش به خود، تجربه مفیدی داشت اما نکته مهم اینجاست که رسیدن به احساسی از آرامش، دست آوردی نیست که با تمرکز کردن و یک جا نشستن در اولین جلسه به دست آید.

مدیتیشن در خانه و فواید آن

روان هر انسانی مانند ماهیچه عمل می کند، با این توضیح که اگر قرار است ماهیچه ای قوی داشته باشیم با مرور زمان و تمرکز و انجام فعالیت های روزانه و مداوم می توانیم ماهیچه را رشد دهیم و قوی کنیم. روان هم در تعریفی ساده به همین شکل عمل می کند. اگر بخواهیم بتوانیم در طول روز زمانی را به مدیتیشن مشغول باشیم، در جایی مناسب بنشینیم، به چیزی فکر نکنیم، موسیقی آرامش بخش داشته باشیم، شمعی روشن کنیم و تمام تمرکزمان بر روی بدنمان، گردش خون و صدای نفس کشیدن باشد، باید به طور روزانه و با پشتکار به این حالت دست پیدا کنیم.

افکار مزاحم

چه بسا در زمان هایی همه این شرایط فراهم می شود اما به محض نشستن به دنبال دستیابی به آرامش، افکاری از همه جا به سمت ما هجوم می آورد که نمی توانیم مهارشان کنیم. قدرت مدیتیشن و بهره بردن از آن در همین جا است که بتوانیم لحظه ای و فقط لحظه ای به هیچ چیز فکر نکنیم و خود را با صدای نفس هایمان همگام کنیم. شاید به بیان ساده آید اما با انجام مدیتیشن و قرار دادن خود در این لحظه می توانیم متوجه شویم که چه میزان به ذهن و بدنمان تسلط داریم.

یوگا از مهم ترین ورزش هایی است که پایه اصلی آن مدیتیشن است.

می توانیم برای دستیابی به احساساتی از این دست، از ورزش یوگا به همراهی یک یوگی بهره بریم.

فواید مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن در خانه و فواید آن (4 مرحله برای یادگیری)

شرایطی که به وسیله آن میتوانیم در طول روز مدیتیشن داشته باشیم عبارتند از:

  1. تمیزی مکانی که در آن هستیم، یکی از پایه ایی ترین شرایط مدیتیشن است. آرامش در نظم ایجاد میشود و نظم و هماهنگی در مکانی که در آن هستیم، انرژی سلامتی را متصاعد میکند. اتاق های شلوغ، میزکار شلوغ و سطل های پر از آشغالی که خالی نشده اند، نشان از انباشتگی های ذهنی ما دارند. وقتی احساس می کنیم با مرتب شدن اتاقمان و یا میز کارمان خود را گم میکنیم، به دلیل اینکه ذهنمان به انباشتگی و ازدحام عادت کرده و در حالت مقاومت است، به سمت سلامت و آرامش هدایت نمی شود.
  2. تعلق خاطر داشتن به مکانی که در آن حضور داریم و نیازمند ایجاد انرژی سالم در آن هستیم. این احساس می تواند برای انجام فعالیت مدیتیشن در ابتدا کاربردی عمل کند؛ پس از کسب مهارت در تمرکز بر روی بدن و ذهنمان در هر جایی و یا شلوغ ترین مکان ها می توانیم اندکی خود را با تمرکز آرام کنیم.
  3. موسیقی آرامش بخش باعث می شود آرامش بدون توجه در وجودمان منتقل شود. در نظر بگیرید هر روز صدای جیغ باعث بیدار شدن شما از خواب می شود؛ چه اتفاقی برای بدن و ذهنمان میافتد؟ حتی اگر به مرور زمان به این صدا نیز عادت کنیم، نمیتوانیم از اثرات منفی آن در وجودمان غافل شویم. بنابراین وجود صدای موسیقی آرامش بخش و صرفا بی کلام، میتواند در عمق ناخودآگاه هر فردی رسوخ کند و احساسی از آرامش را به او منتقل کند.
  4. روشن کردن شمع و عود از عواملی هستند که در علم «فنگ شویی» می توانند انرژی منفی را از بین ببرند و در فضا ایجاد انرژی جدید و سالم کنند. در مواقعی که احساس میکنیم حال روانی خوبی نداریم، با ایجاد این شرایط و ماندن در آن و رسیدگی به جسم و بدنمان می توانیم به مرور احساسات خوشایند را تجربه کنیم.

نتیجه گیری

در واقع فرار از خود و حالات روانیمان باعث می شود که نتوانیم متوجه شویم به چه میزان در رنج هستیم و به سلامت خود نپردازیم. مدیتیشن عملی است که به واسطه آن از ازدحام اطرافمان و فرارهایمان دور می شویم و به خود، بدن و روانمان می پردازیم تا بتوانیم کمی با خودمان آسودگی را تجربه کنیم.

لطفا جهت مشاوره با شماره های زیر تماس بفرمایید: