22006198 021

درمان وابستگی عاطفی به چه صورتی است؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(3 رای)
درمان وابستگی عاطفی به چه صورتی است؟

ما انسانها نیاز به دریافت محبت و توجه داریم و خواهان این هستیم که به گروه اجتماعی تعلق داشته باشیم که ما را دوست دارد و می پذیرد و به ما احساس خاص بودن میدهد. اما گاهی اوقات میل به پذیرفته شدن، میتواند فرد را به سمت رفتاری سوق دهد که میتواند بسیار مخرب باشد و آن، وابستگی عاطفی به شخص دیگری است. وابستگی عاطفی سالم نیست؛ زیرا احساسات منفی، ترس، اضطراب و عزت نفس پایین را به همراه دارد. emotional dependency یا وابستگی عاطفی از نگاه روانشناسان میتواند ناشی از اختلالات شخصیت یا طرحواره های ذهنی باشد.

وابستگی عاطفی چیست؟

وابستگی عاطفی یک حالت روانشناختی است که در روابط شخصی رخ میدهد، چه نسبت به یکی از اعضای خانواده، چه به یک شریک عاطفی و چه با یک دوست. وابستگی عاطفی بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار میدهد، اگرچه بسیاری از آن آگاه نیستند. افرادی که از نظر عاطفی وابسته هستند کمبود شدیدی در خودکنترلی یا کنترل تکانه دارند و زمانی که در نزدیکی فردی که به او وابسته اند نیستند، احساس ناراحتی زیادی می کنند. آنها نیاز سیری ناپذیری را برای بودن با آن شخص احساس می کنند و نمی توانند پیوندهایی را که آنها را به هم وصل می کند را قطع کنند.

اگرچه ممکن است مواردی از وابستگی عاطفی موقت وجود داشته باشد، اما معمولاً فردی که آن را تجربه می کند، الگوی وابستگی عاطفی را در طول زندگی خود با شریک عاشقانه خود و همچنین با خانواده یا دوستان تکرار میکند. پیامدهای روانی وابستگی عاطفی متنوع است و تأثیر آن بسته به درجه وابستگی و ویژگی های فرد متفاوت است. در بسیاری از موارد، افراد وابسته عاطفی به دنبال افرادی با شخصیت مسلط، مالکانه و اقتدارگرا هستند و در نتیجه رابطه مسموم سلطه گرانه را پرورش میدهند. گاهی اوقات افراد مبتلا به وابستگی عاطفی حتی اگر مورد تحقیر، سوء استفاده یا بدرفتاری قرار بگیرند، قادر به ترک رابطه نیستند. در نتیجه سلامت عاطفی تحت تأثیر این روابط سمی قرار می گیرد.

درمان وابستگی عاطفی

علائم وابستگی عاطفی

کسانی که از وابستگی عاطفی رنج می برند معمولا رفتارهای مشترکی دارند که نشانه رنج بردن آنهاست مانند:

  • ترس از طرد شدن و یا رها شدن که به اصطلاح روانشناسان طرحواره درمانگر رهاشدگی نام دارد. حتی اگر رابطه خوب پیش نرود، فرد به ترک رابطه فکر نمی کند. دیگر شخصیت مستقل خودش را ندارد. همه چیز به شریک او، سلیقه و اهداف او بستگی دارد. خود را به طور کلی کنار می گذارد. بدون مقاومت از هر چیزی که طرف مقابل می گوید اطاعت می کند حتی اگر موافق نباشد.
  • نظرات خود را بیان نمی کند و تبدیل به یک فرد مطیع می شود. قادر به تعیین محدودیت در رابطه نیست. با افرادی که شخصیت سمی دارند رابطه برقرار می کنند. حتی اگر بداند که این شخص قبلاً به شرکای دیگر آسیب رسانده است اهمیت نمی دهد و فقط مهم این است که بتوانند کسی را در کنار خود داشته باشند. وابستگی مالی به طرف مقابل می تواند باعث شود از ترس اینکه نتوانند از خود حمایت کنند، یک رابطه مخرب را ترک نکنند.
پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین سلامت روان

۱۰ نکته برای تمرین استقلال عاطفی

آیا وابستگی عاطفی شبیه چیزی است که خودتان یا شریک زندگیتان در رابطه تجربه کرده اید؟ اگر پاسخ شما بله است، سعی کنید خیلی به خودتان سخت نگیرید. پرداختن به این موضوع و رفع آن با اقدام صحیح کاملا امکان پذیر است. در ادامه چند نکته ذکر شده است که می تواند به شما کمک کند تا نیازهای عاطفی خود را بشناسید و برآورده کنید. البته، هیچ مشکلی وجود ندارد که برای حمایت عاطفی به روانشناس بالینی و مشاور خود تکیه کنید، اما همچنین بسیار مهم است که بدانید چگونه از نظر ذهنی قوی شوید.

۱. از اینکه چه کسی هستید و احساساتتان چیست آگاه باشید

خودتان را بپذیرید و کسی که هستید را انکار نکنید. برای تبدیل شدن به نسخه بهتری از خود ابتدا باید خود واقعی تان را بپذیرید و از نقاط قوت و ضعف خود آگاه باشید. اولین قدم برای یادگیری اینکه چگونه از نظر عاطفی قوی بمانید و نیازهای عاطفی خود را برآورده کنید، شناسایی و تصدیق احساسات خود در زمانی است که آنها را تجربه می کنید.

۲. یاد بگیرید که برای خودتان احترام قائل باشید

انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند و می خواهند با افراد دیگری ارتباط برقرار کنند. با این حال، ایین اهمیت دادن به خود ما است که بیشترین قدرت را دارد. بسیار مهم است که یاد بگیرید مراقب سلامت روحی و جسمی خود باشید و در پایان روز بتوانید به خودتان وابسته باشید.

۳. در گذشته گیر نکنید

وقتی دائماً در گذشته خود گیر کرده اید، نمی توانید به جلو حرکت کنید یا انتخاب های بهتری برای خود داشته باشید. به یاد آوردن رویدادها و افراد گذشته و نگه داشتن پشیمانی مانع رشد شما می شود. با این کار یک چرخه معیوب ایجاد می کنید و زندگی خود را فراموش می کنید و دائماً احساس ناامیدی و اندوه می کنید. البته این کار به همین راحتی هم نیست آن هم زمانی که دچار احتمالا اضطراب یا افسردگی هستید پس یک روانکاو خوب یا یک مشاور کار بلد به شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

۴. مستقلانه تصمیم بگیرید

غلبه بر وابستگی عاطفی مستلزم آن است که انتخاب های منطقی و معقولی داشته باشید، به خصوص آنهایی که خودتان انتخاب می کنید. به دیگران متکی نباشید تا از طرف شما صحبت کنند یا تصمیم بگیرند.

وابسته بودن از نظر عاطفی

۵. به دنبال اجازه نباشید

هنگام تصمیم گیری های کوچک در زندگی، اغلب از خانواده و دوستان خود مشاوره می گیریم. اگرچه ممکن است به سادگی بازخورد بخواهیم، اما آنچه واقعاً می خواهیم اعتبارسنجی است. انجام این کار اشکالی ندارد. اما برای چیزهای جزئی، از دیگران اجازه نگیرید. بلکه بهترین کار کمک گرفتن از یک مرکز مشاوره روانشناختی است.

۶. زیاد به مردم وابسته نشوید

همه ما به سیستم پشتیبانی خود یعنی دوستان و خانواده هایمان برای این موضوع نیاز داریم. اما وقتی بیش از حد وابسته می شویم، نمی توانیم بهترین تلاش خود را به صورت فردی انجام دهیم یا دیدگاه خود را داشته باشیم. بیاموزید که تعادل سالمی بین خود و روابطتان برقرار کنید. یاد بگیرید که از دیگران کمتر انتظار داشته باشید، که بعداً ناامید نشوید.

۷. مسئولیت کامل را بپذیرید

مسئولیت انتخاب ها و تصمیماتی که می گیرید را بپذیرید. شما می توانید خود را در مورد هر چیزی متقاعد کنید، اما خوب است که مسئولیت انجام آن را بپذیرید. این بدان معناست که کاملاً از افکار، احساسات، اعمال خود آگاه باشید و آنها را بپذیرید. درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ACT یکی از ملاک های مهم برای قدرتمند کردن مراجعین در زمینه مسئولیت پذیری است.

۸. ظلم عاطفی را بشناسید

یکی از گام های اصلی برای متکی شدن از نظر عاطفی، این است که تشخیص دهید چه زمانی نسبت با خودتان خشن یا انتقادی شده اید. وقتی بیش از حد از خود انتقاد می کنید، شروع به دوری از افکار درونی خود میکنید و شروع به تکیه بر دیگران برای تأیید اعتبار می کنید. این الگوی انتقاد از خود را می توان با یافتن روشی مثبت و موثر برای برخورد با احساسات خود، به ویژه در شرایط سخت، خنثی کرد.

۹. الگوهای خود ویرانگر را شناسایی کنید

بسیاری از ویژگی های وابستگی عاطفی ناشی از ضربه یا چالش های عاطفی است که در دوران کودکی یا نوجوانی برای ما اتفاق افتاده است. هنگامی که محرک ها و رویدادها را شناسایی کردید، راهی برای خنثی کردن آسیب های گذشته پیدا خواهید کرد و این موضوع به توقف الگوهای خود ویرانگر کمک می کند که می توانند به سلامت روحی و جسمی شما آسیب بدی وارد کنند.

۱۰. تمرین صبر کنید

اگر می خواهید از نظرعاطفی قوی باشید، باید یاد بگیرید که مهارت های خود را بهبود ببخشید. پرورش صبر بسیار مهم است زیرا زندگی ممکن است گاهی دشوار باشد، هرچه زودتر در مورد داشتن صبر بیاموزید، زودتر می توانید مهارت هایی را توسعه دهید که به شما کمک می کند به تنهایی پیشرفت کنید و از نظر عاطفی کمتر به دیگران وابسته شوید.

بهبود سلامت روان

چه زمانی برای درمان وابستگی عاطفی به روانشناس یا مشاوره مراجعه کنم؟

شما میتوانید این نکات را به تنهایی رعایت کنید. با این حال گاهی اوقات به یک روانشناس یا تراپیست نیاز دارید که راهنماییتان کند. غلبه بر وابستگی عاطفی میتواند بسیار سخت باشد اما لازم است قدرت انجام اینکار را پیدا کنید. تا زمانی که آسیبها و رنجهای گذشته را که بر همه ما سنگینی میکنند تشخیص ندهیم، نمیتوانیم یاد بگیریم که چگونه از نظر ذهنی قوی شویم و آسیبهای گذشته را التیام بخشیم. از آنجایی که رفتارهای وابستگی عاطفی در طول زمان ایجاد میشوند، بهبود یک شبه امکان پذیر نخواهد بود. اما شما باید برای رسیدگی به این مسائل قدم بردارید و قوی باشید. همچنین مهم است که خود یا شریک زندگی خود صبر و شفقت داشته باشید. با یک روانشناس سلامت روان صحبت کنید که میتواند شما را راهنمایی کند چگونه میتوانید خودتان را در آغوش بگیرید و مسائل ناشی از وابستگی عاطفی را حل کنید.

منابع: topdoctors.co.uk و empoderar.es و cadabamshospitals.com

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ