22006198 021

درمان خود ارضایی به سبک آکادمی آکسفورد

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(4 رای)
درمان خود ارضایی به سبک آکادمی آکسفورد

خود ارضایی در واقع نوعی از تحریک جنسی است که بدون نیاز به حضور شریک جنسی و به تنهایی توسط خود فرد انجام میگیرد. در این شرایط فرد به تحریک اندام جنسی خود می پردازد و از این راه به ارضای جنسی میرسد. این رفتار ممکن است در افراد متاهل، مجرد و یا گروه های جنسیتی مختلف با سن و سال متفاوت انجام بگیرد. خودارضایی در هر گروه و سنی به دلایل متفاوتی رخ میدهد که ممکن است با دیگری یکسان نباشد. به همین دلیل بررسی علل خود ارضایی و آغاز درمان و ترک خود ارضایی اهمیت زیادی دارد. اگرچه خودارضایی در مرحله ای از رشد انسان است و یک شکل از بیان جنسی است، اما اگر در مرحله ای ناسالم و مشکل ساز قرار گیرد، نیاز به درمان و توقف پیدا میکند.

دلایل خود ارضایی

دوری از اضطراب

یکی از مهمترین و میتوان گفت رایجترین دلایل خودارضایی باید به کاهش اضطراب و دوری از آن اشاره کرد. زمانی که فرد در دوره های تنش روانی و اضطراب قرار می گیرد، به خودارضایی روی می آورد. این کار به فرد کمک می کند تا بخشی از استرس و اضطراب خودش را کنترل کند. این اقدام در مردان و زنان رخ می دهد و به صورت مقطعی باعث رفع اضطراب آنها می شود. اما باید این نکته را به خاطر داشت که این رفتار، در بسیاری از موارد، خود به یک عامل اضطراب آور و تنش زا تبدیل میشود.

درمان خود ارضایی به سبک آکادمی آکسفورد

ترس از بارداری یا ابتلا به بیماری های مقاربتی

بسیاری از افراد به دلیل ترس از باردار شدن و یا ابتلا به بیماری های مقاربتی، ترجیح می دهند که بدون حضور شریک، نیاز جنسی خودشان را پاسخ دهند. بنابراین به خودارضایی روی می آورند و این اتفاق باعث می شود که به عوارض خودارضایی و مشکلات جسمی و روحی برآمده از آن مبتلا شوند. در این موارد باید ریشه های روانشناختی و ذهنی فرد برای انجام خود ارضایی شناسایی شود.

رهایی از تنش های جنسی

گاهی تنش های جنسی آنقدر شدت می یابند که فرد برای رهایی از آن به خود ارضایی روی می آورد. این مورد خصوصا در شرایطی که فرد شریک جنسی ندارد یا شریک جنسی او در کنارش نیست، بیشتر رخ می دهد. خود ارضایی در این شرایط می تواند مانند یک عامل کاهش دهنده تنش عمل کند.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین و رایگان شخصیت جنسی

کنجکاوی

کنجکاوی از دیگر دلایلی است که افراد به سمت خود ارضایی می روند. این مورد به ویژه برای نوجوانانی که در سن بلوغ قرار دارند و ارتباط جنسی را تجربه نکرده اند بیشتر رخ می دهد. کنجکاوی عاملی است که می تواند خودارضایی را در فرد تشدید کرده و پس از مدتی به یک عادت آزاردهنده برای او تبدیل شود.

وسواس

وسواس عاملی است که یک فرد را به سمت خود ارضایی هدایت می کند! در واقع تفکرات وسواس گونه در بسیاری موارد به شکل خودارضایی بروز می کنند. در این مورد، خودارضایی فرد جنبه لذت بردن یا ارضای جنسی ندارد، بلکه به دلیل ناتوانی در متوقف کردن افکار و رفتارهای وسواسی او رخ می دهد.

عدم ارضا در رابطه جنسی با همسر

در موارد زیادی، عدم ارضای جنسی باعث روی آوردن فرد به خود ارضایی می شود. در این شرایط، زمانی که فرد به هر دلیلی از طریق شریک جنسی خودش ارضا نمی شود، به خودارضایی روی می آورد. اگرچه هنوز در مورد اینکه آیا اعتیاد به خودارضایی وجود دارد یا نه بحث وجود دارد، افراد زیادی در سراسر جهان با خودارضایی اجباری مبارزه می کنند.

عدم ارضا در رابطه جنسی با همسر یکی از دلایل خود ارضایی

خودارضایی اجباری چیست؟

یکی از ویژگی هایی که همه رفتارهای اجباری را مشخص می کند، عدم کنترل تکانه است. علاوه بر این، افکار تکراری وجود دارد که فرد را به انجام اعمال جنسی سوق می دهد. شبیه به اختلال وسواس فکری اجباری که با افکار وسواسی شروع می شود و منجر به اجبار برای عمل بر روی افکار می شود. با این وجود، خودارضایی اجباری، یا هر رفتار جنسی اجباری دیگر، شامل تخیلات و تمایلات جنسی گسترده ای می شود.

اختلال خودارضایی اجباری با زندگی اجتماعی و حتی سلامت جسمانی فرد تداخل دارد. وقتی فردی به خودارضایی اجباری می پردازد، کاری که انجام می دهد مضر است، در صورتی که خود ارضایی به خودی خود رفتاری سالم است، از آنجایی که این عمل به صورت اجباری انجام می شود، فرد به طور مکرر به حدی این کار را انجام می دهد تا در صمیمیت و رابطه عادی با یک فرد تداخل ایجاد کند. خودارضایی بیش از حد، اجباری یا مزمن می تواند اثرات منفی مانند علائم زیر داشته باشد:

  • تحریک پوست
  • ادم (تورم)
  • ناتوانی در برقراری ارتباط با شریک جنسی
  • ایزوله سازی اجتماعی
  • مشاهده بیش از حد محتوای مستهجن
  • ناکامی در انجام موفقیت آمیز وظایف مهم زندگی (مانند فرزندپروری، کار، رفتن به مدرسه)
  • بی علاقگی به فعالیت هایی که زمانی از آن لذت می بردید
  • فشار
  • کاهش عزت نفس
  • احساس گناه یا شرمندگی
  • افسردگی، اضطراب و سایر عوارض سلامت روان

راه های ترک خودارضایی

ترک خودارضایی یکی از مهم ترین اقداماتی است که افراد زیادی به دنبال یادگیری روش های آن هستند. بنابراین آگاهی از روش های ترک خودارضایی برای افرادی که با این مشکل روبه رو هستند، بسیار اهمیت دارد. بهترین روش ها برای ترک خودارضایی موارد زیر هستند:

انجام فعالیت بدنی

افرادی که به خودارضایی روی می آورند، بخشی از انرژی جمع شده درون خود را به این صورت بروز می دهند. بنابراین بهتر است کارهای دیگری را جایگزین این راهکار کنید. فعالیت بدنی می تواند از یک پیاده روی روزانه، تا ورزش کردن در باشگاه یا خانه، انجام کارهایی که دوست دارید، مانند نقاشی، شنا، آشپزیرا در بربگیرد. انجام این فعالیت ها به خوبی شما را از انجام خودارضایی یا فکر کردن به آن دور می کند. بنابراین یکی از راهکارهای ترک خودارضایی انجام فعالیت های بدنی و سرگرم کردن خود با کارهای دیگر است.

درمان خود ارضایی با انجام فعالیت بدنی

اصلاح تغذیه

تغییر تغذیه و ایجاد اصلاح در مواد خوراکی که مصرف می کنید، می تواند شما را از خودارضایی دور کند. مصرف غذاهای سالم و دوری از خوردن غذاهایی که به تحریک پذیری جنسی شما می انجامد، به طرز قابل توجهی در ترک خود ارضایی موثر است. مصرف ویتامین سی و رژیم غذایی غنی از روی، مواد مغذی ضروری را به بدن شما می رساند، بنابراین عوارض جانبی خودارضایی بیش از حد مانند خستگی جسمی، ذهنی و جنسی را جبران می کند. رژیم غذایی کم چرب داشته باشید. افزایش مصرف چربی با افزایش سطح تستوسترون مرتبط است، اما کاهش مصرف چربی ها بویژه چربی های اشباع شده به کاهش میل جنسی شما کمک می کند.

تغییر برنامه خواب

گاهی اوقات اختلال در خواب، باعث هجوم افکار خود ارضایی می شود. بنابراین با اصلاح این مورد، میتوانید کیفیت خواب خود را بالا ببرید و از انجام خودارضایی دوری کنید.

درمان خود ارضایی با تغییر برنامه خواب

دوری از تنهایی

خودارضایی در موارد دوری از جمع و زمانی که شما در یک فضای امن تنها هستید رخ می دهد. بنابراین بهتر است برای پیشگیری از انجام این کار و یا ترک خود ارضایی از تنها ماندن دوری کنید. حضور درجمع های خانوادگی و دوستانهمی تواند در این مسیر کمک کننده باشد.

عدم تماشای فیلم های پورن

یکی از کارهایی که افراد را به انجام خود تحریکی تشویق می کند، تماشای فیلم ها و محتوای پورن است. بنابراین یک راه مهم و موثر برای ترک خود ارضایی عدم تماشای این نوع ویدیو و محتواهاست.

تغییر عادات

اگرچه خودارضایی می تواند خود به خودی باشد، اما اغلب در ساعات خاصی از روز اتفاق می افتد. این موارد ممکن است شامل زمانی باشد که از خواب بیدار می شوید، دوش می گیرید، از مدرسه یا محل کار به خانه می آیید، قبل از خواب، یا هر زمان دیگری که به روال عادی تبدیل شده است. اگر چنین روالی هست، ترک یا تغییر در این روال می تواند تاثیر گذار باشد.

روان درمانی

یکی از بهترین و عملی ترین روش های ترک خودارضایی روان درمانی است. از آنجایی که بیشترین و رایج ترین علت خودارضایی، روانشناختی است، روان درمانی به خوبی فرد را برای ترک خودارضایی کمک می کند. با کمک گرفتن از درمان های روانشناختی می توانید در ابتدا ریشه این اقدام را پیدا کرده و درنهایت در جهت کاهش و کنترل خودارضایی اقدام کنید.

دارو درمانی

دارویی برای درمان خودارضایی تایید نشده است اما برای کاهش وسواس فکری و اجبار به تکرار آن و یا علائمجسمی ناشی از خودارضایی، داروهای ضد افسردگی و اعتیاد قابل تجویز است.

منبع: academic.oup.com

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ