داروهای ضد افسردگی طبیعی و گیاهی مانند چای خار مریم، چای زعفران، چای نعنا مراکشی، حاوی موادی هستند که به بهبود عملکرد بهینه سیستم عصبی کمک میکنند. این محصولات گیاهی میتوانند داروهای خانگی عالی برای افزودن به درمان افسردگی پزشکی شما باشند. افسردگی با علائمی مانند احساس پوچی یا غمگینی، کمبود انرژی یا عدم تمایل به انجام کارهای روزانه مشخص میشود. این بیماری به دلیل ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی، بیولوژیکی و روانی مانند تروما، سابقه خانوادگی افسردگی و عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز ایجاد میشود.
محصولات ضد افسردگی طبیعی را میتوان برای تکمیل درمان پزشکی و کمک به مقابله با افسردگی خفیف تا متوسط استفاده کرد. با این حال نمیتوان آنها را با دارو یا روان درمانی طبق تجویز پزشک جایگزین کرد. همچنین برخی از این موارد برای استفاده در دوران بارداری یا شیردهی یا در ترکیب با برخی داروها توصیه نمیشوند. بنابراین بهتر است قبل از تهیه این داروهای ضد افسردگی طبیعی حتما با پزشک خود صحبت کنید.
پیشنهاد میکنیم بخوانید: راه های نجات از افسردگی و بررسی عوامل ایجاد آن
برخی از موارد ضد افسردگی طبیعی برای بهبود افسردگی های خفیف عبارتند از:
1. چای مخمر سنت جان (خار مریم)
خار مریم گیاهی دارویی از گونه Hypericum perforatum است. سرشار از هایپریسین، هایپرفورین و فلاونوئیدها است که اثر ضد افسردگی طبیعی دارند. که می تواند به تسکین علائم افسردگی خفیف تا متوسط، مانند نوسانات خلقی، اضطراب یا بی قراری کمک کند. علاوه بر این، برخی از مطالعات نشان داده اند که خارمریم عملکردی شبیه به داروهای ضد افسردگی دارد. چای خارمریم، همچنین می تواند با بهبود کیفیت خواب و هوشیاری در طول روز به درمان افسردگی پس از یائسگی کمک کند.
کودکان، زنان باردار و شیرده نباید از چای سنت جان استفاده کنند. همچنین باید برای زنانی که کنترل کننده بارداری مصرف می کنند از آن اجتناب کنند، زیرا می تواند اثربخشی داروهای ضد بارداری هورمونی را کاهش دهد. خار مریم همچنین بر عملکرد داروهای مختلف مانند داروهای ضد افسردگی، ضد روان پریشی، ضد صرع، ضد اضطراب، دیگوکسین، سیکلوسپورین، ضد رتروویروس ها، وارفارین و برخی از داروهای سرطان تأثیر می گذارد. بهتر است قبل از مصرف خار مریم، حتما با پزشک خود صحبت کنید، به خصوص اگر دارو مصرف می کنید.
طریقه مصرف: ۲۰۰ میلی لیتر آب را بجوشانید و با ۱ قاشق چای خوری برگ و گل خار مریم در یک فنجان بریزید. روی آن را بپوشانید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه بماند. سپس صاف کنید، صبر کنید تا خنک شود و ۳ تا ۴ فنجان در روز بنوشید.
2. چای زعفران
زعفران که با نام علمی Crocus sativus شناخته می شود، یک گیاه دارویی است که تأثیر آن بر افسردگی ثابت شده است. به دلیل سافرانال موجود در ترکیب آن، خلق و خو را تثبیت می کند و با اضطراب مبارزه می کند. مصرف مکمل های زعفران به شکل کپسول نیز امکان پذیر است. دوز توصیه شده روزانه تقریباً 30 گرم است. گزینه دیگر این است که به طور مرتب زعفران را به غذای خود اضافه کنید، مثلاً به برنج.
اگرچه نتایج امیدوارکننده ای وجود دارد، اما هنوز مطالعات کمی در مورد استفاده از زعفران برای درمان افسردگی در انسان وجود دارد. همچنین مشخص شده است که دوزهای بسیار بالای این گیاه می تواند برای بدن سمی باشد، بنابراین باید از مصرف بیش از حد زعفران یا مصرف بیش از ۶۰ میلی گرم از این مکمل در روز خودداری کنید.
طریقه مصرف: ۱ قاشق چای خوری زعفران را به ۵۰۰ میلی لیتر آب اضافه کنید و سپس آب یک لیموترشرا در مخلوط بریزید. در آخر آن را به جوش آورده و اجازه دهید حدود 5 دقیقه بجوشد. سپس مخلوط را صاف کرده و روزی دو بار بنوشید.
3. چای نعنا مراکشی
چای سبز و نعناع که با سرتون و نشاط بخش اند، با هم یک چای ضد اضطراب و ضد افسردگی عالی می سازند. اعتقاد بر این است که نعناع مراکشی تأثیری بر خلق و خو دارد. این عطر و طعم روشن و نیروبخش است، به ویژه هنگامی که با چای سبز ترکیب شود. نعناع مراکشی، دارای چای سبز باروت خوب است که به طرق مختلف از سلامت روان حمایت می کند. چای سبز حاوی ال تیانین است، اسید آمینه ای که نشان داده شده است که شناخت، حافظه، آرامش و وضوح ذهنی را بهبود می بخشد.
4. کنسانتره آب انگور
آب انگور غلیظ، راه دیگری برای مبارزه با افسردگی و اضطراب به طور طبیعی است. برای آرام کردن اعصاب و بهبود خلق و خو مفید است، زیرا رسوراترول موجود در این میوه، گردش خون و اکسیژن رسانی مغز را بهبود می بخشد. علاوه بر این، به نظر می رسد که رسوراترول سطوح طبیعی سروتونین را تنظیم می کند، که به ارتقای رفاه حال کمک می کند. بر اساس برخی مطالعات، به نظر می رسد فراهمی زیستی رسوراترول در ارتباط با پیپرین، ترکیب اصلی فلفل، بیشتر باشد.بنابراین، می توانید سعی کنید مقدار کمی فلفل سیاه را به این آب اضافه کنید، به عنوان مثال، برای افزایش اثر رزوراترول در برابر افسردگی.
طریقه مصرف:۶۰ میلی لیتر آب انگور غلیظ و ۵۰۰ میلی لیتر آب را مخلوط کرده و ۱ لیوان از آن را به طور منظم، قبل از خواب بنوشید. اگرچه می توان آب انگور را با استفاده از میوه های تازه تهیه کرد، اما غلظت رسوراترول در آب غلیظ بیشتر است و دستور فوق را به بهترین گزینه تبدیل می کند. توجه داشته باشید که آب انگور پودری که در خواربارفروشی ها یافت می شود، تأثیر مشابهی ندارد.
5. چای ریشه سنبل الطیب
ریشه سنبل الطیب یک گیاه دارویی پرکاربرد است که به تنظیم خواب کمک می کند و به مغز اجازه می دهد وارد چرخه فعالیت و استراحت شود که به کاهش استرس و اضطراب روزانه کمک می کند. بنابراین، این چای برای تکمیل اثرات سایر داروهای خانگی، به ویژه برای افرادی که مشکلات خواب دارند، عالی است.
طریقه مصرف: ۵ گرم ریشه سنبل الطیب را با ۲۰۰ میلی لیتر آب به یک قابلمه اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه بجوشانید. از روی حرارت بردارید، در قابلمه را ببندید و بگذارید ۱۵ دقیقه دیگر چای دم بکشد. صاف کرده و یک فنجان را حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت قبل از خواب بنوشید.
6. چای دامیانا
دامیانا که با نام علمی Turnera diffusa شناخته می شود، گیاهی سازگار است که به کاهش علائم افسردگی کمک می کند، زیرا برگ های آن حاوی مواد فعالی است که قادر به تسکین علائم فیزیکی و روانی استرس هستند. همچنین خواب و بهزیستی روانی کلی را بهبود می بخشد. این گیاه هنوز به طور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته است و بنابراین نباید از دوزهای مناسب تجاوز کنید. علاوه بر این، زنان باردار و دیابتی ها باید از مصرف آن اجتناب کنند، زیرا می تواند منجر به نوسان سطح قند خون شود.
طریقه مصرف: ۲ قاشق غذاخوری برگ دامیانای خرد شده و ۵۰۰ میلی لیتر آب را در یک قابلمه با هم ترکیب کنید و حدود ۱۵ دقیقه بجوشانید. سپس صاف کرده و روزانه ۲ فنجان به مدت حداقل ۳۰ روز بنوشید.
7. دم کرده جو دو سر
دم کرده جو دو سر تهیه شده با گیاه دارویی آونا ساتیوا، سرشار از ویتامین B5 و آلکالوئیدها است که به مبارزه با افسردگی و همچنین کاهش استرس و خستگی کمک می کند.
طریقه مصرف: ۲۵۰ میلی لیتر آب را بجوشانید و به فنجانی که حاوی ۳ گرم جو دوسر است اضافه کنید. بگذارید ۵ دقیقه دم بکشد و از صافی رد کنید. سپس صبر کنید تا خنک شود و روزی ۳ تا ۴ فنجان میل کنید. توجه داشته باشید که دم کرده جو دوسر نباید توسط افرادی که عدم تحمل گلوتن دارند استفاده شود.
منبع: tuasaude.com