22006198 021

غفلت عاطفی یا بی اعتنایی عاطفی والدین به کودک

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(3 رای)
غفلت عاطفی یا بی اعتنایی عاطفی والدین به کودک

غفلت عاطفی دوران کودکی شامل نادیده گرفتن برخی یا همه نیازهای عاطفی کودک، چه عمدا و چه سهوا، است. این یعنی بی توجهی که اجازه ندهد نیازهای عاطفی کودک در سطحی که بتواند رشد کند برآورده شود. غفلت عاطفی می تواند در یک طیف وجود داشته باشد. برخی از والدین ممکن است به برخی نیازهای عاطفی کودک توجه داشته باشند، اما برخی دیگر توجه نداشته باشند. در حالی که برخی دیگر ممکن است بطور کامل نیازهای عاطفی کودک را نادیده بگیرند. بطور کلی غفلت عاطفی در دوران کودکی شامل بی توجهی به رشد عاطفی کودک است و می تواند اثرات بلند مدت و کوتاه مدت داشته باشد. بر اساس قانون ایمن نگه داشتن کودکان و خانواده ها در سال 2003، بی توجهی عاطفی در دوران کودکی به عنوان کوتاهی مراقب در انجام مسئولیتها تعریف میشود که در نتیجه احتمال آسیب جدی برای خردسال بیشتر میشود.

بطور کلی کودکان به کسی نیاز دارند که به آنها گوش دهد، احساسات آنها را تأیید کند، انتظارات مناسبی از آنها بر اساس سنشان داشته باشد و آنها را در چالش هایی که در طی روند رشدی با آنها روبرو هستند راهنمایی کنند. نمونه هایی از غفلت عاطفی که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • عدم حمایت عاطفی در مواقع سخت یا بیماری
  • خودداری یا عدم ابراز محبت، حتی در صورت درخواست
  • قرار گرفتن در معرض خشونت خانگی و انواع دیگر آزار
  • بی توجهی به سلامت روانی کودک
  • ایزوله سازی اجتماعی
  • غایب بودن از نظر احساسی
  • نادیده گرفتن کودک
  • دور کردن کودک از توانایی های ذهنی و جسمی خود

غفلت عاطفی

آیا غفلت عاطفی نوعی سوء استفاده است؟

بله، بی توجهی عاطفی میتواند در بسیاری از شرایط با تعریف سوء استفاده مطابقت داشته باشد. سوء استفاده عاطفی میتواند انجام هر عمل یا عدم انجام کاری باشد که باعث آسیب عاطفی فوری یا طولانی مدت در افراد شود. برای برخی از والدین غفلت عاطفی ممکن است عمدی باشد. برای مثال اعمالی که برای انکار یا کاهش احساسات برای سفت و سخت کردن کودکان انجام می شود. بث تایسون، روانشناس و متخصص در آسیب های دوران کودکی از پنسیلوانیا، می گوید: عدم تحمل گریه پسران به دلیل هنجارهای جنسیتی در جامعه ما، نمونه ای از این مورد است. گریه، پاسخی طبیعی به ترس و غم است. وقتی اجازه نمیدهیم پسرها گریه کنند، احساسات آنها را خفه میکنند و مشکلات رفتاری در مسیر آینده ایجاد میکنند.

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: سنجش آنلاین هوش کودک

در حالی که بسیاری از اشکال سوء استفاده عمدی و بدخواهانه هستند، غفلت عاطفی همچنین میتواند بطور ناخودآگاه به دلیل این موارد رخ دهد:

  • محدودیت های هوش هیجانی
  • سابقه ترومای شخصی
  • وضعیت سلامت جسم و روان
  • سطح خودآگاهی

همچنین، این شکل غیرعمدی غفلت عاطفی دوران کودکی میتواند ناشی از تجربیات گذشته باشد و الگوهای عاطفی که از سرپرستان به مراقب منتقل شده است. بزرگسالانی که از دوران کودکی خود آسیبهای حل نشده ای دارند، اغلب توسط نیازهای عاطفی کودکان تحریک میشوند. بخصوص اگر بزرگسال در کودکی مورد بی توجهی یا آزار عاطفی قرار گرفته باشد. وقتی شاهد هستیم که فرزندانمان نیازی به برآورده شدن می خواهند که برای ما در کودکی برآورده نشده بود، خاطرات قدیمی را فعال می کند کهمی گویند این رفتار غیرقابل قبول است.

رفتارهای غفلت آمیز عبارت اند از:

  • بی اعتبار کردن درد یا ابراز احساسی کودکان
  • استفاده از عوامل حواس پرتی برای خفه کردن یا اجتناب از ابراز احساسات آنها
  • اجازه به کودکان که زمان زیادی را صرف وسایل الکترونیکی کنند تا ساکت بمانند
  • خودداری از تماس چشمی با کودک زیرا با تلفن همراه خود مشغول هستید

این رفتارهای رایج می توانند منجر به فقدان ارتباط عاطفی شما با کودکتان شوند و ممکن است به او بیاموزد که به دنبال منابع بیرونی آرامش باشد و این موضوع آنها را تشویق به درونی کردن احساسات می کند. مثال رایج دیگری از غفلت عاطفی ناخواسته در قالب گفتن اشکال ندارد به کودکان است. یا گفتن گریه نکن، چیزی برای گریه کردن وجود ندارد. این یک واکنش رایج به گریه کودکان است و اگر به دفعات اتفاق بیفتد، نوعی غفلت عاطفی محسوب میشود.

بی اعتنایی عاطفی والدین به کودک

نشانه های بی توجهی عاطفی در کودکان

تشخیص غفلت عاطفی می تواند چالش برانگیز باشد و اغلب در کنار سایر اشکال سوء استفاده رخ می دهد. علائم غفلت عاطفی در کودکان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • عدم اعتماد به نفس
  • کناره گیری اجتماعی
  • نوسانات عاطفی
  • مشکل در کنترل احساسات
  • چالش در ایجاد و حفظ روابط
  • رفتار نامناسب با سن
  • افسردگی
  • اضطراب

منبع معتبر تحقیقات نشان می دهد که غفلت عاطفی دوران کودکی ممکن است بیشترین تأثیر منفی را بر سلامت روان در بین انواع بدرفتاری در دوران کودکی داشته باشد.

خطرات غفلت عاطفی در بزرگسالی

اثرات و خطرات غفلت عاطفی ممکن است بسته به ویژگی های هر فرد متفاوت باشد. در سال 2016، یک مطالعه نماینده ملی اروپا با بزرگسالان نشان داد که بدرفتاری عاطفی دوران کودکی با افزایش احتمال ابتلا به اختلالات سلامت روان مرتبط است، از جمله: افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلال مصرف مواد، اختلالات شخصیتی خوشهA B C ایجاد گردد. غفلت عاطفی دوران کودکی می تواند در بزرگسالی به صورت زیر ظاهر شود: (در ضمن، بزرگسالانی که در دوران کودکی غفلت عاطفی را تجربه کرده اند ممکن است بیشتر الگوهای غفلت را تکرار کنند.)

  • ناتوانی در اعتماد به دیگران
  • درونی سازی استرس
  • خودکفایی
  • ترس از رها شدن
  • فقدان مرزها و چالش های دیگر در روابط
  • احساس تحریف شده از خود

بی توجهی والدین به کودک

چگونه غفلت عاطفی دوران کودکی را درمان کنیم؟

درمان غفلت عاطفی دوران کودکی در هر سنی امکان پذیر است. این نکات ممکن است کمک کند:

1. پرورش شفقت به خود

با شفقت به خود شروع کنید، یعنی هنر مهربان بودن با خودتان. مدتی زمان بگذارید تا به نیازهایتان فکر کنید و بدانید که شما سزاوار برآورده شدن این نیازها بوده اید، حتی اگر والدینتان قادر نبودند یا مایل به برآوردن این نیازها نبودند. به خاطر داشته باشید که با منابع موجود بهترین کارها را انجام داده اید، پیشگیری از خطرات بی اعتنایی عاطفی والدین به کودکان ممکن است به شما کمک کند با خودتان مهربان تر و همدل تر باشید.

2. ارتباط با عشق بی قید و شرط

اگر عشق بی قید و شرط در دوران کودکی شما وجود نداشت، داشتن حیوان خانگی ممکن است به پرورش آن کمک کند. حیوانات خانگی و گذراندن زمان در طبیعت می توانند عشق بی قید و شرطی را که در کودکی نداشتید به شما بدهند و این مزیت را دارد که نسبت به روابط با انسان ها احساس امنیت کنید.

3. طرفداری کردن از هم نوعان

مدافع کسانی شوید که در دوران کودکی غفلت را تجربه کرده اند. اقدام در جهت جلوگیری از سوء استفاده می تواند به شما کمک کند تا در آنچه تجربه کرده اید احساس آرامش و هدف داشته باشید.

4. نوشتن نامه ای به گذشته

نوشتن نامه ای برای شما یا مراقبانتان ممکن است به شما در بیان و پردازش تجربه خود کمک کند. سعی کنید نامه ای برای افرادی که از شما غفلت کرده اند بنویسید و احساسات واقعی تان را بیان کنید و سپس آن را بسوزانید. نوشتن نامه ای به خود جوانتر و اذعان به غفلت می تواند در روند درمان بسیار قدرتمند باشد.

5. درخواست راهنمایی و پشتیبانی

اگر غفلت عاطفی بر زندگی روزمره و روابط شما تأثیر منفی می گذارد، صحبت با یک متخصص سلامت روان بسیار کمک کننده خواهد بود.

بطور خلاصه هر رفتار، بی توجهی یا بی علاقگی که باعث نادیده گرفته شدن نیازهای عاطفی کودک شود، میتواند غفلت عاطفی دوران کودکی تلقی شود. در حالی که بسیاری از نمونه های غفلت عاطفی به هنجارهای اجتماعی و فرهنگی بستگی دارد، اما غفلت عاطفی همچنین میتواند به دلیل آسیبها و تجربیات گذشته مراقب، غیرعمدی باشد. مرکز مشاوره اینجا مکث می تواند در این زمینه به شما کمکهای بسیار زیادی کند.

منبع: psychcentral.com

نظرات کاربران:
سارا
پاسخ به این نظر
1402/9/1

سلام وقت بخیر سوالی ذهن من را درگیر کرد اینکه من خیلی روی بحث سو استفاده کردن حساس هستم ایا این امکان داره بخاطر این باشه که در کودکی از نظر عاطفی مورد سواستفاده قرار گرفتم و الان در بزرگسالی به طوری دیگه داره خودش رو نشون میده ؟

0 0
سینا
پاسخ به این نظر
1402/8/30

سلام من ۱۹ سالمه و دانشجوی سال اول هستم پدر و مادرم مدتیه با هم مشکل دارن و این باعث شده نحوه برخورد و رفتارشون با من و برادر کوچیکم عوض بشه درواقع کوچکترین توجهی به ما نمیکنند. نمیدونم چطور راضیشون کنم از جلسات زوج درمانی استفاده کنند

0 0
فرشته ابراهیمی
پاسخ به این نظر
1402/8/29

سلام روزتون بخیر من یه پسر ۱۰ ساله دارم که جدیدا سر هر موضوعی با من بحث میکنه و در آخر هم میگه شما اصلا منو دوست ندارید و به من بی توجه هستید. در صورتی که اصلا اینطور نیست اما باید بگم جدیدا با یکی از همکلاسیاش صمیمی شده که پدر و مادرش از هم جدا شدند اگر نیاز هست از جلسات تراپی برای فرزندم استفاده کنم راهنماییم کنید لطفا

0 0
ارمین رییسی
پاسخ به این نظر
1402/8/27

سلام وقت بخیر مادر من همیشه در مواقعی که شکست میخورم یا حال خوبی ندارم یا به هر دلیلی اوکی نیستم به جای اینکه به من حال خوب بده کمکم کنه و کنارم باشه باعث بدتر شدن حال من میشه …و من نمیدونم باید چه رفتاری نشون بدم جز پرخاشگری که یاد بگیره من نیاز به همراهیش دارم ؟

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ