22006198 021

دکتر روانشناس خوب در قم

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(1 رای)
دکتر روانشناس خوب در قم

روانشناس خوب بودن همیشه کار آسانی نیست، چرا که این حرفه می تواند استرس زا و طاقت فرسا شود. یک روانشناس به طور دائم با افراد دیگر و مشکلات آنها برخورد دارد که گاهی این مشکلات، بسیار جدی هستند و کمک به آنها برای مدیریت صحیح احساساتشان می تواند خسته کننده باشد. این بدان معناست که روانشناسان، اولین کسانی هستند که باید در جلسات روان درمانی شرکت کنند. این ویژگی روانشناسی، نشان می دهد لزوما روانشناس خوب نباید مدارک علمی بالا و یا سابقه کاری بالایی داشته باشد. پس چگونه می توان روانشناس خوب در قم یا شهرهای مشابه پیدا کرد؟ اصولی که یک متخصص روانشناسی خوب باید از آنها استفاده کند چیست؟ یک روانشناس یا درمانگر خوب چگونه باید باشد؟

پیشنهاد میکنیم انجام دهید: تست آنلاین شخصیت MBTI

10 ویژگی یک روانشناس خوب در قم

1) هرگز مراجع را قضاوت نمی کند

روانشناسان در طول زندگی کاری خود، با مراجعانی روبه رو خواهند شد که از جنبه های مختلف، با او متفاوت هستند. همچنین برخی از موقعیت هایی که مراجعان تجربه می‎ کنند، ممکن است برای بسیاری از افراد قابل درک نباشد. اما روانشناس یا درمانگر باید شرایط را درک کند و علی رغم عدم اشتراک در شیوه عمل یا تفکر بیمار، هرگز نباید نظر خود را تحمیل کند. به عبارتی دیگر، یک روانشناس خوب نه درمانجو را قضاوت می کند و نه انتقاد.

2) خوش برخورد است

مراجعان معمولا به دلایل مختلفی به روانشناس مراجعه می کنند. اما اغلب افراد به دلیل شرایط و مشکلات روانی و هیجانی از یک روانشناس کمک می گیرند. بنابراین، یک روانشناس خوب، به شما احساس راحتی می دهد و خوش برخورد است. این به شما کمک می کند تا راحتتر در مورد تجارب خود صحبت کرده و برای غلبه بر ترس های خود آمادگی داشته باشید.

3) به شما فعالانه گوش می دهد

درمانگر باید به مراجعان توجه کامل داشته باشد. این بدان معناست که درمانگر باید فعالانه گوش کند، یعنی با حواس پنج گانه به آنچه شما می گوید توجه کند. علاوه بر این، روانشناس نباید مدام صحبت های شما را در طول جلسه قطع کند، زیرا برای حفظ ارتباط درمانگر و بیمار تاثیر خوبی ندارد. از این نظر، ضروری است که روانشناس در جلسات خود ارتباط عالی با درمانجو داشته باشد.

4) خودآگاه و صمیمی است

ایجاد یک رابطه درمانی با مراجع همیشه آسان نیست. زیرا روانشناسان در جایگاه انسان، افکار و احساسات خود را دارند. اما یک روانشناس خوب، خودآگاه است و با مراجع خود صمیمی است. این به روند بهبودی در درمان کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

روانشناس در قم

5) بروز و دائما در حال یادگیری است

یک روانشناس خوب باید بتواند مراجعان را به بهترین شکل درک کند. از طرفی دیگر، جامعه ما در دائما در حال تغییر است و پیشرفت های فناوری در حال تغییر روش تعامل ما با محیط است. بنابراین برای درک واقعیت فعلی، لازم است درمانگر دانش خود را به طور مداوم به روز کند. در حقیقت آموزش برای ادامه پیشرفت و رشد در کار، امری اساسی است.

6) اخلاق مدار باشد

علاوه بر داشتن دانش نظری و عملی، یک روانشناس باید از محدودیت ها و اصول اخلاقی حاکم بر حرفه خود آگاه باشد. می توان گفت حفظ اصول اخلاقی، خدمات حرفه ای و با کیفیت را تضمین می کند. مسئولیت اجتماعی روانشناس او را ملزم به احترام به کرامت مراجعان خود و حفظ و حمایت از حقوق بشر می کند. از جمله برخی از تعهدات اخلاقی روانشناس می توان به این موارد اشاره کرد: استفاده از دانش آنها برای ارتقای رفاه انسان یا حفظ رازداری حرفه ای.

7) ارتباط موثر برقرار کند

از آنجایی که روانشناسان با افراد سروکار دارند، لازم است آنها بر مهارت های بین فردی و مهارت های ارتباطی خاصی مسلط شوند. یکی از دلایلی که باعث می شود رابطه حرفه ای خوب بین درمانگر و درمانجو وجود داشته باشد، ارتباط و تفاهم خوب بین هر دو است. بنابراین ضروری است که متخصص دارای یک سری منابع ارتباطی باشد تا بتواند پیام خود را به وضوح به بیمار منتقل کند.

8) صبور باشد

یکی از ویژگی هایی که درمانگر باید داشته باشد صبر است. در طول جلسات درمانی ممکن است فراز و نشیب هایی از سوی مراجع وجود داشته باشد، چیزی که ممکن است روانشناس را نیز تحت تاثیر قرار دهد و او را در مورد روش کار خود زیر سوال ببرد. رابطه روانشناس و مراجع همیشه ایده آل نیست و در بسیاری از موارد روانشناس باید بردبار و صبور باشد و باید بتواند این صبر را منتقل کند تا درمانجو نیز متوجه شود که فراز و نشیب ها طبیعی است.

9) همدلی داشته باشد

درمانگر نه تنها باید در مقابل شما صبور باشد، بلکه برای انجام موفقیت آمیز وظایف کاری خود، باید همدل نیز باشد. این بدان معناست که روانشناس باید بتواند خود را جای دیگری قرار دهد تا آنچه را که احساس می کند، احساس کند و همانطور که فکر می کند، فکر کند. اگر روان شناس نتواند با شما همدلی کند، نمی تواند مشکلی را که از آن رنج می برید به حداقل برساند.

10) در صورت لزوم ارجاع دهد.

روانشناس باید درک کند که نمی تواند در تمام موارد مشاوره به درمانجو کمک کند یا در حل همه مشکلات متخصص باشد. بنابراین، روانشناس باید بیمار را به متخصص دیگری ارجاع دهد تا او بتواند از کمک های ارائه شده توسط یک متخصص دیگر بهره مند شود. ارجاع مراجع به روانشناسی دیگر، نشانه ضعف روانشناس نیست. اما اگر این کار را انجام ندهد، مرتکب یک عمل غیرحرفه ای شده است.

دکتر روانشناس خوب در قم

چه چیزی از جلسه اول انتظار داشته باشیم؟

عموما پیش از آنکه بسیاری وارد اتاق درمان شوند، جلسه برایشان آغاز می شود. چرا که همواره درمورد اینکه چه چیزی بگویند، روانشناس چه فکری در مورد آنها خواهد داشت و یا واکنش درمانگر به صحبت هایش چه چیزی خواهد بود، نگران بوده و فکر می کنند. اما شاید توصیف کوتاهی از جلسه اول بتواند به بهبود این نگرانی کمک کند:

1) ایجاد راحتی

درمان با یافتن یک مکان راحت برای آماده شدن برای جلسه شروع می شود. اگر به صورت حضوری به یک درمانگر مراجعه می کنید، کلینیک معمولا دارای یک فضای انتظار با صندلی، یک کاناپه و شاید مجلات است. اگر جلسات شما آنلاین است، گزینه های متفاوتی وجود دارد. می توانید در خانه، ماشین یا محل کارتان باشید. تا زمانی که یک فضای کاملا خصوصی برای 50 دقیقه کامل در اختیار داشت باشید، مشکلی ندارد.

2) اولین جلسه درمانی... کاغذبازی!

اولین جلسه شما شامل بررسی مدارک، پر کردن فرم های مربوطه و همچنین صحبت در مورد چیزی است که شما را به درمان می کشاند.

3) شناسایی مشکلات شما

اما اینجا جایی است که می توانید بیشتر توضیح دهید و با درمانگرتان بر آن کار کنید! طبیعی است که در اولین جلسه درمانی احساس اضطراب یا ناراحتی کنید. اگر مطمئن نیستید از کجا شروع کنید یا چگونه چیزها را در قالب کلمات بیان کنید، اشکالی ندارد. روانشناس برای کمک به شما در یافتن کلمات آموزش دیده است. اگر درمانگر مناسب خود را پیدا کرده باشید، به شما گوش می دهد، می خواهد شما را به عنوان یک شخص بشناسد، و می داند در مورد چه چیزی صحبت میکند.

روانشناس در قم

4) بررسی موارد مربوط به امنیت

در برخی موارد، درمانگر شما بررسی می کند که آیا مشکل حادی می تواند بر سلامت یا رفاه شما تاثیر بگذارد یا خیر. این مسائل شامل خشونت خانگی، افکار خودکشی، مصرف مواد، اختلالات خوردن یا مشکلات مالی باشد. البته درباره پرسش چنین سوالاتی، روانشناسان محتاطانه عمل می کنند. در حقیقت برخی از درمانگران مستقیما از شما می پرسند، برخی دیگر از شما می خواهند پاسخ ها را در مدارک تکمیل کنید، و برخی دیگر آن را به طور غیرمستقیم می پرسند.

5) پایان اولین جلسه درمانی

پس از کاغذبازی ها، پرسش های شاید ناخوشایند و شناسایی مسائل، جلسه اول رو به پایان می رود. در آخر معمولا روانشناس بیان می کند که: اگر صحبت ها و یا مشکلات دیگری وجود دارد که به اندازه کافی به آنها پرداخته نشد، آنها لیست کرده تا در جلسه بعد به آنها رسیدگی کنیم.

منابع: en.yestherapyhelps.com و shadedboughcounseling.com

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ