22006198 021

آرکتایپ هادس و سفری به اعماق زندگی

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(2 رای)
آرکتایپ هادس و سفری به اعماق زندگی

آرکتایپ هادس، نماد دنیای زیرین است بدین منظور که آرکتایپ هادس نمادی از ناخودآگاه درون آدم می باشد. در ابتدا اجازه دهید تا مفهوم دو واژه آرکتایپ و هادس را به تنهایی و به طور مجزا از یکدیگر برای شما بازگو کنم و پس از آن، در ادامه به ویژگی های شخصیتی آرکتایپ هادس و قدرت آن خواهم پرداخت.

منظور از آرکتایپ یا کهن الگو، ایده، نماد، الگو و یا نوع شخصیت در یک داستان می باشد. آرکتایپ هر عنصر داستانی می باشد که بارها و بارها در داستان های فرهنگ های سراسر دنیا ظاهر می شود و نمادی از یک چیز جهانی در تجربه بشر می باشد.

آرکتایپ در زمینه های روانشناسی و فلسفه، کاربردهای خاصی دارد. به عنوان مثال، افلاطون، فیلسوف یونان باستان، معتقد بود که همه چیز اشکال ایده آلی دارند و در روانشناسی، آرکتایپ یا کهن الگو، به طرز تفکری گفته می شود که به صورت ارثی، در ناخودآگاه فرد وجود دارد. در نثر روزمره، آرکتایپ و یا کهن الگو، معمولاً برای معنای یک نمونه کامل از هر چیزی، استفاده می شود. به طور کلی آرکتایپ، عاطفه، نوع شخصیت و یا رویدادی می باشد که به طور قابل توجهی در تجربه انسانی تکرار می شود.

در هنر، یک کهن الگو، بلافاصله و به سرعت برای فرد احساس آشنایی ایجاد می کند و به مخاطب اجازه می دهد تا با یک واقعه و یا شخصیت ارتباط برقرار کند، بدون آنکه لزوماً در مورد چرایی ارتباطش تعمق و تفکر کند. به لطف غرایز و تجربیات زندگی انسان قادر به شناخت کهن الگوها می باشد. حال با شناخت مفهوم کهن الگو و آشنا شدن با مفهوم ذاتی آن، به بررسی هادس می پردازیم.

آرکتایپ هادس

هادس

در افسانه های یونان آمده است که هادس، حاکم مردگان است و هادس سختگیر و عبوس است و تصمیماتش قاطعانه می باشد. اما شرور و دشمن بشریت نمی باشد. هادس تاریکترین ساعات زندگی، افسردگی ها، اضطراب ها، درام های عاطفی و غم را در بر می گیرد. یک شخص زمانی با هادس آشنا می شود که وارد دنیای آن شود، مکانی که باعث می شود فرد از دنیای واقعی جدا شود و هیچ تمایلی برای احساس نور خورشید و نزدیکی به افراد دیگر، نداشته باشد. قلمرو هادس در ناخودآگاه انسان می باشد، ناخودآگاه شخصی و جمعی. این مکان جایی است که بسیار سرکوب می شود و در آن خاطرات، احساسات، افکار، همه چیز خیلی دردناک و شرم آور و یا غیرقابل قبول می باشد و به دنیای مرئی اجازه می دهد که این آرزوها یا رویاها را ببیند و یا از آن ها آگاه شود.

اکنون فکر می کنم تا به اینجا، با توجه به توضیحات مختصر فوق، با دو واژه آرکتایپ و هادس و مفهوم آن ها آشنا شده باشید و تصویری نیمه شفاف از معنای این دو واژه در ذهنتان شکل گرفته باشد. حال با اشاره به ویژگی های حاصل شده از ترکیب این دو واژه و تشکیل خانواده آرکتایپ هادس، قصد دارم تا وضوح بیشتری به تصویر مصور شده در ذهنتان دهم. بنابراین در ذیل به ویژگی های شخصیتی آرکتایپ هادس اشاره خواهد شد.

ویژگی های شخصیت آرکتایپ هادس

همانطور که در مطالب فوق ذکر شد، آرکتایپ هادس، نمادی از ناخودآگاه بشر می باشد. از جمله ویژگی های بارز این تیپ شخصیت، سرد بودن، شخصیت عمیق و درک عمیق آن می باشد، درک عمیقی که از زندگی دارد؛ به همین دلیل است که بیشتر فلاسفه و عرفا، بینش عمیق تری نسبت به زندگی دارند و بیشتر از سایرین در ذات و وجوه زندگی بشر تعمق می کنند، چرا که فلاسفه و عرفا از هادس بالایی برخوردار می باشند. هادس از اینکه بشر تنها به سطح زندگی بپردازد بسیار ناراحت می شود و نماد آن غم و تنهایی می باشد و ترجیح می دهد همواره در انزوا به سر ببرد و به شدت شخصیت خلوت گزینی دارد.

ویژگی شخصیتی آرکتایپ هادس ممکن است به صورت وراثتی به فرد منتقل شود و در ذات او جایی برای خود دست و پا کند و یا ممکن است به صورت اکتسابی و در اثر عوامل بیرونی که ماحصل آن ضربه ای عمیق بر روح، می باشد در فرد ایجاد شود. افرادی با تیپ شخصیتی آرکتایپ هادس، بسیار درونگرا می باشند و زندگی را خارج از پوسته آن و در گوشت و خونش جستجو می کنند؛ بله آن ها به ژرفای زندگی می نگرند و آنچه در ذات زندگی جریان دارد را می بینند و بنابراین درک عمیقی نسبت به مسائل اطرافشان دارند. شاید به همین دلیل می باشد که این ویژگی، یعنی آرکتایپ هادس را فرمانروای زیرین می نامند.

کودکان هادس نیز، گوشه گیر، غمگین و تنها می باشند و ترجیح می دهند بیشتر زمان خود را به تنهایی و یا با دوست خیالی خود بگذرانند و این به این جهت می باشد که خیال می کنند، دیگران وقت گذراندن با آن ها را ترجیح نمی دهند چرا که آنها کسل کننده می باشند. در مجموع هادس بخش سرکوب شده ای از وجود می باشد که در صورتی که طغیان کند می تواند به فرد آسیب بزند.

قدرت آرکتایپ هادس

شاید آشکارترین قدرتی که تیپ شخصیتی آرکتایپ هادس به افراد می بخشد، قدرت سفر به درون خود و دست یابی به حقیقت وجود خود می باشد؛ رسیدن به خود حقیقی و نور تعالی. چرا که افراد هادس، ارتباطات اجتماعی را نمی پسندند و بیشتر ترجیح می دهند در گوشه ای بنشینند و از ارتباط با دیگران دوری کنند و بیشتر تعمق و تفکر کنند. این افراد نسبت به زندگی آگاه تر هستند و بینشی ژرف نسبت به زندگی و رویدادهای جاری در آن دارند.

ازدواج با هادس

ازدواج عاملی می باشد که می تواند این افراد را از انزوا بیرون بکشد و نکته مثبتی که در ازدواج با یک تیپ شخصیتی آرکتایپ هادس وجود دارد، آن است که این ازدواج روابط صادقانه و وفادارانه ای را در پی خواهد داشت. این تیپ شخصیت پیوسته همسر خود را مورد حمایت، به ویژه حمایت روحی و روانی قرار می دهد و عشقی بی قید و شرط را به همسر خود هدیه می دهد.

همه چیز درباره آرکتایپ هادس

میانسالی برای مرد هادس

راه های مختلفی وجود دارد که سال های میانی یک مرد هادس گذرانده می شود. کسی که گوشه نشین است، خانواده ای ندارد و در دنیای بیرون عملکرد خوبی ندارد، ممکن است همیشه در دنیای درونی خود بماند. او می تواند گوشه نشین باشد که در خانه ای ارزان زندگی می کند یا یک بیمار روانی که کاملا از جامعه کناره گیری کرده است. اگر هادس از حمایت و عشق یک خانواده برخوردار باشد می تواند پدرسالاری قوی باشد. اگر او یک زندگی فکری را توسعه داده باشد، ممکن است یک معلم یا دانشمند محقق باشد که علاقه عمیقی به رشته انتخابی خود دارد.

پیشنهاداتی به هادس

این تیپ شخصیت می بایست تمرین کند تا به دنیای بیرون نیز قدم بگذارد و در دسترس افراد باشد و با دیگران ارتباط برقرار کند. پیشنهاد مؤثر دیگری که برای این افراد هست آن است که، آرکتایپ هرمس را در خود بیدار کنند و پرورش دهند. چرا که این روش به افراد هادس، کمک می کند تا با دیگران به راحتی ارتباط برقرار کنند و از حس مثبت شادی که از ارتباط با دیگران به دست می آورند، استفاده کنند. علاوه بر آن این افراد می بایست، در اهتمام برای کنترل و کاهش افکار منفی خود باشند.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ