22006198 021

چه زمانی سالمندان به مشاوره روانشناسی نیازمندند؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(27 رای)
چه زمانی سالمندان به مشاوره روانشناسی نیازمندند؟

مرکز مشاوره سالمندان گروه مکث در زمان همه گیری کرونا علاوه بر مشاوره روانشناسی حضوری خدمات مشاوره آنلاین را برای سالمندان ترتبیب داده است. همین موضوع باعث میشود که سالمندان بتوانند از تجربیات ارزشمند خود به نسل بعد هم ارائه دهند که سبب رشد و پیشرفت بهتر نسل جوان میشود. همچنین مشاوره روانشناسی سالمندان در خانه سالمندان یا بصورت جداگانه نیز بسیار پر اهمیت تر از قبل شده است. خانه سالمندان مکانی است برای مراقبت و نگهداری از سالمندان نیازمند به مراقبت و اشخاصی که خود نمیتوانند از خودشان به همان نحوی که یک فرد مستقل میتواند توجه کند، مراقبت کنند. از اینرو خانواده هایی که دارای سالمندانی هستند که نمیتوانند توجه کافی به آنها داشته باشند، ترجیحا والدین یا افراد فامیلی که قبول مسؤلیتشان به عهده آنهاست را در مرکز سالمندان با رویکرد روانشناختی نگهداری میکنند.

خدمات گروه روانشناسی سالمندان:

  • آموزش فرزندان در جهت مدیریت والدین سالمند
  • آموزش مهارت های روانشناختی
  • کمک به افزایش سلامت روان سالمند
  • افزایش دادن بهبود کیفیت های نرم زندگی
  • ایجاد فضای همدلی
  • درمان اختلالات خلقی
  • دارا بودن فضای آرام برای رسیدگی به مشکلات مزمن سالمندان
  • کمک به فرزندان در جهت رشد و لذت بردن از حضور خانواده ای شاد (همه با هم کودک پدر مادر پدر بزرگ و مادر بزرگ). این کار بارها و بارها انجام شده.
  • بسیاری از افذاد بعد از سوگ عزیزد حسرت مواردی می خورند که چرا این کار را نکرده اند.
مهمترین دارایی ما خانواده است.

مرکز مشاوره روانشناسی سالمندان

مرکز مشاوره روانشناسی سالمندان و روانشناسان آن تحقیقات زیادی را در زمینه عملکرد مغز و دمانس های احتمالی سالمندان و مقالات مختلف مشاوره سالمندی را بررسی کرده اند. پیش از این در دنیا، سپردن سالمندان به مراکز نگهداری از آنها، بسیار سخت و عجیب و دشوار بود. اما امروزه با تغییر در سبک زندگی مردم، تغییر در نگرشها و نوع زندگی افراد در جامعه، دیگر مانند قبل نگهداری از سالمندان در مراکز مراقبت، ناهنجاری ندارد. البته که نگهداری از پدر و مادر در همه دنیا وظیفه فرزندان است. و فرزندان با هر توان و سعی و تلاشی که شده باید مسؤلیت مراقبت از پدر و مادر خویش را به عهده داشته باشند.

خانه سالمندان شاد

با سالمندان مهربان باشید

تجربه صبر و شکیبایی، امکان مهربان بودن و درک آنچه در کودکی به ما گذشته. و درک چرخه زندگی و قبول مسئولیت کسانی که با تمام تلاش خود را وقف فرزندانشان کرده اند، وظیفه هر فرزندی است. بنابراین دور ماندن از این تفکر که پدر و مادرمان را بتوانیم در مراکزی اینچنینی نگهداریم، معقول ترین تفکر است.

از آنجایی که زندگی های امروزه پر از تنش، شلوغی و ازدحام است و آرامشی که پیش از این در هر زندگی امکان تجربه اش وجود داشت و امروزه شاهد آن نیستیم. خانه های آپارتمانی کوچک، فضاهایی محدود برای رشد و پرورش حتی کودکان، نیازهای اقتصادی مبرم و نیاز به کار کردن هر دو نفر (زوج) در خانه، باعث میشود با وجود پدر و مادرهایی سالخورده که خود توانایی انجام کارهای اولیه خود را ندارند، فرزندان به این فکر بیافتند که شاید نگهداری از والدینشان در مراکز نگهداری از سالمندان، برایشان بهتر و بدون کمترین احتمالی از خطا باشد.

مشاوره روانشناسی سالمندان

مشاوره روانشناسی سالمندان میتواند باعث خود مراقبتی روحی و روانی سالمندان و رشد و بهبود آنها شود. سالمندان هم مانند سایر گروهای سنی در خطر مشکلات روحی و روانی هستند. در شرایطی که والدین توانایی نگهداری از خود را نداشته باشند و با تنها ماندن در خانه، ساعت ها تنهایی را با خطرات احتمالی بگذرانند. در مواردی فراموشی داشته باشند و یا نتوانند در هنگام راه رفتن از خود مراقبت کنند که باعث زمین خوردن و بروز خطراتی از این دست باشد، بهتر است. آنها را در مراکز نگهداری از سالمندان بگذاریم که از حداکثر نگهداری و مراقبت بهره مند شوند و در حداقل ماجرا، دچار آسیب های جسمی نشوند.

در برخورد با چنین شرایطی فرزندان میتوانند هر روز و یا در هفته چندین بار به ملاقات والدینشان روند که احساس ناکارآمدی، تنهایی و دوری از فرزندان، والدین را تحت تاثیر قرار ندهد. بنابراین با شرایط فعلی اجتماعی برای والدینی که نمیتوانند از خود نگهداری کنند و یا هر روز نیاز به مراقبت های ویژه دارند که در توانایی فرزندانشان نیست، میتوانند از چنین مراکزی استفاده کنند.

چه زمانی سالمندان به مشاوره روانشناسی نیازمندند؟

مشاوره تخصصی روانشناسی سالمندان اهمیت زیادی دارد، از آنجایی که دوره سالمندی یک فصل از زندگی هر فردی است بنابراین سالمندان نیز مانند هر فرد دیگری نیازمند این هستند که امکانات خاص خودشان را داشته باشند. با این تفاوت که در دوره سالمندی نه تنها سالمند از توانایی های جوانی خود برخوردار نیستند بلکه میتوانند در بسیاری از موارد کودکانه رفتار کنند و کسانی را که در کنارشان دارند را به سطوح بیاورند اما نکته مهم در دوره سالمندی،سالمندان نیستند بلکه اطرافیان آنها هستند که از ایشان مراقبت میکنند.

جالب است بدانید شما هر آنچه که در جوانی از ذفتار و شخصیت و خلق و خو داشته باشید را در سالمندی نیز خواهید داشت بلکه در بسیاری از موارد خلق و خو نیز بدتر، سخت گیرانه تر و لجوجانه تر نیز خواهد شد. بنابراین بهتر است در دوره جوانی سازگاری و هماهنگی و آرامش و کنار آمدن با دیگران را یاد بگیرید و هدف اصلی زندگی خودتان قرار دهید تا بتوانید در دوره سالمندی نیز احساس آرامش بیشتری را تجربه کنید. رفتار هر فردی و آموخته های او همراه او است و نمیتوان این تصور اشتباه را از خود داشت که در جوانی میتوانم فردی ناسازگار و لجوج باشم و در دوره سالمندی و پیری سعی میکنم انسان بهتری باشم.

هر سالمندی مانند هر انسان دیگری نیازهای خود را دارد اما در دوره سالمندی ناتوانی های جسمی و حساسیت های روحی تا حدی میشود که قطعاً افراد سالمند نیاز به کمک گرفتن از اطرافیانشان را دارند. بنابراین واجب است سالمندان خلق و خوی مناسبی داشته باشند و بدون انتظارهای دائم و متفاوت از دیگرانی که در حال کمک رسانی و توجه به آنها هستند با صلح و آرامش زندگی کنند. کسانی که در حال رسیدگی، پرستاری و مراقبت از سالمندان هستند نیز باید این تفکر عمیق را داشته باشند. همچنین این فصل از زندگی برای هر فردی آغاز میشود و محبت به سالمندان به نوعی محبت به خودشان است و سعی کنند با آرامش، محبت و از صمیم قلب با سالمندان رفتار کنند.

مشاوره سالمندان

مشاوره روانشناسی در سالمندان

بنا به توضیحات پیش از این لازم است بدانیم سالمندان نیز مانند هر فرد دیگری نیازمند راهنمایی گرفتن از مشاور روانشناسی سالمندان هستند. زیرا بینش افراد میتواند با داشتن و گذراندن یک دوره مشاوره روانشناسی تغییر کند. با توجه به نوع مشکلات و اتفاقاتی که میافتد و میتواند هر سالمندی را درگیر کند قطعاً آنها نیز این احساس نیاز را پیدا خواهند کرد که از فردی در اطراف خود راهنمایی بگیرند.

لازم است بدانیم سالمندان در بسیاری از موارد در دوره های مشاوره خود نیاز به روانکاوی و مشاوره های عمیق ندارند. نوع مشاوره به سالمندان بایستی از گروه مشاوره های حمایتی باشد که بتوانند به راحتی هر چه تمام از دغدغه های خود صحبت کنند و در کنار بیان مسائل و مشکلاتشان نیز احساس خوشایندی را نیز تجربه کنند. پس از آن مشاوره روانشناس میتواند با استفاده از رویکرد رفتار درمانگری و ایجاد یک بینش جدید (البته با آرامش و مرور زمان مناسب) سالمندان را به سمت تغییر در خلق و خو و رفتارشان هدایت کنند.

هر فردی توانایی تغییر را دارد

بهتر است بدانیم در تمام دنیا مخصوصاً جهان پیشرفته و صنعتی امروزه سالمندان در حمایت کامل دولت و در اکثر موارد در حمایت کامل فرزندانشان قرار میگیرند. دوره سالمندی قطعاً دوره خودشکوفایی و دستاورد های جدید نیست، اما بهتر است بدانیم سالمندان نیز میتوانند نفش ها و عملکرد های مفید خود را در این دوره از زندگیشان داشته باشند.

اگر سالمندی این احساس را داشته باشد که دیگر توانایی تغییر را ندارد بدان معنی است که دیگر توانایی زندگی کردن را نخواهد داشت و تصمیم گرفته است سربار دیگران شود و با لجاجت های کودکانه مایل نیست احساس بهتری را تجربه کند. بنابراین با رسیدن به این آگاهی که هر فردی با تغییر میتواند احساس بهتری را تجربه کند، سالمندان نیز با تغییر در رفتار و تفکرشان نیز میتوانند احساس های بهتری را تجربه کنند.

نقش های دوره سالمندی

نکته مهم در رفتارهای انسانی این است که افراد میتوانند در هر سنی نقش مناسب به آن سن را داشته باشند و این ایفای نفش باعث میشود افراد احساس زنده بودن و کارامد بودن و مورد توجه بودن را بدست بیاورند. افراد در سنین سالمندی نیز نیازمند ایفای نقش مناسب سن خودشان هستند. یکی از مهمترین این نقش ها، ایفای نقش پدر بزرگ بودن و مادر بزرگ بودن است.

میانسالهایی که بتوانند پس از دوره های فرزند پروری و خانه داری و خانواده داری و ازدواج کودکانشان به نقش پدر بزرگ بودن و مادر بزرگ بودن دست پیدا کنند، قطعا بطور مجدد احساس آرامش عمیقی را تجربه خواهند کرد. زمانی که سالمندان بتوانند در اطراف خودشان کودکانی را ببینند و مسئولیت برخی از امورات آنها را عهده دار باشند قطعا احساس سرزندگی و کارآمد بودن میکنند و میتوانند در کنار خانواده پرنشاط تر باشند.

سالمندان و اعتماد به نفس در آنها

زمانی که سالمندان بتوانند کارآمدی را در خود بدست بیاورند قطعاً اعتماد به نفس بیشتری پیدا خواهند کرد و به دنبال این اعتماد به نفس میتوانند به دور از گلایه های مداوم و رفتارهای کودکانه باشند. بنابراین افرادی که در کنار خود سالمندانی دارند که مدام در حال رسیدگی به آنها هستند و گلایه و شکایت دارند بهتر بدانند با دادن نقش و مسئولیت هایی جزیی نظیر: کودکان را به پارک بردن و یا بازی کردن با نوه ها و یا غذا دادن و میوه دادن به کودکان و نوه ها میتوانند سالمندان را به سمت سلامت روان بیشتری سوق دهند.

دوران سالمندی

رفتارهای مخرب اطرافیان با سالمندان

یکی از مخرب ترین رفتارهایی که میتواند در روحیه سالمندان اثر گذار باشد، حمایت به همراه گلایه کردن است. اگر شما به عنوان شخص و یا فرزندی هستید که در حال نگهداری و پرستاری از والدین سالمند خود هستید بهتر است بدانید حمایت کردن به همراه گلایه کردن میتواند احساس تحقیر شدن و ناخوشایندی را به سالمند القا کند. سالمندان به خودی خود در شرایط ناتوانی، بی حوصلگی و دردهای جسمی فراوانی قرار دارند، قطعاً تمام این موارد میتواند در روحیه آنها باعث لجاجت، بی حوصلگی و ناشکیبایی شود، از این رو حمایت هایی که با گلایه کردن های مداوم همراه باشد میتواند شرایط را بدتر از هر زمان دیگری کند.

مشاوره روانشناسی تخصصی برای خانه سالمندان

مرکز مشاوره سالمندان مکث طرف قرار داد با سازمانهای مختلف آماده همکاری با خانه سالمندان در تهران میباشد. شاید کمی عجیب باشد که به این نتیجه برسیم سالمندان نمیتوانند خود را تغییر دهند، اما نکته مهم در مشاوره با سالمندان در بیش تر موارد تغییر نگرش برای کسانی که سرپرست سالمندان هستند اتفاق میافتد. اگر ما به عنوان فردی که در چنین شرایطی قرار داریم بدانیم هر فردی در زندگی مسئولیتی دارد که آگاهانه و یا ناخودآگاه به او محول میشود قطعاً به دنبال سخت گیری های مداوم پس از آن نخواهیم بود. باور به این امر که بودن در چنین شرایطی نیز درس های خود را به دنبال دارد باعث میشود که به نحو بهتری به دنبال دست آورد باشیم.

صبور بودن، کمک کردن و احساس همدلی داشتن و مقاوم بودن از جمله دست آوردهایی است که هر فردی میتواند با والدین سالمند خود بدست بیاورد. و در کنار تمام این رفتارها، کودکان ما زمانی که میبینند چگونه با والدینمان رفتار میکنیم در ذهنشان تمام این درس ها نقش میبندد و بصورت ناخودآگاه مانند نوعری ضبط شده میدانند که باید به بزرگ تر از خود و کسانی که زمانی دلسوز آنها بوده اند احترام ویژه ایی بگذارند و این احساس همدلی و صمیمت را در خود رشد دهند.

نظرات کاربران:
راشین
پاسخ به این نظر
1402/11/16

من دریک مرکز سالمندان کارمیکنم و متوجه این موضوع شدم که بعضی از سالمندان مشکلات شخصی و خانوادگی زیاد دارند و علاقه دارند که مشاوره براشون انجام بشه به صورت فردی که مشکلاتشون رو مطرح کنن و این بیشتر در مراکز شمال تهران وجود دارد میشه لطفا بفرمایید چطور میشه براشون این امکان فراهم بشه ایا مشاوان شما امکان حضور درمرکز رو دارند؟

0 0
Nilo rad
پاسخ به این نظر
1402/9/12

سلام مادربزرگ من ۷۸ سالشونه و مدتیه دچار افسردگی شده و از خونه بیرون نمیاد حتی با ماشین دکترم گفته اگرحرکتی نداشته باشه به مرور دیگه نمیتونه راه بره. میخوام جلسه مشاوره آنلاین با تراپیست خانم براشون رزرو کنم

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ