22006198 021

مهارت ارتباط مؤثر بین زوجین و 10 گام برای تقویت آن

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(34 رای)
مهارت ارتباط مؤثر بین زوجین و 10 گام برای تقویت آن

بدون تردید مهارت ارتباط مؤثر بین زوجین عمده مشکلات شما را حل خواهد کرد. پیش از آن جالب است بدانید که همه کودکان از حدود دو سالگی به شدت تمرین می کنند که مهارت های بحث و متقاعد ساختن دیگران را آموزش ببینند. اما بعضی از زوج ها درفرآیند برقراری ارتباط موثر مشکل دارند. در ادامه راهکارهای بسیار زیادی را برای به دست آوردن مهارت های مهم ارتباطی را به شما خواهیم گفت. پیش از آن لازم است بدانید که متأسفانه بعضی از ما در خانه هایی پرورش یافته ایم که در آن ها یاد گرفته ایم که صدای بلند و نافرمانی در موقعیت های مختلف می تواند منجر به پیروزی جنگ هر روزه داخل خانه مان شود. بعضی از کودکان می آموزند که اینقدر فریاد بزنند که نفسشان بند آید و صورتشان کبود شود.

پدر و مادرها بعد از کلی بی توجهی، فقط برای حفظ صلح کوتاه می آیند و متقاعد می شوند. سایر کودکان ممکن است در خانه هایی رشد کرده باشند که در آن ها نظرات و خواسته هایشان مورد توجه قرار نگرفته باشد و آن ها موقعیتی پایین تر از بزرگسالان را در خانه داشته باشند که به جای توجه به خواسته هایشان فقط ناچار به پذیرفتن نظر بزرگسالان باشند. تمام این موارد شکل گیری یک ارتباط موثر سالم و مفید را خراب می کند.

ارتباط بین زوجین

مهارت ارتباط مؤثر بین زوجین

در یک دنیای کامل، همه ما باید یاد بگیریم که ارتباطاتی که بر مبنای «دادن و گرفتن» است، می تواند بسیار مفیدتر از تلاش برای گرفتن یک جانبه بدون توجه به نظرات دیگران باشد.

دیپلماسی مهارتی است که ارزش یادگیری دارد.

نیاز دیپلماسی فقط در روابط بین المللی احساس نمی شود. بلکه بسیار ارزشمند است که در «روابط داخلی» مانند ارتباط شخصی با نزدیکترین و عزیزترین افراد زندگی نیز از آن استفاده کرد. ارتباط قوی در اتاق نشیمن موجب بالا رفتن رضایت جنسی در اتاق خواب می شود. یکی از مهمترین و متداول ترین حوزه هایی که زوج درمانگر برای درمان مشکلات زناشویی بر آن تمرکز می کند، مهارت های ارتباطی است. صرف نظر از سن هر یک از زوجین و یا طول رابطه آنها، داشتن توانایی در گفتگوهای مؤثر با شریک زندگی، منجر به ایجاد رابطه بهتر و به تبع آن ارتباط جنسی رضایت بخش خواهد شد.

مطالعه ای از زوج های یک دانشگاه نشان داد که آنها ارتباط مؤثر را با ارزش می دانند و آن هایی که ارتباط موثر بیشتری را تجربه می کنند، بطور کلی از ارتباط خود بیشتر لذت می برند. اگر شما نمی دانید که چگونه می توانید آنچه را که نیاز دارید در خواست کنید، به احتمال زیاد نمی توانید نیازهای خود را برآورده کنید. گرچه خوشبختانه هیچ وقت برای افزایش مهارت های ارتباطی و ارتقا شانس برای شنیده شدن و درک شدن دیر نیست. ارتباط مؤثر نیاز به تسلط بر گوش دادن موثر دارد. این مهارت یکی از مهمترین بخش های برنامه آموزشی برای آماده سازی حرفه ای است. اما برای هر کسی که تلاش می کند تا ارتباطات و مذاکراتی اثربخش تر و روابطی کاراتر را تجربه کند، مفید می باشد.

برقراری ارتباط موثر و شفاف بین زوجین

باهم صحبت کنید. مهم نیست که چقدر یکدیگر را می شناسید و دوست دارید، نمی توانید ذهن شریک زندگی خود را بخوانید. برای جلوگیری از سوءتفاهم هایی که ممکن است باعث آسیب، عصبانیت، رنجش یا سردرگمی شود، باید به صورت شفاق ارتباط برقرار کنیم. در یک رابطه دونفره هر فرد نیازها و سبک های ارتباطی متفاوتی دارد. زوج ها باید راهی برای برقراری ارتباط پیدا کنند که مناسب رابطه آن ها باشد. سبک های ارتباطی سالم نیاز به تمرین دارد و ارتباط نیز همیشه کامل نخواهد بود.

10 گام برای تقویت ارتباط موثر زوجین

1- آرام باشید

اگر موضوع مورد بحث موضوعی چالش برانگیز است، برای بحث درباره آن برنامه بریزید. جایی را برای بحث انتخاب کنید که آن را به بیراهه نمی کشد و فرصت می دهد که بر روی موضوع مورد نظر بحث کنید. به طور مثال به هیچ وجه در مورد مسائل مالی در رختخواب صحبت نکنید.

2- تمام توجه تان را به همسرتان معطوف نمایید

تمام وسایلی که ممکن است حواس شما و یا همسرتان را پرت نماید، خاموش نمایید. به طور مثال موبایل خود را سایلنت کنید، تلویزیون را خاموش کنید و حتی بچه هایتان را به کسی بسپارید که در این زمان چیزی و یا کسی مانع ارتباط مؤثر شما نشود. کمی به سمت همسر خود متمایل شوید و اجازه دهید زبان بدن شما پیغامی از اتصال را انتقال دهد، به خصوص اگر نگرانید که مطرح کردن موضوع مورد نظر ممکن است ابتدای امر بین شما فاصله بیندازد.

3- به همسرتان نگاه کنید

در تمام طول بحث ارتباط چشمی خود را با وی برقرار نگه دارید. سعی در نگاه بالا به پایین به همسرتان نداشته باشید و پیغامی مبنی بر اینکه از رو در رو شدن با شریک زندگیتان بیم دارید به وی نفرستید. به محض این که متوجه شدید نگاهتان به سمت دیگری متمایل شد، نکاه خود را به صورت همسرتان برگردانید.

4- با عباراتی که با «من» شروع می شود بحث را باز کنید

در این صورت فشار را از روی همسرتان بر می دارید. البته شروع جمله با من به این معنی نیست که به او بگویید که «من نیاز دارم که تو تغییر کنی» بلکه به این معنی است که احساساتتان را به خود نسبت دهید و از زبانی استفاده کنید که نشان دهد که کاملا به این مساله واقفید که هر یک از شما مسئول احساسات و تفکرات خود است.

5- از همسرتان درخواست کنید که پیش فرض های خود را با شما در میان گذارد

با استفاده از سوالات باز که با کلمات سوالی مانند چه، چگونه و چه راهی شروع می شود، به همسرتان فرصت دهید که دیدگاه های خود را با شما در میان گذارد. توجه کنید که سوالات بسته فقط جوابی یک یا دو کلمه ای دارد و فقط مخاطب می تواند تایید یا تکذیب نماید. در صورتی که سوالات باز می تواند نقطه نظرات و راه حل های بهتری را استخراج کند.

مشاوره زوج ها

6- حرف همدیگر را قطع نکنید

حتی اگر با قسمتی و یا کل صحبت همسرتان موافق نیستید، متمرکز بمانید، توجه کنید و ارتباطتان را قطع نکنید. تمام تمرکز خود را بر هدف کلیدی اصلی که ارتباطی صادقانه است، حفظ کنید.

7- آنچه از حرف های همسرتان برداشت می کنید را به عنوان بازخورد عنوان نمایید

مطمئن شوید که به غیر از کلمات همسرتان، تمام پیغامی که همسرتان قصد داشته به شما منتقل کند را درک کرده اید. بدین صورت با او چک کنید: «آن چه که من از صحبت هایت شنیدم این بود که...» و یا «اگر درست از حرف هایت متوجه شده باشم، فهمیدم که تو احساس می کنی...». این نوع گفتمان به همسرتان کمک می کند تا متوجه شود برای شما مهم است که منظور اصلی او را درک کنید؛ چرا که حتی بررسی می کنید تا مطمئن شوید که برداشتتان درست است. به علاوه این سبک از بازخورد کمک به همدلی با دیدگاه همسرتان می کند.

8- از زبان همکاری استفاده کنید

توجه کنید غیر از شما دو نفر، نفر سومی که ارتباط شماست در اتاق حضور دارد. زوج درمانگران معتقدند که وقتی با زوجین کار می کنند، سه مراجع در اتاق حضور دارند: هر کدام از زوجین و ارتباط بین آن ها. آنچه که به نفع شما و یا زوج شماست، لزوما به نفع ارتباط زوجی شما نیست. سعی کنید از یک زوج درمانگر کمک بگیرید.

9- ایده هایتان را با همسرتان در میان بگذارید

اگر مشکلی وجود دارد که قصد برطرف کردن آن را دارید، ایده هایتان را با راه حل های کاربردی پیوند دهید و با همسرتان در میان بگذارید و نظر او را جویا شوید. مثلا بگویید شاید بتوانیم فلان چیز را امتحان کنیم و یا به نظرت چطور است که آنرا انجام دهیم و یا حتی بهتر است که بگویید من جوابی نمی یابم، تو فکر می کنی در حال حاضر چکاری باید انجام دهیم؟

10- خود را مشتاق شنیدن نشان دهید

ارتباط خوب را ادامه دهید و خود را مشتاق شنیدن نشان دهید و مطمئن شوید که به درستی پیغام های شریک زندگیتان را شنیده اید و از اینکه بگویید متوجه منظور او نشده اید، اصلا نترسید.

نظرات کاربران:
حمید
پاسخ به این نظر
1402/10/21

من همیشه با همسرم سراین موضوع که بیشتر از اینکه گوش بده به حرف بحث میکنه مشکل دارم بهش میگم اول به حرفام گوش بده بعد نظرتو بگو چون اینجوری سو تفاهم پیش میاد اما متاسفانه گوش نمیده و همین موضوع باعث درگیری میشه خیلی دارم اذیت میشم اما زندگیمو دوست دارم میشه لطفا راهنماییم کنید

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ