22006198 021

اثرات قدرتمند داستان پردازی در ذهن چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(13 رای)
اثرات قدرتمند داستان پردازی در ذهن چیست؟

هنر داستان پردازی از دیرباز یک مهارت قابل احترام و یک سنت مهم در بسیاری از فرهنگ ها بوده است. در طول تاریخ، بزرگان جامعه و داستان های آنها گنجینه ای از دانش، تاریخ و خرد جامعه بوده اند. اعضای قدیمی تر یک جامعه برای زنده نگه داشتن سنت شفاهی، تشویق می شدند داستان های خود را با نسل های جوان به اشتراک بگذارند. امروزه محققان علوم پزشکی و اجتماعی بیشتر علاقه مند هستند که از اهمیت قصه گویی به عنوان وسیله ای برای آموزش، سرگرمی و حتی سلامت شناختی استفاده کنند.

تأثیر داستان گویی بر سلامت مغز

مطالعاتی که در زمینه داستان گویی صورت گرفته است، توانایی گفتن داستان های قانع کننده را به عنوان چیزی که ممکن است عامل مزیتی برای بقا در طول تکامل انسان داشته باشد، مورد بررسی قرار داده است. پژوهشگرانی نیز وجود داشته اند که به پژوهش درباره آثار روانی و درمانی داستان پردازی پرداخته اند.

شاید جالب ترین تحقیقات دنیا، تحقیقی است درباره تعداد فزاینده ای از افراد مبتلا به زوال عقل که از شرکت در داستان گویی مبتنی بر گروه، یا درمان با داستان گویی که یک نوآوری است، بهره می برند. در معالجه سایر مشکلات بهداشت روان مانند افسردگی نیز همین روش به کار می رود. مطالعات مربوط به استفاده از روش درمانی مجدد با افرادی که از زوال عقل یا آلزایمر رنج می برند، تأثیر درمانی را بر عملکرد شناختی و همچنین کیفیت فاکتورهای زندگی مانند خوشبختی و خوش خلقی بررسی کرده اند که هر دو به نظر می رسد تحت تأثیر زندگی نامه ها و داستان ها قرار گرفته اند.

داستان پردازی در ذهن

نحوه استفاده از داستان گویی برای سلامت مغز

در حالی که هنوز هم تحقیقات لازم برای درک کامل چگونگی استفاده از درمان از یادآوری خاطرات و داستان ها به نفع جمعیت پیر وجود ندارد، داده های فعلی نشان می دهد که مزایای بسیاری برای داستان پردازی وجود دارد. از جمله حافظه بهبود یافته تا خلق و خوی بهتر که منجر به روابط بین فردی بهتر می شود. متأسفانه امروزه نیز غالباً فقط تماس می گیریم تا با کسی صحبت کنیم، بدون اینکه به آنچه می خواهیم بگوییم فکر کنیم. سعی کنید با گفتن داستان، به مغز خود تمرین دهید و روابط خود را تقویت کنید. مغز شما از ورزش روزانه خلاقیت بهره مند خواهد شد که راهی عالی برای اشتراک اطلاعات با دیگران است.

پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین «نظر دیگران در مورد شما چیست؟»

نکاتی درباره یادآوری و داستان پردازی

در اینجا چند نکته داستان پردازی برای آمادگی ذهنی، روابط بهتر و پیری سالم مغز آورده شده است:

هیجان زده شدن

داستان پردازی یک اجرا است و برای گفتن یک داستان خوب به انرژی و اشتیاق نیاز دارید. پرشور باشید، حتی اگر به نظر احمقانه باشد.

لبخند

می توانید شخصی را در حال لبخند زدن ببینید. وقتی فرد داستانی را با لبخندی بر چهره خود می گوید، دلهره های ظریف در تغییر صدا ایجاد می شود. اگر لبخند می زنید، کلمات مختلفی را انتخاب خواهید کرد. به یاد داشته باشید که داستان سرایی نیز سرگرمی است و باید سرگرم کننده باشد.

تمرین

هر روز یک داستان را انتخاب کنید. وقتی شخصی با شما تماس گرفت یا حضوری با شما ملاقات کرد، داستان خود را آماده کنید تا خیلی هیجان زده آن را به او بگویید. در این صورت شنونده شما منتظر دیدار با شما و شنیدن داستان های شما خواهد بود.

داستان را کوتاه کنید

داستان ها می توانند ادامه پیدا کنند اما یک داستان خوب لازم نیست طولانی باشد.

از جزئیات زیادی استفاده کنید

از جزئیات زیادی در بیان داستان استفاده کنید. در طول روز یا هنگام یادآوری یک رویداد از گذشته به جزئیاتی مانند لباس هایی که مردم می پوشیدند، نحوه حرکت آن ها و اینکه چه چیزهایی احساس می شوند توجه کنید و آن ها را درج کنید. نگویید «او ناراحت به نظر می رسید» بگویید «آتش از چشمانش بیرون آمده بود»؛ تعاریف زنده و با جزئیات و توضیحات، تاثیر بیشتری در مخاطب شما می گذارد.

در بیان احساسات فقط به واقعیت ها نپردازید

واقعیات معمولاً بسیار کسل کننده هستند. احساسی را که برداشت می کنید، بگویید. در مورد اینکه چرا شما این احساس را کردید و چه خاطراتی را به وجود آورد، صحبت کنید. احساسات همیشه موضوعات جالبی هستند.

شخصیت ها را توسعه دهید

پستچی یا لوله کش، همه می توانند به شخصیت های داستان شما تبدیل شوند. بیاموزید که به چیزهای عجیب و غریب شگفت انگیزی که هر کس دارد، توجه کنید. این افراد را توصیف کنید و به آنچه باید فکر می کردند فکر کنید.

داستان گویی

فکر نکنید داستان جالبی نیست

هر چیزی اگر به خوبی گفته شود، می تواند جالب باشد. نگران نباشید که اخیراً هیچ درام بزرگی برای شما اتفاق نیفتاده است. داستان پردازی بیشتر در مورد چگونگی گفتن آن چیزی است که می گویید نه محتوای آن.

داستان گویی برای کودکان چه تاثیراتی دارد؟

داستان گویی برای کودکان مزیت های زیادی دارد. والدین می توانند با استفاده از داستان پردازی نکاتی را که نمی توان به صورت مستقیم به کودک آموزش داد را به کودک آموزش دهند. بهترین کسانی که می توانند برای کودک داستان بگویند، والدین هستند زیرا تاثیرات داستان گویی والدین به مراتب بیشتر از دیگران است.

مزایای داستان گویی برای کودکان:

  • خلاقیت کودک را افزایش می دهد.
  • بر افزایش دایره واژگان و بهبود مهارت های کلامی کودک تاثیر مثبتی می گذارد.
  • شناخت احساسات مختلف را به کودک آموزش می دهد.
  • خیال پردازی کودک را تقویت می کند.
  • مهارت گوش دادن کودک را بهبود می بخشد.
  • عوض کردن روحیه در شرایطی که کودک غمگین است یا استرس دارد.
  • فعالیت های مضر مثل بازی کردن با موبایل یا کامپیوتر را کاهش می دهد.
  • رابطه کودک و والدین را صمیمی تر می کند.

چند پیشنهاد برای بهبود داستان گویی والدین

  • از قبل برای گفتن بخش های مختلف داستان برنامه ریزی کنید.
  • از ادبیاتی که قابل فهم کودک است استفاده کنید.
  • ارتباط چشمی را فراموش نکنید.
  • صداسازی کنید.
  • داستان را مثل یک فیلم تعریف کنید.
  • کودک را در داستان درگیر کنید و به واکنش های او توجه کنید.

منبع: verywellmind.com


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ