22006198 021

اثر مخرب مخالفت با نوجوانان

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(51 رای)
اثر مخرب مخالفت با نوجوانان

یکی از سوالات متداول والدین این است که آیا اثر مخرب مخالفت با نوجوانان واقعیت دارد یا خیر. پیش از آن باید بدانیم که نوجوانی تحول کودک و تغییر فضای کودکی و پا نهادن به دوره ایی متفاوت در طول زندگی است. فرزندان، دیگر همان کودک سابق نیستند و احساسات متفاوت و حالات روحی جدیدتری را امتحان میکنند و به دست می آورند. در واقع کودکان با پا گذاشتن به مرحله نوجوانی با دنیایی بسیار متفاوت از قبل مواجه میشوند که هم برایشان عجیب و هم جدید است. احساسات، امیال و تفکراتشان آنچه که پیش از این بوده نیست و حتی بدنشان هم دچار تحولی عظیم شده و قالبشان تغییر کرده است همچنین از منظر هورمونی هم بسیار تغییر می کنند و در واقع به سن بلوغ می رسند.

آن کودک بازیگوش به یکباره در جسمی متفاوت و پر از تغیرات جسمی و احساسات جدید پا میگذارد که برای به تعادل رسیدن با این همه تغییر، در صورت آموزش ندیدن حق دارند که دچار تنش نیز بشوند. اینکه نداند چه می خواهد و چه نمیخواهد و یا چیزهایی که پیش از آن او را بسیار شاد میکرد، امروزه برای بسیاری از نوجوانان تفریحات حتی دهه 60 و 70 هم پیش پا افتاده، مسخره و خسته کننده به نظر می آید. در کتاب عصر دوپامین آنا لمبکی آورده شده است که چگونه نوجوانان به سمت چیزهای از جمله بازی های آنلاین کشیده می شوند که باعث پرخاشگری و انزوای آنها می گردد و همین مورد گاهی بدون آگاهی والدین نسبت به موضوع به سمت مخالفت با نوجوانان میرود که همین جنگ و دعوا اثر مخربی بر ارتباط والدین و نوجوانان می گذارد.

پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین خانواده دوستی

متاسفانه پدر و مادرها همچنان با دوران نوجوانی فرزندشان دچار مسئله هستند. با اینکه نوجوانان در هر خانواده ایی مسائل خودشان را دارند اما ممکن است والدین با تعجب از خود بپرسند چرا فرزندمان اینقدر تغییر کرده است. هیچ جای تعجب نیست که با تغییر حالت جسمی و روحی، نوجوان از منظر کلامی و رفتاری هم دچار تحول زیادی شود. اما نکته بسیار مهم در این تغییرها، نگرش اطرافیان به نوجوان و نحوه برخورد اطرافیان به آنها میباشد. رفتار با نوجوان پرخاشگر در سالهای اخیر مخصوصا از سال 2010 تا سال 2024 به شدت تغییر کرده است. پس والدین نباید الگوی پدر و مادر خود را برای فرزندان امروزی خود پیاده سازی کنند.

رفتار با نوجوان پرخاشگر

رفتار با نوجوان پرخاشگر یکی از سخت ترین کارهای دنیا است حتی برای بسیاری از روانشاسان هم تراپی این موضوع چالش بر انگیز است. نوجوانی را در نظر بگیرید که در سن ۱6 سالگی به موسیقی راک علاقه مند شده، لباس پوشیدنش تغییر کرده و مدام در حال و هوای خود است. رفتن به سمت موسقی راک یا متال و گذاشتن تمام زمان برای اینکار می تواند آسیب زا باشد اما وقتی نوجوان دید تک بعدی پیدا می کند کار را برای تغییر سخت می کند. جالب است بدانید در بسیاری از موارد نوجوان از روی لج بازی با والدین این کار را می کند.

در واقع وظیفه والدین، آموزش زندگی بدون امر و نهی کردن به فرزندان با نشان دادن شیوه زندگی خود به آنها میباشد. اینکه پدر تحصیل نکرده ایی با دعوا و کتک بخواهد فرزند دکتر پرورش دهد، سخت در اشتباه است. در واقع کودکان وقتی به نوجوانی پا میگذارند تنها با پشتوانه خانوادگی و نه کنترل مستقیم و سختگیرانه خانواده، باید از آسیب دور بماند و این دور ماندن از آسیب به شناخت کودک از آسیب مربوط میشود. توجه داشته باشید که یکی از مهمترین یادگیریها، یادگیری مشاهده ای است پس والدین بر روی حرکات و کارهای خود برای نوع آرام کردن و رفتار با نجوان پرخاشگر باید توجه زیادی داشته باشند. وقتی نوجوانی بداند چه رفتارهایی در اجتماع میتواند او را به آسیب شخصی و اجتماعی نزدیک کند، شاید روشن بینانه تر تصمیم بگیرد.

پیشنهاد می کنم این مقاله بخوانید: 4 وضعیت هویتی دشوار نوجوانان

بعد از شناخت آسیب، مسئله انتخاب دوستان و محیط اطراف نوجوان مطرح می شود. خاصیت نوجوانی به آسیب پذیری، تقلید از دیگران و انتخاب های هیجانی است. وقتی نوجوانی بدون کلاه ایمنی به موتور سواری در خیابان مشغول میشود، در واقع از ریسک عمل خود آنقدر آگاه نیست که از لحظه لذت بردن موتور سواری. یکی از دلایل آن رشد نکردن کامل هیپوکامپ است که ترمز رفتار های پر خطر است.

اثر مخرب مخالفت با نوجوانان

آسیب انتخاب های لحظه ای در نوجوانان

انتخاب های هیجانی و در لحظه در نوجوانان، آنها را به صورت ناخواسته به مرز آسیب نزدیک میکند. بنابراین همه نوجوانان برای دور ماندن از این انتخاب ها در لحظه آسیب رسان، نیازمند حمایت یک والد مهربان، غیر کنترل کر و خشمگین هستند.

وقتی نوجوان بتواند با والدین خود خوش بگذراند، با آنها صحبت کند، خودش را در فضای پذیرفته شده بزرگسالان ببیند و حمایت روحی کسب کند و بدون تلاش مداوم و دست و پا زدن مورد توجه باشد، برای دیده شدن نیازی به رفتارهای هیجانی و خطرناک ندارد.

حمایت دوستانه و صمیمی با نوجوان

دکتر روانشناس نوجوان معتقد است، نوجوانان حمایت دوستانه و صمیمی را به مخالفت عقلانی ترجیح میدهند. مثلا اگر پدری عاقلانه به پسرش بگوید موتور سواری برای سن تو خطرناک است و حق ندارد آن را امتحان کند، اوضاع بسیار متفاوت خواهد بود تا زمانی که دست پسرش را بگیرد و به پیست موتورسواری برد، روز و ساعتی را در پیست موتور سواری و هیجان ناشی از آن بگذراند. از موتور سواری خواهش کند که شرایط موتورسواری را برایشان توضیح دهد و همچنان خوش بگذرانند بدون تاکید بر خواسته پدرانه خود.

در واقع مفهوم آنچه را که در قالب خشم و قدرت میخواهد بیان کند، با روشی تفریحی، حمایتگرانه و دوستانه بگوید. نوجوان به صورت ناخودآگاه به غیر از اینکه رابطه صمیمانه ایی با پدر را تجربه کرده، حمایت او را نیز دریافت کرده، از آسیب دور مانده و تجربه جدیدی را هم امتحان کرده و روزی شاد را در کنار پدر خود گذرانده است. شیوه مواجه شدن با فرزندان، امروزه بسیار صمیمی تر و بدون تحکم است. دکتر روانشناس کودک معتقد است والدین باید آگاه باشند که با تحکم، زورگویی و نمایش قدرت فقط خودشان را خسته میکند و به جنگی مدام با کودکان کشیده میشوند و امکان نزدیک شدن به آسیب برای کودکانشان چندین برابر میشود.

پیشنهاد می کنیم انجام دهید: سنجش آنلاین هوش کودک

مخالفت نابجا و سختگیرانه با نوجوان، نه تنها آنها را خشمگین و لجباز میکند بلکه باعث میشود نوجوان از در میان گذاشتن مسائل بعدی با خانواده اش نیز پرهیز کند. بنابراین ممکن است نوجوان در شرایطی مانند از دست دادن پول، زورگویی اطرافیان، تعرض، کشیدن مواد مخدر و ماندن در شرایط سخت، از گفتن مشکلات به خانواده اش پرهیز کند و تا آخر عمر در آسیب همان روزها بماند.

مهمترین راهکار برای والدین، در مقابل رفتار و خواسته های نامعقول نوجوان، نه آسانگیری و بی مسؤلیتی بلکه مشورت، حرف زدن راجع به اصل موضوع، عواقب آن و قبول مسؤلیت عواقب کار است که به عهده خود نوجوان میباشد. مثلا نوجوانی که وسیله بازی گران قیمتی میخواهد، میتواند با جمع کردن پول تو جیبی و کم کردن از هزینه های اضافه خود و کار کردن در خانه و یا نزد پدر مثل خرید خانه، ظرف شستن و کمک به پدر بزرگ و مادر بزرگ، بعد از یک ماه با دریافت کمک مالی به دلیل رفتار مطلوب و غیره، وسیله بازی مورد علاقه اش را به دست بیاورد.

بنابراین گفتن کلمه نه در عین خشم و ابراز قدرت نمایی، کم حرف زدن با نوجوان و یا پیگیری های مداوم و بی اساس، فقط نوجوان را از خانواده و علایقش دور میکند تا اینکه او را به خانواده نزدیک کند و از آسیب دور بماند.

نحوه برخورد با دختر سرکش

برخورد با دختری که ممکن است به نظرتان سرکش بیاید، ممکن است چالش برانگیز باشد، اما با روش های مختلف می توانید بهترین راه برای ارتباط برقرار کردن با او را پیدا کنید. در زیر چند توصیه برای برخورد با دختر سرکش آورده ام:

  • صبر و توجه: برای برخورد با دختر سرکش، نیازمند صبر و توجه به او هستید. ممکن است او نیاز داشته باشد کمی زمان بگذارد تا به شما اعتماد کند و ارتباط برقرار کند.
  • احترام به مرزها: برای هر فردی، مرزهایی وجود دارد که می خواهد رعایت شود. احترام به مرزهای دختر سرکش و عدم تجاوز به آنها امری بسیار مهم است.
  • گفتگو با احترام: وقتی با دختر سرکش صحبت می کنید، از اظهار نظرهای خشن یا نادرست پرهیز کنید. از اصطلاحات دوستانه و محترمانه استفاده کنید.
  • فهم درونی: سعی کنید به فهم درونی او دست یابید. ممکن است رفتارهای او به دلیل موانعی مانند تجربیات گذشته یا مشکلات فردی باشد.
  • برقراری ارتباط: برای برقراری ارتباط با دختر سرکش، ممکن است لازم باشد از شیوه های مختلف ارتباطی استفاده کنید، مانند ارسال پیام متنی یا شروع موضوعات مشترک صحبت.
  • خودباوری: از خودباوری خود استفاده کنید و خود را به عنوان یک فرد محترم و قابل اطمینان نشان دهید. این می تواند به ایجاد اعتماد بیشتر از سوی دختر سرکش کمک کند.
  • مراقبت از خود: به مراقبت از خودتان و ارتقاء استقلال شخصی خود اهمیت دهید. این باعث می شود دختر سرکش هم به شما احترام بیشتری بگذارد.
  • احترام به تصمیماتش: اگر دختری ترجیح می دهد از محیط هایی که احترام و حریم شخصی او را محافظت می کنند، دوری کند، این تصمیم را بپذیرید و تلاش کنید احترام بگذارید.

همیشه به خاطر داشته باشید که هر فردی متفاوت است و روش های موثر برای برقراری ارتباط با آنها نیز متفاوت خواهد بود. با توجه به اینکه هر شخصیتی خاصیتهای منحصر به فردی دارد، برقراری ارتباط موثر با دختر سرکش نیازمند شناخت عمیقتر از او و محیط اطرافش است.

رفتار با نوجوان رفیق باز

رفتار با نوجوانی که به عنوان (رفیق باز) شناخته می شود می تواند چالش برانگیز باشد، اما با احترام، توجه و مهارت های ارتباطی مناسب، می توانید روابط خوبی را با او برقرار کنید. به یاد داشته باشید که هر فردی متفاوت است و نیازمندی ها و تجربیاتش متفاوتند. با شناخت بهتر او و توجه به واقعیت های فردی او، می توانید ارتباط مثبت و سالمی با نوجوان رفیق باز برقرار کنید.

چند نکته برای برخورد با نوجوان رفیق باز

  • احترام به حریم شخصی: مهمترین نکته در برخورد با نوجوان رفیق باز، احترام به حریم شخصی اوست. احترام به تصمیمات و نظراتش و عدم وارد شدن در مواردی که او نمی خواهد به اشتراک گذاشته شود، اساس یک ارتباط سالم است.
  • گوش دادن فعال: به او فرصت بدهید تا درباره مسائل و مشکلاتش صحبت کند و شما فقط گوش بدهید. گوش دادن با تمرکز به نظرات و تجربیات او، احترام به او را نشان می دهد.
  • صداقت و راستی: با نوجوان رفیق باز، از راهنمایی و پشتیبانی شما بیشتر ارزش گذاری می شود اگر با او صادقانه برخورد کنید. از اظهار نظرهای راستین و واضح در مورد موضوعات مختلف خودداری نکنید.
  • قرار دادن مرزها: برقراری ارتباط با نوجوان رفیق باز ممکن است نیازمند تعیین مرزهای واضح باشد. به او بگویید چه چیزهایی برای شما قابل قبول است و چه چیزهایی نه.
  • تقویت مهارت های ارتباطی: به دنبال روش های موثر برای ارتباط با او باشید. این موضوع ممکن است شامل استفاده از زبان بدن، ایجاد ارتباطات غیرکلامی، و توانایی تشخیص واقعیت های اجتماعی باشد.
  • تشویق و پشتیبانی: به جای انتقاد و سرزنش، تلاش کنید او را تشویق کنید و در مواقع نیاز به او پشتیبانی کنید. اعلام اعتقاد به توانایی هایش و ابراز اعتماد به او می تواند ارتقاء خوداعتمادی و روابط مثبت را ترویج کند.
  • توجه به اهمیت دوستی: در ارتباط با نوجوان رفیق باز، باید به اهمیت دوستی و روابط انسانی توجه کنید. به او احساس می دهید که شما از دوستی با او لذت می برید و ارتباطی قوی را با او تجربه می کنید.

نحوه برخورد با اشتباهات نوجوانان دختر

برخورد با اشتباهات نوجوانان دختر نیازمند حوصله، توجه و فهم است. همچنین، حائز اهمیت است که به عنوان نمونه ای مثبت برای نوجوانان عمل کنید. با نشان دادن رفتارهای مثبت و مدل سازی راه حل های سازنده، آنها را به رشد و توسعه شخصی تشویق کنید. دیدن موفقیت ها و فعالیت های شما به طور غیر مستقیم می تواند

  • حوصله و توجه: نوجوانان دختر ممکن است در دوران تغییرات بزرگی باشند و اشتباهات زیادی انجام دهند. حوصله داشته باشید و به آنها با توجه به موقعیت خاصی که در آن هستند، واکنش نشان دهید.
  • ارائه بازخورد سازنده: با ارائه بازخورد سازنده، به نوجوان کمک می کنید از اشتباهاتشان یاد بگیرند. این بازخورد باید به شکل محبت آمیز و سازنده ارائه شود تا نوجوان احساس کند که شما در کنار او هستید تا او را رشد دهید، نه تنها به او نقد و انتقاد کنید.
  • منطقی بودن و روشن فکری: در ارتباط با نوجوانان دختر، باید منطقی و روشن فکر بود. از ارائه توضیحاتی که منطقی و قابل فهم باشند استفاده کنید تا آنها به دلیل اشتباهاتشان متوجه شوند.

در مورد خط قرمزهای خانواده و جامعه به صورت شفاف با دختر خود صحبت کنید و به او بگویید که بر اساس مزایا و معایب خودش انتخاب کند و اگر بر خلاف تصمیم شما صحبت کرد به او بگویید آیا با این کار در آینده نیاز به کمک والدین پیدا نمی کند و دچار مشکل نمی شود؟! همین سوال همراه با ابهام معمولا جلوی دختر نوجوان شما را برای انجام دادن یکسری از کارهای اشتباه می گیرد.

  • صحیت دوستانه به جای مذاکره و بحث کردن: به جای داد و ستد و تهدید، با نوجوانان دختر درباره اشتباهاتشان صحبت دوستانه کنید. از آنها بپرسید چرا این اشتباه را انجام داده اند و برای رسیدن به راه حل های مشترک به صورت همدلانه حرف بزنید.
  • منع گرایش به احساسات منفی: به جای اینکه به نوجوان اجازه دهید در احساسات منفی فرو رود، سعی کنید او را به راهنمایی درباره چگونگی بهبود وضعیت ببرید.
پیشنهاد می کنیم این مقاله بخوانید ویژه والدین: احساسات جسمانی و روحی در دوران یائسگی
  • قبول مسئولیت: به نوجوانان دختر بیاموزید که برای اشتباهات خود مسئولیت بپذیرند و از آنها برای یادگیری استفاده کنند. به آنها اعتماد کنید که می توانند از اشتباهات خود یاد بگیرند و به افراد بهتری تبدیل شوند.
  • تشویق به تلاش برای بهتر شدن: نوجوانان را تشویق کنید که از اشتباهاتشان برای یادگیری و بهبود استفاده کنند و همواره به سمت بهتر شدن حرکت کنند.
نظرات کاربران:
پری سیما
پاسخ به این نظر
1402/12/13

متاسفانه بنده پسری 27 ساله دارم که به شدت بی هدف و بی انگیزه نسبت به زندگی هست و تمام این حالات رو مشکل رفتاری ما در کودکی خودش میدونه نمیدونم باید چکار کنم با هر صحبتی کارمون به دعوا میکشه

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ