22006198 021

ایجاد انگیزه و اشتیاق برای موفقیت در زندگی

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(32 رای)
ایجاد انگیزه و اشتیاق برای موفقیت در زندگی

انگیزه به معنای هیجان و اشتیاق برای ایجاد یک اتفاق است. وقتی حرف از انگیزه می شود، می توانیم درک کنیم که کسی با داشتن آن چگونه می تواند به هدف خود و در راه هدف خود کوشا عمل کند. انگیزه نیرویی بسیار زیاد در رسیدن به اهداف جهت موفقیت در زندگی است.

چه زمانی می توانیم بفهمیم انگیزه و اشتیاق نداریم؟

زمانی که هر کسی احساس می کند در رسیدن به اهدافش کمی بی حوصله شده و یا کمی پیش از قبل هیجان زده نیست، می تواند بیان کند که از انگیزه کافی برخوردار نیست.

انواع انگیزه

انگیزه ها می توانند بیرونی و درونی باشند. انگیزه های بیرونی مانند محرکی از بیرون، در محیط اطراف و یا در اشخاص دور و بر ما عمل می کنند؛ مانند دوستانی که می توانند برای ما انگیزه ایجاد کنند و یا محیط و فضایی که به ما انرژی فعالیتی جدید را می دهند. اما انگیزه های درونی صرفا از درون خود ما و با فکر ما ایجاد می شوند.

هدف گذاری با انگیزه درونی

آنچه که در فکر ما و هدف گذاری های ما باعث انگیزه، شوق و هیجان برای دستاورد جدید می شود، انگیزه های درونی ما هستند. در هر دو انگیزه بیرونی و درونی ممکن است هر فردی به مرحله ای بربخورد که در جای خود درجا زند و یا انگیزه خود را از دست بدهد.

قطع شدن ارتباط و پایین آمدن انگیزه

دوستی که حمایتمان می کرده، دیگر حمایتمان نکند و یا با ما ارتباط نداشته باشد و یا آنچه در فکرمان بوده با افکار مغشوش از بین رود و به یکباره انگیزه مان را از دست بدهیم. نکته مهم در هر دو مورد این است که ما پیش از آنکه بخواهیم به انگیزه مان بپردازیم، باید بدانیم هدفی داشته ایم که آن را دنبال می کردیم.

انگیزه های جدید

می توانیم خود و هدفمان را مجددا مرور کنیم و طبق شرایط جدیدی که در آن قرار گرفته ایم، به دنبال انگیزه ای جدید بگردیم. انگیزه های روانی و یا اصطلاحا انگیزه های درونی، به میل و رغبت زیاد و اعتماد به نفس و اراده ای محکم نیاز دارند؛ از اینرو اگر انگیزه ای درونی به دست آوردیم، باید غنیمت شماریم و در رشد و و پرورش آن کوشا باشیم.

ایجاد انگیزه در کار

اهمیت داشتن انگیزه درونی برای موفقیت

راضی کردن دیگران و تشویق شدن توسط آن ها و رعایت کردن استانداردهای بیرونی می تواند برای مقطعی ما را برای انجام کارها ترغیب کند. به عبارت دیگر، انجام کارها به این دلیل که احساس می کنیم باید آن ها را انجام دهیم یا برای به دست آوردن پاداش خارجی در بسیاری از مواقع کافی است اما اشتیاق لازم برای رسیدن به اهداف بزرگتر را به دنبال ندارد. این انگیزه درونی است که باعث می شود احساس رضایت شخصی داشته باشید و بتوانید معنای عمیقی را در زندگیتان بیابید.

دو عامل مهم در انگیزه

هدف و نظم و انضباط از عواملی هستند که می توانند در جهت رشد انگیزه مؤثر واقع شوند. بی نظمی و هرج و مرج انگیزه را از بین می برد و یا اصلا جایی برای انگیزه باقی نمی گذارد؛ زیرا ازدحام دلیلی برای رشد نمی باشد. بنابراین داشتن هدف و انضباط دو عامل مؤثر در ایجاد انگیزه است.

انگیزه مهمتر است یا استقامت در هدف؟

از جایی به بعد ماندن در هدف و راه مشخص شده بسیار مهم تر از ایجاد انگیزه عمل می کند؛ زیرا انگیزه شروع ماجرا را رقم می زند و ماندن در هدف، اتمام راه و دستاورد را بیان می کند.

10 راهکار برای ایجاد انگیزه جهت موفقیت در زندگی

1. بررسی نتایج هدف هنگام احساس نیاز به انگیزه

بررسی نتایج و احساس خوشایند دستاورد باعث می شود به شخصه انگیزه ای در درونمان شکل گیرد. مثلا فردی که اضافه وزن دارد و نیاز به داشتن انگیزه ای است که رژیم بگیرد، می تواند به لباس هایی فکر کند که پس از لاغری می تواند به تن کند؛ حتی می تواند تعدادی از آن لباس ها را برای ایجاد انگیزه تهیه کند و هر روز آن ها را ببیند تا از هدف خود منحرف نشود و پس از ایجاد، در هدف خود بماند.

2. انگیزه را برای هدف های کوتاه مدت دنبال کنیم

اگر به دنبال انگیزه های طولانی و تمام نشدنی هستید، حتما در زمان هایی به رخوت و کسالت بر میخورید اما اگر انگیزه های کوتاه مدت برای خود ایجاد کنید، ماندن در آن انگیزه مؤثرتر به نظر می آید. مثلا پیاده روی با انگیزه گوش کردن به موسیقی مورد علاقه و یا انگیزه پوشیدن لباسی خوب برای دیدن دوست مورد علاقه مان در کافه.

3. معاشران خوب و افراد سالم در ما ایجاد انگیزه مثبت می کنند

معاشرت با افرادی که از لحاظ روانی منفی گرا هستند، در زندگی رشد نکرده اند، هدف خاصی را دنبال نمی کنند و مدام در حال غر زدن و ناله کردن هستند، هیچ عامل و انگیزه ای برای ما نیستند و قطعا نیرو و انگیزه ما را نیز از بین می برند. اما اگر با افرادی با انرژی بالا، هدف های مشخص، سلامت روان و سالم وقت گذرانیم، قطعا انگیزه های بسیاری در ما ایجاد می شود و می توانیم دستاورد زیادی داشته باشیم.

4. دوری از حسادت باعث ایجاد انگیزه می شود

اگر احساس کنیم به دیگران حسادت می کنیم، قطعا انگیزه رشد خود را از دست می دهیم. احساس خوب به دیگران و داشتن شفقت باعث رشد انگیزه و هدف گذاری در ما می شود. داشتن احساس خوب به فعالیت و رصد دیگران، این انگیزه را در ما ایجاد می کند که ما هم می توانیم فردی موفق باشیم تا اینکه با حسادت دست و پنجه نرم کنیم و هر رشدی در دیگران را نادیده بگیریم و از روی حسادت آن ها را کم و بی ارزش بدانیم.

5. ترس های خود را بشناسیم و با آن ها مواجه شویم

مواجه با ترس ها، باعث می شود که انگیزه در وجودمان شکل گیرد. وقتی بدانیم از چه چیزهایی می ترسیم و چه چیزهایی باعث میشود که نتوانیم رشد کنیم، انگیزه رشد را هم از دست می دهیم و درجا میزنیم اما وقتی ترس هایمان را بشناسیم، حداقل می توانیم در مواردی که ترس کمتری برایمان ایجاد میکند به رشد انگیزه در خود بپردازیم.

6. انگیزه های دیگران را بشناسیم

انگیزه های دیگران و اطلاع از نوع ایجاد انگیزه در آن ها خود دلیلی برای ایجاد انگیزه در ما می شود؛ زیرا باعث ایجاد تفکر جدید می شود. مثلا شاید ندانیم که داشتن یک فرزند در زندگی زناشویی می تواند باعث ایجاد انگیزه ای بزرگ در رشد و سلامت زندگی زناشویی باشد. اگر با کسانی که این انگیزه را تجربه کرده اند، صحبت کنیم، قطعا جرقه انگیزه ای جدید در وجودمان شکل خواهد گرفت.

7. انگیزه با اندیشه به وجود می آید

اگر مدام در بی فکری و انجام عمل های یکباره هستیم، باید بدانیم در بی فکری، بی نظمی و دور از اندیشه بودن، انگیزه ای ایجاد نمی کند. در چنین شرایطی تنها عمل های بی سر و ته و بی نتیجه خلق می شوند که ایجاد انگیزه را نیز به تعویق می اندازند. از اینرو فکر کردن و اندیشیدن، راهی برای ایجاد انگیزه و فعالیت جدید می باشد.

انگیزه و اشتیاق

8. سختگیر نباشیم

سختگیری بیش از حد و عمل کردن طبق قوانین و پیمودن یک راه همیشگی، ایجاد انگیزه را از بین میبرد؛ زیرا در ذهنمان اینگونه نقش بسته می شود که یک راه را یا می توانم طبق این دستورات برویم و یا نمی توانیم؛ به همین دلیل در مواقع شکست هیچ انگیزه جدیدی برایمان ایجاد نخواهد شد.

9. خلاق باشیم

خلاقیت یک عامل بسیار مهم در ایجاد انگیزه است. افراد خلاق با انرژی بیشتری در رشد برخوردارند؛ زیرا مسکوت نمی مانند و مدام در پیدا کردن راهی جدید برای فعالیتی جدید هستند. بنابراین بهتر است در مواردی، غیر از آداب همیشگی عمل کرد تا به خلاقیت دست پیدا کنیم و راه هایی را برای ایجاد انگیزه در ذهن و یا زندگی خود پیدا کنیم.

10. خود را تشویق کنیم و نه بازخواست

بازخواست کردن خود در ذهن باعث می شود زمینه ایجاد انگیزه از بین برود و مدام به این فکر کنیم چه کاری درست بود و با چه کاری غلط. از این رو با هر کار اشتباهی پا پس نکشیم و حتی به مانند یک خاطره خنده دار از آن یاد کنیم و با تعریف از آن، درس بگیریم و با تشویق خود برای اتفاقات جدید ایجاد انگیزه کنیم. اعتماد داشتن به خود باعث ایجاد انگیزه نیز می شود که از تشویق و احترام به خود سرچشمه می گیرد.

در آخر باید بدانیم راه های ایجاد انگیزه در زندگی هر کسی بنا به سبک و روش وی متفاوت است اما از آنجایی که همه ما انسان هستیم و نیازمند رشد، محبت و احساس خوشایند میباشیم، ایجاد انگیزه نیز برای همه ما در رسیدن به این اهداف مؤثر و مفید میباشد.


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ