22006198 021

بازسازی حافظه و تکنیک های مهم تقویت حافظه

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(52 رای)
بازسازی حافظه و تکنیک های مهم تقویت حافظه

تکنیک های روانشناسی در گنجایش حافظه فعال برای همه محدود است، همانطور که پیش از این توضیح دادیم همه مردم از ۵ تا ۹ مورد را می توانند در لحظه به حافظه بسپارند. اما از نظر علم روانشناسی در راهکار تقطیع می توان اندازه قطعه ها را افزایش داد و از این راه بر تعداد ماده ها در حافظه افزود. مثلا اگر قرار باشد اعداد: ۱۴۹۲۱۷۷۶۱۱۹ را بخاطر بسپاریم، می توانیم اعداد را مانند سال تقطیع کنیم مثلاً: ۱۴۹۲و ۱۷۷۶و ۶۱۱۹ و در ذهن به یاد بسپاریم.

تمرین دادن حافظه

تمرین حافظه برنامه ای است برای کمک به افراد در هر سنی که به طور پایدار حافظه و توجه را بهبود بخشند. تمرین حافظه برای بهبود حافظه با استفاده از ترکیبی از راهبردهای جبرانی و اصلاحی در نظر گرفته شده است که هم کاستی های سیستم حافظه را برطرف می کند و هم استراتژی هایی را برای انطباق با نقاط ضعف.

در مرکز مشاوره اینجا مکث، ارزیابی های تشخیصی جامع به تیم بالینی اجازه می دهد تا دقیقاً منشأ مشکلات حافظه و توجه را مشخص کنند. سپس تیم بالینی قادر خواهد بود تا تعیین کند که چه نوع حافظه ای نیاز به مداخله دارد و چه مداخله ای برای هر بیمار منفرد بهترین است. تمرین حافظه به بیماران این امکان را می دهد که توجه، تمرکز و حافظه کاری و بلند مدت خود را بهبود بخشند.

علائم کمبود حافظه کاری ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نیاز به یادآوری های مکرر
  • مشکل در انجام چند کار
  • مشکل در بیان عقاید
  • فراموشی جهت های چند مرحله ای
  • فراموش کردن آنچه که گفته شد

علائم کمبود حافظه بلند مدت ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • گم شدن در مکان های آشنا
  • مشکل در به خاطر سپردن داستان ها یا به خاطر سپردن حقایق
  • مشکل در بازیابی اطلاعات
  • نگهداری ضعیف اطلاعات

چرا آموزش حافظه را انتخاب کنید؟

حافظه فعال کوتاه مدت، بلندمدت و فعال بر اهداف و فرآیندهای شناختی تأثیر می گذارد. داشتن یک حافظه فعال که قادر به یادآوری مناسب از خاطرات کوتاه مدت و بلند مدت باشد، عملکرد کلی مغز را قوی تر می کند. ایجاد یک حافظه قوی تر می تواند منجر به تجربه زندگی مثبت تری شود.

در مرکز مکث، ما به آموزش حافظه مبتنی بر شواهد اختصاص دادبم. با ادغام یک ارزیابی جامع، تیم بالینی ما می تواند مشخص کند که چه نوع حافظه ای به مداخله نیاز دارد تا استراتژی های آموزش حافظه را برای هر بیمار به طور خاص تطبیق دهد. این به ما امکان می دهد تا به هر بیمار مؤثرترین درمان ممکن را ارائه دهیم.

تصویر سازی ذهنی و رمزگردانی

میتوان یادآوری موارد بی ربط به هم را با برقراری پیوند های معنادار در هنگام رمزگردانی بهتر کرد، زیرا این پیوند ها بعداً کار بازیابی را آسان می کند. تصاویر ذهنی برای پیوند دادن زوج هایی از مواد بی ارتباط به هم بسیار مفیدند و به همین دلیل تصویر سازی ذهنی، عنصر اصلی بسیاری از نظام های کمک به حافظه است.

روش مکانی در تصویر سازی می تواند به اینگونه باشد که شما در ذهنتان مکان های متعددی را یادآور می شوید و هر کلمه و یا موردی که می خواهید به ذهن بسپارید را در آن مکان در ذهن جای می دهید.

مثلاً: از در خانه، راهرو، اتاق خواب، کنار تلویزیون، اتاق نشیمن و بالکن را متصور می شوید و برای هر کدام کلماتی را که می خواهید به حافظه بسپارید در آن مکان ذهنی جای می دهید.

در واقع با قدم زدن ذهنی می توانید همه موارد دلخواهتان را یادآور شوید. این روش بی شک روش حیرت انگیز و مؤثری است و یکی از شگردهای محبوب کسانی است که به صورت حرفه ای به نمایش حافظه دست میزنند.

بازسازی حافظه

روش واژه های کلیدی

در روش واژه های کلیدی که بیش ترین کاربرد را در یادگیری زبان های مختلف دارد. برای سپردن یک واژه در حافظه مثلاً muleta که در اسپانیایی به معنای چوب زیر بغل است، واژه mule که به معنای قاطر است را میتوانیم از واژه اسپانیایی در ذهن جای دهیم.

بنابراین هرگاه به واژه muleta فکر میکنیم، قاطری را تصور می کنیم که چوب زیر بغل دارد. پس معنای واژه چوب زیر بغل را احتمالا به یاد می آوریم، که روش واژه کلیدی نام می گیرد که با این تکنیک روانشناسی بر حافظه و حافظه فعال خود تاثیر میگذارید.

بسط معنایی و رمزگردانی

دیدیم که هرقدر معنای ماده ها را بیشتر بسط دهیم، بهتر می توانیم آن ها را یادآور شویم و یا بازشناسی کنیم. علت این امر آن است که هر قدر پیوندهای بیش تری بین ماده ها ایجاد کنیم بر تعداد راههای بازیابی افزوده می شود.

این یافته ها اینچنین بیان می شوند که: وقتی می خواهید چیزی را بخاطر بسپارید معنای آن را بسط دهید. مثلاً در روزنامه ای از شیوع بیماری می خوانید، می توانید در ذهنتان شروع به طرح سوال کنید که آیا بیماری واگیر دار بوده، آیا شیوع آن از حیوان بوده یا انسان، شیوع بیماری تا چه مدت ادامه خواهد داشت.

مخصوصاً پرسش هایی مربوط به علل و پیامدهای رویداد از لحاظ بسط معنایی مؤثرتر است. چون هر یک از این گونه پرسش ها پیوندی معنادار، یا گذرگاهی برای بازیابی آن رویداد برقرار می سازد که باز هم با این تکنیک روانشناسی بر حافظه فعال خود تأثیر می گذارید.

بافت و بازیابی حافظه

از آنجا که بافت، نشانه های بازیافتی نیرومندی است، می توان با بازیابی بافتی که یادگیری در آن صورت گرفته، حافظه و حافظه فعال را بهبود بخشید. اگر جلسات درس ریاضی در اتاق معینی برگزار شود در آن اتاق بهتر از هر جای دیگر می توان مطالب آن درس را به یاد آورد. زیرا بافت آن اتاق نشانه بازیابی برای مطالب این درس محسوب می شود.

اما وقتی می خواهیم چیزی را به یاد بیاوریم، غالباً نمی توانیم به صورت فیزیکی به بافتی که یادگیری در آن صورت گرفته بازگردیم.

مثلاً اگر اسم همکلاسی دبیرستانمان را فراموش کرده ایم، واجب نیست به سمت دبیرستان برویم تا اسم همکلاسی را به یاد بیاوریم، در این مورد می توانیم بافت را در ذهن بازسازی کنیم.

میتوانیم کلاس درس، اتاق ها یا باشگاه ورزشی آن دوره را در ذهن یادآوری کنیم، تا به نقطه یادآوری نام همکلاسی برسیم.

بخاطر آوردن و بازسازی حافظه

تاثیر خواب بر بازسازی حافظه و تقویت آن

کم خوابی بر انواع توانایی های شناختی از جمله حافظه تاثیر منفی می گذارد. ثابت شده است که کمبود خواب باعث به خاطر سپردن نادرست و یا عدم به خاطر سپردن مسائل می شود.

دریافت مقدار توصیه شده خواب با کیفیت به شکل گیری حافظه رویه ای (یادگیری مهارت های جدید) کمک می کند. مغز شما خاطرات را سازماندهی مجدد می کند و در هنگام خواب ارتباطات قوی تری بین آن ها ایجاد می کند و این زمانی است که مغز شما اطلاعات جدید را به داده های موجود پیوند می دهد و خلاقیت را زیاد می کند.

سازماندهی

در صورت سازماندهی متناسب اطلاعات می توانیم حجم عظیمی از اطلاعات را یادآوری و بازیابی کنیم که در حافظه ماندگار شود. در ارتباط با یادآوری مطالب کاملاً بی ارتباط به هم در آزمایشی، کلمات کاملاً بی ارتباط را در غالب یک داستان به هم ربط دادند و تعداد کثیری از کلمات بی ارتباط با چند داستان یادآوری میشد.

زیرا کلمات در غالب داستان، سازماندهی می شدند و این چیدمان و فضای سازماندهی شده، باعث میشود تعداد زیادی از کلمات را بتوان در ذهن جای داد.

یکی از شیوه های مؤثر مطالعه، پیش چشم آوردن این سازماندهی ها است، مثلاً می توانید، کلمات و یا اعداد سازمان دهی شده را در غالب یک طرح شاخه ای بکشید و جلوی رویتان قرار دهید، با دیدن این طرح هم از طریق حافظه دیداری و هم از طریق سازماندهی کردن به یادآوری کلمات، لغات و یا اعداد دست پیدا کرده اید.

روش پس خبا

که در واقع به معنای «پیش خوانی کردن، سوال کردن، خواندن، به خود پس دادن و آزمون» است. که پس خبا مخفف این چند مرحله است.

این مراحل برای دانش آموزان و دانشجویان در حفظ مطالب بسیار کاربردی است.

که در آن دانش آموز، ابتدا یک پیش خوانی سطحی از کل مطالب داشته باشد، بعد از خودش در مورد آنچه که خوانده سوالاتی مطرح کند، به خود جوابشان را پس بدهد و در مرحله آخر یک آزمون از آنچه که خوانده و از خود سوال کرده بگیرد.

که در کلیت این روش سازماندهی اطلاعات، صورت می گیرد و مدام در حال مرور آنچه که خوانده می شود. شما با استفاده از این تکنیک های مهم یادگیری روانشناسی می توانید به شدت حافظه و حافظه فعال خود را تقویت کنید.

نظرات کاربران:
احمدعلی
پاسخ به این نظر
1402/11/21

من 20 سالمه و ازهمین الان که جوونم احساس می کنم که حافظم ضعیفه و همه چی زودازیادم میره همش میترسم که نکنه این جریان باعث الزایمربشه راه حلی برام دارین؟

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ