22006198 021

مزایا و معایب دپاکین یا والپروات چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(16 رای)
مزایا و معایب دپاکین یا والپروات چیست؟

در این مقاله موارد استفاده دپاکین و همچنین مزایا و معایب قرص دپاکین را بصورت کامل بررسی می کنیم. معمولا این دارو برای درمان اختلالات تشنجی، خلقی و روحی (مانند فاز مانیک یا هیپومانیک در اختلال بایپولار) و برای جلوگیری از سردردهای مداوم و طولانی میگرنی استفاده می شود. این کار با بازیابی تعادل برخی مواد طبیعی (انتقال دهنده های شیمیایی) در مغز انجام می شود. در نظر داشته باشید که بدون تجویز روانپزشک به هیچ عنوان از این قرص استفاده نکنید. این مقاله تنها در جهت افزایش اطلاعات عمومی شما می باشد.

نحوه استفاده از دپاکین

درمان با کپسول های Depakene (اسید والپروئیک اسید) و محلول خوراکی آن در بیماران با دوز 10 تا 15 میلی گرم بر کیلوگرم در روز شروع میشود. برای رسیدن به پاسخ بالینی مطلوب، میزان دوز باید 5 تا 10 میلی گرم در کیلوگرم در هفته افزایش یابد. بطور معمول، پاسخ بهینه بالینی با دوزهای روزانه زیر 60 میلی گرم در کیلوگرم در روز حاصل می شود. اگر پاسخ بالینی رضایت بخش حاصل نشده باشد، باید سطح پلاسما اندازه گیری شود تا مشخص شود که آیا آنها در محدوده درمانی معمولاً پذیرفته شده (50 تا 100 میکروگرم بر میلی لیتر) قرار دارند یا خیر. هیچ توصیه ای در رابطه با ایمنی والپروات برای استفاده در دوزهای بالاتر از 60 میلی گرم در کیلوگرم در روز وجود ندارد.

قرص دپاکین

در استفاده از داروی دپاکین حتماً طبق تجویز روانپزشک پیش بروید. زیرا امکان آسیب های جبران ناپذیری در صورت استفاده بی نسخه برای شما وجود دارد. قبل از شروع مصرف دپاکین و هر بار که میخواهید دوره مصرف را شروع کنید، راهنمای دارویی را بخوانید. بهتر است راهنمای دارویی را با روانپزشک خود چک کنید. این دارو طبق دستور روانپزشک و از طریق دهانی مصرف می شود. در صورت بروز ناراحتی معده بهتر است آن را با غذا میل کنید و پیش از آن مجدداً با روانپزشک خود موضوع را چک کنید. کپسول را خرد نکنید یا نجوید که می تواند به دهان یا گلو آسیب بزند.

میزان مصرف این دارو بستگی به سن، وزن، وضعیت پزشکی، پاسخ به درمان و سایر داروهای مصرفی شما دارد. حتماً در مورد کلیه محصولاتی که استفاده می کنید (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) به پزشک و داروساز خود اطلاع دهید. این دارو را به طور مرتب استفاده کنید تا بیشترین استفاده را از آن داشته باشید. به یاد داشته باشید که هر روز به طور همزمان از آن استفاده کنید تا مقدار دارو در خون شما ثابت بماند. اگر این دارو برای تشنج استفاده می شود، مصرف آن را بدون مشورت با پزشک متوقف نکنید. در صورت قطع ناگهانی دارو ممکن است وضعیت شما بدتر شود. ممکن است دوز شما به تدریج کاهش یابد. این دارو سردردهای حاد میگرنی را تسکین نمی دهد. سایر داروها را طبق دستور روانپزشک برای حملات حاد مصرف کنید.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: سیتالوپرام داروی ضد افسردگی

دوز مصرفی در بیماران سالخورده

به علت کاهش ترشح والپروات و احتمالاً حساسیت بیشتر نسبت به خواب آور بودن دارو در افراد مسن، دوز شروع باید در این بیماران کاهش یابد. مقدار مصرف باید به آرامی و با نظارت منظم برای مصرف مایعات و مواد مغذی، کمبود آب بدن، خواب آلودگی و سایر عوارض جانبی افزایش یابد. کاهش دوز یا قطع مصرف والپروات باید در بیمارانی که مصرف مواد غذایی یا مصرف مایعات را کاهش میدهند و در بیمارانی که دچار خواب آلودگی بیش از حد هستند، مورد توجه قرار گیرد. دوز نهایی درمانی باید بر اساس تحمل و پاسخ بالینی حاصل شود.

مکانیسم اثر دپاکین چیست؟

در انسان، Depakine/Chrono نیز فعالیت ضد صرع را در انواع مختلف صرع نشان داده است. به نظر می رسد مکانیسم اصلی عمل آن به تقویت مسیر گابانرژیک مربوط می شود. فارماکوکینتیک: فراهمی زیستی والپروات سدیم پس از تجویز خوراکی یا وریدی نزدیک به 100٪ است.

عوارض جانبی دپاکین

  • آسیب جدی کبدی که می تواند منجر به مرگ شود، خصوصاً در کودکان کمتر از 2 سال.
  • Depakote یا Depakene ممکن است به نوزاد متولد نشده شما آسیب برساند.
  • اگر در دوران بارداری از دپاکین برای هر شرایط پزشکی استفاده کنید، کودک شما در معرض نقص جدی حین تولد قرار دارد. شایع ترین نقایص هنگام تولد ناشی از مصرف این دارو اثری است که بر مغز و نخاع می گذارد که به آن نقص لوله نخاعی (Spina bifida) یا نقص لوله عصبی گفته می شود. این نقایص در 1 تا 2 از هر 100 نوزاد متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری از این دارو استفاده می کنند رخ می دهد. این نقص ها ممکن است از ماه اول شروع شود، حتی قبل از اینکه بدانید باردار هستید. مصرف مکمل های اسید فولیک قبل از بارداری و در اوایل بارداری می تواند احتمال تولد کودک با نقص لوله عصبی را کاهش دهد. اگر در دوران بارداری از Depakote یا Depakene برای هر شرایط پزشکی استفاده کنید، فرزند شما در معرض ضریب هوشی پایین قرار دارد.
  • التهاب لوزالمعده که می تواند باعث مرگ شما نیز شود.

در صورت بروز هر یک از این علائم با پزشک معالج خود فوراً تماس بگیرید

  • درد شدید معده که ممکن است در پشت خود نیز احساس کنید.
  • حالت تهوع یا استفراغ که برطرف نشود.
  • مانند سایر داروهای ضد صرع، Depakene ممکن است در درصد کمی از افراد، حدود 1 در 500، باعث افکار یا اقدامات خودکشی شود.

والپروات

موارد منع مصرف دپاکین

Depakene نباید در بیماران مبتلا به بیماری کبدی یا اختلال عملکرد کبدی تزریق شود. Depakene در بیماران مبتلا به حساسیت به مواد مخدر و هم چنین در بیماران مبتلا به اختلالات چرخه اوره منع مصرف دارد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید: لیتیوم چیست آیا لیتیوم مانند دپاکین است؟

احتیاط هنگام مصرف دارو

  • قبل از استفاده از این دارو، تاریخچه پزشکی خود را به پزشک یا داروساز خود بگویید، به ویژه اگر این اختلالات را دارید: بیماری کبد، پانکراتیت، برخی از اختلالات متابولیک (مانند اختلالات چرخه ادرار، سندرم آلپرز-هوتنلوچر)، سوء مصرف الکل، مشکلات خونریزی، بیماری مغز (زوال عقل)، بیماری کلیه، کمبود آب بدن (کم آبی)، تغذیه نامناسب.
  • این دارو ممکن است شما را دچار سرگیجه یا خواب آلودگی کند و یا در بینایی شما اختلال ایجاد کند. الکل یا ماری جوانا (حشیش) می تواند سرگیجه یا خواب آلودگی شما را بیشتر کند. رانندگی نکنید، از ماشین آلات استفاده نکنید یا هر کاری را که نیاز به هوشیاری یا دید روشن داشته باشد انجام ندهید تا زمانی که بتوانید با خیال راحت این کار را انجام دهید. مشروبات الکلی را محدود کنید. در صورت استفاده از ماری جوانا (حشیش) با پزشک خود مشورت کنید.
  • بزرگسالان مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو به ویژه خواب آلودگی، سرگیجه، بی نظمی یا لرزش حساس باشند. خواب آلودگی، سرگیجه، بی دقتی می تواند خطر افتادن را افزایش دهد.
  • این دارو برای مصرف در دوران بارداری توصیه نمی شود. زیرا ممکن است به یک نوزاد متولد نشده آسیب برساند.
  • این دارو به شیر مادر منتقل می شود. در حالی که هیچ گزارشی در مورد آسیب به نوزادان شیرده گزارش نشده است، قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخلات دارویی دپاکین

تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروها را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این گفته شامل تمام فعل و انفعالات احتمالی دارو نیست. لیستی از تمام کالاهایی را که استفاده می کنید (از جمله داروهای بدون نسخه و داروهای ضد نسخه و گیاهان دارویی) نگه دارید و آن را با پزشک و داروساز خود به اشتراک بگذارید. بدون تأیید پزشک، دوز داروهای خود را شروع، متوقف یا تغییر ندهید.

برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از: داروهای ضد افسردگی خاص (به عنوان مثال آمیتریپتیلین، نورتریپتیلین، فنلزین)، برخی آنتی بیوتیک ها (کارباپنم هایی مانند دوریپنم، ایمی پنم)، مفلوکین، اورلیستات، سایر داروهای تشنج (به عنوان مثال اتیوکسیمیدید، لاموتریژین، فنیتین، روفینامید، توپیرامات)، ریفامپین، وورینوستات، وارفارین، زیدوودین.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: عوارض قرص آلپرازولام چیست؟

آسپرین با دوز کم همانطور که پزشک به دلایل خاص پزشکی مانند حمله قلبی یا جلوگیری از سکته مغزی تجویز کرده است (معمولاً این دوزها 81-325 میلی گرم در روز است) باید ادامه یابد. در صورت استفاده از آسپیرین به هر دلیلی با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. در صورت مصرف محصولات دیگری که باعث خواب آلودگی می شوند از جمله الکل، ماری جوانا (حشیش)، آنتی هیستامین ها (مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین)، داروهای خواب یا اضطراب (مانند آلپرازولام، زولپیدم)، داروهای آرامش بخش عضلانی (مانند کاریزوپودول) به پزشک یا داروساز خود بگویید. برچسب ها را بر روی تمام داروهای خود (از جمله آلرژی یا سرماخوردگی) بررسی کنید زیرا این مواد ممکن است حاوی موادی باشند که باعث خواب آلودگی می شوند. از داروساز نحوه استفاده مطمئن داروها را سوال کنید.

مصرف بیش از حد دپاکین

  • اگر برای فردی بیش از حد این دارو را مصرف کرده است و علائم جدی از قبیل تنگی نفس یا مشکل تنفس را دارد، با شماره های ما تماس بگیرید.
  • این دارو را با دیگران به اشتراک نگذارید.
  • آزمایشات پزشکی (مانند سطح دارو، آزمایش عملکرد کبد، شمارش کامل خون، آزمایش لخته شدن) باید قبل از شروع درمان، به صورت دوره ای برای نظارت بر پیشرفت شما یا بررسی عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات بیشتر با دکتر خود مشورت کنید.

والپروات سدیم

از دست دادن یک دوز

اگر یک دوز از دست داده اید، به محض یادآوری از آن استفاده کنید. اگر نزدیک زمان دوز بعدی است، دوز از دست رفته را رد کنید. از دوز بعدی خود در زمان عادی استفاده کنید. دوز مصرف را دو برابر نکنید.

آیا دپاکین تثبیت کننده خلق و خو است؟

دپاکین والپروات یک داروی تثبیت کننده خلق و خو است که در مغز کار می کند. این دارو برای درمان شیدایی مرتبط با اختلال دوقطبی (همچنین به عنوان افسردگی شیدایی شناخته می شود)، تشنج (صرع) و سردردهای میگرنی تایید شده است.

آیا دپاکین به خوابیدن شما کمک می کند؟ داروهای ضد تشنج از نظر فرمولاسیون متفاوت هستند و برخی از آنها برای بهبود خواب شناخته شده اند، در حالی که برخی دیگر ممکن است کیفیت خواب را کاهش دهند. از آنجایی که این داروها برای بسیاری از اختلالات تجویز می شوند، واکنش ها به آنها متفاوت است.

آیا دپاکن و والپروئیک اسید یکی هستند؟

دپاکین نام تجاری والپروئیک اسید است. این دارو هم به صورت کپسول خوراکی و هم به صورت مایع عرضه می شود. در ایالات متحده، نام تجاری دیگر در دسترس نیست. اما گاهی اوقات مردم هنوز از کلمه Depakene هنگام صحبت در مورد این دارو استفاده می کنند زیرا گفتن آن آسان تر است.

آیا دپاکین ضد اضطراب است؟

در طی 9 ماه استفاده از دپاکین و مصرف آن چیزی که مشخص است کمک به نوسانات خلقی است. اما دپاکین مشکلات تمرکز و اضطراب را نیز بهبود می بخشد. دپاکین همراه با تغذیه کافی و ورزش، درمان خوبی برای اختلال دوقطبی و اضطرابی است.

نگهداری دارو

در دمای اتاق و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. در حمام نگهداری نکنید. تمام داروها را از کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.

منبع: webmd.com


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ