مشاوره شکست عشقی برای رابطه هایی که محکوم به نابودی و شکست هستند امری لازم و ضروری به حساب می آید. اگر شما در یک رابطه عاشقانه جزء افرادی هستید که تمرکزتان فقط بر روی خودتان است باید بدانید که از همان ابتدا رابطه عاشقانه شما محکوم به شکست خواهد بود شکست عشقی در دختران و شکست عشقی در پسران امری رایج در دنیای امروز است؛ مخصوصاً اینکه عشق ها این روزها از نوع سنتی تبدیل به عشق های مجازی شده است. اگر بخواهید عشق و رابطه خود را به صورت دست نخورده و مثل همان اوایل دوران عاشقی نگه دارید نیاز است که اشتراک زیادی بین دو نفر در رابطه وجود داشته باشد. همواره باید این نکته را در نظر بگیرید که بخشش یکی از رمزهای موفقیت برای جلوگیری از شکست عشقی در دختران و در پسران خواهد بود.
اگر نیازهای خود و نیازهای شریک زندگی خود را نادیده بگیرید و از توجه به آن غافل شوید مطمئن باشید که رابطه شما هرگز کارساز نخواهد بود مطمئن باشید چنین رابطه ای باعث می شود که فردی که شما را با تمام وجود دوست دارد ترک خواهد کرد.
تاثیر ارتباط برقرار کردن و عدم خیانت در جلوگیری از شکست عشقی
برای داشتن یک رابطه شاد و عاشقانه، ارتباط برقرار کردن جزء مهم ترین کارها است مهم این نیست که اساس این رابطه چه باشد مهم این است که زن و شوهر بتوانند احساسات و افکار خود را نسبت به شریک زندگی خود به راحتی ابراز کنند وقتی که بین دو نفر شکاف عشقی به وجود می آید که آن دو نتوانند یکدیگر را درک کنند و احساسات و دیدگاههای خود را ابراز کنند.
وقتی زن و شوهر هستید، هر دو باید وظایف و مسئولیت های یکسانی در قبال رابطه عاشقانه خود داشته باشید تا رابطه شما در نهایت منجر به شکست عشقی نشده و نیاز به مشاوره شکست عشقی در طول زندگی خود پیدا نکنید. اگر فقط یکی از شما باشد که همه مسئولیت ها را به عهده می گیرد و دیگری فقط از مزایای رابطه داشتن سود می برد، این قضیه کار نخواهد کرد. اگر کسی آماده باشد که همه چیز خود را برای خوشبخت کردن شما بدهد، آن شخص در عوض همان انتظار را دارد که شما هم در مقابل همین کار را انجام دهید اگر غیر از این باشد، هر چقدر هم طرف مقابل خود را دوست داشته باشد، مطمئناً آن رابطه عاشقانه شکست می خورد.
در مشاوره شکست عشقی وقتی که از دو طرف در مورد علت و شروع بروز اختلاف در رابطه طرفین سوال می شود بیشترین چیزی که طرفین معمولاً بیان می کنند خیانت است. خیانت سبب ایجاد یک شکاف ارتباطی بین طرفین می شود و در نهایت رابطه را به سمت شکست عشقی پیش می برد. به غیر از آن مهم نیست که چه مشکلی وجود داشته باشد اکثر مشکلات را می توان با مشاوره و کمک گرفتن از دیگران برطرف کرد اما وقتی خیانت در میان باشد، تقریباً می توانید رابطه خود را در شعله های آتش ببینید و هیچ امیدی به برطرف شدن آن نداشته باشید.
بررسی شکست عشقی در دختران
شکست عشقی در دختران و پسران تفاوت چندانی ندارد. اما می توان برخی از ویژگی ها را مختص دختران دانست که ممکن است در پسران به شکل های بسیار متفاوتی بروز کند. از مهم ترین و رایج ترین شکست های عشقی که دختران تجربه می کنند اغلب اوقات در زمان آشنایی آنها پیش از ازدواج است. وقتی به هر دلیلی رابطه عاشقانه دختر و پسر در نهایت منجر به ازدواج نمی شود شاهد بروز علائم شکست عشقی در دختران خواهیم بود که به شکل های مختلفی بروز می کند. مهم ترین وضعیتی که در این حالت ممکن است پیش بیاید سندروم قلب شکسته است که دختران از نظر وضعیت روانی ممکن است دچار مشکلات کوتاه مدتی شوند. آنها احساس درد و اندوه می کنند و اگر به مشاوره شکست عشقی در آنها اقدام نشود امکان اینکه این تجربه بر روی وضعیت جسمی آنها نیز تاثیر منفی بگذارد دور از انتظار نخواهد بود.
دخترانی که درد این حادثه را تجربه می کنند ممکن است تنها به دلیل از دست دادن فردی که او را دوست داشته اند نباشد. ضربه روحی که یک دختر پس از این حادثه تلخ تجربه می کند قابل قیاس با هیچ اندوهی نیست و می تواند بر جسم او نیز تاثیر بگذارد. از جمله احساس های منفی رایج در این افراد می توان به احساس درد بر روی قلب تا کم اشتهایی و افسردگی اشاره نمود که بسیار رایج است. خوشبختانه بسیاری از این مشکلات به وجود آمده گذرا هستند اما اگر مدت زمان زیادی طول کشید با مراجعه به یک روانشناس و مشاوره شکست عشقی درمان خواهد شد.
عوارض شکست عشقی دختران چیست؟
شکست عشقی وقتی که در دختران رخ می دهد همراه خود عوارض روحی و جسمی فراوانی دارد و بسته به اینکه دختر چقدر دلبسته پسری که وی را ترک کرده است بوده باشد این عوارض شدیدتر بوده و نیاز به مشاوره شکست عشقی نیز بیشتر خواهد بود. در ادامه برخی از رایج ترین عوارض این حادثه را در دختران بیان می کنیم.
افسردگی
این عارضه در دختران بسیار بیشتر از پسران مشاهده می شود. کسی که بیشتر زمان هایش را با کسی که تصور می کرد عشق زندگی اش است گذرانده است، حس کردن جای خالی او در زندگی برایش بسیار گران تمام خواهد شد و طاقت نخواهد داشت.
سرخوردگی
این حس در اغلب دختران به وجود می آید و آن ها حس می کنند که جذابیت کافی برای پسر مورد نظر را نداشته اند و بنابراین دچار سرخوردگی و تنفر نسبت به خود می شوند.
بدبینی
بدبینی نسبت به جنس مخالف در دخترانی که اینگونه شکست را تجربه می کنند بسیار بیشتر می شود.
حس انتقام
حس انتقام عجیبی در دختر شکست عشقی خورده به وجود می آید و همواره از جوانب منفی پسرها صحبت می کند و آنها را بی احساس و نامرد خطاب خواهد کرد.
تغییر شخصیت
از دیگر عوارض این حادثه در دختران این است که ممکن است فرد تغییر شخصیت دهد و عادت های قبلی خود را ترک کند و چنین احساس کند که رنج های زیادی که در طول این دوران متحمل شده است به سبب همین عادت ها و رفتار او بوده باشد. او تلاش می کند که به فردی سو استفاده گر تبدیل شود و با خود عهد می بندد که دیگر به کسی اجازه سوء استفاده از وی را ندهد.
یاس و ناامیدی
دختر شکست خورده از رابطه عاشقانه ممکن است اقدام به خودکشی کرده و یا احساس ناامیدی در زندگی کند.
اختلال هراس عشقی
از دیگر عوارض بروز این حادثه در دختران این است که منجر به اختلال هراس عشقی شوند و ترس از هر وابستگی عاطفی در آن ها بروز کند.
بررسی شکست عشقی در پسران و عوارض آن
جالب است بدانید که پژوهش های صورت گرفته در مورد شکست عشقی برخلاف تصورات رایج مردم این نکته را ثابت کرده است که پسران بیشتر از دختران بعد از شکست و از دست دادن رابطه عاشقانه خود دچار آسیب می شوند. چون پسران مانند دختران نیستند که ناراحتی های خود را بروز داده و رابطه های صمیمی تری با دوستان و خانواده داشته باشند و با آن ها درد و دل کنند بلکه راه حلی برای تحلیل و کاهش رنج های خود پیدا کنند؛ بلکه پسران تمام غم و اندوه خود را در خود فرو می برند و از بیان و بروز آن خودداری می کنند.
واکنش پسران در مواجه با شکست عشقی بسیار متفاوت است. آن ها به سرکوب احساسات خود می پردازند و سعی می کنند از پردازش و تحلیل احساسات خود دوری کنند. واکنشی که مردان در رابطه با این شکست نشان می دهند به مراتب بسیار بیشتر از زنان است. یک مردی که دچار مشکل جدی در رابطه خود می شود بر تمام جنبه های زندگی و شخصیت و هویت او این شکست تاثیر منفی خواهد گذاشت.
آن ها ممکن است بدون اینکه به بررسی و حل مشکلات آسیب های گذشته خود بپردازند وارد یک رابطه جدی عشقی شوند و در نهایت این رابطه هم منجر به شکست شده و احساسات و شخصیت او مجدداً جریحه دار شود. مشکلات عاطفی و روحی در پسرانی که شکست عشقی می خورند بیشتر است و اغلب این مشکلات به صورت های زیر بروز می کند.
احساس خشم و عصبانیت
شکست عشقی در پسران با احساس خشم و عصبانیت همراه است. علتش هم این است که باور کردن این موضوع برای پسران بسیار دشوارتر از دختران است. آنها باور نمی کنند که کسی توانسته است آن ها را بازی داده و طردشان کند. خشم و احساس عصبانیت در آنها به شکل های گوناگونی مانند کلامی، فیزیکی و غیر کلامی بروز می کند و ممکن است شعله این خشم و عصبانیت نه تنها خود بلکه اطرافیان و طرف مقابل را نیز بگیرد.
احساس تردید
احساس تردید از دیگر عوارضی است که در اینگونه پسران بروز خواهد کرد. معمولاً این اتفاق مدتی بعد از گذشت این شکست در پسران بروز می کند. آن ها به این فکر فرو می روند که آیا تصمیمی که به منظور جدایی گرفته اند درست بوده است یا نه و اینکه نکند به طرف مقابل ستم کرده باشند. احساس تردید و شک نسبت به تصمیمی که گرفته اند در پسرانی که دچار شکست عشقی می شوند بسیار رایج است این احساسات اغلب در حد فکر باقی می ماند و تصمیم عملی برای آن گرفته نمی شود.
احساس بی ارزشی و بی کفایتی
شکست عشقی در پسران احساس منفی دیگری که ایجاد می کند احساس بی ارزش و بی کفایت بودن است. آنها اغلب با این موضوع خیلی دیر می توانند کنار بیایند و اغلب به این موضوع فکر می کنند که طرد شدن و نخواستن آنها به سبب وجود ایراد و اشکال در آنها است. پسران فکر می کنند احتمالاً به حد کافی جذابیت نداشته اند و جایی از رابطه کم گذاشته اند که چنین اتفاقی پیش آمده است. مشاوره شکست عشقی برای این افراد بسیار لازم است تا مهارت های لازم را برای کسب اعتماد به نفس مجدد در آنها ایجاد کند.
احساس غرور و قدرت
شاید باورتان نشود که برخی از پسران بعد از شکست عشقی احساس قدرت، غرور و رضایت درونی نسبت به تصمیمی که گرفته اند و عشقی را که رهایش کرده اند کنند. معمولاً آنها وقتی که در جمع های دوستانه ظاهر می شوند با غرور و افتخار نسبت به این کار خود صحبت می کنند.
احساس غم و ناراحتی
پسرانی که دچار شکست عشقی می شوند و غم و ناراحتی که حس می کنند اغلب ممکن است به دلیل احساس عذاب وجدان در آنها باشد. اغلب این غم و اندوه زمانی به وجود می آید که آنها از گذراندن وقت خود با دوستانشان به اندازه کافی خسته شده اند و دوست دارند رابطه جدیدی را شروع کنند. هر چه رابطه ای که منجر به شکست شده طولانی تر بوده باشد این احساس غم و اندوه بیشتر خواهد بود.
روی آوردن به مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر
اغلب اوقات شکست عشقی در پسران به صورت مصرف سیگار و الکل و مواد مخدر مختلف بروز می کند. آنها ممکن است خانه نشین شده و تلاش کنند ناراحتی، غم جدایی و خشم و عصبانیت خود را بعد از شکست عشقی با جایگزین کردن آن با مواد مخدر به گونه ای جبران نمایند.