22006198 021

طلاق توافقی و پیامد های آن چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(44 رای)
طلاق توافقی و پیامد های آن چیست؟

طلاق توافقی یکی از معضلاتی است که امروزه بسیار از افراد با آن مواجه هستند. طلاق توافقی یا به اصطلاح جدایی حسی، جنسی و یا طلاق عاطفی به صورت موافقت دو جانبه را طلاق توافقی یا جدایی احساسی می گویند. پیش از این طلاق در دنیا یک اتفاق بسیار مهم و سخت بود و اگر خانواده ایی راضی به انجام طلاق میشدند، در شأن اجتماعی برایشان افت بسیار زیادی محسوب میشد. اما امروزه به دلایل اجتماعی و تغییر در نوع نگرش افراد به زندگی و قبول نکردن سطحی از مسئولیت و کنار نیامدن با مشکلات، زوج ها بسیار راحت تر از قبل به شرایط طلاق تن میدهند و خود را آماده برای جدایی میکنند.

در ادامه مقاله به این مباحث نیز خواهیم پرداخت:

  • طلاق تواقی چیست
  • آسیب های روانشناختی طلاق توافقی
  • علت طلاق عاطفی چیست

کنار آمدن با برخی از مشکلات

کنار آمدن با برخی از مشکلات امروزه بسیار جدی تر از قبل شده و هر کسی که در رابطه متاهلی قرار دارد خود را محق میداند که پس از اتفاق های ناخوشایند سریعاً تصمیم به جدایی بگیرد و طلاق توافقی یک راه حل ساده و پیش پا افتاده برای متأهلین امروزی میباشد. اما از آنجایی که طلاق یک آسیب اجتماعی خانوادگی است، پس باید بدانیم قبول بسیاری از مشکلات زندگی بسیار آسان تر و قابل تحمل تر از معضلات و مشکلات پس از طلاق است. شاید یک مردی که مطلقه محسوب میشود کمی شرایط بهتری از یک زن مطلقه داشته باشد اما به هر حال هر کدام از طرفین به یک میزان از آسیب روحی طلاق بهره میبرند. چه بسا مردان بسیار زیادی که در حال حاضر به خاطر مهریه در زندان هستند.

طلاق توافقی

ساختن یا خراب کردن زندگی

گذشتن از یک زندگی که ساختن آن و قبول آن با تمام مشکلات کوچک و بزرگ آن بسیار سخت است و حتی اعتماد به یک فرد دیگر و وارد شدن به یک زندگی متأهلی شرایط بسیار سخت تری را به وجود خواهد آورد. با این تعاریف طلاق توافقی یا طلاق عاطفی در جامعه امروزه ما بیش از گذشته شده است. یک زوجی که تصمیم به جدایی از یکدیگر میگیرند و با یک توافق بر سر جدایی از یکدیگر طلاق میگیرند، بهتر است پیش از تصمیم به یک مرکز مشاوره رجوع کنند و درباره مسائل و مشکلاتشان صحبت کنند.

توافق بر سر جدایی یا طلاق عاطفی باید تصمیمی باشد که با یک روانشناس خانواده بررسی شود و آخرین راه حل یک رابطه باشد. بهتر است پیش از این توافق بر سر رفتن به یک مرکز مشاوره توافق کنیم و برای راه طولانی ساختن زندگی مشترکمان وقت بیشتری هزینه کنیم تا بعد از جدایی مجدداً دچار پشیمانی نشویم.

ابتدای طلاق

ممکن است در ابتدای طلاق احساس آزادی و سرخوشی کوتاه مدتی به ما دست بدهد، اما اگر مشکلات و معضلات زندگیمان توسط یک مشاور روانشناس قابل حل باشد نباید خودمان را در این آسیب قرار بدهیم.

از آنجایی که تنهایی پس از طلاق بسیار مخرب است و هر فردی احساس میکند باید کسی را در کنار خود داشته باشد، ممکن است به روابط پیش پا افتاده و سطحی وارد شود که روان او را بیش از قبل دچار اضطراب و استرس قرار دهد و در بیشتر طلاق هایی که در ۵ سال اول زندگی صورت میگیرد، درصد مراجعه مجدد زوج ها به یکدیگر بسیار زیاد است. بنابراین بهتر است با بررسی مسائل زندگیمان راهی را که میخواهیم مجدد به آن بازگردیم را پر خطر و پر آسیب نکنیم و با زمان دادن به یکدیگر، تحت نظر یک مشاور روانشناس، آگاهانه و با بینش متفاوت تری به رابطه مان بنگریم.

آسیب های طلاق

تاثیرات طلاق توافقی بر جامعه

طلاق توافقی و هر نوع دیگری از طلاق مسلما تاثیرات منفی بر خانواده و جامعه خواهند گذاشت. این روزها آمار طلاق بالاتر رفته و این مسئله دلایل زیادی دارد. گاه افراد تصور می کنند که با طلاق می توانند به آرامش بیشتری دست پیدا کنند یا موفق تر شوند اما طلاق همیشه نیز اینگونه عمل نمی کند. بهترین توصیه این است که پیش از ازدواج تمام تلاش خود را کنید تا آگاهانه تصمیم بگیرید و بعد از ازدواج سعی کنید با تلاش و گفتگو مشکلات خود را حل کنید. می توانید به مشاور خانواده رجوع کنید و به طلاق در ابتدا به عنوان یک راه حل نگاه نکنید.

نکته هایی که در طلاق های توافقی باید به آنها توجه کنیم

اگر در طلاق توافقی به دنبال دستاورد جدید در زندگی هستید قطعاً در حال انجام اشتباه هستید. هیچ فعالیت مخربی نمیتواند دستاورد مثبتی به همراه داشته باشد، اصول طلاق های توافقی بر پایه بی توجهی و بی مسئولیتی دو طرف است.

مشاوره روانشناسی

اگر زوجی بخواهند تمام سعی خود را در نگه داشتن زندگی مشترک انجام دهند قطعاً با آسایش فراوان نمیتوانند به مرحله طلاق توافقی دست پیدا کنند. مگر در موارد بسیار خاص و به توصیه مشاوران روانشناس که جدایی را عاملی برای بهبود هر دو طرف بداند و هر دو طرف را از آسیب های احتمالی دور نگه دارد.

آیا طلاق های توافقی روشنفکرانه به نظر می آیند؟

یکی از تأثیرات جوامع صنعتی ایجاد تفکر طلاق های توافقی است. از آنجایی که طلاق های توافقی حجم بالایی از بی مسئولیتی برای زوج ها و قطعاً یک نفر از دو نفر دارد باید بررسی شود که با طلاق توافقی از زیر بار چه مسئولیت هایی شانه خالی میکنیم.

فرار از سختی ها

در واقع دور ماندن از مصائب زندگی و فرار از سختی های زندگی در جوامع پیشرفته شاید تا حدی امکان پذیر باشد (به دلیل تأمین امکانات اجتماعی و رفاهی بالا). اما در جوامع ما زوج ها باید بدانند برای ساختن یک زندگی مشترک با معیارهای سلامت روانی باید سعی زیادی بکنند و بهتر است از امکان داشتن زندگی مشترک و در کنار یکدیگر بودن خود را دور نکنند و برای ساختن زندگی خود تا آنجایی سعی کنند که بعد از دوره طلاق احساس پشیمانی و کم کارکردی را نسبت به خود نداشته باشند.

الگو برداری مناسب

اگر فردی در خانواده ایی سالم با ملاک و معیارهای سلامت روان زندگی کرده باشد قطعاً الگوی مناسبی برای داشتن یک زندگی سالم و قابل رشد خواهد داشت.

به همان میزان اگر فردی در خانواده ایی نا سالم، پر از خشم، کینه و دروغ بوده باشد نمیتواند الگوی مناسبی برای زندگی آینده خود قرار بدهد. پس از آن اگر فرد درون اجتماع به این نتیجه دست پیدا کند که نیازمند به دست آوردن سلامت روانی و اجتماعی است میتواند با مشاوران روانشناس به مشاوره بپردازد و الگوهای مناسب رفتاری و اجتماعی را از طریق روانشناسان کسب کند.

کودکان طلاق

از این رو باید بدانیم هر رفتار و واکنشی در زندگی میتواند سازنده الگوهای رفتاری کودکان طلاق در زندگی های متأهلی آنها باشد. طلاق های توافقی بی ملاحضگی، نداشتن عزت کلام از نداشتن الگو های رفتاری مناسب در خانواده نشأت میگیرد.

تلاش برای ساختن یک زندگی

همانطور که پیش از این اشاره کرده ایم طلاق های توافقی دستاورد های مهمی به جز جدایی، تنهایی و بالا بردن آسیب اجتماعی و فردی ندارند.

اهمیت آگاهی ما برای شروع فرآیند طلاق توافقی

بنابراین باید به این آگاهی و بینش دست پیدا کنیم که تلاش هر فرد برای ساختن یک زندگی مناسب و ایده آل میتواند نشان از رشد فردی، بالغ شدن و میزانی از دانش و آگاهی باشد و نه انجام طلاق هایی که بر اساس تفاهم های سطحی استوار است.

افت رابطه

هر انسانی ممکن است دچار افسردگی شود، یک رابطه نیز میتواند کارکرد خود را از دست بدهد و سلامت کافی نداشته باشد، اما قطعاً با تلاش هر دو نفر و نگاهی روشن بینانه به ادامه زندگی و تلاش برای ساختن یک زندگی مشترک و حفظ زندگی مشترک با تمام مصائب آن میتواند در سال های آسودگی و میانسالی آرامش و آسایش زیادی را به همراه داشته باشد.

مشکلات طلاق برای کودکان

نکته مهم در طلاق توافقی

لازم به ذکر است در طلاق توافقی یا طلاق عاطفی گاهی زندگی ما را نجات می دهد و در کل بهتر از طلاق به صورت قانونی و شکایت محور است.

در این مورد چند نکته وجود دارد:

  1. طبق آمار 80% ازدواجهای مجدد وضعیتی بدتر از ازدواج قبلی دارد.
  2. طلاق توافقی بدون مشاوره روانشناس وضعیت را بسیار بدتر می کند.
  3. آگاهی و بالا بردن بینش نسبت به دوران پس از طلاق.
  4. جلوگیری از طلاق به صورت شکایت محور.
  5. آسیب کمتر کودکان در طلاق توافقی و بدون خشونت.
  6. امکان بازگشت زوجین.

مشاور روانشناس پیش از طلاق توافقی

البته در مواردی که تمام راه حل ها بررسی شد و حتی یک مشاور روانشناس خانواده یا یک زوج درمانگر نظر بر این داشت که در کنار یکدیگر بودن یک زوج، چیزی به غیر از رنج، تردید و عذاب نیست، میتوانیم در آخر به این راه حل مراجعه کنیم. اما نکته بسیار مهم مراجعه دو نفره به یک روانشناس زوج درمانگر است که بتواند مشکلاتمان را از دید جدیدی بررسی کند. بنابراین صبر، از خودگذشتگی، بردباری و تحمل برخی از سختی هایی که میتوان به آنها کمی متفاوت تر نگاه کرد و راهی برای نجات زندگیمان باشد به آن بپردازیم و برای زندگی مشترکمان تلاش کنیم. در انتها لازم به ذکر است مرکز مشاوره اینجا مکث با داشتن مشاوران روانشناس مجرب در حوزه زوج و خانواده آمادگی دارد تا آسیب های این گونه از مشکلات را به حداقل برساند.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ