اگر آموزش های لازم نباشد مشکلات فرزند خواندگی برای والدین تا آخر عمر با آنها خواهد ماند. مشکلات فرزند خواندگی برای والدین را از 3 جهت می توان بررسی کرد. جهت اول گفتن یا نگفتن این موضوع به فرزند و همچنین نحوه گفتن این موضوع. جهت دوم زمان گفتن ای موضوع به فرزند نسبت به میزان وابستگی و تیپ شخصیتی. جهت سوم برخورد مناسب با واکنشهای احتمالی فرزند که بسیار با اهمیت است.
فرزند خواندگی در جوامع پیشرفته
فرزند خواندگی در جوامع پیشرفته سالهاست که به عنوان یکی از عوامل خانوادگی به وجود آمده است. در واقع خانواده هایی که نیاز دارند فرزندی در زندگیشان باشد و از این نعمت بی بهره مانده اند و همچنان خانواده هایی که دارای فرزند نیز میباشند در مواردی اقدام به قبول فرزندی که بی سرپرست یا بد سرپرست است، به عنوان پدر خوانده و یا مادر خوانده آن فرزند میکنند.
مشکلات فرزند خواندگی برای والدین
در کنا مشکلات فرزند خواندگی برای والدین احساسات زیبایی مثل بزرگ کردن یک کودک بی سرپرست هم می تواند لذت بسیار زیادی داشته باشد. شما با این کار کودکی را از نداشتن پدر و مادر محروم نمی کنید.

در اجتماع امروزه ما نیز سالهاست چالش داشتن فرزندانی از خانواده هایی بد سرپرست و یا همچنین بی سرپرست، سپری شده و زن و شوهرهایی با بینش اینچنینی که با سرپرستی و قبول فرزند خوانده ایی میتوانند هم خودشان و هم فرزندی را به لطف داشتن خانه و خانواده ایی برسانند.
تفکر با بینش بالا
البته داشتن این تفکر نیازمند روحی بزرگ و خواسته ایی قلبی است که خانواده ایی بتوانند کودکی را با مهر پدر و مادری خود به رشد و پرورش برسانند.
کودکانی از خانواده های بد سرپرست و یا بی سرپرست که در بهزیستی زندگی میکنند، همیشه به دنبال محبتی هستند که از خانواده هایی ممکن است به سمت آنها بیاید و همچنین لطفی که از طرف این کودکان به سمت این خانواده میرود و قطعاً زندگی شادتری برایشان فراهم خواهد کرد.
فرزند خواندگی اصول و شرایطی دارد؛ خانواده هایی که دغدغه داشتن آنها را دارند میتوانند با مراجعه به مراکز بهزیستی از آنها مطلع شوند و با قرار دادن و یا داشتن آن شرایط، میتوانند کودکی را به فرزند خواندگی قبول کنند.
داشتن شرایط خوب اقتصادی
زمانی است که خانواده ایی تمام شرایط اقتصادی را برای داشتن فرزند خوانده ندارد، مراکز بهزیستی برای این خانواده ها نیز شرایطی به عنوان «امین» و یا «حامی» کودک فراهم میکنند که کودک میتواند در طول هفته یک یا دو بار خانواده خود را ملاقات کند و با آنها روزهای شادی را سپری کنند.
تجربه احساس پدری و مادری
یک خانواده در کنار تلطیف احساس عشق و علاقه خود به کودکی بی پناه میتوانند احساس مادری و پدری را نیز تجربه کنند و دستاورد معنوی زیادی نیز داشته باشند و همچنین کودکان احساس بودن در کنار پدر، مادر و محبت حاصل از آنها را درک کنند.
بنابراین فرزند خواندگی در خود فقط و فقط احساس لطف، دوستی و محبت به همراه میاورد و خانواده ها با داشتن فرزند خوانده ایی میتوانند احساس بهتری را تجربه کنند.