22006198 021

پول تو جیبی چه کمکی به کودکان می کند؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(10 رای)
پول تو جیبی چه کمکی به کودکان می کند؟

«چقدر پول تو جیبی بدم»، سوال پر تکرار والدین از ما، چرا لازم است بچه ها پول داشته باشند؟ فرزند شما از چه سنی میتواند پولی را که دریافت میکند، مدیریت کرده و بدرستی خرج نماید؟ چقدر باید به او پول بدهید و او چه کارهایی میتواند با این مبلغ انجام دهد؟ این سوالها و صدها سوال مختلف دیگر درباره پول تو جیبی بچه ها وجود دارد که هر پدر و مادری دوست دارد، بهترین جواب را برای آنها پیدا و مطابق آن عمل کند. پول جیبی دادن به کودکان چه فایده ای دارد؟

دادن پول جیبی به کودکان 4 یا 5 ساله به آنها کمک می کند تا ارزش پول و مدیریت پول را یاد بگیرند. برای مثال، وقتی بچه ها پول تو جیبی می گیرند، باید در مورد خرج کردن یا پس انداز کردن، تصمیم بگیرند. و اگر پس انداز کنند، در مورد انتظار برای چیزهایی که می خواهند یاد خواهند گرفت که همین موضوع تاب آوری را در آنها تقویت می کند.

مسئولیت مالی و توانایی ذهن

دادن پول توجیبی و مسئولیت مالی به کودکان از جمله مسائلی است که والدین در مورد آن نظرات و شیوه های مختلفی دارند. در این یادداشت به رابطه این امر با پرورش توانایی ذهنی می پردازیم. هنگامی که کودکان وارد مدرسه می شوند نیاز هست که به همراه خود مقداری پول داشته باشند و با بالاتر رفتن سنشان ضرورت این امر بالاتر می رود و کم کم می توانند مسئولیت جزیی از امور مالی خود را به عهده بگیرند. برای اینکه کودک بتواند از عهده این امر برآید باید بتواند بشمارد و عملیات اولیه ریاضی را بلد باشد. بنابراین ابن امر با توانایی ذهنی او در زمینه ریاضی ارتباط نزدیک دارد.

یادگیری این مهارت ها تاثیر مستقیمی بر پرورش هوش و ذهن کودک دارد. به خصوص اگر یادگیری به صورت فعال انجام شود. یادگیری فعال از طریق تجربیات، آزمون، خطا و در گیر شدن مستقیم و بررسی و حل مساله ایجاد می شود که منجر به تولید و کشف دانش خواهد شد، بنابراین دادن مسولیت مالی نوعی یادگیری فعال است که تجربیات مفیدی برای کودک فراهم خواهد کرد.

روانشناسان معتقدند پول توجیبی اولین چیزی است که کودک به کمک آن میتواند مفهوم و ارزش پول را درک کرده و بتواند بخوبی آن را مدیریت کند. البته باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که درست خرج کردن، مهارتی است که در تمام طول زندگی برای فرزندتان مفید و مورد نیاز اوست.

پول تو جیبی دادن به کودکان

پول توجیبی از بسیاری از قشقرقها و زیاده خواهی های کودک جلوگیری میکند و به او اعتماد به نفس می دهد. پول تو جیبی به پولی اطلاق می شود که کودک میتواند با آن خرید روزانه (تنقلات) خود را انجام دهد. توجه کنید که پول توجیبی هرگز شامل تنبیه نمی شود یعنی برای محرومیت کودک یا نوجوان نباید پول توجیبی او را قطع و یا کاهش داد و برای اینکار بهتر است از تکنیک های تربیتی موثر استفاده کنید.

نگرشی که بچه ها نسبت به پول و نحوه خرج کردن آن به دست می آورند، معمولاً در خانه شکل میگیرد بنابراین پول توجیبی فرصتی فوق العاده برای آموزش نحوه صحیح خرج کردن پول و پس انداز آن است البته نباید آموزش نکات دیگری مانند نگهداری از پول در برابر دزدی، جا گذاشتن و قرض دادن آن به دیگران را نیز نادیده گرفت.

پس انداز پول چقدر مهم است؟

صرفه جویی در پول فوق العاده مهم است. به شما آرامش می دهد، گزینه های شما را برای تصمیم هایی که تأثیر عمده ای بر کیفیت زندگی تان دارند، گسترش می دهد و در نهایت به شما امکان بازنشستگی را می دهد.

نکات کاربردی برای پول تو جیبی دادن

  • در ازای کمک کردن در کارهای خانه و یا کسب نمرات بالا در کلاس و امتحانات از پول دادن به او خودداری کنید. او باید یاد بگیرد که برای خودش کار میکند نه برای پول. همچنین پول نباید به وسیله ای برای تهدید و خط و نشان کشیدن بین شما و فرزندتان تبدیل شود؛ مثلاً اگر اتاقت را مرتب نکنی، پول تو جیبی ات را قطع میکنم.
  • هدف از دادن پول تو جیبی به فرزندان قبل از هر چیز آن است که به او مدیریت دخل و خرج و اهمیت و ارزش چیزها را بیاموزید. چنانچه فرزندتان زودتر از موعد مقرر پول تو جیبی اش را خرج کند و بخواهد جلوتر آن را از شما بگیرد، (مطمئناً یک روز این کار را انجام خواهد داد)، ابتدا به او نرمش نشان دهید، به او کمک کنید تا متوجه اشتباهش شود اما عادت نکنید همیشه او را از بحران مالی نجات دهید. در این صورت پول تو جیبی جنبه آموزشی خود را از دست میدهد.
  • به او نگویید با پولش چه کار کند، بگذارید خودش تجربه کند و هر چه که میخواهد بخرد، حتی چیزهای بی فایده، به خصوص آنکه پول نباید منشأ درگیری میان شما و فرزندتان شود. باید قوانین مشخصی در مورد آن برقرار کنید.
  • از مداخله کردن در خریدهایش و تهدید و خط و نشان کشیدن سر پول خودداری کنید.
  • بنا به سنش به او پول تو جیبی بدهید و با افزایش سن، به مبلغ پرداختی بیافزایید.
  • بنا به نیازهای واقعی اش به او پول دهید. در حقیقت پول زیاد به هیچ دردی نمیخورد. با این عمل شانس تجربه کردن خواستن و انتظار چیزی که در حسرت آن به سر میبرد را از او میگیرید.
  • صرف نظر از مقدار پول، پول توجیبی دادن به کودکانی که در سنین پنج تا شش سال هستند، مفهوم پول و شیوه صحیح مدیریت آن را به بچه ها می آموزد؛ البته تعیین سن دقیق و مناسب برای شروع این کار، ساده نیست و به شرایط و قوانین خانواده بستگی دارد.
  • پول توجیبی به کودک می آموزد باید مقداری از پولش را پس انداز کرده و برای داشتن چیزی که میخواهد مدتی صبر کند.
  • اجازه دهید کودک اشتباه کند تا شیوه صحیح را بیاموزد بنابراین اگر تمام پولش را خرج کرد و برای خرید چیزی که میخواست، پول کافی نداشت ناراحت نشوید.
  • با فرزندانتان بازی خرید کردن انجام دهید. می توانید خرید کردن را با پول واقعی یا کارت های فرضی آغاز کنید. به آنها پول بدهید به خرید بروند و هر چه می خواهند تهیه کنند. مفهوم پول درآوردن را به آنها یاد بدهید. از زمانی که به قدر کافی بزرگ شدند، بگذارید از امور مالی خانه مثلاً اینکه مبلغ قبض آب چقدر است، چقدر صرف هزینه مسافرت شدهباخبر شوند. از همان ابتدا همه چیز را مشخص کنید و نظارت داشته باشید ولی دخالت نکنید. از آنها بخواهید بخشی از پولشان را صدقه بدهند و اگر حالشان خوب است یادآوری کنید که این به دلیل صدقه ای است که داده اند. فرصت پس انداز، ولخرجیرا به کودک بدهید تا هر یک را تجربه کند و بداند که چانه زدن به معنای قناعت است، نه خساست. این کار در تمام دنیا مرسوم است و اصول و آداب خاص خود را دارد.

پول تو جیبی و دادن مسئولیت مالی به کودک

علت جذابیت نداشتن درس ریاضی برای کودکان چیست؟

ریاضیات معمولاً از جمله دروسی است که معمولا جذابیت زیادی برای کودکان ندارد. یکی از دلایلی که می توانیم برای عدم جذابیت ریاضی نسبت به دروس دیگر عنوان کنیم این مساله است که آموزش آن از مسائل روزمره زندگی به دور است. مثلاً در درس فارسی با داستان ها و مفاهیم متناسب با سن کودک سروکار داریم اما در ریاضیات با یکسری مفاهیم غیرملموس و اعداد روبرو می شویم مدیریت مالی روزانه به کودک این امکان را می دهد که مفاهیم ریاضی را بطور ملموس تجربه کند.

مهارت های اولیه ریاضی در دبستان با دسته بندی، شمارش، ردیف کردن و تناظر یک به یک آغاز میشود. استدلال، درک مفهوم، سیستم نماد اعداد، مراحل محاسبه، کاربرد مهارت های حساب، راهبردهای محاسبه، توالی شمارش، زبان ریاضی، مفاهیم اساسی اعداد، حل مساله،کاربرد راهبردهای کلامی در حل مسائل ریاضی از جمله توانایی هایی هستند که دانش آموز آنها را به دست می آورد و با تمرین مداوم این مفاهیم نهادینه می شوند.

تاثیر ریاضیات بر پرورش ذهن کودک

ریاضیات و حساب کردن بر مولفه هوش منطقی تاثیر می گذارد که توانایی حل کردن، حساب کردن، رفع کردن، سوال کردن، فرض کردن، نظریه دادن، کشف کردن، تبیین کردن را تعریف می کند. تقویت درس ریاضیات باعث می شود که ذهن کودک پرورش یابد و جدای از آموزش در مدرسه حسابهای مالی روزانه کودک نیز می تواند این توانایی ها را تقویت کند. بنابراین نیاز است که از زمانی که کودک توانایی ابتدایی این امر را پیدا می کند مسئولیت امور مالی به خودش واگذار شود.

برای این امر می توانید راهکارهای زیر را در نظر داشته باشید:

  • مبلغ مشخصی در نظر بگیرید و آن را متناسب با اقتصاد خانواده، نیاز کودک و مخارج کودک تعیین کنید و اجازه دهید کودک با همان مبلغ برنامه ریزی کند.
  • مفهوم پول را برای کودک توضیح دهید تا ارزش آن را درک کند. کارهایی که میتواند با پول انجام دهد را برایش به صورت واضح توضیح دهید.
  • کارکرد و فعالیت بانک و حساب های مختلف را برای کودکان تشریح کنید.
  • به فرزندتان مسئولیت کامل امور مالی اش را بدهید و به طور نامحسوس او را کنترل کنید.
  • مبلغ را به خاطر اینکه کودک در مدت مشخص دچار کمبود شده اضافه نکنید و اگر واقعا نیاز بود که کودک پول بیشتری در اختیار داشته باشد به او قرض بدهید و مفهوم قرض دادن را واضح و روشن برای کودک توضیح دهید تا بداند که با برنامه ریزی باید مبلغ را بازگرداند.
  • مفهوم پس انداز کردن را توضیح دهید و مزایای آن را برای کودک عنوان کنید و او را به این امر تشویق کنید.
  • پول توجیبی به هیچ وجه به عنوان پاداش نباید در نظر گرفته شود این امر مخرب است و باعث می شود کودک برنامه ریزی مالی را یاد نگیرد.
  • ناآگاهی ها و معایب کار کودک را بشناسید و او را در آن زمینه راهنمایی کنید.

پول تو جیبی به نوجوان خوبه یا بد؟

پول جیبی به کودکان کمک می کند تا مدیریت مالی را به روشی طبیعی یاد بگیرند. آنها تمام تصمیمات مالی را که بزرگسالان می گیرند اما در مقیاس کوچکتر می گیرند. این باعث افزایش دانش و توانایی آنها در مدیریت پول می شود. کودکان یاد خواهند گرفت که چگونه یک منبع محدود - پول جیبی - را تا زمانی که بیشتر دریافت کنند دوام بیاورند.

آیا باید پول جیبی بیشتری به کودکان داد؟

به عنوان یک راهنما، باید در نظر داشته باشید که با افزایش سن به فرزندتان پول جیبی بیشتری بدهید و در عین حال اقلامی را که انتظار دارید با این پول خریداری کند، افزایش دهید. مبلغی که به آن ها می دهید باید بتواند اقلامی را که انتظار دارید برای آن ها بپردازند، به طور منطقی پوشش دهد.

بچه ها از چه زمانی باید پس انداز پول را شروع کنند؟

باور کنید یا نه، بچه ها واقعاً می توانند از سه سالگی شروع به یادگیری مهارت های مدیریت پول کنند. اما بچه ها در چه سنی ارزش پول را درک می کنند؟ پاسخ به احتمال زیاد شما را شگفت زده خواهد کرد! پیشنهاد شده است که برای بسیاری از جوانان، عادات مالی خاصی تا سن 7 سالگی تعیین می شود.

جمع بندی

دادن پول توجیبی به کودکان در ظاهر امر میتواند کار ساده ای به نظر برسد، ولی واقعیت اینطور نیست مخصوصاً زمانی که بدانید هدف از این کار صرفاً پول دادن به کودک نیست بلکه آموزش منابع مالی است. امروزه دادن پول توجیبی به بچه ها به قدری متداول شده است که هیچ پدر و مادری نمیتوانند از زیر بار آن شانه خالی کنند، اما چگونه این پول را بپردازیم و چقدر؟ آیا راهی وجود دارد که در عین پرداخت پول توجیبی بچه ها را از لحاظ مالی تربیت کنیم؟ سوالهایی هستند که در مقاله بالا به آنها پاسخ دادیم. فراموش نکنید که برای رسیدن به یک مبلغ مناسب باید به همراهی همسرتان و در نظر گرفتن شرایط خانواده به یک نتیجه قابل قبول برسید.

در خصوص پرداخت پول توجیبی منظم و با استمرار عمل کنید. پول توجیبی را در روز مشخصی پرداخت کنید و این روز را همواره به خاطر داشته باشید. این نظم و روال را جدی بگیرید زیرا به کودکتان این فرصت را میدهد تا برنامه ریزی زمانی مالی را بیاموزد. در واقع این تمرینی برای دریافت حقوق است.

منبع: halifax.co.uk

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ