22006198 021

درمان اعتیاد به سریال، فیلم و سایر رسانه ها

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(3 رای)
درمان اعتیاد به سریال، فیلم و سایر رسانه ها

شاید افراد از وقت گذاشتن پای رسانه ها و یا تماشای طولانی مدت سریالها لذت ببرند. اما وقتی تماشای فیلم و سریالها بصورت اجباری و از روی عادت باشد و با وجود تأثیرات منفی که بر عملکرد عاطفی و اجتماعی افراد دارد، ادامه داشته باشد، اعتیاد به فیلم و سریال محسوب میشود. وابستگی به فیلم و سریال اغلب پس از گذراندن ساعتهای طولانی تماشای آنها، احساس بدتری در فرد ایجاد میکند.یکی از ویژگی های تعیین کننده اعتیاد به سریال، تجربه علائم ترک است مانند تلاش برای کاهش تماشای بیش از حد آن.

علائم اعتیاد به سریال و فیلم

علائم اعتیاد به سریال و فیلم شامل تماشای آنها بیش از برنامه ریزی اولیه، تجربه ناراحتی عاطفی در هنگام حذف زمان تماشای فیلم و سریالها و استفاده از این برنامه ها برای مقابله با احساسات منفی است. عوامل متعددی در استفاده بیش از حد از تلویزیون و تماشای آن نقش دارند، علل اعتیاد به تلوزیون، شامل رهایی عاطفی از پریشانی، محرومیت محیطی در اوایل کودکی و جلوگیری از کسالت است. اعتیاد به فیلم و سریال همچنین می تواند فرد را در معرض خطر مشکلات جسمی و اختلالات روانپزشکی قرار دهد. از اثرات اعتیاد به تماشای سریال میتوان به کاهش کیفیت خواب، تصویر منفی بدن و افزایش خطر ابتلا به بیماری های جسمی اشاره کرد.

چه زمانی تماشای فیلم و سریال به اعتیاد تبدیل می شود؟

تماشای زیاد سریالها زمانی به اعتیاد تبدیل میشود که فرد متوجه میشود برای دستیابی به همان اثرات مثبتی که برای اولین بار از تماشای بی رویه فیلم و سریال بدست می آورد، باید بطور مداوم زمان صرف شده در مقابل صفحه نمایش را افزایش دهد. مانند مواد مخدر مقاومت افزایش پیدا می کند و به همان نسبت میزان ساعت تماشای فیلم بالا تر می رود. یکی دیگر از نشانه های آشکار اعتیاد کامل به فیلم و سریال زمانی است که فرد در تلاش برای کنترل زمان صرف شده پای تماشای سریال، تا حدی از مشکلات جسمی و روانی رنج می برد. این پیامدهای منفی در سایر اشکال اعتیاد نیز مانند سوء مصرف مواد و الکل نیز دیده می شود.

اعتیاد به سریال و فیلم

راه های کنترل اعتیاد به تماشای سریال

اگرچه تماشای فیلم و سریال در حد اعتدال مضر نیست، اما تماشای بیش از حد می تواند زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. تماشای بیش از حد تلویزیون می تواند منجر به خوردن بیش از حد غذاهای ناسالم، عدم ورزش، بی توجهی به کار و یا روابط بین فردی شود. اما شما می توانید این عادت بد را ترک کنید و میزان تماشای تلویزیون را با جایگزین کردن فعالیت های دیگر کاهش دهید، اگر می خواهید استفاده از آن را محدود کنید به تدریج تماشای آن را کم کنید یا اگر می خواهید این عادت را به طور کامل از زندگی خود حذف کنید، می توانید این عادت بد را به کلی قطع کنید.

روش 1: مدیریت کردن تماشای فیلم و سریال

  • زمان تماشای فیلم و سریال و به طور کلی تلوزیون را حداکثر به دو یا سه ساعت محدود کنید. شما باید برای خود هدفی ایجاد کنید که استفاده از رسانه ها را به کمتر از نیمی از این زمان محدود کنید. هر روز برای خود برنامه ریزی کنید که شامل زمان تماشای سریال موردعلاقه تان نیز باشد و سعی کنید به آن پایبند باشید. می توانید برای انجام این کار، یک زنگ هشدار تنظیم کنید که نشان می دهد چه زمانی باید تلویزیون را خاموش کنید.
  • تعداد سریال هایی که تماشا می کنید را کمتر کنید. ارزیابی کنید کدام یک از سریال هایی که در حال حاضر تماشا می کنید می توانند از لیست شما حذف شوند. شاید اخیراً از برخی از این موارد زیاد لذت نمی برید یا احساس می کنید که وقت شما را تلف می کنند. آنها را حذف کنید و به تماشای مواردی که بیشتر به آنها علاقه دارید به صورت مدیریت شده ادامه دهید.
  • برخی از اشتراک های دسترسی به سریال های خود را قطع کنید. با این کار در پول و زمان خود صرفه جویی خواهید کرد و فرصت های کمتری برای اعتیاد به نمایش های جدید خواهید داشت.
  • از گشت و گذار در لیست شبکه های دسترسی به فیلم و سریال خودداری کنید. بعد از اینکه متعهد شوید که فقط تعداد معینی از سریال ها را تماشا کنید، پس سعی کنید فقط آن ها را تماشا کنید. و پس از اتمام برنامه های روزانه خود، صفحه نمایش ها را خاموش کنید و از گرفتار شدن در برنامه یا فیلم جدید خودداری کنید.
  • یک روز در هفته بدون تماشای رسانه ها یا فیلم و سریال ها را تجربه کنید. یک روز در هفته را برای انجام فعالیت های دیگری مانند مطالعه کردن، انجام تکالیف، انجام کارهای خانه که به تعویق انداخته اید، یا صرف وقت برای برقراری ارتباط با شریک زندگی خود اختصاص دهید.

روش 2: ترک کردن تماشای فیلم و سریال به طور کامل

  • از روشن کردن تلویزیون یا دیگر صفحه های نمایش به محض ورود به خانه خودداری کنید. اگرچه استفاده از تلویزیون به عنوان راهی برای استراحت پس از یک روز طولانی و خسته کننده در محل کار یا مدرسه می تواند وسوسه انگیز باشد، اما سعی کنید از لحظات اولیه ورود به خانه به صورت مفید تر استفاده کنید. مثلا با یک دوست تماس بگیرید، مدیتیشن کنید یا ورزش کنید، برای خود یک وعده غذایی سالم بپزید یا پیاده روی کنید. برداشتن اولین قدم می تواند مقاومت شما را در برابر تماشای تلوزیون در روز های بعدی برای شما آسان تر کند.
  • فعالیت هایی مانند غذا خوردن را با تماشای سریال مرتبط نکنید. یکی دیگر از راه هایکاهش اعتیاد به تماشای فیلم و سریال، پرهیز از خوردن در حین تماشای فیلم است. در عوض، بر خوردن، مزه کردن و لذت بردن از غذای خود تمرکز کنید. این کار حتی به کاهش وزن شما در صورت داشتن اضافه وزن نیز کمک می کند، زیرا از غذا خوردن خود آگاه تر خواهید بود و بر میزان احساس سیری تمرکز خواهید کرد.
  • فضایی که می توانید فیلم و سریال تماشا کنید را محدود کنید. ممکن است شما علاوه بر تماشای برنامه های تلویزیونی، آنها را به صورت آنلاین تماشا کنید، پس سایت هایی را که به واسطه آنها به طور آنلاین سریال تماشا می کنید را مسدود کنید تا وسوسه نشوید که برنامه ها را تماشا کنید.

روش 3: جایگزین کردن فعالیت های دیگر

  • با خانواده خود تعامل داشته باشید. به طور منظم با آنها تماس بگیرید و زمانی را برای وقت گذرانی ترتیب دهید. حتی می توانید برای یک گردهمایی خانوادگی برنامه ریزی کنید.
  • با دوستان خود وقت بگذرانید. علاوه بر خانواده، با دوستانتان نیز وقت بگذرانید. در صورت امکان از رفتن به سینما یا رفتن به خانه آنها برای تماشای سریال خودداری کنید. در عوض، دورهمی، بیرون رفتن برای شام، قدم زدن و … را در برنامه روزانه خود بگذراید.
  • در تمام تعاملات، ذهن آگاهی مایند فولنس را تمرین کنید. به غیر از خانواده و دوستانتان، احتمالاً افراد دیگری نیز وجود دارند که روزانه با آنها ارتباط برقرار می کنید، مانند همکارانتان. به جای اینکه در صفحه نمایش ها وقت بگذرانید، با آنها گفتگو کنید. این به شما کمک می کند تا ارتباط بیشتری با دنیای واقعی داشته باشید.
  • در یک کلاس آموزشی شرکت کنید. در هر دوره ای که به آن علاقه دارید یا حتی در نظر دارید ثبت نام کنید. این کار یک صرفه جویی قابل توجهی برای زمان شما ایجاد می کند و شما را مشغول و سازنده نگه می دارد.
  • سرگرمی دیگری را جایگزین تماشای سریال کنید. علاوه بر تماشای فیلم و سریال، فعالیت های دیگری نیز وجود دارد. مدتی را صرف کاوش در سرگرمی های قدیمی خود و توسعه سرگرمی های جدید کنید. شما می توانید کارهایی مانند کتاب خواندن، اسب سواری، رقص، نقاشی، کار با چوب، یا آشپزی را انجام دهید.
  • زمانی را به سیر کردن در دنیای بیرون صرف کنید. دنیای هیجان انگیزی در خارج از خانه شما وجود دارد که احتمالاً به دلیل اعتیاد به تلویزیون و سریال، آن را کشف نکرده اید. به محله خود بروید و قدم بزنید. برای یک آخر هفته با دوستان خود به پیاده روی یا کمپینگ بروید. این فعالیت ها هم برای سلامت جسمی و هم برای سلامت روانی شما مفید هستند.

درمان اعتیاد به سریال و فیلم

کمک گرفتن از مشاور روانشناس، در زمینه اعتیاد به فیلم و سریال، چه زمانی ضروری است؟

مشاوره اعتیاد به سریال، هنگامی که به دنبال توسعه سرگرمی های غیر تلویزیونی و جایگزینی برنامه های آن با فعالیت های سازنده تر برای احساس خوب هستید، ضروری است. در واقع، مشاوره می تواند به فرد وابسته به سریال کمک کند تا از اعتیاد خود خلاص شود و همچنین به او کمک می کند تا دلایل اصلی مشکل را درک کند و راهبردهای مقابله ای را برای مقابله با موقعیت های دشوار به شیوه ای مثبت تر ایجاد کند. این موضوع به یک فرد معتاد کمک می کند تا موقعیت های چالش برانگیز را با دیدی جدید ببیند و از درگیر شدن مکرر در رفتارهای اعتیادآور مربوط به رسانه ها اجتناب کند.

منابع: diamondrehabthailand.com و wikihow.com

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ