22006198 021

از کجا بفهمم افسردگی دارم؟ علائم آن چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(1 رای)
از کجا بفهمم افسردگی دارم؟ علائم آن چیست؟

افسردگی یکی از شایع ترین و سخت ترین اختلالات روانپزشکی است که بر نحوه تفکر، رفتار و تصمیمات فرد تاثیر می گذارد. متاسفانه امروزه شیوع افسردگی بسیار زیاد شده و این موجب شده است تا بسیاری از افراد از خود بپرسند «آیا من افسردگی دارم؟» و یا «از کجا بفهمم که افسردگی دارم؟» آگاهی داشتن از علائم افسردگی میتواند شما را در درمان و پیشگیری بسیار کمک کند.

افسردگی به چه معنا است؟

افسردگی یک اختلال خلقی، شایع و ناتوان کننده است. تخمین زده می شود که بیش از 300 میلیون نفر در جهان با افسردگی زندگی می کنند و این اختلال توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان بزرگترین عامل ناتوانی جهانی رتبه بندی شده است. همچنین شواهدی وجود دارد که افسردگی در دهه گذشته افزایش یافته است. نگران کننده تر این است که نوجوانان مبتلا به اختلال افسردگی اساسی تا 30 برابر بیشتر احتمال دارد دست به خودکشی بزنند.

فردی که افسردگی دارد تقریبا هر روز، تمام روز، به مدت 2 هفته یا بیشتر علائم دارد. این علائم پایدار است و در زندگی روزمره (از محل کار، خانه، و مدرسه گرفته تا روابط و وظایف روزانه) اختلال ایجاد می کند. برای برخی، افسردگی می تواند به افکار خودکشی منجر شود. افسردگی می تواند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهد و برای هر فردی متفاوت است. فردی که افسردگی دارد نمی تواند احساسات خود را کنترل کند. در صورت عدم درمان، افسردگی می تواند هفته ها، ماه ها یا حتی سال ها ادامه یابد.

از کجا بفهمم افسردگی دارم؟

8 علامت هشدار دهنده افسردگی

1) نگرش و بینشی همراه با ناامیدی

افرادی که افسرده هستند اغلب احساس ناامیدی را تجربه می کنند. گاهی اوقات افرادی که افسرده هستند احساس می کنند بی ارزش هستند. برخی از افرادی که با افسردگی زندگی میکنند نیز احساس گناه نامناسبی دارند. آنها اغلب ممکن است فکر کنند، اینها همه تقصیر من است؟ یا آیا من کاری کرده ام؟

2) از دست دادن علاقه

افسردگی می تواند اشتیاق یا لذت را از چیزهایی که مردم دوست دارند از بین ببرد. از دست دادن علاقه یا کناره گیری از فعالیت هایی که قبلاًلذت بخش بودند (ورزش، سرگرمی، بیرون رفتن با دوستان) اغلب نشانه افسردگی شدید است.از دست دادن علاقه به رابطه جنسی نیز رایج است. به عبارتی دیگر، علائم افسردگی حاد شامل کاهش میل جنسی و حتی ناتوانی جنسی است.

3) افزایش خستگی و مشکلات خواب

بخشی از دلیل اینکه افرادی که مبتلا به افسردگی هستند ممکن است از انجام کارهایی که از آنها لذت میبرند دست بکشند، این است که احساس خستگی زیادی می کنند. افسردگی اغلب با کمبود انرژی و احساس خستگی شدید همراه است که می تواند یکی از ناتوان کننده ترین علائم آن باشد. افزایش احساس خستگی، فرد ممکن است خواب بیش از حد را نیز به همراه داشته باشد. البته افسردگی نیز با بی خوابی مرتبط است و در حقیقت این دو می توانند از یکدیگر تغذیه کنند! همچنین کمبود خواب آرام ممکن است منجر به اضطراب شود.

4) اضطراب

افسردگی و اضطراب اغلب با هم بروز می کنند. علائم اضطراب می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • عصبی بودن، بی قراری یا احساس تنش
  • احساس خطر، وحشت یا ترس
  • ضربان قلب سریع
  • تنفس سریع و پی در پی
  • افزایش یا تعریق شدید
  • لرزش یا انقباض عضلانی
  • مشکل تمرکز کردن یا فکر کردن در مورد هر چیزی غیر از مشغله اصلی

علائم افسردگی

5) تحریک پذیری

افسردگی می تواند بر زنان و مردان تاثیر متفاوتی بگذارد. یکی از شایع ترین علائم افسردگی در مردان، تحریک-پذیری است. تحقیقات نشان می دهد که مردان مبتلا به افسردگی ممکن است تحریک پذیری، رفتارهای خشونت آمیز، پرخطر، سو مصرف مواد یا عصبانیت نابجا را نیز تجربه کنند. به طور کلی، مردان نسبت به زنان کمتر احتمال دارد تشخیص دهند که به افسردگی مبتلا هستند و یا به دنبال درمان افسردگی باشند. بر اساس مطالعه ای که در سال 2018 انجام شد، مردان زمانی که علائمشان جسمانی است، احتمالا کمک دریافت می کنند، اما ممکن است تحریک پذیری یا سایر احساسات قوی خود را به عنوان چیزی که نیاز به درمان دارد تشخیص ندهند. مردان به نوبه خود هنگام درمان، دارو را به روان-درمانی و مشاوره ترجیح می دهند.

طبق آخرین نظرسنجی، زنان تقریبا دو برابر مردان احتمال مصرف داروهای ضد افسردگی را دارند و بیشترین مصرف کنندگان آن افراد بالای 60 سال هستند. همچنین احتمال مصرف داروهای ضد افسردگی در افراد سفیدپوست بسیار بیشتر از سیاهپوستان، اسپانیایی تبار یا آسیایی است.

6) تغییر در اشتها و وزن

وزن و اشتها برای افراد مبتلا به افسردگی می تواند متغیر باشد. البته این تجربه ممکن است برای هر فردی متفاوت باشد. برخی از افراد اشتهای بیشتر خواهند داشت و وزن اضافه میکنند، در حالی که برخی دیگر دچار کاهش اشتها شده و وزن کم می کنند. یکی از نشانه هایی که نشان می دهد تغییرات رژیم غذایی با افسردگی مرتبط است یا خیر، عمدی بودن یا نبودن آنهاست. اگر اینطور نیست، ممکن است به این معنی باشد که ناشی از افسردگی است.

7) احساسات غیر قابل کنترل

احساسات غیرقابل کنترل به معنای چیزی مانند یک لحظه فوران خشم است که بعد از آن اشک ها بی اختیار سرازیر می شوند. افسردگی می تواند باعث نوسانات خلقی شود که به شدت در نوسان است و ربطی به هیچ چیز خارج از فردی که آن را تجربه می کند، ندارد.

8) فکر کردن به مرگ

افسردگی گاهی با خودکشی مرتبط است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، در سال 2020، نزدیک به 46000 نفر در ایالات متحده بر اثر خودکشی جان خود را از دست دادند. در غربالگری های آنلاین سلامت روان آمریکا، 46 درصد از سرخپوستان و بومیان آمریکا گزارش دادند که در سال 2020 به خودکشی یا آسیب رساندن به خود فکر کردند و تعداد افرادی که چنین افکاری داشتند 7.5 درصد نسبت به سال 2019 افزایش یافت. این نشان دهنده بزرگ ترین جهش در افکار خودکشی است.

کسانی که با خودکشی جان خود را از دست می دهند، معمولا پیش از خودکشی علائم افسردگی یا مشکلات سلامت روان را نشان می دهند. در حقیقت این افراد اغلب قبل از پایان دادن به زندگی خود در مورد آن صحبت می کنند یا تلاش های اولیه ای را انجام می دهند. هنگامی که افراد در معرض خطر فوری آسیب رساندن به خود یا آسیب رساندن به دیگران هستند، اطرافیان آنها باید:

  • با 123 یا یک شماره اضطراری تماس بگیرند.
  • تا رسیدن کمک در کنار فرد بمانند.
  • هرگونه اسلحه، چاقو، دارو یا سایر موارد بالقوه خطرناک را بردارند.
  • به فردی که قصد خودکشی دارد، گوش کنند، اما قضاوت نکنند و از بحث، تهدید و فریاد پرهیز کنند.

درمان افسردگی

آیا افسردگی درمان می شود؟

افسردگی میلیون ها نفر را تحت تاثیر قرار می دهد، اما گزینه های بی شماری برای درمان وجود دارد، از تغییر سبک زندگی گرفته تا داروها. مهم نیست که فرد چه مسیری را دنبال می کند، درخواست کمک حرفه ای اولین گام حیاتی برای شروع احساس بهتر است. خوشبختانه افسردگی معمولا با مراجعه به پزشک تا حد زیادی قابل درمان است. در حقیقت افسردگی را می-توان با داروهای ضد افسردگی، مشاوره یا ترکیبی از این دو درمان کرد. تغییرات سبک زندگی نیز می تواند کمک کننده باشد. این شامل یک رژیم غذایی مغذی، ورزش منظم و پرهیز از الکل، مواد مخدر و کافئین زیاد است.

دارو درمانی

پزشک ممکن است برای درمان افسردگی دارو تجویز کند که به آن داروهای ضد افسردگی می گویند. این داروها به افزایش تعداد پیام رسان های شیمیایی (سروتونین، نوراپی نفرین، دوپامین) در مغز فردکمک میکنند.

مشاوره و روان درمانی

مشاوره ممکن است یک گزینه درمانی خوب برای افسردگی خفیف تا متوسط باشد. برای افسردگی شدید و برای برخی از افراد مبتلا به افسردگی جزئی، مشاوره ممکن است کافی نباشد. معمولا ترکیبی از دارو و رواندرمانی مؤثرترین راه برای درمان افسردگی شدیدتر است. اگر درمان ترکیبی حداقل یک سال ادامه پیدا کند، احتمال بازگشت افسردگی کمتر است.

منابع: healthline.com و familydoctor.org

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ