22006198 021

دروغگویی پاتولوژیک یا بیمارگونه چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(4 رای)
دروغگویی پاتولوژیک یا بیمارگونه چیست؟

دروغگوی بیمارگونه کسی است که بیش از حد دروغ می گوید. او الگویی از عدم صداقت مداوم را نشان میدهد که توقف آن غیرممکن به نظر میرسد. دروغ پردازی بیمارگونه شامل نیاز غیرمنطقی به جعل داستانها، رویدادها یا حقایق است. به گفته انجمن روانشناسی آمریکا، دروغ هایی که فرد دروغگوی بیمارگونه م گوید بر عملکرد او تأثیر میگذارد، باعث پریشانی اش میشود و میتواند برای خود یا اطرافیانش خطرناک باشد. این مسئله در افرادی که دارای اعتیاد به قمار هستند بیشتر میباشد. در حالی که بسیاری از مردم ممکن است هر از گاهی دروغ بگویند، دروغگوهای پاتالوژیک یا بیمارگونه از روی عادت دروغ میگویند و گاهی حتی از رفتارهای دروغگویی خود آگاه نیستند؛ زیرا خودشان آنرا باور دارند.

مثالی از دروغگویی بیمارگونه: برخی از نمونه های دروغ های بیمارگونه میتوانند زمانی باشند که شخصی تاریخچه غلطی می سازد، می گوید کاری را انجام داده است، حتی اگر نکردهباشد، تلاش می کند با دروغ گفتن کسی را تحت تأثیر قرار دهد، یا ادعا می کند که یک بیماری جدی دارد در حالی که چنین چیزی وجود ندارد.

علل دروغگویی پاتولوژیک چیست؟

چرا بعضی افراد به طور بیمارگونه دروغ می گویند؟ دروغگویی پاتولوژیک می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

دروغگویی پاتولوژیک یا بیمارگونه

چرا دروغگویان پاتولوژیک دروغ می گویند؟

این افراد ممکن است به دلایل مختلفی دروغ بگویند. آنها ممکن است برای به دست آوردن چیزی یا ایجاد تصویری از خود دروغ بگویند. همچنین ممکن است یک فرد به دلیل ترس از رها شدن یا طرد شدن، به طور بیمارگونه دروغ بگوید. با این حال، این دلایل همچنین می تواند ناشی از شرایط سلامت روان باشد.

علائم و نشانه های یک دروغگوی پاتولوژیک:

  • دروغ گفتن در مورد رویدادهای کوچک یا جزئی.
  • دروغ گفتن با جزئیات زیاد.
  • مضطرب شدن هنگام صحبت کردن.
  • حالت تدافعی در هنگام بازجویی یا مواجهه با یک دروغ.
  • گفتن داستان های متناقض.
  • دروغ گفتن های بی دلیل.
  • احساس «عجله» هنگام دروغ گفتن.
  • داستان دیگران را طوری تعریف می کنند که انگار داستان خودشان است.

چگونه می توان یک دروغگوی بیمارگونه را تشخیص داد؟

بزرگترین نشانه های دروغگویی بیمارگونه در افرادی ظاهر می شود که موارد زیر شامل حالشان می شود:

  • داستان هایی را بیان می کند که با یکدیگر در تضاد هستند.
  • حافظه انتخابی دارد و اغلب در هنگام مواجهه جزئیات را «فراموش می کند».
  • برای جلب همدردی یا تحسین در تجربیات خود اغراق می کند.
  • از دروغ پشیمانی ندارد.
  • ادعاهایی را مطرح می کند که تأیید آنها غیرممکن است.
  • این افراد وقتی صحبت میکنند، مضطرب میشوند یا وقتی از آنها سؤال میکنید یا در مورد دروغ با آنها روبرو میشوید، حالت تدافعی می گیرند.

یک دروغگوی بیمارگونه ممکن است برای اینکه خود را از مسئولیت پذیری باز دارد، به تظاهر و یا دستکاری حس واقعیت شخص دیگری متوسل شود.

دروغگویی پاتولوژیک

چگونه با یک دروغگوی بیمارگونه برخورد کنیم؟

یک دروغگوی بیمارگونه قادر به تغییر است. وقتی فردی به علت اصلی دروغگویی بیمارگونه خود می پردازد، می تواند یاد بگیرد که چگونه با آنچه واقعاً در حال وقوع است کنار بیاید و آن را مدیریت کند. اگر عزیزی دارید که دروغگویی های بیمارگونه دارد، برقراری ارتباط با او، اعتماد کردن یا شخصی نگرفتن چیزها ممکن است سخت باشد. شما می توانید مهربان و حمایت کننده باشید، در عین حال شفاف باشید، حد و مرزها را تعیین کنید و با آن ها محکم رفتار کنید تا وقتی صحبت از دروغ هایشان به میان می آید بدانند در کجا ایستاده اید.

چگونه می توان دروغ پاتولوژیک را درمان کرد؟

دروغگویی پاتولوژیک یک تشخیص نیست، بلکه رفتاری است که از یک بیماری یا مشکل اساسی ناشی می شود. تنها راه برای رفع دروغ های بیمارگونه، پرداختن به آنچه واقعاً در درون می گذرد است. وقتی به مرحله رفع دروغ های پاتولوژیک می رسید، ممکن است به معنای مراجعه به درمان آن با یک روانشناس یا حتی تمرکز برای درمان بیماری های زمینه ای دیگر سلامت روان توسط یک تراپیست صورت بگیرد.

منبع: sandstonecare.com

نظرات کاربران:
aksvare
پاسخ به این نظر
1403/3/22

درود از آموزش ارزشمندتان بسیار سپاسگزارم. اما در پایان چشم براه روش‌های درمان بودم که متأسفانه بی‌سرانجام رها شد! تنها به این سخن [مراجعه به روانشناس و مشاوره] بسنده نموده‌اید!

0 0
اینجا مکث
1403/3/22

سلام سپاس از شما پیرو نظری که دادید حتما این مورد به زودی آورده می شود.

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ