22006198 021

اختلال مالش دوستی یا فروتوریسم چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(6 رای)
اختلال مالش دوستی یا فروتوریسم چیست؟

اختلال مالش دوستی یا اختلال فروتوریسم به تمایل به مالیدن جنسی بدن شخصی که از این کار رضایت ندارد اشاره میکند. این اختلال پارافیلیا ممکن است شامل لمس هر قسمتی از بدن از جمله قسمتهای تناسلی و بدنی باشد. اکثر کسانی که دارای انحرافات جنسی یا پارافیلیا هستند از جمله افراد هستند که دارای اختلال فروتوریسم هستند و مشکلات زیادی را برای خود و دیگران ایجاد میکنند. اکثر افراد دارای اختلال مالش دوستی مرد هستند و بیشتر کسانی که قربانی این موضوع میشوند زن میباشند. این فعالیت اغلب در شرایطی انجام میشود که قربانی نمیتواند به راحتی واکنشی نسبت به آن از خود نشان دهد.

این عمل در بیشتر مواقع در یک مکان عمومی مانند:

  • قطار
  • مترو
  • اتوبوس
  • تاکسی
  • مراسم رسمی
  • کنسرت
  • جمعیتی انبوه

در بیشتر موارد این تماسها میتواند مشکلات روحی با پیامدهای اختلال پس از سانحه (PTSD) را برای خانم ها ایجاد کند.

داستان واقعی از مالش دوستی کریستین

در سال 1948 و 3 سال بعد پایان جنگ جهانی دوم در نیویورک جوانی به نام کریستین در یکی از شرکتهای مرکزی شهر در پست بایگانی مشغول به کار بود. کریستین 28 سال داشت و با مادر خود زندگی میکرد. پدر کریستین در جنگ جهانی دوم و در نبرد بزرگ نرماندی کشته شده بود. کریستین تک فرزند بود و ارتباطش با مادر خیلی سطحی و گذرا بود. کریستین در کودکی اضطراب جدایی داشت و در تعامل با همکلاسی ها عملکرد مناسبی نداشت. او هیچگاه نتوانست با کسی دوستی عمیقی و طولانی برقرار کند. با وجود اینکه از نظر ظاهری مشکلی نداشت و از نظر کلامی سلیس صحبت میکرد.

ماجراهای کریستین در جوانی

او در دوران جوانی و بعد از قبولی در دانشگاه اورنج کانتی در فضای جدیدی قرار گرفت. کریستین از مادر برای اولین بار بطور کامل دور شده بود، ترس، دلشوره و نگرانی تا 6 ماه در وجود کریستین رخنه کرده بود. ولی بصورت تدریجی و خوگیری او با دانشگاه کمی از مشکلاتش کاسته شد. در سال دوم دانشگاه به 3 دختر همکلاسی خودش که برایش بسیار جذاب بودند علاقه مند شد. نکته جالب اینجا است که دختران دانشگاه به خاطر نجابت او با کریستین رفتاری صمیمی برقرار میکردند. در صورتی که نجابت کریستین واقعی نبود بلکه بدلیل اضطراب شدیدش از برقراری ارتباط واقعی با دختران بود.

او در تفکرات و تخیلات خودش مدام به هر سه فکر می کرد و حتی به خودش میگفت که باید تنها به یکی فکر کند نه همه آنها. او فکر میکرد با این کار تمرکز و جرات ورزی پیدا میکند که بتواند با یکی از آن 3 نفر صحبت کند و یک رابطه د.ستی برقرار کند. اما هر چه زمان میگذشت هیچ تغییر رو به جلویی در کریستسن ایجاد نمیشد. همکلاسی های دیگر را میدید که با هم دوست میشدند و می شنید که آنها ارتباط جنسی برقرار میکردند، حتی همان 3 دختر هم از اهمال کاری کریسنین هر کدام وارد یک ارتباط با شخصی شدند. از اینجا بود که افسردگی و احساس تنهایی کریستین جدی تر شد.

شروع تخیلات لذت بخش کریستین

کریستین که تنها دوستش تخیلاتش بود به آنها پر و بال بیشتری میداد، او شبها با فکر دختران خودارضایی میکرد گویی انگار واقعا با آنها در ارتباط است. توانمندی کریستین در تخیل او را بیشتر منزوی میکرد به شکلی که دچار افسردگی مزمن شد و پس از مدتی با کمک گرفتن از یک روانپزشک با کمک داروهای ضد افسردگی توانست شرایط بهتری را پیدا کند. او پس از اتمام دانشگاه قصد رفتن به شهر مجاور اورنج کانتی را داشت. تا با توجه به توصیه روانپزشک بتواند کمی تفریح هم کند. پس بلیت اتوبوسی را تهیه کرد و به سمت ترمینال مسافرتی رفت.

اما اتفاقی که زندگی او را برای همیشه تغییر داد دختری بود که در صندلی کناریش نشسته بود. کریستین یک بار بصورت اتفاقی در زمان گذاشتن کوله پشتی به طبقه بالای صندلی ها آلتش با باسن آن دختر برخورد کرد، برخوردی که آن دختر توجهی بهش نداشت و چند ثانیه هم زمان برد. کریستین بعد از نشستن بر روی صندلی تا خود انتهای مسیر به آن صحنه فکر میکرد و بسیار برانگیخته شده بود.

شروع فروتریسم کریستین در نیویورک

آن شب در هتل با فکر آن صحنه خود ارضایی کرد گویی توانسته بود ارتباط جنسی واقعی را تجربه کند. از 24 سالگی و شروع مالش دوستی کریستین رفت آمد او به جاهای شلوغ شدت گرفت به گونه ای که ساعتها به دنبال موقعیت های مناسب میگشت تا بتواند بدن زنان را لمس کند. اما پس از گذشت چند سال و بعد از دیدن فیلمی انگیزشی تصمیم گرفت در زندگی خود تغیری ایجاد کند. او که هم از خود ارضایی و هم از خطرات قانونی این کار ترسیده و درمانده شده بود. پس کمی فکر کرد، چه کار کنم؟ در دروس دانشگاه او به بحث روانشناسی هم اشاره ای شده بود که میتواند رفتارها و افکار اشتباه و مشکلات ریشه ای که در ناهشیار هست را تغییر دهد. پس بعد از روزها فکر در مورد این موضوع تصمیم گرفت پیش یک روانشناس مرد برود.

سوزان فیسک و کریستین

کریستین که می خواست با یک روانشناس مرد صحبت کند بطور تصادفی وقتش با یک روانشناس زن به نام سوزان فیسک تغییر پیدا کرد. اما با توجه به مهارت ارتباط گیری بسیار عالی سوزان فیسک کریستین توانست کمی در مورد خودش صحبت کند. سوزان فیسک و کریستین یک سال بصورت فشرده فرآیند تراپی را پیش بردند. نکته کار تراپیست اینجاست که با توجه کردن به ریشه اضطراب جدایی و مرگ پدرش که بر عزت نفس او تاثیر گذاشته بود توانست ابتدا بر روی طرحواره ها و عزت نفس او کار کند. بعد از آن روش های ارتباط موثر را یاد گرفت که در نهایت کریستین توانست وارد ارتباط شود ولی ازدواجش شکل سنتی داشت.

با این حال با کمک همدلانه و بسیار عالی سوزان فیسک او توانست با همسرش ارتباط جنسی خوبی برقرار کند و پارافیلیا سابقش را کنار بگذارد. جالب اینجا است که یکی دیگر از مشکلات کریستین اضطراب اجتماعی بود و بعد از درمان توانست در گروهای مختلف نیز ثبت نام کند و با دیگران ارتباط برقرار کند.

اختلال مالش دوستی

درمان اختلال مالش دوستی

افراد مبتلا به اختلال مالش دوستی یا فروتریسم اغلب خود به دنبال درمان خودشان نیستند و تنها پس از اینکه بدلیل تجاوز جنسی مورد پیگرد قانونی قرار گرفتند از طریق دریافت حکم درمان توسط دادگاه ها، ملزم به طی فرآیندهای درمانی میشوند. درمان های رایج برای اختلال مالش دوستی شامل دارو درمانی و جلسات روان درمانی است. از این رو ممکن است از داروهایی مختلفی از SSRI یا SNRI یا داروهای نسل سوم و چهرام و داروهای ضد افسردگی برای کاهش میل جنسی در این افراد استفاده شود. همچنین رفتار درمانی یا شناخت درمانی و طرحواره درمانی تمرین داشتن حس آرامش میتواند به مدیریت میل جنسی کمک کرده و افکار را به شیوه های مناسب تری برای مدیریت انگیزه ها و رفتارهای جنسی نامناسب هدایت کند.

علاوه بر این، برخی از داروهای ضدافسردگی سروتونرژیک مانند فلوکستین، سرترالین و پاروکستین به منظور کاهش و یا جلوگیری از افزایش میل جنسی در افرادی که ممکن است دارای بیماریهای همزمان مانند افسردگی یا وسواس فکری باشند، موفقیت هایی را کسب کرده اند. از آنجایی که افرادی که دست به این عمل میزنند این کار را به سرعت و در مکان های شلوغ و عمومی انجام میدهند و در بیشتر مواقع میتوانند بدون دردسر فرار کنند یا ناپدید شوند، اطلاعات موثق کمی در مورد میزان شیوع این اختلال یا میزان موفقیت در درمان این افراد وجود دارد.

روانشناسی و ریشه یابی اختلال مالش دوستی

معیار اصلی برای اختلال فروتوریسم، برانگیختگی مکرر و شدید جنسی از طریق لمس یا مالیدن فردی است که خود نسبت به این کار تمایل و رضایتی ندارد. این اختلال اغلب به وسیله تخیلات، اصرار ورزیدنها یا رفتارهای نامتعارف بروز مییابد. یک فرد مبتلا به این اختلال اغلب تنها زمانی برانگیخته میشود که لمس بدن دیگران را به عنوان یک رفتار انحرافی و غیرمعمول انجام داده باشد و یا چنین تصوری از آن در ذهن خود داشته باشد، یعنی او نیز نسبت به غیرمعمول و ناهنجار بودن این حرکت جنسی کاملاً آگاهی دارد. همچنین از طرفی حتی ممکن است فرد متجاوز و مبتلا به اختلال مالش دوستی نسبت به این تمرکز غیرمعمول در میل جنسی خود احساس شرم و ناراحتی نیز کند.

همچنین نکته دیگری که در این خصوص باید به آن توجه داشت این است که حتی بسیاری از افراد بزرگسال نیز ممکن است گهگاه در اثر لمس تصادفی یا تخیل لمس یا مالیدن فرد غیر رضایتمند برانگیخته شوند. از همین رو، عدم تثبیت فعل و احساس شرم و ناراحتی نسبت به ارتکاب چنین رفتاری به این معنی است که این برانگیختگی به عنوان یک اختلال روانی در نظر گرفته نمیشود. چرا که بر اساس اصول روانشناسی در تشخیص، تثبیت و تحلیل آماری اختلالات روانی وجود مواردی از نشانه ها و علائم ضروری است. مثلاً یک اختلال روانی تخیلات، تمایلات، خواسته ها و رفتارهای یک فرد را بطور شبانه روزی و حداقل به مدت 6 ماه با خود درگیر میکند.

اختلال مالش دوستی (فروتوریسم)

Frotteurism (مالش دوستی) چیست؟

علت دقیق بروز رفتارهای این چنینی ناشناخته است، اما نظریه های زیادی در مورد علت فروتوریسم وجود دارد. روانکاوان پیش بینی میکنند که افراد مبتلا به این اختلال ممکن است نیازهای برآورده نشده و سرکوب شده ای داشته باشند که از این طریق میخواهند خود را به قربانی بمالند و مانند یک نوزاد نوازشی مادرانه را تجربه نمایند. افرادی که این رفتارها را انجام میدهند حتی ممکن است خیال کنند که با قربانیان خود که از این عمل رضایت ندارند، رابطه ای منحصر به فرد و دلسوزانه دارند. اما بطور کلی اختلال مالش دوستی اغلب با تشخیص های روانی زیر مرتبط است. یکی دیگری از اساسی ترین ویژگی های این اختلال این است که یک رفتار تکراری است.

  • اضطراب اجتماعی
  • آسیب تروماتیک مغز
  • سابقه سوء استفاده جنسی
  • ناتوانی های ذهنی
  • سوء مصرف مواد مخدر
  • نیاز به نمایش خود و جلب توجه دیگران
نظرات کاربران:
نیکا
پاسخ به این نظر
1402/11/15

فردی که به طور معمول در یک مکان شلوغ، با مالیدن خودش به فردی بی خبر از همه جا، دچار تحریک جنسی می‌شود، احتمالا به نوعی اختلال جنسی به نام مالش دوستی یا فروتریسم مبتلا است. درمان فروتریسم یا مالش دوستی معمولاً شامل روان درمانی و رفتار درمانی است.

0 0
رایکا
پاسخ به این نظر
1402/11/8

من درکودکی پدرو مارم از هم جدا شدند ومن با مادرم زندگی میکردم بعدازمدتی که من به سن بلوغ رسیدم مادرم با مردی ازدواج کرد که خیلی دوست داشت من بابا صداش کنم ولی چون ادم هیزی بود من اصلا ازش خوشم نمیومد و اون هروقت فرصتی پیدا میکرد بدن من و لمس میکرد حتی من متوجه شدم با دخترهای دیگه فامیل هم همین کارو میکنه و این موضوع باعث عذاب من بوده و هست هنوز ایا اون اقا این اختلال رو داره؟

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ