22006198 021

اختلالات اضطرابی در کودکان

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(27 رای)
اختلالات اضطرابی در کودکان

در این مطلب قصد داریم تا شما را با 5 نوع از شایع ترین اختلالات اضطرابی در کودکان آشنا کنیم. این اختلالات عبارتند از:

  1. اختلال اضطراب فراگیر
  2. اختلال اضطراب جدایی
  3. فوبیای خاص
  4. اختلال وحشت زدگی
  5. لالی انتخابی

دوران کودکی به خودی خود روندی استرس آوری داشته و کودکان را با چالش های جدی و مهمی مواجه می کند که یکی از آن ها اختلالات اضطرابی در کودکان می باشد. آن ها باید در این دوره مهارت های جدید را یاد بگیرند، با چالش های جدیدی مواجه شوند، بر ترس هایشان غلبه کنند و در دنیایی حرکت کنند که ممکن است همیشه با معنی و جذاب نباشد.

اما گاهی اوقات این ترس ها و استرس ها می تواند وضعیت را غیر قابل تحمل کرده و شرایط راحتی را که بزرگسلان به راحتی می توانند مدیریت کنند، برای کودکان غیر قابل تحمل کند. در این موارد به نظر می رسد که با یک اختلال اضطرابی در کودک مواجه می شویم. اختلالات اضطرابی در کودکان شایع ترین تجربه اختلال روانی در آمریکا محسوب می شود و به طبع کودکان نیز از این موضوع استثا نیستند.

چرا کودکان مبتلا به اضطراب می شوند؟

عوامل زیادی وجود دارند که ممکن است منجر به اضطراب شوند و باید دید که کدام عامل اضطراب در کودک است. برای مثال کودکانی که در خانواده های پرخاشگر که دائما در حال بحث و دعوا با یکدیگر هستند، بزرگ می شوند ممکن است به انواع اختلالات اضطرابی دچار شوند. یکی دیگر از عواملی که باعث ایجاد اختلال اضطرابی در کودک می شود آموزش نادرست و داشتن معلم هایی است که نحوه برخورد صحیح با کودکان را نمی دانند. خاطرات تلخ و یا ترسناک هم می توانند منجر به بروز اختلالات اضطرابی و خصوصا فوبیا شوند. برخی والدین عادت دارند تا کودک خود را دائما با بقیه کودکان مقایسه کنند و توانایی های کودک خود را کوچک بشمارند اما باید بدانند که مقایسه کردن باعث ایجاد اضطراب و همچنین اعتماد به نفس و عزت نفس پایین در کودکان می شود.

طبق پژوهش ها تقریبا از هر هشت کودک (یک کودک) دارای علائم اختلالات اضطرابی در کودکان می باشد. اما متاسفانه اکثریت این کودکان درمان لازم را دریافت نمی کنند و این درمان نشدن می تواند سبب مشکلاتی در عملکرد کودک در مدرسه و مهارت های ارتباطی – اجتماعی شده و همچنین رفتارهای مضر، نظیر اعتیاد و سوء مصرف مواد را در او ایجاد کند.

انواع اختلالات اضطرابی در کودکان

تعداد زیادی از اختلالات اضطرابی در کودکان وجود دارد، اما در این مقاله ما به شایع ترین آن ها پرداخته ایم.

اختلالات اضطرابی در کودکان (اضطراب فراگیر)

اگر کودک شما اضطراب خیلی زیاد یا نگرانی شدیدی را تجربه می کند که نتیجه آن احساس خستگی، تحریک پذیری، تنش عضلانی، دشواری در تمرکز یا اختلالات خواب باشد، می توان گفت که به احتمال زیاد دچار اختلال اضطراب فراگیر است. این اضطراب و نگرانی ها می تواند معطوف به عملکرد کودک در مدرسه، روابط دوستانه اش، روابط خانوادگی و یا فعالیت های دیگر او باشد.

اختلال اضطراب جدایی در کودکان

بیشتر اختلال های اضطراب جدایی کودکان که در سنین یک تا سه سالگی ایجاد می شود به لحاظ رشدی طبیعی است. اما برای سایر کودکان، اگر اضطراب و نگرانی بیش از اندازه درباره جدا ماندن از مراقبین خود داشته باشند، واجد شرایط برای تشخیص اختلال اضطراب جدایی هستند.

این کودکان دائما نگران از دست دادن والدین خود و یا جدا شدن از آن ها هستند. آن ها به تنهایی بیرون نمی روند، از رفتن به مدرسه خود داری می کنند و کابوس هایی با محتوای جدایی از والدین دارند و در برخی از این کودکان نشانه های جسمی نظیر سردرد و تهوع وجود دارد. مرکز مشاوره اینجا مکث با رویکردهایی جدید بالاترین آمار را در درمان این مشکل داشته است.

اختلال لالی انتخابی در کودکان

کودکان دارای اختلال لالی انتخابی، از صحبت کردن در موقعیت های خاص اجتماعی خودداری می کنند؛ این در حالی است که کودکان در منزل و یا مکان های دیگری که احساس راحتی داشته باشند بسیار پرحرف هستند. آن ها از صحبت در مدرسه اجتناب می کنند و ترجیح می دهند تنها باشند تا از برقراری ارتباط چشمی با دیگران خودداری کنند.

کودکانی که بیشترین تشخیص را می گیرند معمولاً در بازه سنی چهار تا پنج سال هستند.

اختلال فوبیا خاص در کودکان

بعضی از کودکان ترس و اضطراب زیادی را نسبت به یک شی یا یک موقعیت خاص نشان می دهند. اگر این ترس برای مدت طولانی ای ماندگار باشد و نسبت به یک موقعیتی که به طور طبیعی ترس آور است نباشد، این می تواند در طبقه فوبیا دسته بندی شود.

کودکان معمولاً در هنگام مواجه با شی یا موقعیت هراس آورشان شروع به گریه کردن، لرزیدن و چسبیدن به بزرگسالان می کنند. اختلال فوبیا خاص در کودکان می تواند شامل حیوانات، رعد و برق، سوزن، صدای بلند و فضای بسته باشد.

اختلال وحشت زدگی در کودکان

کودکانی که تجربه حملات ناگهانی و اختلال وحشت زدگی را دارند و نگرانی زیادی از حمله مجدد و تجربه مجدد این وضعیت دارند، می توانند شامل اختلال وحشت زدگی باشند. کودکانی که حملات وحشت زدگی را تجربه کرده اند، قاعدتاً از علائمی شکایت دارند نظیر: تنگی نفس، درد قفسه سینه، احساس خفگی، تهوع، سرگیجه، احساس خستگی و ترس از مرگ.

سوالات متداول

1. علائم اضطراب در کودک چیست؟
تمرکز برایشان سخت است. نخوابیدن، یا در شب با خواب های بد بیدار شود. ایجاد مشکل در خوردن غذا و کاهش اشتها. به سرعت عصبانی یا تحریک پذیر می شوند. دلشوره و نگرانی در چهره کودکان مشخص باشد.

2. اضطراب کودکان چگونه درمان می شود؟
این داروها اغلب برای کودکان با اضطراب تجویز می شود، همانطور که برای بزرگسالان نیز وجود دارد. داروهای ضد افسردگی معمولاً اولین انتخاب روانپزشکان هستند. اما آنچه بسیاری از مردم نمی دانند این است که درمان شناختی رفتاری (CBT) می تواند برای کودکانی که مضطرب هستند بسیار مؤثرتر باشد.

3. چگونه می توانم به اضطراب کودکم کمک کنم؟
هدف این نیست که اضطراب از بین برود بلکه کمک به کودک برای یادگیری مدیریت اضطراب مهم است. اگر متوجه این موضوع می شوید که کودک با این کار شما مضطرب می شود، پس از آن کار اجتناب کنید. انتظارات مثبت اما واقعی را نسبت به کودک بیان کنید. به احساسات او احترام بگذارید، اما آنها را بزرگ نمایی نکنید.

4. چه چیزی باعث اضطراب در کودکان می شود؟
مواردی که در زندگی کودک اتفاق میافتد میتواند استرس زا و کنار آمدن با آن دشوار باشد مثل از دست دادن والدین یا عزیزان نزدیک، بیماری جدی، مرگ یک دوست، خشونت یا سوء استفاده جنسی یا روحی.

نظرات کاربران:
حسن
پاسخ به این نظر
1398/2/13

بسیار عالی

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ