22006198 021

درمان ترس از مرگ (رهایی و غلبه بر ترس از مرگ)

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(27 رای)
درمان ترس از مرگ (رهایی و غلبه بر ترس از مرگ)

ترس از مرگ در همه افراد بروز می کند ولی شدت، زمان و ماندگاری آن است که می تواند اختلال در عملکرد فرد ایجاد کند. برای درمان ترس از مرگ تکنیکهای مختلف و رویکردهای گوناگونی وجود دارد که بعد از ارزیابی مراجع این تکنیکها بر روی کار می شود. در نظر داشته باشید که ترس یک حس طبیعی است و در همه افراد وجود دارد ولی اگه چند روزی است که با این مشکل یعنی ترس از مرگ خودتان یا ترس از مرگ عزیزان رو به رو شدید بهتر است از یک متخصص روانشناس مشاوره بگیرید. این در حالی است که اغلب ترس ها طبیعی اند چون ما را محتاط تر می کند ولی بعضی از افراد ترس بیمارگون نسبت به مرگ دارند.

علائم ترس از مرگ

  • فرد بیشتر از حد عادی به مرگ فکر می کند.
  • زمانی زیادی (بیشتر از 6 ماه) است که فرد افکاری درباره مرگ خودش دارد.
  • افکار ترس از مرگ بر روی زندگی عادی شخص تاثیر گذاشته است.
  • وقتی به مرگ فکر می کند دچار اضطراب و استرس زیادی می شود.
  • به دلیل ترس از مرگ دچار افسردگی شده است.

درمان ترس از مرگ

درمان ترس از مرگ با تکنیکهای شناختی و رفتاری قابل درمان است. نکته قابل توجه این است که ترس از مرگ تا حدی متداول است که تا بحال پژوهش های زیادی را به خود اختصاص داده و کنجکاوی بسیاری چه برای محققان و چه برای پزشکان و جامعه شناسان را بر انگیخته است. حتی رشته دانشگاهی مرگ شناسی (thanatology) نیز وجود دارد که واکنش افراد به مرگ را بررسی می کند. یافته های جالبی از تحقیقات ترس از مرگ استخراج شده است.

بر اساس تحقیق «ترس آمریکائیان» که در سال ۲۰۱۷ در دانشگاه چاپمن انجام شده است، ۳/۲۰ درصد از مردن می ترسند. شایان ذکر است که این تحقیق شامل انواع ترس های دیگری از مرگ که خاص تر هم هستند، می شود مانند: به قتل رسیدن توسط یک غریبه ۳/۱۸ درصد، به قتل رسیدن توسط کسی که شما او را می شناسید ۶/۱۱ درصد.

زنان در مقابل مردان تمایل بیشتری به ترس از مرگ نشان می دهند. این مسأله احتمالاً به علت این حقیقت نیز می تواند باشد که زنها راحت تر می پذیرند که درباره مشکلاتشان از جمله ترس هایشان بحث کنند. شاید یکی از مهمترین علت های آن این واقعیت است که از لحاظ تاریخی به نظر می رسد که مردها بیشتر از زنان با آن سر و کار داشته اند به همین دلیل بهتر آن را پذیرفته اند.

برخی محققان معتقدند که ترس از مرگ در جوانان بیش از افراد مسن است. گرچه تحقیقی در تایوان، در میان کسانی که در حال مرگ بودند انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که در حقیقت با افزایش سن ترس از مرگ کاهش نمی یابد.
بعلاوه تحقیق مشابهی نشان داد که ترس بیماران از مرگ زمانی که مراقبت های بیمارستانی آنها شروع شد، کاهش یافت. احتمالاً این کاهش ترس این بیماران به این علت بوده که آموزش ها و حمایت های احساسی و معنوی که از بیمارستان دریافت کرده اند موجب چنین تغییری شده باشد.

ترس از مرگ

پانیک و ترس از مرگ

افرادی که ترس شدیدی از مرگ دارند ممکن است مانند بقیه افرادی که از اختلالات اضطرابی و فوبیا رنج می برند دچار حملات پانیک شوند. حملات پانیک حملاتی هستند که فرد دچار علائم مختلفی مانند احساس تنگی نفس، خفگی، تپش قلب، درد قفسه سینه، لرزش، سرگیجه و ترس از مرگ می شود. ترس شدید از مرگ می تواند موجب حملات پانیک شود که در این شرایط بهترین اقدام این است که تا جایی که می توانید خونسرد باشید و خود را به مکانی امن و آرام برسانید. موثرترین اقدام برای رهایی از ترس از مرگ و حملات پانیک مراجعه به روانشناس است.

انواع ترس از مرگ

می توانیم به طور کل انواع ترس از مرگ را در مورد های زیر خلاصه کنیم. در نظر داشته باشید که برای درمان ترس از مرگ خود یا درمان ترس از مرگ عزیزان رویکردهای درمانی متفاوت می باشد. پس پیش از آن بایستی ارزیابی های لازم صورت گیرد. البته این نکته را باید در نظر بگیریم که شاید افسردگی ریشه ترس از مرگ باشد پس برای درمان ترس از مرگ باید ایتدا افسردگی درمان شود.

ترس از درد و آزار و اذیت

بسیاری از مردم می ترسند که هنگامی که مرگ به سراغ آن ها می آید، درد و رنج فراوانی را تجربه کنند این ترس در بسیاری از افراد سالم و همچنین در بیماران دچار سرطان یا سایر بیماری های کشنده بسیار رایج است. متأسفانه بسیاری از مردم نمی دانند که مراقبت هایی موقتی تسکین دهنده ای وجود دارند که می توانند به کاهش درد و سایر علائم آزار دهنده هنگام مرگ، کمک کند.

ترس از ناشناخته ها

مرگ همیشه رمز آلود و ناشناخته باقی خواهد ماند چرا که هیچ کس در تاریخ بشر وجود ندارد که از مرگ نجات یافته باشد و یا پس از مرگ دوباره به زندگی برگشته باشد و به ما بگوید که واقعاً پس از آخرین نفس ما چه اتفاقی خواهد افتاد. با این وجود که طبیعت انسانی ایجاب می کند که جهان اطراف خود را جستجو و درک کند، ولی واقعیت این است که هرگز کسی که زنده است نمی تواند به طور کامل مرگ را درک کند.

ترس از عدم وجود

بسیاری از مردم به این فکر می کنند که بعد از مرگ، به طور کامل از بین می روند. ما ممکن است آتئیست هم باشیم و یا باورهایی بر مبنای مذهب و یا معنویت نداشته باشیم ولی همچنان این ترس را داشته باشیم. حقیقت این است که بسیاری از مردم دیندار نیز نگران این هستند که شاید اعتقادشان به زندگی پس از مرگ هم غیر واقعی باشد و یا شاید اصلاً جهان آخرتی وجود نداشته باشد.

ترس از عذاب آخرت

همانند ترس از عدم وجود این ترس نیز فقط به متدین ها، افراد مذهبی و معتقد به مسائل معنوی خلاصه نمی شود بلکه، بسیاری از مردم بدون در نظر گرفتن اعتقادات مذهبی و یا حتی عدم اعتقاد آنها به معنویات از این مسأله می ترسند که مادامی که زنده اند برای آنچه که انجام داده اند یا حتی آنچه که باید انجام می دادند و نداده اند، حتماً مورد عقاب و عتاب می شوند.

ترس از دست دادن عزیزان به دلیل ویروس کرونا

پس از شیوع کرونا ترس از مرگ عزیزان و ترس از مرگ خود فرد به علت شیوع ویروس کرونا به شدت افزایش پیدا کرده است. جهت درمان ترس از مرگ کرونا با مرکز مشاوره اینجا مکث تماس بگیرید. به طور کلی طبیعت انسانی به دنبال کنترل محیط اطراف خود است و می خواهد که شرایطی که با آن روبرو می شود را تحت اختیار خود بگیرد، ولی همانطور که می دانید ماهیت مرگ به این صورت است که ما به هیچ وجه بر آن هیچگونه کنترلی نداریم.

این عدم کنترل، بسیاری از مردم را به شدت می ترساند. بعضی از افراد ممکن است با رفتار های بسیار دقیقی که برای اجتناب از خطرات مرگ انجام می دهند به اعمال نوعی کنترل بر مرگ یا مبادرت ورزند بطور مثال دائماً خود را تحت کنترل و مراقبت های دقیق و مکرر سلامتی قرار دهند. با توجه به شیوع و همه گیری کرونا، ترس از مرگ در افراد بسیار زیاد تر از گذشته شده است و قسمتی از آن هم طبیعی است زیرا از واقعیت دور نیست و برای خیلی ها هم اتفاق افتاده است. ولی نکته مهم و آسیب زننده اینجاست که فکر از دست دادن عزیزان، عملکرد روزانه شما را دچار ایراد و اشکال کند. همچنین ممکن است وسواس فکری و عملی یا اضطراب در شما تا حدی زیاد شده باشد که عملا نتوانید حتی از خانه خود خارج شوید.

ترس از اینکه چه بلایی بر سر عزیزانش خواهد آمد

یکی دیگر از مرگبارترین ترس ها متأثر از نگرانی افراد در مورد افرادی است که مسئولیت مراقبت از آنها را عهده دار هستند. برای مثال والدین ممکن است درباره نوزاد یا کودک خود نگران باشند و یا اعضای خانواده که مسئول مراقبت از عزیزانشان هستند، ممکن است از اینکه هیچ کس دیگری نمیتواند نیازها و خواسته های آنها را تأمین کند، بترسد. حتی برخی از زوجین ممکن است از اینکه به خاطر مرگ همسرشان را تنها بگذارند، بترسند.

درمان ترس از مرگ

ترس از مرگ سالم و یا بیمار

به طور کلی، می توان گفت که ترس از مرگ سلامت فرد را تضمین می کند. زمانی که ما ترس از مردن داریم، اغلب مراقبت های بیشتری از خود به عمل می آوریم و برای کاهش ریسک های موجود احتیاط های لازم مانند بستن کمربند ایمنی در هنگام رانندگی و یا گذاشتن کلاه ایمنی زمان دوچرخه سواری و یا موتور سواری خواهیم کرد.

همچنین ترس سالم از مرگ به ما یادآوری می نماید که زمان ما برای زندگی روی زمین محدود است و قرار نیست مادام العمر بر روی زمین زندگی کنیم. ترس از حقیقت مرگ ممکن است ما را وادار نماید که سخت تر کار کنیم تا بتوانیم میراث با ارزشی برای آیندگان بر جای بگذاریم، بدین معنی که با توجه به دستاوردهای ما بعد از مرگمان نیز همچنان خاطرات ما در یاد دیگران باقی بماند.

از طرف دیگر، ترس از مرگ بعضی اوقات می تواند بسیار شدید باشد طوری که زندگی روزمره فرد را مختل نماید. غالباً این ترس غیرمنطقی از مرگ را تاناتو فوبیا می نامند که می تواند بر تمام تفکرات فرد سایه افکند. بطوریکه حتی ممکن است تصمیمات اساسی فرد را تحت تأثیر قرار دهد. تاناتوفوبیا ترسی مرضی و غیر نرمال است که زندگی روزانه فرد را بصورتی مختل می نماید که ممکن است بر اساس این ترس حتی از خانه خارج نشوید و یا حتی به مغازه سر کوچه نروید مبادا که اتفاق ناگواری پیش آید و موجب مرگ شما شود.

ترس از مرگ طبیعی است و بسیاری از مردم تا حدی این ترس را با خود حمل می کنند ولی اگر مشکوک هستید که این ترس شما به سطحی از تاناتو فوبیا میل می کند، بهتر است که از یک متخصص روانشناسی کمک بگیرید.

نظرات کاربران:
کامبیز
پاسخ به این نظر
1402/11/17

جالب بود مقاله یعنی به نظر شما بهترین درمان برای این موضوع روانشناسی اگزیستانسیال می باشد؟

0 0
امیرعلی
پاسخ به این نظر
1402/11/17

واقعا جدیدا مردن خیلی اسون شده و من همش ترس از این دارم که نکنه توجوونی بمیرم یا نکنه خبرفوت یکی از ادمای نزدیکم رو بهم بدن برای درمان این موضوع باید چیکارکنم؟

0 0
سارا
پاسخ به این نظر
1400/9/16

سلام خسته نباشید من حدودیک سال پیش کرونا گرفتم خودم وخانواده ام خداروشکر بسلامت پشت سرگذراندیم ولی هنوز ترس ازمرگ واسترس دارم افسردگی گرفتم همش می رم دکترخودموچک می کنم که مبادامریض نباشم. یادوباره کرونا نگیرم .نمیدونم چی کارکنم لطفا راهنمایم کنید جایی که زندگی می کنم دکتر روانشناس نداره

0 1
کامیار
پاسخ به این نظر
1399/1/10

شاید این روزا از همیشه بیشتر و بیشتر به مرگ فکر میکنیم. این که چقدر زندگی کوتاهه و قدر خیلی چیزای که داشتیمو ندونستیم، حالا تو خونه موندین و اگه بریم بیرون ممکنه جانمان از هر وقت بیشتر در خطر باشه!! فکر میکنم زندگی پسا کرونا خیلی فرق بکنه خیلی. امیدوارم بیشتر قدر هم رو بدونیم و با هم مهربون تر باشیم. چون مرگ و پایان زندیگمون نزدیک تر از اون چیزیه که فکر میکنیم

2 1
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ