22006198 021

تله آسیب پذیری و نحوه درمان آن

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(1 رای)
تله آسیب پذیری و نحوه درمان آن

به حالتی که فرد در هر زمان انتظار وقوع حادثه ای ناگوار و جبران ناپذیر را دارد، تله آسیب پذیری اطلاق می شود؛ در واقع شخص درگیر این تله، تا حدی مستاصل می گردد که این احساس را دارد که در صورت وقوع حادثه امکان فعالیت معقول و طبیعی خود را حتماً از دست خواهد داد!

با ما همراه باشید تا در این مطلب، به تعریف کامل تله آسیب پذیری و علل شکل گیری و نحوه درمان آن بپردازیم.

چرا ابتلا به تله آسیب پذیری خطرناک است؟

باید بدانیم که حس اضطرابی که فرد مبتلا به تله آسیب پذیری تجربه می کند بسیار آزار دهنده می باشد. ابتلای به این تله از دو جهت می تواند به فرد مبتلا آسیب برساند از یک طرف می تواند سبب کاهش توان مقابله در برابر بیماری ها گردد و از طرف دیگر سبب افزایش احتمال بروز خطر می گردد. همه ما می دانیم که آسیب پذیری بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی هر انسانی لست هیچکدام از ما به طور صد درصد نسبت به حوادث طبیعی، مالی، انواع بیماری ها و دیگر حوادث مصون نیستیم ولی انسان ها از نظر نحوه برخورد با این اتفاقات به نحو متفاوتی عمل میکنند.

گروهی خطر را می پذیرند و آماده مقابله با آن هستندولی گروهی دیگر آن را نادیده می گیرند و حس اضطراب خود را کنترل می کنند؛ افراد مبتلا به تله آسیب پذیری استرس بسیار شدیدی را تحمل می کنند و عکس العمل های متفاوتی را در برخورد با مشکلات بروز می دهند مثلاً گروهی از افراد مبتلا به اطرافیان خود توجه و محافظت بسیار زیادی را عرضه می دارند و باعث آزار خود و اطرافیان می شوند.

تله آسیب پذیری

علل شکل گیری تله آسیب پذیری

تله آسیب پذیری می تواند در زمینه های متعددی فرد مبتلا را درگیر کند. این حوزه ها می تواند شامل حوزه فقر سلامتی، بیماری، خطر، حادثه و از دست دادن کنترل باشد.

اکثر اوقات تله آسیب پذیری از کودکی فرد نشات می گیرد؛ بیشتر افراد مبتلا به تله آسیب پذیری والدینی مبتلا به این تله داشته اند و یا والدین کودک از وی بسیار محافظت کرده و او را از خطرات اطراف یا بیماری ها ترسانده اند؛ در نتیجه در دراز مدت کودک به این نتیجه رسیده است که در صورت بروز خطر یا بیماری نمی تواند از خود محافظت کرده و برای او عواقب بسیار زیادی در راه است! در برخی موارد نیز کودک مبتلا دارای پدر و مادری بوده است که به قدر کافی از او حمایت مالی نکرده اند و در نتیجه کودک در بزرگسالی دچار تله آسیب پذیری در حوزه فقر شده است و ممکن است در مقابل این حس اضطراب عکس العمل هایی نظیر خساست زیاد و یا نگرانی فوق العاده از ورشکستگی را نشان دهند.

عواقب عدم درمان تله آسیب پذیری

اگر این مشکل سریعاً پیگیری نشود می تواند سبب مشکلات بسیار زیادی برای فرد و اطرافیان و به خصوص فرزندان آنها گردد. گاهاً مشاهده شده است که برخی از افراد مبتلا به تله آسیب پذیری به مواد مخدر روی آورده اند و یا در نتیجه تحمل استرس مزمن، دچار تضعیف سیستم ایمنی و یا ابتلا به بیماری های خود ایمنی نظیر اگزما و آسم و آفت شده اند. برخی افراد نیز دچار وابستگی بسیار شدید به اطرافیان و بالاخص همسرشان شده اند و یا برعکس روابط اجتماعی آنها در نتیجه عدم درمان این تله بسیار محدود و مختل شده است.

نحوه درمان تله آسیب پذیری

جهت درمان این تله آسیب پذیری بهتر است به مشاور درمانگر مراجعه کنید و به کمک ایشان تلاش کنید تا منشا اصلی این مسئله را که عموماً در کودکی می باشد، پیدا کنید. مشاور به فرد مبتلا کمک می کند تا از وقایعی که احتمال وقوع آن را می دهد تصاویر منطقی و واقع گرایانه ترسیم کند و در مرحله بعد چشم اندازی از توانایی های فرد مبتلا برای مقابله با آن حوادث را تشریح می کند و همچنین تلاش بسیار زیادی می کند که فرد مبتلا را مجاب کند که بخش زیادی از این استرس و حس عدم توانایی در مقابله با حوادث؛ ریشه در کودکی او داشته و فرد مبتلا باید چارچوب فکری خود را تغییر دهد. از طرفی به فرد درگیر تله آسیب پذیری راهکارهایی می آموزد که در حین وقوع حملات اضطرابی خود را کنترل کند و کم کم به آرامش برسد.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ