22006198 021

حسادت چیست و چگونه میتوان آن را درمان کرد؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(26 رای)
حسادت چیست و چگونه میتوان آن را درمان کرد؟

میدونی چرا حسودی؟ یا میدونی اطرافیانت چرا حسودن؟ احتمالا وجود مواردی مثل (خشم، خود کم بینی، کینه و احساسات منفی) در شما یا دیگران وجود دارد. در واقع حسادت نوعی احساس است که بر اساس آن فردی به طور آگاهانه و یا ناخودآگاه به فردی دیگر و یا به موقعیتی دیگر حسادت می کند. حسادت یک احساس منفی است، بنابراین نباید نادیده، سرکوب یا فرافکنی شود.

شناخت احساسات (هوش هیجانی بالا)

از این رو هر فردی باید برای شناخت بیشتر خود، احساساتش و واکنش خود به موقعیتش باید بداند در چه شرایطی درگیر این دست از احساسات می شود. فردی که احساسات خود و فرد مقابل را درک می کند، دارای هوش هیجانی بسیار بالای است.

فردی که خود را حسود نمی داند

مثلاً ممکن است فردی خود را به هیچ عنوان حسود نداند، اما مدام از شرایط فردی دیگر و موفقیت او با احساسی از خشم صحبت می کند. با نگاه کردن این فرد به خود، احساساتش و جستجو در اینکه چرا مدام آن فرد و موقعیتش موضوع بحث اوست و این احساس چگونه در او شکل می گیرد و یا این میزان از خشم چگونه تولید می شود بسیار مهم است.

واکنش های ما به موقعیت های اطرافمان در شناخت ما از خودمان بسیار مهم است. هر آن چیزی که در دیگران باعث خشم و یا شادی ما می شود و احساسی در ما برانگیخته می کند نشان دهنده واکنش روانی ما به آن موضوع است.

حسادت

نشانه های حسادت چیست؟

اگر شخصی حسود باشد ممکن است آن را به طرق مختلف نشان دهد. در حالی که برخی رفتارهای حسادت آمیز، نامحسوس، غیرقابل تشخیص یا خفیف هستند، احساسات شدید حسادت می تواند باعث شود افراد با دیگران بد رفتار کنند یا به آن ها آسیب بزنند. علائم زیر ممکن است نشان دهنده حسادت باشند:

  • عصبانیت نسبت به شخص یا موقعیتی که به آن اهمیت می دهید.
  • رنجش از یک دوست یا همسر زمانی که نمی توانند با شما وقت بگذرانند.
  • خوشحال نشدن زمانی که همکارتان چیزی را که شما می خواهید دریافت می کند.
  • احساس بیزاری نسبت به یک فرد در جدید در زندگی عزیزانتان؛ برای مثال ممکن است یک پدر به همسر دخترش حسادت کند، حتی اگر رابطه آن ها سالم باشد.

دیدگاه یونگ درباره حسادت

از نگاه یونگ ما هر آنچه که در درون خودمان به صورت آگاهانه و یا ناآگاهانه داشته باشیم در دیگران خواهیم دید و در بیشتر مواقع صفاتی را که در حال سرکوب آن ها هستیم و یا ترس از نشان دادن آن احساس ها را داشته باشیم سرکوب می کنیم و از دیدنشان وحشت داریم.

حسادت از آن دست احساساتی است که باید واضحاً در خود ببینیم و دلایل آن را جستجو کنیم، می توانیم با کمک یک روانشناس پس از شناخت دلایل این احساس ریشه آن را بشناسیم و به دنبال درمان آن بگردیم.

خشم و حسادت

خشم، حسادت، کینه و احساسات منفی از این دست، باعث سرکوب و دور ماندن از احساسات سالم و وجود رخوت و احساسات ناملایم در زندگی هر فرد می شود.

اگر مایل باشیم این احساسات را در خودمان از بین ببریم، باید ابتدا آن ها را در خود کشف کنیم و بشناسیم و پس از آن بدانیم در چه شرایطی این احساسات بیشتر می شوند، بعد از آنکه این احساس را در خود دیدیم و از شناخت آن در خودمان وحشت نکردیم، بنابراین می توان احساس را تجربه کنیم و به طرز سالم و بدون سرکوب آن، از کنار احساس بدون بازتابی منفی گذر کنیم و دیگر در وجودمان رشد ندهیم.

نکته مهمی که در احساسات و بروز آن وجود دارد، پیدا کردن و کشف این احساسات و بروز آن ها در بدن است.

به طور مثال باید متوجه باشیم که وقتی به فردی احساسی از حسادت پیدا کردیم، در بدنمان چه اتفاقی میافتد. تپش قلب می گیریم، تند نفس می کشیم و یا دستانمان عرق می کند و یا در گلویمان احساس خفگی می کنیم.

ارتباط احساسات با بدن

بازخورد احساسات در بدن، نگاه کردن به خودمان و کشف آن ها بسیار مهم است. وقتی بتوانیم ارتباط احساساتمان را با بدنمان پیدا کنیم، در مرحله ایی از شناخت در کنار یک روانشناس با مهارت می توانیم قدم های بهتر و مهمتری در برطرف کردن احساسات منفیمان و رشد آن ها در وجودمان برداریم. زیرا هر آنچه که ما در تفکرمان و ناخودآگاهمان نادیده می گیریم، بازتابی در بدنمان دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت و دستوری از ناخودآگاه است که در وجود ما اتفاقاتی در حال رخ دادن است که پیش از آن نادیده گرفته شده است.

نظرات کاربران:
متین
پاسخ به این نظر
1402/11/15

حسادت یک روش محافظت از خود است. در حسادت سعی می کنیم با رفتارهایی حسودانه به نوعی خودمان را آرام کنیم. اولین کار برای درمان حسادت این است که آن را بپذیریم زیراکه حسادت امری طبیعی است. اما درموارد شدیدحسادت باید به درمانگر مراجعه کرد.

0 0
پونه
پاسخ به این نظر
1402/11/9

من حس میکنم این خصوصیت منفی رو دارم متاسفانه چون گاهی به موقعیت و شرایط ادما حسودیم میشه و فکرمیکنم چرا اون داره و من نه حس خوبی هم به این ماجرا ندارم اما متاسفانه برام پیش میاد چطورمیتونم این موضوع روحل کنم

0 0
فرناز
1402/11/15

به نظر من از مشاور کمک بگیرین خیلی میتونه روی شخصیتتون تاثیر بذاره

0 0
نرگس
پاسخ به این نظر
1401/6/22

حسادت عذاب آور است ولی گاهی اوقات هر کار هم که انجام بدی، نمی تونی جلوش رو بگیری ... مثلا موقعیت خاصی را خیلی دوست داشتم داشته باشم ولی بنا به دلایلی ندارم و اصلا امکان داشتنش را ندارم. می بینم یکی دیگه داره ... خب حرص می خورم و بهش حسودیم میشه ... در همچین مواقعی چطور می تونم جلوی حرص خوردن و حسادتم را بگیرم؟

0 1
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ