22006198 021

ریشه عصبانیت های بی دلیل، عوارض و نحوه کنترل

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(32 رای)
ریشه عصبانیت های بی دلیل، عوارض و نحوه کنترل

ریشه عصبانیت های بی دلیل و منشا عصبانیت های بی دلیل در روان هر انسانی پدیدار می شود. در واقع عصبانیت های بی دلیل وجود ندارند و روان انسان برای هر واکنشی که در هر شرایطی نشان میدهد. معمولا انسان ها برای پرخاشگری دلیلی موجه در روان خود دارند و دلایل آن منبعی از خشم است. البته گاهی خشم ها در ناخودآگاه ما جای دارد که فرد از آن بی خبر است. خشم پایه ای قوی از احساسات سرکوب شده است که در روان باقی می ماند و پس از آن در هر شرایطی بروز پیدا می کند.

افراد روان رنجور

شاید ما به عنوان فردی که با یک فرد عصبانی مواجه می شویم، برایمان این حجم از عصبانیت بر سر مسائلی کوچک بی دلیل به نظر آید اما مسئله دقیقا در اینجاست که افراد روان رنجور در حالت تدافعی قرار دارند و هر واکنشی از اطرافیان، می تواند آن ها را عصبانی و خشمشان را برانگیخته کند.

ریشه عصبانیت های بی دلیل

افرادی که در اطراف افراد عصبانی قرار دارند به این نوع رفتار «عصبانیت های بی دلیل» می گویند اما نکته مهم این است که هیچ عصبانیتی بی دلیل نیست و در واقع واکنشی است که از روان هر فردی برخواسته می شود. باید دقت کنیم که در روابطمان با این دست از افراد کجا هستیم و به دنبال چه چیزی می گردیم. در نظر داشته باشید که بهترین برخورد با افراد پرخاشگر رفتار جرات ورزانه است.

پیشنهاد می کنیم انجام دهید: تست آنلاین میزان خشونت و عصبانیت

آیا افسردگی می تواند منجر به عصبانیت شود؟

عصبانیت می تواند نشانه ای از افسردگی باشد که به عنوان احساس غم و اندوه مداوم و از دست دادن علاقه به مدت حداقل دو هفته مشخص می شود. خشم را می توان سرکوب کرد یا آشکارا ابراز کرد. شدت خشم و نحوه ابراز آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

اگر عصبانیت شما به دلیل افسردگی باشد ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

  • تحریک پذیری
  • از دست دادن انرژی
  • احساس ناامیدی
  • افکار خودزنی یا خودکشی

اهمیت شناخت افراد تکانشی

اگر در شرایطی مانند شناخت پیش از ازدواج باشیم، چنین رفتارهایی را باید بسیار جدی قلمداد کنیم. نادیده گرفتن رفتارهایی از این دست که نشان از روان رنجوری، منیک و خشم های فروخورده پیش از آن است، می تواند هر رابطه و فردی را از پا درآورد و در آخر هیچ دستاوردی جز ناراحتی، خشم و فروپاشی روابط نداشته باشد. بنابراین افراد عصبانی که گاها احساس می کنیم بی هیچ دلیلی عصبانی میشوند، باید خودشان را مورد بررسی قرار دهند و آستانه تحملشان را به میزانی که بتواند روابطشان را تحت تاثیر قرار ندهد، بالا برند. افراد عصبانی نیازمند کمک هستند و این کمک به دست هیچ کسی به غیر از یک مشاور روانشناس بر نمی آید. در صورتی که ریشه عصبانیت های بی دلیل در ناخودآگاه باشد یک روانکاو می تواند کمک شایانی به فرد بکند.

عصبانیت بی دلیل

بروز خشم بیشتر با راهنمایی اشتباه

نصیحت کردن و شمردن معایب این افراد تنها باعث بروز خشم بیشتر و عصبانیت بیشترشان می شود و از جایی به بعد، کنترل رفتارشان را نیز از دست می دهند و ممکن است به رفتارهایی همچون خشونت های فیزیکی بپردازند. از اینرو افراد عصبانی به دلیل وجود خشم در درونشان در بیشتر مواقع از خشمی که نشان داده اند، پشیمان و متاثر می شوند و تجربه احساس پشیمانی نیز باعث می شود احساس ناخوشایند دیگری را نیز تجربه کنند.

بررسی شرایط عصبانی شدن

افراد عصبانی در چرخه ای از خشم و عذاب وجدان قرار می گیرند و مدام حال بهتری را تجربه می کنند. اینگونه افراد باید بررسی کنند و بدانند در چه شرایطی عصبانیتشان بیشتر می شود، با معاشرت با چه افرادی احساس خشم کرده و عصبانی می شوند و چه محیطی می تواند آن ها را برای خشم و عصبانیت تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین با بررسی شرایطشان می توانند به صورت رفتاری و شناختی در مسئله شان تغییر ایجاد کنند. شناخت ریشه عصبانیت های بی دلیل مهمترین عامل در ثبات شخصیتی و آرامش روانی می باشد.

بیرون بردن خود از شرایط عصبانیت در ابتدای شروع درمان

با نرفتن به محیط هایی که خشمشان را بیشتر می کند و همچنین با معاشرت نکردن با افرادی که می توانند در لحظه ایی آنها را عصبانی و جریح کنند و همچنین دقت کردن به شرایطی که در آن قرار دارند و باعث عصبانیت می شود؛ مثل ناراحتی، خستگی، اضطراب و غم، خود را از چنین شرایطی دور نگه دارند. در واقع هر فردی خود مسئول رفتار خود است و ما نمی توانیم به عنوان فردی عصبانی همه اطرافیان خود را مقصر بدانیم و از جایی به بعد باید به دنبال راهکاری برای درمان خود و روابطمان باشیم و بهبود در آن ها را تجربه کنیم.

عوامل کاهش عصبانیت های یکباره

  1. نفس عمیق کشیدن
  2. شمارش اعداد تا ۲۰
  3. نوشیدن آب و صبر کردن
  4. ترک کردن فضایی که در آن یا عصبانی شده ایم و یا احتمال عصبانیت خود را می دهیم.
  5. باور این که ما در هر بحث و حرفی نباید پیروز باشیم و کلام آخر را بزنیم؛
  6. باور اینکه هر کسی اشتباه می کند و ما مسئول توجیه و توضیح اشتباهات اطرافیانمان نیستیم و افراد می توانند در اشتباه خودشان بمانند؛
  7. ما مسئول آرامش خود و احساس خوشایند برای خودمان هستیم و پیش از تجربه هر عصبانیتی باید این جمله را با خود مرور کنیم؛
  8. اجازه دهیم دیگران برنده باشند و فقط تماشاچی باشیم. نیازی به مبارزه با همه جهان هستی را نداشته باشیم و توان خود را در عصبانیت های بی دلیل از دست ندهیم.

و مواردی از این دست که می تواند ما را قدم به قدم در راه صبور بودن و آرامش بیشتر هدایت کند.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ