22006198 021

همه چیز درباره داروی لورازپام

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(2 رای)
همه چیز درباره داروی لورازپام

همه چیز درباره داروی لورازپام؛ اولین موردی که در رابطه با لورازپام اهمیت دارد این بوده که اصلاً این دارو چیست و چه مکانیسمی اثری دارد. لورازپام با نام تجاری آتیوان نیز شناخته شده است و از خانواده بنزودیازپین ها مانند کلونازپام و دیازپام است. این دارو با ترکیباتی که دارد می تواند بر روی سیستم اعصاب مرکزی (CNS) تاثیر خود را بگذارد و در نهایت باعث به وجود آمدن آرامش در فرد بیمار شود. مکانیسم اثر این دارو بر اساس ناقل عصبی تحت عنوان گاما آمینوبوتیریک اسید شناخته شده است. نکته: بدون اجازه و یا مشورت روانپزشک از دارو لورازپام به هیچ عنوان استفاده نکید.

لورازپام برای چه اختلالاتی مناسب است؟

لورازپام یکی از داروهای ضد اضطراب می باشد که از آن برای مدت زمان کوتاهی استفاده میشود. در واقع میتوان اینطور بیان داشت که لورازپام، در بین داروهای کمکی قرار می گیرد و می تواند نقش موثری داشته باشد. معمولا لورازپام برای اختلالاتی مناسب است؛ درمان افسردگی، درمان اضطراب و همچنین درمان بی خوابی داشته باشد. همچنین اثر بسیار خوبی بر روی کاهش آشفتگی و وحشت شبانه دارد.

لورازپام

داروی لورازپام چه عوارض جانبی ای دارد؟

همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره شد، هیچ دارویی بدون عوارض نیست و لورازپام نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. از جمله مهمترین این عوارض میتوان به گزینه های زیر اشاره کرد:

  1. این دارو می تواند بر روی سیستم اعصاب مرکزی فرد مصرف کننده تاثیر بگذارد و خواب آلودگی را همراه با خود داشته باشد.
  2. فرد ممکن است دچار افت فشار خون شود.
  3. همچنین عوارض و نشانه هایی همچون سرگیجه، افسردگی، سردرد، بی قراری در فرد به عنوان عوارض پس از مصرف دیده می شوند که تمامی آنها نتیجه اختلال در سیستم اعصاب مرکزی هستند.
  4. گریه های بیش از حد از دیگر عوارض مصرف این دارو به شمار می روند.
  5. گاهی اوقات با مصرف داروی لورازپام به مشکلات تنفسی از جمله آپنه، هیپرونتیلاسیون و یا نارسایی تنفسی دچار می شود.
  6. تغییر اشتها و یبوست از دیگر عوارض جانبی و احتمالی به حساب می آیند.
  7. همچنین فرد مصرف کننده اگر در مصرف این دارو زیاده روی کند و یا تغییرات به وجود آمده در خود را حس نکند، از عوارضی همچون اختلال در ارگاسم و یا ضعف جنسی رنج خواهد برد.
  8. اختلالات بینایی نیز در بین عوارض خودشان را جای داده اند.

گزینه های ذکر شده تنها بخشی از عوارض مصرف این داروی ضد اضطراب هستند. از این رو فرد بیمار در مصرف آن باید نهایت دقت و توجه را داشته باشد و تنها در صورت تجویز پزشک اقدام به تهیه آن نماید.

آیا قطع ناگهانی دارو عوارض جانبی دارد یا خیر؟

هر چیزی قاعده و اصول خودش را دارد و این مورد مشمول مصرف داروها نیز می شوند. زمانی که شما پزشک شما دارویی را برای شما تجویز کرد تا زمانی که پزشک دستور نداده است، نمی توانید نسبت به قطع آن اقدام نمایید. اگر مصرف کننده داروی لورازپام هستید و تصمیم به قطع ناگهانی آن بگیرید، با عوارضی همچون گزینه های زیر روبه رو خواهید شد:

  1. توهم و پریشانی روحی یکی از عوارض قطع دارو به حساب می آید.
  2. بی حسی دست و پا نمونه دیگری از این عوارض هستند.
  3. در صورتی که فرد بیمار به صورت ناگهانی مصرف لورازپام را قطع کنند می تواند دچار عوارضی همچون تشنج، بر هم خوردن ریتم قلب، استفراغ، اختلال در خواب، معده دردشود.

با وجود تمامی این عوارض قبل از مشورت با پزشک خود نسبت به هیچ کاری، حتی کوچکترین موارد، اقدام نکنید.

موارد احتیاط داروی لورازپام چیست؟

اگر پزشک شما استفاده از این داروی ضد اضطراب را در شما ضروری دیده است، شما در صورت داشتن هر کدام از موارد زیر، باید پزشک خود را از آنها مطلع سازید تا سلامت خودتان را به خطر نیاندازید. از جمله این موارد احتیاط میتوان به گزینه های زیر اشاره کرد:

  1. اگر به لورازپام حساسیت دارد، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.
  2. در صورتی که به رنگ خوراکی و یا مواد غذایی حساسیت دارید نیز باید به پزشک خود بگویید.
  3. همچنین اگر بدن شما به گزینه هایی همچون دیازپام و اکسازپام حساسیت نشان می دهد، در میان گذاشتن آن با متخصص ضروری می باشد.

مصرف داروی لورازپام در گروه های سنی مختلفی چه خطراتی را خواهد داشت؟

گروه های سنی و مصرفی مختلفی وجود دارند که هر کدام از آنها بر اساس مشکلاتی که دارند، میتوانند مصرف کننده این داروی ضد اضطراب باشند. افراد باردار، سالمندان و کودکان نمونه ای از این موارد به شمار می آیند. البته لازم به ذکر این نکته می باشد که هیچ پزشک و یا سازمانی لورازپام را به افراد زیر 12 سال تجویز نمیکند.

مصرف لورازپام در زمان بارداری

مصرف بیش از حد آرام بخش ها باعث اعتیاد می شود. اعتیاد به آرام بخشها می تواند سندروم ترک سختی داشته باشد. پس حتما زیر نظز روانپزشک باید کنار گذاشته شود. زنانی که به این دارو وابسته شدند باید پیش از بارداری این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارند. اگر زنان باردار به صورت طولانی مدت مصرف کننده این دارو باشند، وابستگی های جسمی زیادی را تجربه خواهند کرد. در این صورت اگر فرد مصرف دارو را قطع کند، نوزادان آنها متحمل عوارض متعددی خواهند شد. پس تنها در صورتی که پزشک شما استفاده از لورازپام را ضروری دیده است، می توانید در دوران بارداری مصرف کننده آن باشید. این مورد برای دوران شیردهی نیز صادق است. هر دو مورد حتما باید زیر نظر متخصص صورت بگیرد.

مصرف لورازپام در سالمندان

به طور کلی سالمندان یکی از حساس ترین گروه ها در برابر مصرف داروی ضد اضطراب از جمله لورازپام هستند. به گونه ای که این افراد بعد از شروع به مصرف دارو در انجام بسیاری از کارهای روزانه خود نیازمند کمک هستند. همچنین سالمندان به دلیل سیستم بدنی خود، با کاهش کمتر دفع دارو روبه رو هستند. از این رو این دارو باید در مقادیر بسیار کمتر به آنها تجویز گردد.

چه نکاتی در هنگام مصرف داروی لورازپام وجود دارند؟

یک سری از نکات بسیار مهم وجود دارند که در هنگام مصرف داروی لورازپام باید به آنها توجه داشته باشید. در واقع این موارد را میتوان نوعی تذکر نامید که هر فردی نسبت به آنها باید آگاه باشد. از جمله این موارد میتوان به گزینه های زیر اشاره کرد:

  1. زمانی که مصرف کننده این دارو هستید، نوشیدن مشروبات الکلی را باید کنار بگذارید.
  2. در کنار لورازپام، مصرف هیچ آرامش بخش دیگری توصیه نمی شود.
  3. همچنین از این دارو نباید به عنوان یک خواب آور استفاده کنید.
  4. اگر به عنوان یک ضد تشنج از این دارو استفاده می کنید، حتماً باید دوره درمانی را کامل طی کنید.
  5. دارو تنها در دوز تجویز شده باید مصرف گردد و بیشتر یا کمتر از آن توصیه نمی گردد.
  6. بعد از مصرف لورازپام از رانندگی کردن و انجام کارهای خطرناک باید دوری کنید؛ چرا که می تواند باعث خواب آلودگی و یا گیجی شود.
  7. همچنین اگر از لورازپام به عنوان یک ماده تزریقی استفاده کردید، فراموش نکنید که باید بین 2 تا 3 ساعت تحت مراقبت کامل باشید.

گزینه های ذکرشده از اهمیت بالایی برخوردار هستند که باید نسبت به آنها توجه خود را معطوف نمایید.

داروی ضد اضطراب لورازپام

شرایط نگهداری لورازپام

از دیگر گزینه های پر اهمیت در رابطه با این داروی ضد اضطراب، شرایط نگهداری آن می باشد که رعایت کردن آن برای هر فرد مصرف کننده ای راحت می باشد. دمای در نظر گرفته شده برای لورازپام کمتر از 30 درجه سانتی گراد میباشد. همچنین نباید هیچ نوری به آن برخورد کند. از این رو باید دور از نور و یا تابش نور خورشید قرار داده شود. در نهایت دارو باید در یک جعبه محکم گذاشته و نگهداری شود که از دسترس کودکان نیز دور بماند.

سخن آخر

لورازپام یکی از داروهای ضد اضطراب و پر مصرف می باشد که می تواند به درمان بسیاری از بیماری های روحی از جمله افسردگی کمک کند. موارد و نکات بسیار گسترده ای وجود دارند که در رابطه با این دارو اهمیت دارند و هر گونه بی توجهی به آنها می تواند باعث به وجود آمدن مشکلات بزرگتر شود. به همین علت در این مقاله سعی کردیم مهمترین این نکات را از جمله عوارض جانبی، منع مصرف، محدویت ها، گروه های سنی و در نهایت شرایط نگهداری برای شما بیان کنیم. به همین علت اگر شما و یا اطرافیانتان مصرف کننده این دارو هستید، حتماً به نکات ذکر شده توجه کنید تا نه تنها روند درمانی خوبی را پشت سر بگذارید، بلکه از تجربه بسیاری از عوارض به دور باشید.

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ