22006198 021

چرا نیاز به تایید دیگران داریم؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(5 رای)
چرا نیاز به تایید دیگران داریم؟

احتمالاً در اطرافیانتان افرادی را میبینید که مدام در مورد کارهایشان، رفتارشان و تصمیماتشان نظر دیگران را میپرسند و رضایت آنها را جویا میشوند. این افراد به نوعی نیاز به تایید دیگران دارند و به رفتار خودشان اعتماد ندارند. میتوان گفت که چنین افرادی تلاش میکنند در مسیر مورد تایید دیگران گام بردارند تا احترام و توجه آنها را جلب کنند. حال آنکه طلب تایید از دیگران معنایی جز ترجیح دادن ارزش ها و نیازهای دیگران به خودتان ندارد و با اینکار، شما دیگران را نسبت به خودتان در اولویت قرار داده اید. تنها زمانی مورد احترام و تایید دیگران واقع میشوید که خودتان را باور داشته باشید و برای عقاید و نیازهایتان ارزش قائل شوید.

چه کسانی بیش از حد به تایید دیگران نیاز دارند؟

افرادی که سخت تلاش می کنند تا دیگران را خوشحال کنند. آنها اغلب برای راضی نگه داشتن کسی از زمان و منابع با ارزش خود می زنند و اغلب این افراد اغلب احساس ناامنی و نداشتن عزت نفس دارند. آن ها اغلب کمالگرا هستند. آنچه را که قرار است از یک ساعت قبل در تماس تلفنی بگویند، تمرین می کنند. موهای خود را با دقت در آینه بررسی می کنند و تقریبا همه کار می کنند تا همه چیز عالی باشد.

محتاج تایید دیگران نباشیم

همه ما گاهی نیاز داریم نظر دیگران را در مورد کارهایمان بدانیم و این اتفاق کاملاً طبیعی است. اما زمانی که به صورت افراطی این کار را تکرار کنیم و دائماً به دنبال تایید شدن توسط دیگران باشیم، به عبارتی محتاج تایید دیگران هستیم. به مرور زمان این امر به دل مشغولی و نگرانی تبدیل می شود و آثار مخرب آن زندگیمان را تحت تاثیر قرار می دهد. باید سعی کنیم تمرکزمان را روی زندگی خودمان بگذاریم و به دنبال گوش دادن به نظرات دیگران نباشیم.

نیاز به تایید دیگران

ترس از تایید نشدن

افرادی که مورد پذیرش دیگران واقع شدن را به یک ضرورت برای خود تبدیل کرده اند، به ترس از تایید نشدن دچار شده اند. این افراد به نیازها و باورهای خودشان توجهی نمی کنند و نظر دیگران را مهمتر از هر چیزی می دانند. ترس از تایید نشدن توسط دیگران علاوه بر سلب آزادی عمل و رفتار از انسان، اعتماد به نفسش را می گیرد و اضطراب و سردرگمی را جایگزین می کند. احساس نیاز به تایید دیگران می تواند به حدی اوج بگیرد که فرد دیگر نتواند به تنهایی و بدون نظر دیگران تصمیم بگیرد. پس در مواجهه با چنین رفتاری لازم است سریعاً روش درمان آن را پیگیری کنید.

برای خود واقعی بودن نیازی به تایید مردم نیست!

اصلاً لازم نیست که خودتان را با سلیقه دیگران جور در بیاورید و برای انجام کارها و رفتارتان نیاز به تایید دیگران ندارید. با بیش از حد بها دادن به نظر دیگران و به دنبال تایید دیگران بودن از خود واقعیتان دور می شوید، رویاهایتان را نادیده می گیرید و به سمت مورد رضایت دیگران قدم برمی دارید. این زندگی شماست و قرار نیست طوری رفتار کنید که مورد تایید دیگران باشید. سعی کنید بهترین نسخه از خودتان باشید نه چیزی که دیگران انتظار دارند.

تو برای موفق شدن نیازی به تایید دیگران نداری!

همیشه این موضوع را به یاد داشته باشید که هیچکس به اندازه خودتان خیر و صلاحتان را نمیخواهد و تصمیماتش در راستای موفقیت شما نیست. پس چرا در انجام کارهایمان بیش از حد دیگران را دخالت بدهیم و به دنبال جلب رضایت آنها باشیم؟ آنها از رویاها و احساسات ما، ترس ها یا امید هایمان اطلاعی ندارند و نمی توانند به اندازه خودمان برای ما مفید باشند. با این حساب برای موفق شدن و دریافت نتیجه مطلوب نیاز به تایید دیگران نیست، چه بسا این تایید طلبی به عنوان سدی بین ما و آرزوهایمان قرار گیرد و مانع دستیابی به آنها شود.

تایید طلبی چیست؟

نیاز به تایید دیگران در خیلی از افراد مشاهده میشود و تقریباً همه انسانها تمایل دارند که مورد تایید، رضایت و توجه دیگران باشند. اما این تمایل در بعضی از افراد بیش از حد نرمال است. در مورد چنین افرادی میتوان گفت که آنها به دنبال تایید طلبی هستند، یعنی برایشان ضروری است که رفتارها، تصمیمات و کارهایشان مورد تایید دیگران باشد. شخص تایید طلب فکر میکند که همه باید از او راضی باشند و او را تایید، تحسین و تمجید کنند. این نیاز به تایید دیگران به مرور در او افزایش می یابد، به طوریکه مدام مضطرب و نگران است که مبادا فلان رفتارش باب میل دیگران نباشد. لازم نیست همه را راضی نگه دارید، سعی کنید به خودتان اعتماد کنید و برای تصمیمات و رفتارتان ارزش قائل باشید.

نیاز به توجه

همه افراد نیاز به توجه دارند، این موضوع کاملاً طبیعی است و درک آن نیز دشوار نیست. اگر این نیاز طبیعی از حد نرمال خارج شود ممکن است به یک ناهنجاری رفتاری تبدیل شود. به طوری که فرد مدام به دنبال این است که با انجام کارهای مختلف توجه دیگران را به خودش جلب کند و در واقع در مرکز توجه باشد. زمانیکه سعی می کنیم جلب توجه کنیم اما نادیده می شویم معمولاً تلاش خود را افزایش می دهیم، به عنوان مثال احساساتی می شویم یا طرف مقابل را لمس میکنیم. تشدید این نیاز در افراد می تواند پیامد های منفی به دنبال داشته باشد، پس اگر با این موضوع رو به رو شدید سریعاً به فکر درمان باشید. تکنیک های رفتاری گزینه مناسبی برای برطرف کردن این مشکل میباشند.

نیازمند تایید دیگران

چرا به دنبال جلب توجه هستیم؟

جلب توجه در همه سنین دیده می شود و فقط مختص کودکان یا بزرگسالان نیست. دلایل متفاوتی برای جلب توجه وجود دارد که آشنایی با آنها می تواند به پیشگیری از این موضوع کمک کند. در ادامه به برخی از این علل اشاره شده است:

عزت نفس پایین

بسیاری از افرادی که به صورت افراطی به دنبال جلب توجه هستند عزت نفس پایینی دارند و نسبت به خود احساس ناامنی می کنند. از آنجا که آنها خودشان را دوست ندارند، می ترسند که دیگران نیز آنها را دوست نداشته باشند.

حسادت

حسادت زمانی اتفاق می افتد که فرد احساس می کند شخص دیگری تمام توجه ها را به خودش جلب کرده است. در چنین حالتی فرد دست به کارهایی می زند که خودش را مرکز توجه قرار دهد. به عنوان مثال، زمانی که یک کودک به خواهر یا برادر خود حسادت می کند شروع به انجام کارهایی می کند که باعث جلب توجه والدین شود.

تنهایی

تنهایی می تواند منجر به تمایل به جلب توجه شود، حتی در افرادی که هرگز به دنبال جلب توجه نبوده اند!

خودشیفتگی

بعضی افراد خود را مهم تر از دیگران می دانند و جذابیت، موفقیت و قدرت زیادی را در خود می بینند. این دسته از افراد مدام انتظار تحسین و تمجید دارند و در صورت عدم دریافت توجه از دیگران شروع به جلب توجه می کنند.

منابع: lifehack.org، changingminds.org، theguardian.com، betterhelp.com

نظرات کاربران:
mahnush
پاسخ به این نظر
1400/6/23

بنظرم همه ما به نوعی درگیر تایید بقیه ایم اما میتونیم با تلاش خودمون رو از این وابستگی دربیاریم . ممنون از مطالب مفیدتون

4 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ