22006198 021

رفتار درمانی عاطفی منطقی (REBT) چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(4 رای)
رفتار درمانی عاطفی منطقی (REBT) چیست؟

رفتار درمانی عاطفی منطقی (REBT) نوعی درمان است که توسط آلبرت الیس در دهه 1950 معرفی شد. این رویکرد کمک میکند تا باورهای غیرمنطقی و الگوهای فکری منفی را که ممکن است منجر به مسائل عاطفی یا رفتاری مخرب شود، را به کمک روانشناس شناسایی کنید. هنگامی که این الگوها را شناسایی کردید، رواندرمانگر یا تراپیست، به شما کمک میکند تا استراتژیهایی برای جایگزینی آنها با الگوهای فکری منطقی تر شکل دهید و آن را در باورهای خود ایجاد کنید که در ادامه به آن اشاره می کنیم. این رویکرد بر این ایده استوار است که مردم میخواهند در زندگی به پرفکت و عالی عمل کنند. بعنوان یک مثال ساده احتمالاً میخواهید به اهداف خود برسید و بعد از رسیدن به سنی به راحتی از دست رنج خود استفاده کنید و زندگی راحتی داشته باشید. اما گاهی اوقات افکار و احساسات غیرمنطقی مانع رسیدن به این اهداف میشوند. این باورها میتوانند بر نحوه درک شما از شرایط و رویدادها تأثیر بگذارند که معمولا به نفع پیشرفت شما نیست. نکته مهم: REBT برای چه کسانی توصیه نمی شود؟ از آنجایی که REBT به فرآیندهای شناختی متکی است، معمولاً برای کسانی که ممکن است عملکرد ذهنی محدودی داشته باشند توصیه نمی شود. این می تواند شامل کسانی باشد که از الکل یا مواد مخدری استفاده می کنند که فرآیند کارکردهای اجرایی مغز در رفتارهای خود کنترلی و رفتار هدفمند آنها کاهش چشم گیری انجام می شود. همچنین افرادی که دارای هوش کمی هستند یا در واقع ضریب هوشی زیر 90 دارند نمی توانند با این رویکرد ارتباط خوبی برقرار کنند.

پیشنهاد میکنیم انن مقاله بسیار مهم را بخوانید: کارکردهای اجرایی مغز در خودکنترلی و رفتار هدفمند

REBT برای درمان چه اختلالاتی مناسب است؟

  • افسردگی
  • اضطراب
  • رفتارهای اعتیاد آور
  • فوبیاها
  • احساس شدید خشم، گناه یا خشم
  • به تعویق انداختن (اهمال کاری)
  • کمال گرایی
  • عادات غذایی نامنظم
  • پرخاشگری
  • مشکلات خواب

رفتار درمانی عاطفی منطقی (REBT)

اصول REBT رفتار درمانی عاطفی منطقی چیست؟

با یک مثال سعی می کنیم که شیوه کاری REBT را به شما نشان دهیم. تصور کنید به کسی که یک ماه با او قرار گذاشته اید پیامک ارسال کرده اید. می بینید که آن فرد پیام را خوانده است، اما چندین ساعت بدون پاسخ به شما هیچ جوابی نمی دهد. تا روز بعد، او هنوز پاسخی نداده است. در آن صورت ممکن است:

  • شروع کنید به فکر کردن که آن فرد شما را نادیده می گیرد زیرا نمی خواهد شما را ببینند.
  • نگران می شوید وقتی آخرین بار که او را دیدید اتفاق نیفتاده باشد که او را ناراحت کرده باشید.
  • شیاد با توجه به ارتباط های قبلی به خود بگویید که روابط هرگز درست نمی شود و تا آخر عمر تنها خواهید ماند و هیچ دوستی پیدا نخواهید کرد.

در اینجا تکنیکی که در REBT هست (به نام ABC) که به شما نشان میدهیم:

  • شماره A: به رویداد یا موقعیت فعال کننده ای اشاره دارد که باعث واکنش یا پاسخ منفی می شود. در این مثال؛

A عدم پاسخ است.

  • شماره B: به تسکین ها یا افکار غیرمنطقی که ممکن است در مورد یک رویداد یا موقعیت داشته باشید اشاره دارد. همان 3 مثال که در بالا زدیم مانند اینکه (شاید دیگر نخواهد شما را ببیند) یا (در آخرین باری که او را دیدید کار اشتباهی انجام دادید) و (تا آخر عمر تنها خواهید ماند)

شماره C: فرد به عواقب ماجرا فکر می کند. در این حالت معمولا فرد دارای احساساتی مانند غم، خشم، استرس، نوشخوار فکری و غیره می شود. این موضوع به افکار یا باورهای غیرمنطقی اشاره دارد که ناشی از فکرهای شماره B هستند ناشی میشود.

در این سناریو، REBT رفتار درمانی عاطفی منطقی به تمرکز شما کمک می کند تا نحوه تفکر خود را در مورد اینکه چرا شخص پاسخ نمیدهد، مجدد مرور کنید. شاید مشغول بودند یا فراموش کرده بودند که پاسخ دهند. یا علاقه ای به ملاقات با شما ندارند. اگر چنین است، این بدان معنا نیست که مشکلی در شما وجود دارد یا اینکه بقیه عمر خود را تنها خواهید گذراند. در واقع شماره های D E F به شما کمک می کند تا این ماجرای پیش آمده را برای خود حل کنید.

چه تکنیک هایی در REBT استفاده می شود؟

در REBT از سه نوع تکنیک اصلی استفاده می کند که با الگوی ABC مطابقت دارند. هر درمانگر بسته به تجربیات بالینی گذشته و علائم شما ممکن است از ترکیب کمی متفاوت از تکنیکها استفاده کند. این استراتژیها میتوانند به رسیدگی به رویداد فعال کننده (A) کمک کنند. آنها اغلب شامل کار برای توسعه هستند:

این استراتژیها به شما کمک می کند تا باورهای غیرمنطقی را تغییر دهید (B) و شامل موارد زیر هستند:

  • تکنیک های منطقی یا منطقی:
    • تصویرسازی و تجسم هدایت شده
    • قالب بندی مجدد یا نگاهی متفاوت به رویدادها
    • طنز و کنایه
    • قرار گرفتن در معرض یک موقعیت ترسناک
    • بحث بر سر افکار غیر منطقی
  • تکنیک های مقابله: تکنیک های مقابله می تواند به شما در مدیریت بهتر پیامدهای عاطفی (C) افکار غیرمنطقی کمک کند. این تکنیک های مقابله ای شامل موارد زیر میباشد:

صرف نظر از تکنیکهایی که استفاده میشود، درمانگر شما احتمالاً بین جلسات کاری به شما تمرینهایی میدهد. این به شما فرصتی می هد تا مهارتهایی را که در یک جلسه یاد می گیرید در کارهای روزانه خود به کار ببرید. به عنوان مثال، ممکن است از شما بخواهند بعد از تجربه چیزی که معمولاً باعث ایجاد اضطراب در شما می شود، احساس خود را بنویسید و به این فکر کنید که واکنش شما چه احساسی در شما ایجاد کرده است.

رفتار درمانی عاطفی منطقی

چگونه REBT با CBT مقایسه می شود؟

در مورد ارتباط درمانی بین (REBT) و درمان شناختی رفتاری (CBT) بحث هایی در میان روانشناسان وجود دارد. برخی REBT رفتار درمانی عاطفی منطقی را نوعی CBT می دانند، در حالی که برخی دیگر استدلال می کنند که دو رویکرد بسیار متمایز هستند. هر چند رویکرد الیس 8 سال زودتر از رویکرد بک به وجود آمد و CBT به نوعی کپی برداری شده از رویکرد REBT است. در حالی که CBT رفتار درمانی شناختی و REBT رفتار درمانی عاطفی منطقی بر اساس اصول مشابهی هستند، اما چندین تفاوت اصولی دارند. هر دو رویکرد کمک می کنند تا افکار غیرمنطقی را که باعث ناراحتی می شوند بپذیرید و تغییر دهید.

اما REBT کمی بیشتر بر قسمت پذیرش تاکید دارد. خالق REBT از این عنصر درمان به عنوان پذیرش بدون قید و شرط خود یاد می کند. این شامل تلاش برای اجتناب از خود قضاوتی و تشخیص این است که انسان ها، از جمله شما، می توانند اشتباه کنند و خواهند کرد. در REBT همچنین گاهی اوقات از شوخ طبعی به عنوان یک ابزار درمانی استفاده می شود تا به شما کمک کند مسائل را کمتر جدی بگیرید یا به چیزها متفاوت نگاه کنید. این ممکن است شامل کارتون، آهنگ های طنز یا کنایه باشد. در REBT به نشانه های ثانویه، مانند مضطرب شدن در مورد تجربه اضطراب یا احساس افسردگی از داشتن افسردگی اشاره می کند.

درمان REBT تا چه اندازه موثر است؟

بطور کلی REBT به عنوان یک نوع درمان موثر پذیرفته شده است. دربررسی 2017 از 84 مقاله منتشر شده در مورد REBT به این نتیجه رسیدند که این درمان میتواند به اختلال وسواس فکری-اجباری، اضطراب اجتماعی، افسردگی و رفتار مخرب کمک کند. یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۶ به مزایای جلسات منظم REBT به کمک درمانگر برای افسردگی طولانی مدت پرداخت. پس از یک سال، مراجعه کنندگان کمتر به رواندرمانگر مراجعه کردند و استفاده از داروهای تجویزی توسط روانپزشک نیز کاهش یافت. یک مطالعه در سال 2014 به طور مشابه نشان داد که REBT ممکن است یک درمان موثر برای افسردگی در دختران جوان باشد. به خاطر داشته باشید که پاسخ افراد به انواع درمان ها متفاوت است. چیزی که برای یک فرد مؤثر میباشد ممکن است برای شما کارساز نباشد.

آیا REBT برای افسردگی موثر است؟

در یک پژوهش و آزمایش مداخله REBT به طور قابل توجهی توانایی دانشجویان مهندسی را برای غلبه بر افسردگی و باورهای غیرمنطقی بهبود داد. مطالعات مشابهی نیز در این مورد انجام شد ولی رویکردهای دیگر هم مورد امتحان قرار گرفت به گونه ای که CBT برای درمان افسردگی مناسی تر اعلام شد.

REBT چگونه اضطراب را درمان می کند؟

قسمت نظریه باورهای منطقی و غیر منطقی REBT به شکلی بسیار موثر به کاهش باورهای غیرمنطقی اضطراب منجر شد که کاهش احساسات منفی مانند افسردگی، اضطراب، خشم و احساس گناه را نیز پوششش داد. (الیس، 1957، 1962، 1992، 1993).

بهترین درمان برای اضطراب چیست؟

REBT در تحقیقات نشان داد که در بلند مدت مدت (10 الی 20 سال) اثر بخشی بیشتری دارد اما درمان شناختی رفتاری (CBT) در درمان اضطراب طیف گسترده تری را درمان می کند ولی با ماندگاری و برگشت پذیری کمتر ولی خوب بسیار موثر است. در طول درمان CBT، روانشناس به شما کمک میکند تا راه های مختلفی را برای شناسایی و مدیریت عواملی که به اضطراب شما کمک می کنند، بیاموزید.

آیا می توان از REBT برای درمان OCD استفاده کرد؟

با استفاده از REBT، مراجعان می توانند تحمل ناامیدی خود را افزایش دهند و آمادگی بیشتری برای پذیرش خود داشته باشند و خبر خوب در مورد OCD این است که به خوبی به درمان REBT پاسخ می دهد.

منبع: Johns Hopkins University

نظرات کاربران:
مصطفی
پاسخ به این نظر
1402/11/17

ممنون از مطلب خوبتون ایا روش درمانREBT برای اختلال ضداجتماعی بودن هم موثر هست یانه؟

0 0
مرتضی
پاسخ به این نظر
1402/11/16

درمانگر من ازروش درمانی rebt برای درمان اضطرابم استفاده کرد و برام بسیار مفید برام واقع شد.بسته به پیشنهاددرمانگرتون میتونید از این درمان استفاده کنید.البته نظر درمانگرتون خیلی مهمه.

0 0
ارش
پاسخ به این نظر
1402/11/14

من مهندسی میخونم و خیلی دوست دارم بعد از پایان تحصیلاتم مفید باشم و موفق اما افکار منفی که به ذهنم هجوم میاره باعث میشه مدام به این موضوع فکرکنم که موفق نمیشم و اینکه انسان مفیدی نیستم یا درس خوندنم بی فایدس خیلی دوست دارم دراین زمینه از یه مشاورخوب کمک بگیرم میشه راهنماییم کنید لطفا

1 0
مهیار
پاسخ به این نظر
1402/11/14

REBT روشی است که در آن درمانگر به مراجع کمک می كند تا باورهای غیر منطقی اساسی را كه منجر به پریشانی عاطفی و روانی می شود بشناسد. از اهدف درمان REBT میتوان به حل مشکلات و اختلالات رفتاری و کمک به افراد برای داشتن زندگی بهتر اشاره کرد. این درمان کاربردهای گسترده ای دارد که درمانگر باتشخیص خود استفاده می کند و نتیجه فوق العاده ای دارد.

2 0
فریبا
پاسخ به این نظر
1402/11/14

عقل و رفتار و هیجان را می توانیم سه ضلع درنظر بگیریم که به روان انسان مرتبط می شود. در این رویکرد درمانگر به مشکل فعلی درمانجو گوش می دهد و و چالش و ناراحتی امروز او را در باورهای عمیق و ریشه‌دار گذشته دنبال می‌کند تا به ریشه اصلی برسد و بتواند منبع اصلی مشکل راشناسایی کند. REBT روش درمانی ای است که با نظر درمانگر می تواند استفاده شود و منجر به شناخت ریشه اصلی مشکل وحل ان شود.

1 0
شایسته
پاسخ به این نظر
1402/10/11

بله درسته که ممکنه فردی قرارش رو فراموش کرده باشه ولی اگر این کار رو آدم های مختلف با آدم انجام بدن، طبیعی نیست و بنظرم این روش تبدیل به یک تکنیک شده برای دخترها و پسرها که برای تموم کردن رابطه از( فراموش کردم ،کار داشتم و فلان )استفاده کنند و بعد به آدمهای دیگه برچسب شکاک و حساس بزنن

1 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ