22006198 021

چگونه باید کودک خود را تشویق کنیم؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(4 رای)
چگونه باید کودک خود را تشویق کنیم؟

اگر پدر و مادر هستید، ممکن است بخواهید فرزندتان در آزمون علمی آینده خود بهترین نمره احتمالا بگیرد، یا قبل از اینکه به آخرین لحظه برسد، روی یک پروژه گروهی کار کند، یا مایل باشد در تمرینات ورزشی خود سخت کار کند تا بتواند بازی خود را بهبود بخشد. وادار کردن کودک به درگیر شدن در این وظایف حول محور انگیزه می چرخد که می تواند چالش برانگیز باشد تا به رشد و کشف آنها کمک کند. به نظر می رسد به اندازه کافی دشوار به نظر برسد که فرزندتان لباس هایش را تا کند، چه رسد به اینکه برای بالا بردن نمره خود در کلاس درس تلاش کند و این چالش ها ممکن است به دلیل بی انگیزگی باشد.

با این حال کارهای عملی زیادی وجود دارد که والدین می توانند برای کمک به تشویق شدن فرزندان خود انجام دهند. درک اینکه چه چیزی باعث انگیزه کودک شما می شود و نحوه استفاده از این عناصر در زندگی روزمره می تواند تاثیر مثبتی بر موفقیت های تحصیلی، اجتماعی و شخصی فرزند شما داشته باشد.

چه چیزی کودک شما را تشویق می کند؟

آیا می خواهید فرزندان خود را به حرکت درآورید؟ پس باید درک کنید که چه چیزی آنها را تحریک می کند؟ تا به حال از خود پرسیده اید که چرا بچه ها (یا هر فرد دیگری) انگیزه انجام یک کار را دارند اما کار دیگری را نه، همه اینها به یک معادله ساده برای انگیزه خلاصه می شود. اگرچه ممکن است یک فرمول جادویی نباشد، اما می تواند به شما کمک کند تا بفهمید چه چیزی به بچه هایتان انگیزه میدهد. این شامل میزان ارزشی است که فرزند شما برای این کار قائل است و چه انتظاراتی از انجام آن کار دارد. ایجاد تغییرات در این دو عنصر ممکن است انگیزه کودک شما را افزایش دهد.

پیشنهاد میکنیم بخوانید: افزایش و تقویت مهارت کودکان

افزایش ارزش

فرزند شما چقدر برای یک کار یا پاداش ارزش قائل است؟ اگر کودکی واقعاً یک آب نبات خاص را دوست دارد یا از انجام یک بازی خاص لذت می برد، پس برای او ارزش بالایی دارد. اگر کودک مسواک زدن یا بیرون بردن سطل زباله را دوست ندارد، ارزش آن برایش پایین است. برای اینکه کودک انگیزه پیدا کند، باید در کاری که انجام می دهد ارزش پیدا کند.

مدیریت انتظارات

یکی دیگر از عوامل انگیزشی این است که فرزند شما انتظار دارد چه اتفاقی بیفتد. به عبارت دیگر، آیا آنها معتقدند که در یک کار موفق می شوند یا شکست می خورند. به عنوان مثال، اگر فرزندتان را به چالش بکشید تا در امتحان بعدی خود، زمانی که نمره خیلی کمی در آزمون های قبلی کسب کرده باشد، نمره خیلی بهتری را بگیرد، به احتمال زیاد مردود می شود زیرا این مقدار بسیار زیاد است. اما، اگر فرزندتان را به چالش بکشید تا در امتحان بعدی خود در همان موقعیت، نمره B یعنی نه D نه A را بگیرد، ممکن است بیشتر باور کند که موفق خواهد شد. نکته مهم برای اینکه کودک انگیزه پیدا کند، باید اعتماد کند که می تواند به اهدافش برسد.

توسل به انواع مختلف انگیزه

دو نوع مختلف انگیزه وجود دارد، یکی انگیزه درونی و دیگری انگیزه بیرونی، که هر دو میتوانند به ایجاد انگیزه در کودک شما کمک کنند.

  • انگیزه های درونی: پاداش هایی هستند که وقتی احساس می شوند، که چیزی از نظر درونی ارزشمند باشد و از درون کودک می آیند. چند نمونه از انگیزش درونی عبارتند از: به دنبال علایق خود رفتن، یافتن لذت در یادگیری، خواستار داشتن سلامتی و ….
  • انگیزه های بیرونی: پاداش هایی هستند که از بیرون می آیند. این می تواند هر چیزی باشد، مثل قول دادن یک شب پیتزا در روز جمعه، اگر فرزندتان در آزمون خود به خوبی عمل کرده باشد. چند نمونه از پاداش های بیرونی عبارتند از: بردن بچه ها به پارک، کمک هزینه دادن به بچه ها، ثبت نام آنها در یک تیم ورزشی مورد علاقه شان و….

چگونه باید کودک خود را تشویق کنیم؟

چگونه در کودک خود انگیزه ایجاد کنیم و او را تشویق کنیم؟

اگر فرزند شما در حال حاضر انگیزه ای برای انجام کاری یا رسیدن به چیزی ندارد، به این معنی نیست که همیشه همینطور خواهد بود، یا حتی این طرز فکر در جنبه های مختلف زندگی او پررنگ می شود. کارهایی وجود دارد که والدین می توانند برای ایجاد انگیزه در فرزندشان انجام دهند.

۱. تقویت کننده های قوی پیدا کنید

درک اینکه فرزندتان چه چیزهایی را پاداش ارزش می داند، اولین قدم برای درک بهتر نحوه ایجاد انگیزه در آنها است. به عنوان مثال، اگر فرزند شما آب نبات دوست ندارد، اما شما به عنوان پاداش به ارائه آب نبات ادامه میدهید، به احتمال زیاد انگیزه ای برای کسب آن نخواهد داشت. پاداش هایی که کودکان ترجیح می دهند بسته به شخصیت منحصر به فرد آنها بسیار متفاوت است و می تواند از محرک های درونی یا بیرونی باشد.

۲. تقویت کننده ها را در طول زمان تغییر دهید

مطالعات نشان داده اند که وقتی از تقویت کننده های مشابه در درازمدت استفاده می شود، در واقع بچه ها انگیزه کمتری پیدا می کنند و درگیر نمی شوند. تغییر مداوم تقویت کننده ای که برای ایجاد انگیزه در فرزندتان استفاده می شود، او را درگیر و با انگیزه نگه می دارد تا برای یک پاداش جدید تلاش کنند.

۳. الگو باشید

بچه ها به والدین خود نگاه می کنند، مخصوصاً وقتی کوچکتر هستند. این بدان معناست که اگر شما به چیزی مانند انجام تکالیف ریاضی علاقه نشان دهید، ممکن است فرزندتان نیز به انجام تکالیف ریاضی علاقه نشان دهد. یکی از راه های کمک به ایجاد انگیزه در کودکان این است که الگوی انگیزشی آنها باشید. نه با آنها در کارهایی که امیدوارید برای انجام آنها انگیزه داشته باشند، درگیر شوید. با ایجاد نگرش مثبت به کار، ممکن است بتوانید آن را کمتر شبیه به کار و بیشتر شبیه به یک سرگرمی جلوه دهید. مثلا، دندان های خود را در کنار آنها مسواک بزنید و در حالی که هر دو کار را انجام می دهید، آهنگ شاد را پخش کنید.

تشویق کودک

۴. تجربیات جدید ایجاد کنید

انتظارات کودکان پیرامون یک کار، مانند اینکه آیا در آن کار موفق خواهند شد یا نه، بر اساس تجربیات گذشته آنها شکل می گیرد. این به این معنی است که اگر کودکی سعی کرد یک روز بازی کند، اما نتوانست به نتیجه خوبی دست پیدا کند، دفعه بعد که کسی از او بخواهد بازی کند، او نمی خواهد بازی کند، زیرا معتقد است این بازی خیلی سخت است. ایجاد تجربیات جدید برای فرزندتان در جایی که می تواند در فعالیت های دشوار شرکت کند، اما به گونه ای اصلاح شده است که چالش برانگیزتر باشد، ممکن است به او کمک کند تا انتظارات خود را دوباره تنظیم کند و انگیزه ایجاد کند.

۵. از روش های آموزشی داربستی استفاده کنید

به کمک یک روانشناس کودک از تکنیک داربست استفاده کنید. داربست یک سبک آموزشی است که در آن والدین موضوع مهارتی را خارج از سطح دسترسی طبیعی کودک انتخاب می کنند، اما این امر با کمک والدین قابل دستیابی است. این موضوع می تواند مانند تلاش برای حل یک مسئله ریاضی جدید باشد که یک پله بالاتر از سطحی است که یک کودک در حال حاضر در آن یاد میگیرد. این به والدین فرصتی عملی برای کمک به تقویت اعتماد به نفس فرزندشان می دهد.

6. از کودک خود در هنگام تلاش، حمایت کنید

این کاملاً طبیعی است که کسی، وقتی نمی تواند کاری را انجام دهد که به ظاهر اطرافیانش می توانند انجام دهند ناراحت شود. حمایت از فرزندتان در هنگام تقلا به او احساس آرامش می دهد و نشان می دهد که حتی اگر نتواند کاری را انجام دهد همچنان از او مراقبت می شود.

پیشنهاد میکنیم بخوانید: تقویت کننده مثبت و منفی در کودکان

7. به کودک خود استقلال بدهید

اگر بچه ها احساس کنند کاری که انجام می دهند، خود تعیین شده است، به احتمال زیاد انگیزه بیشتری برای انجام آن کار پیدا می کنند. این بدان معناست که آنها خودشان در مورد هدفشان تصمیم گرفته اند. دادن استقلال بیشتر به فرزندتان یکی از راه های ایجاد انگیزه درونی است زیرا به او اجازه می دهد هدفش را تعیین کند، ارزش خود را برای آن بیابد و انتظارات خود را در مورد نتیجه آن تعیین کند.

تشویق کودک توسط والدین

یادآوری برای والدین

مهم است به خاطر داشته باشید که حتی اگر بهترین تقویت کننده های ممکن را پیدا کنید و به طور مداوم از کودک خود حمایت کنید، ممکن است آنها انگیزه لازم را پیدا نکنند و این کار اشکالی ندارد. این بدان معنا نیست که شما به عنوان والدین شکست خورده اید یا به اندازه کافی برای ایجاد انگیزه در آنها تلاش نکرده اید. همچنین، فقط به این دلیل که شما این تکنیک ها را برای اولین بار امتحان میکنید و به نظر می رسد کار نمیکنند، به این معنی نیست که تأثیر مثبتی بر فرزند شما نداشته اند و حتی ممکن است به او کمک کند تا برخی از انگیزه های درونی را کشف کند. تلاش برای ایجاد انگیزه در یک کودک کار دشواری است و اشکالی ندارد که با خودتان ملایم باشید در حالی که سعی می کنید در این راه به او کمک کنید.

در نهایت باید به این موضوع اشاره کرد که، درک اینکه چه چیزی به ایجاد انگیزه در کودک شما کمک می کند مهم است. والدین به دلایل مختلفی از فرزندانشان می خواهند که با انگیزه باشند، خواه این باشد که بشقاب خود را بعد از اتمام غذا در سینک ظرفشویی بگذارند یا به جای آویزان ماندن بند کفش آنها را ببندند. کودکان می توانند توسط عوامل مختلفی برانگیخته شوند که هم از نیروهای درونی و هم از نیروهای بیرونی ناشی می شود و به آنها کمک می کند تا ارزشی را که در تلاش برای به دست آوردن آن هستند پیدا کنند. یادگیری بیشتر در مورد تقویت کننده هایی که به ایجاد انگیزه در کودک شما کمک می کنند، همچنین ترکیب راه هایی برای دادن استقلال بیشتر به کودک و فراهم کردن داربست برای تجربیات یادگیری او، راه هایی برای ایجاد انگیزه درونی اوست که به او کمک میکند تا اهداف را با پشتکار و مشارکت بیشتر دنبال کند.

منبع: lovetoknow.com

نظرات کاربران:
مریم آملی
پاسخ به این نظر
1402/9/7

سلام وقتتون بخیر. دختر من ۱۲ سالشه و نسبت به درس خوندن میشه گفت خیلی بی علاقه ست اما در کارهای هنری و موسیقی فوق العاده ست. چطور میتونم تشویقش کنم به درس خوندن

0 0
مهری سلطانی
پاسخ به این نظر
1402/9/6

سلام وقت بخیر مطالب بسیار مفید بود ممنونم ولی چطور میشه انگیزه درونی ایجاد کرد ؟ انکیزه های کودک من اغلب بیرونی هست

0 0
علیزاده
پاسخ به این نظر
1402/9/6

متاسفانه همسر من همیشه توقع بیش از حد از بچه داره و همیشه نمره های بالا ‌‌هوش بالا می‌خواد و سطح انتظارات غیرواقعی داره که حتی خود بچه هم از کاری که میکنه یا نمره ای که میگیره احساس رضایت نداره

0 0
سمانه خزایی
پاسخ به این نظر
1402/9/6

سلام وقت بخیر دختر من هیچ علاقه ای و ارزشی برای هیچ چیز قائل نیست من چجوری میتونم انگیزه یا ارزش ایجاد کنم ؟لطفا راهنمایی کنید

0 0
نگار ایزدی
پاسخ به این نظر
1402/9/6

بحث انگیزه توی بزرگسالی هم حتی مطرح هستش و به نظر من خیلی مهمه در کودکی کشف بشه تا در بزرگسالی هم به انگیزه بها داده بشه هم در راستای آن ادامه داد ما حتی میتونیم این موارد برای بزرگسال هم بکار ببریم

0 0
مهدیه صداقت
پاسخ به این نظر
1402/9/6

سلام من دو پسر دوقلو دارم و یکیشون خیلی شیطونه. بیشتر مواقع نه به صورت تنبیه ولی باید بهش تذکر بدم در مورد کاراش چون دوقلو هستن این کار درسته یا خیر؟

0 0
افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ