آیا با مرد شکاک و بدبین که مدام به ما برچسب خیانت میزند یا مدام ما را چک میکند، میتوان ازدواج کرد؟ در جواب ازدواج با مرد شکاک میتوان گفت که مدیریت این انتخاب بسیار مهم است. جالب است بدانید که در مورد شکاک بودن همسر فیلم های زیادی ساخته شده است. در این فیلم ها نشان داده میشود که شکاک بودن و شک داشتن به تمام اموری که به نفر دیگری مربوط میشود، در عین اشتباه بودن خود، میتواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. البته باید توجه داشت که شدت این مشکل تا چه حدی است؛ زیرا شکاک بودن با پارانوئید بودن که فرد نسبت به مشکلات خود هذیان یا باور دارد متفاوت است. اگر فردی مدام در حال جستجو، پیگیری و کنترل رفتار دیگران و یا همسر خود باشد، جزء افراد شکاک محسوب میشود.
آیا بدبین بودن در رابطه اشکالی ندارد؟ شک و تردید میتواند ابزار سالمی باشد که به شما کمک میکند انتقادی فکر کنید و رابطه خود را کمی عینی تر ارزیابی کنید. شک و تردید اغلب در سمت چپ مغز وجود دارد، جایی که عکس تفکر عاطفی ما که در سمت راست مغز وجود دارد.
با یک فرد شکاک چگونه رفتار میکنید؟ اگر واقعاً میخواهید یک شکاک را متقاعد کنید، شواهد را به او نشان دهید. فقط مطمئن شوید که این شواهد برایش (نه فقط برای شما) قابل قبول است.
آیا شکاک بودن یک مشکل شخصیتی است؟ شکاک بودن میتواند یک اختلال شخصیت در گروه اول اختلالات باشد که به پارانوئید معروف است. در صورتی که فردی دارای اختلال شخصیت باشد حتما باید دقت زیادی کرد و به هیچ عنوان نباید کمک روانپزشک و روانشناس نادیده گرفته شود. فردی که شکاک و پارانوئید است حتما باید اختلال او درمان یا مدیریت شود.
با چه تیپ مردانی میتوان ازدواج کرد؟
مردی که باید با آن ازدواج کرد دارای ویژگیهای زیر است:
- وفادار
- شنونده خوب
- متفکر و رمانتیک
- شیرین
- قدردان
- او در زندگی شما جایگاه ویژه ای میگیرد
- او حاضر است برای شما هر کاری انجام دهد
- او برای شما فداکاری میکند زیرا میداند که شما خوشحال میشوید.
چگونه می توان فهمید که یک مرد ارزش ازدواج دارد؟
شما به یکدیگر احترام میگذارید و از یکدیگر حمایت میکنید. شما در کار، سرگرمی ها و دوستیهای خارج از رابطه خود از یکدیگر حمایت میکنید. هر دوی شما در مورد با هم بودن در آینده صحبت میکنید. هر دوی شما بدون ترس در مورد داشتن تعهد داشتن در آینده صحبت میکنید. شریک زندگی شما را همانطور که هستید می پذیرد. همسر شما اهل قهر کردن و فاصله گرفتتن نیست.
اختلال شخصیت پارانویید
اختلال شخصیت پارانویید و یا همان بدگمان افرادی را در برمیگیرد که مدام در حال شک و سوءظن به دیگران هستند. این افراد اصولاً خشمگین و عصبانی میباشند و مدام به دنبال سرنخی برای ابهامات و توهمات شکاکانه خود هستند. حرف هیچ فردی را قبول ندارند و هر آنچه را که میبینند دلیلی برای اثبات شک خود میدانند. افرادی که دچار این اختلال هستند از اطرافیان خود دلخور و عصبانی میشوند و مسئولیت همه رفتارهای شکاکانه آنها نیز به عهده دیگران است و دلیلی در ذهن خود برای آن دارند. همچنین اگر نتوانند شک خود را ثابت کنند به دنبال سرنخ های جدید میگردند. این افراد با توجه به درجه اختلال میتوانند نوع برخورد متفاوتی داشته باشند. اما کسانی که در کنار فرد مبتلا به پارانویا زندگی میکنند نمیتوانند شرایط سالم و بدون آسیبی را در کنار او بگذرانند.
رفتار افراد شکاک با همسران خود
اگر میل به ازدواج با فردی که دچار اختلال شخصیت پارانویید است دارید، لازم است بدانید این افراد در هر موردی به همسران خود شک میکنند و تقریباً به هیچ روشی نمیتوان شک و بدگمانی آنها را برطرف کرد. از آن جایی که ذهن این افراد دچار توهماتی است که ساخته و پرداخته اختلال حاصل است، بنابراین در واقعیت هیچ رفتاری نمیتواند شک و تردید آنها را برطرف کند.
شاید افرادی باشند که این شک و سوءظن را توجه تلقی کنند و دچار این سوءتفاهم شوند که فردی نگران آنها است و یا مایل است همه چیز را در موردشان بداند و با قرار گرفتن در کنار یکدیگر و شروع یک زندگی اشتراکی تمام شکها برطرف میشود. اما قدم اشتباه دقیقاً از همینجا شروع میشود. زیرا لازم است بدانید افراد شکاک و یا دچار اختلال پارانویید دچار توهمات شکاکانه هستند. هر آنچه را که اشتباه فرض میکنندT ساخته و پرداخته ذهنشان است. بنابراین هیچ با هم بودن مداومی نمیتواند شک آنها را برطرف کند و یا در رفتارشان تغییری ایجاد کند.
چگونه پیش از ازدواج افراد شکاک را بشناسیم؟
واضح است یک رابطه سالم و رو به رشد که پر از انگیزه های سالم باشد را به راحتی میتوان از یک رابطه بیمارگون تشخیص داد. اما از آن جایی که در بسیاری از موارد به دلیل های شخصی فردی نمیتواند یا مایل به دیدن عیبهای طرف مقابل خود نیست، به این صورت در طول زمان به خود و رابطه شان آسیب وارد میکند. اگر در شناخت از یک فرد شکاک دچار تردید هستید، باید بدانید محبت، دلسوزی و توجه بدون هیچ تردیدی جنبه مثبت و رشد را در رابطه به وجود می آورد. اما افراد شکاک مدام دچار درگیری، خشونت، عصبانیت، بازجویی و یا پیگیری هستند. قطعاً معاشرت با چنین افرادی استرس، اضطراب و ناامنی واضحی ایجاد میکند و آرامش نسبی که در هر رابطه میتواند وجود داشته باشد را نیز از بین میبرد.
آیا اختلال پارانویید قابل درمان است؟
اختلال پارانویید مانند بیشتر اختلالات قابل درمان و کنترل است. بسته به تشخیص درمانگر و درجه اختلال فرد و میزان شکاک بودن او، درمانگر میتواند دارو درمانی را نیز در برخی از موارد توصیه کند. اما نکته بسیار مهم در درمان افراد شکاک، صمیمیت درمانگر با آنها است که قطعاً صمیمیت نیز میتواند شک و تردید این گروه از افراد را بیشتر کند. بنابراین بهتر است درمانگر رابطه خود را جدی تر از هر مراجع دیگری با افراد پارانویا پیش گیرد و برای جلب اعتماد فرد پارانویید با او رابطه صمیمانه ای برقرار نکند و صرفاً حفظ اصول درمان را پیش بگیرد تا درمان ایجاد شود.
آیا با مرد شکاک می توان ازدواج کرد؟
پیش از درمان خیر. قطعاً هر اختلالی نیاز به درمان دارد و از آنجایی که انسان واضحاً نیازمند توجه، رشد و پیشرفت است، بنابراین هر فردی با هر اختلالی مایل است پس از درمان در یک رابطه صمیمانه و متعهدانه قرار بگیرد. بنابراین درمان پایه ایجاد یک رابطه محبت آمیز را به وجود می آورد و هر فردی که بتواند در درمان خود بهتر عمل کند قطعاً میتواند رفتارهای مسالمت آمیز بیشتری را تجربه کند. افراد دچار اختلال پارانویید قطعاً پس از دوره های طولانی درمان به شخصه متوجه میزان رنج خود پیش از این میشوند و مایل هستند پس از آن در اتفاقات خوشایندی قرار گیرند. از این رو بهتر است پس از طی دوره های درمانی خودشان بهترین درمانگر خودشان باشند. همچنین بر روی شکها و تردیدهای خود صحه نگذارند و با مقاومت در برابر دستورات ذهنی خود شروع به خود کنترلی و درمان هر روزه خود داشته باشند تا بتوانند در یک رابطه سالم و پایدار بمانند.
پس در جواب این سوال که آیا واقعاً با مرد شکاک میتوان ازدواج کرد، جواب بله است ولی پس از درمان و با در نظر گرفتن ریسک برگشت پذیری فرد به حالت قبلی.
آیا افراد شکاک خود می دانند دچار اختلال هستند؟
در بسیاری از موارد شک و تردید افراد پارانویید به دلیل سوء ظنها و موشکافیهای مداوم باعث میشود در مواردی به واقعیت بپیوندد و در چنین مواردی فرد دچار این اختلال، خود را فاتح و کاشف بزرگترین دروغها میداند. همچنین باعث میشود به تردیدهای بیشتری در مورد اطرافیان خود بپردازد. بنابراین بودن در کنار فرد شکاک آسیبهای بسیار بالایی را برای اطرافیان ایجاد میکند. اما نکته مهم در این مورد ناباوری خود فرد از اختلال است. زیرا او همه چیز را عیان و واقعی فرض میکند و تمام موارد حاشیه را میتواند در کنار یکدیگر بچیند و یک واقعیت را تشریح کند. زمانی افراد دچار اختلال به این باور میرسند که نیازمند درمان هستند و به اطرافیان و نوع و روش زندگیشان توجه کنند و بخواهند در آرامش قرار گیرند. در غیر این صورت آنها به درمانگران خود نیز شک خواهند داشت.
ازدواج با فرد شکاک
در اینجا به سوال نخست برمیگردیم که آیا ازدواج با فرد شکاک صحیح است؟
که قطعاً جواب خیر می باشد.
فرد شکاکی نمیتواند توهمات ذهنی خود را کنترل کند و به تمام فعالیتها و اطرافیان خود دچار تردید است. بنابراین نمیتواند شرایط صحیحی از رشد، بالندگی و احساس خوشایند را نه تنها برای خود بلکه اطرافیانش نیز ایجاد کند. به همین دلیل اقدام به ازدواج با یک فرد شکاک باعث بروز اختلافهای مداومی میشود که قطعاً زندگی خوشایندی را در بر نمیگیرد. اما مهم است بدانیم اگر زمانی فرد شکاک خود مایل به درمان و بهبود باشد و همچنین به این باور دست پیدا کرده باشد که دچار اختلال است و واضحاً مایل باشد به خود کمک کند، میتوانیم پیش از ازدواج فرصتی را برای درمان به فرد دچار اختلال قائل شویم. همچنین با مشاوره گرفتن از یک درمانگر با مهارت و به تشخیص او این زمان را برای فرد دچار اختلال قائل شویم و تحت نظر درمانگر بتوانیم مرحله پس از درمان را نیز در کنار فرد بمانیم و یا خیر.
اگر اکنون همسری شکاک داریم چه میتوان کرد؟
این را بدانید که رفتار مشکوک شریک زندگی شما، ربطی به شما ندارد. ممکن است تصورات شریک زندگی شما به هر دلیلی ناشی از گذشته او باشد. از آنجایی که نمیتوانید به خاطر برداشت هایشان با آنها مبارزه کنید یا به آنها بگویید که اشتباه میکنند که چنین احساساتی دارند، بهتر است این نگرش منفی را نسبت به خود برای حفظ آرامشتان نادیده بگیرید. پذیرفتن مواجهه با سوءظن های همسر دشوار است اما اجازه ندهید این سوء ظنها روز و روحیه شما را خراب کند. به خودتان یادآوری کنید که مسئول خلق و خو و احساسات خودتان هستید نه دیگری.
نکته آخر
برخی از اختلالات مانند خودشیفتگی، اختلالات نمایشی و اختلالاتی از این دست بیشترین آسیب را برای خود فرد ایجاد میکنند. همچنین فرد دچار آسیب میتواند با گذراندن دورهای درمانی احساس بهتری را تجربه کند. اما برخی از اختلالات به غیر از آسیب به خود، آسیبهایی را برای اطرافیان بوجود می آورد که در برخی از موارد جبران ناپذیر است. بنابراین لازم است پیش از تصمیم به ازدواج هر فردی به شخصه و پس از آن با فرد مورد انتخاب خود، دوره های مشاوره پیش از ازدواج را بگذراند و هزینه ای را صرف شناخت خود و طرف مقابل داشته باشد تا اینکه پس از ازدواج متحمل هزینه های مالی، جسمی و روحی شود.
1. بدبینی چیست؟
بدبینی مرضی یا پارانویا در تعریف عامش، فرایندی از فکر است که تحت تأثیر اضطراب یا ترس به حالتی غیرمنطقی و وهم آلود در میآید. افراد پارانوئید معمولا فکر میکنند که دیگران سعی میکنند آنها را بیازارند و یا فکر میکنند که دیگران به دنبال توطئه برعلیه آنها هستند.
2. نشانه های بدبینی چیست؟
افراد بدبین معمولاً اتهاماتی به شریک خود میزنند که واقعی نیست. با وجود اینکه دلیل خاصی ندارند، نمیتوانند به کسی اعتماد کنند و دائم به دیگران مشکوک هستند. این افراد نمیتوانند فرق بین باورهای درست و نادرست خود را تشخیص دهند، به همین دلیل دچار بدبینی و سوء ظن میشوند.