دو سوال مهم در مورد آرایش کردن در کودکان و ضررهای آن مطرح است. عوارض خطرناک آرایش کردن در کودکان دقیقا چه چیزهایی می تواند باشد؟ همچنین آرایش کردن در کودکان دقیقا چه مواردی را شامل می شود؟ در این مقاله به جواب تمام سوالات خودتان میرسید پس با کمی مکث تا انتها با ما باشید. نکته اول، مادرانی هستند که از آرایش کردن کودکانشان لذت میبرند، آنها را زیبا و دلربا میبینند، می توانند با کودکانشان سرگرم باشند و وقت گذرانی کنند. نکته دوم، همچنین بیشتر کودکان میل به بازی با لوازم آرایش و آرایش کردن برایشان بسیار جذاب است. اما نکته اینجاست که کودکان به هیچ عنوان نباید خود را آرایش کنند، اما چرا؟ در ادامه خواهیم گفت.
پدر و مادرها نباید از زیبایی کودکانشان و یا سرگرمی آنها با آرایش کردن را به عنوان یک تفریح و سرگرمی ببینند و تصور کنند کودک مشغول یک بازی شده که پس از چند وقت دیگر این بازی را فراموش میکند. کودکان در دوره بلوغ جنسی خود که شروع آن به ۳ سالگی بر میگردد و پس از آن مشغول احساساتی میشوند که می تواند آرایش کردن آسیب های زیادی را در مورد گرایش های جنسی به صورت ناخودآگاه به آنها بزند.
آرایش کردن در کودکان و ضررهای آن
پیش از آنکه فروید تأثیرات تجارب دوران کودکی را روی شخصیت بزرگسالی توصیف کند. دنیا از عالم گیر بودن فعالین جنسی و یادگیری جنسی در کودکان بی خبر بود. بیشتر تجارب یادگیری جنسی در کودکان بدون اطلاع والدین انجام میشد. ولی آگاهی از جنسیت کودک بر رفتار والدین موثر است. برای مثال با پسر بچه ها با جدیت بیشتری رفتار میشد تا دختر بچه ها و بر عکس دختر بچه ها بیشتر در بغل گرفته می شدند. پدر زمان بیشتری را برای فرزند پسر خود می گذاشت و نسبت به نگرانی های پسران نوجوان خود نگرانی های بیشتری را داشتند. تحمل والدین در برابر پرخاشگری و تقویت یا خاموشی فعالیت و علایق ذهنی، زیبایی شناسی و ورزشی بستگی به جنسیت کودک دارد.

هویت جنسیتی در کودکان
تقریباً هر کودکی تا سن 2 تا 3 سالگی تا حدودی در مورد دختر یا پسر بودن خود اطلاعاتی پیدا می کند. ولی با این حال حتی اگر رشد جنسی طبیعی باشد، حس پسر بودن یا دختر بودن کودک و تشخیص هویت جنسی در کودکان کامل نشده است. به عقیده رابرت استولر هویت جنسی در کودکان بطور ضمنی به معنای وجوه روانشناختی رفتار مرتبط با پسری یا دختری است. رابرت استولر بین جنسیت اجتماعی و جنسیت زیستی تمایز قائل می شود. (اغلب مردها رفتار مردانه و زنان رفتار زنانه نشان می دهند) ولی ممکن است جنسی با هویت جنسیتی در تضاد باشد.
نکته مهم
در صورت مشاهده آرایش زیاد در پسران یا رفتارهای پسرانه در دختران که بیش از 6 ماه به طول انجامید حتماً به یک روانشناس مراجعه کنید و ریز رفتارهای کودک خود را توضیح دهید. دکتر روانشناس کودک مرکز مشاوره اینجامکث در این زمینه می تواند به شما راهکارهای مناسبی دهد.
5 و 6 سالگی کودکان، دوره بلوغ جنسی
در دوره بلوغ جنسی در سالهای ۵ و ۶ سالگی کودکان با کپی برداری از مادرانشان و پس از آن میل غریزی به خودآرایی و زیبایی دوستی، مشغول بازی کردن با لوازم آرایش و استفاده از آنها میشوند.
عوارض خطرناک آرایش کردن در کودکان
اما نکته مهم و آرایش کردن در کودکان و ضررهای آن در اینجاست، از نظر محققان کودکان به هیچ عنوان نباید با وسایلی غیر از اسباب بازی خودشان و هر آنچه مربوط به سن و سالشان است بازی کنند و سرگرم باشند، سرگرمی هایی به غیر از آنچه که مختص کودکان است، آنها را از دنیای کودکانه خودشان و میل به بازی کردن و سرگرمی و خلاقیت و رشد دور میکند و تنها توجه شان را به تقلید از بزرگ تر ها، بلوغ جنسی و هر آنچه که مربوط به جنس و جنسیت و معیارهای زیبایی نادرست در کودکان میشود می کشاند. پس در اولین گام فعلاً بدانیم که آرایش کردن کودکان اشتباه بسیار خطرناکی می تواند باشد.

مورد توجه قرار گرفتن کودک با این روش!
در گام دوم وقتی کودک احساس کند با آرایش کردن مورد توجه قرار میگیرد، در ذهنش این موضوع ثبت می شود. همچنین باعث میشود که این برای گرفتن توجه آرایش کند و به نوعی شرطی می شود. او به اشتباه یاد می گیرد که تنها زیبایی ظاهری و امکاناتی که برای زیباتر شدن وجود دارد او را به دنیای اطرافش معرفی میکند. کودک بدون وسایلی که برای او جلب توجه به همراه می آورد، مانند لباس های پر زرق و برق، آرایش کردن و زیور آلات، احساس خالی بودن و زست بودن میکند که در نهایت بر روی عزت نفس او هم تاثیر می گذارد.
وظیفه پدر و مادر برای جلوگیری از بلوغ زودرس در کودک
- این تنها وظیفه والدین و پدر و مادر کودک است که با جلوگیری از بلوغ زودرس در کودک با هر وسیله و اقدامی که جنسیت کودک در آن ارجحیت به خود کودک و ماهیت انسانی اش دارد باشد، از بروز این احساس در کودکان جلوگیری کنند.
- مسامحه کاری، آسان گیری بیش از حد باعث میشود کودک از جایی به بعد بدون خواسته قلبی پدر و مادر و خود کودک در شرایطی دگرگون قرار بگیرد و بلوغ زودرس را تجربه کند.
- احساس زن بودن را بیش از احساس کودک بودن و انسان بودن تجربه کند.
- نیازهای کودکانه اش خدشه دار شود و تمام تفکرش به غیر از کودکی و مراحل رشد به زیبایی ظاهری و رفتارهایی غیر کودکانه مشغول باشد.
- کمک گرفتن از دکتر روانشناس کودک یا بازی درمانگر کودک
تجربه کردن بلوغ جنسی پیش از دوره نوجوانی
بلوغ جنسی در فرزندان طی پشت سر گذاشتن دوره کودکی و وارد شدن به دوره نوجوانی اتفاق میافتد، اما کودکی که مدام مشغول تقلید از رفتار بزرگسالان است و به خطای رفتاری مشغول است (در مورد آرایش کردن کودکان) بلوغ جنسی را پیش از دوره نوجوانی تجربه میکند، که خود این تجربه به تنهایی ضربه ایی به بدنه ادامه زندگی کودک دارد.
- تفکرات متفاوت کودکی که زودتر از موعد بزرگ می شود!
- کودکی که زودتر از موعد بزرگ میشود، تفکرات متفاوتی با بقیه همسالان خود دارد.
- به معقوله های جنسی و گرایشات جنسی بیش تر از همسالان خود فکر میکند.
- راه رشد، پیشرفت و تحصیل برای او راهی است که در درجه چندم از ذهنش فرار میگیرد
- نیاز هایش متفاوت از اطرافیانش میشود.
- امکان آسیب و برقراری روابط پر خطر و اشتباه برای او بسیار بیش تر از همسالان اوست.
به همین منوال که فرزند پسری به تقلید از پدر خود در ۱۰ سالگی مشغول به سیگار کشیدن بشود، به همین ترتیب ورود به رفتار آسیب زا اتفاق افتاده و پس از آن آسیب های بعدی پشت سر هم برای نوجوانی که قدرت تحلیل شرایط را ندارد بیش از پیش میشود.
نکاتی که در تربیت کودکان باید به آن ها توجه کرد
نکاتی که در تربیت کودکان باید حتماً به آن توجه شود و به رفتارهایی تقلیدی نیانجامد، موجبات شادی پدر و مادر آسان گیر نشود، بسیار متعدد هستند.
- آرایش کردن کودکان دختر یکی از مهم ترین آن نکات است
- در پی آن پوشاندن لباس های جذب و لباس هایی که اندام زنانه کودک را در معرض دید و زیبایی قرار میدهد.
- دنبال نکردن فیلم ها و سریال هایی که کاملاً دور از سن کودک است و رفتارهای جنسی در آن مشهود است.
- دور ماندن کودک از هر چیزی که به مهم بودن کودک به وسیله جنسیت او مربوط میشود.
- بازی های کودکانه و پیگیری والدین از کودکان در هنگام بازی و زیر نظر گرفتن کودک بدون آنکه احساس کند مادر و یا پدرش او را کنترل میکنند که دچار پنهان کاری نشود.
و در آخر، از منظر روانشناسان کودکان وسیله ایی برای شادی و بازی بزرگ تر ها نیستند و هر آنچه که برای کودک دور از سن و سال او میباشد و او را از دنیای کودکانه و بازی های کودکانه دور کند، اقدامی برای آسیب روانی او محسوب میشود که در سالهای بعد از کودکی به طور واضح نمایانگر میشود.