22006198 021

بیماری گال یا جرب، علائم و راه های درمان

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(6 رای)
بیماری گال یا جرب، علائم و راه های درمان

گال به وسیله یک مایت میکروسکوپی که داخل نقب یا تونلی که در زیر پوست ایجاد می کند، عارض می شود. این مایت در این نقب ها زندگی می کند، تخم می گذارد و به این ترتیب تکثیر می یابد. بثوراتی که در سطح پوست روی این نقب ها ایجاد می شود، نتیجه واکنش بدن نسبت به مایت ها، تخم و فضولات آن است. وقتی مایت به داخل پوست راه می یابد، دو تا چهار هفته طول می کشد تا بثورات ناشی از آن تظاهر کنند.

چگونه گال در افراد ظاهر می شود؟

در یک کودک بزرگ تر، بثورات به صورت برجستگی های پر از مایع بسیار خارش دار، در مجاورت نقب ها به وجود می آیند. در شیرخوار، ممکن است این برآمدگی ها پراکندگی بیشتری داشته و در کف دست و پا نیز ظاهر شوند. به علت خراشیدگی یا عفونت ثانوی، تشخیص این بثورات اغلب مشکل است.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: آرتریت روماتوئید چیست؟

بر حسب یک گزارش تاریخی، زمانی که گال در بین نیروهای ناپلئون همه گیر شده بود، شب ها هنگام خواب، صدای خاراندن بدن سربازان و افسران تا فاصله یک و نیم کیلومتری قابل شنیدن بوده است. گو اینکه این روایت به نظر اغراق آمیز می آید اما مثالی است برای اینکه بخاطر داشته باشید اگر کودکتان به گال دچار شود این بیماری تا چه حد می تواند خارش دار و قابلیت انتقال داشته باشد. گال خیلی به سهولت، تنها از طریق تماس شخص به شخص منتقل می شود. اگر یک فرد از افراد خانواده خانواده شما دچار آن شود، بقیه افراد خانواده نیز ممکن است گرفتار شوند.

گال می تواند در هر نقطه ای از بدن شیرخواران از جمله در بین انگشتان مستقر شود. اما معمولاً در کف دست و پا، سر و صورت بچه های بزرگ تر و بزرگسالان، دیده نمی شود. در خانم ها بیشتر در اطراف پستان و به طور کلی در بزرگسالان هر دو جنس، اغلب در ناحیه تناسلی، زیر بغل، بازوها، مچ دست، سینه و قسمت پایین سرین دیده می شود.

بیماری گال

درمان بیماری گال

اگر متوجه شدید کودکتان (و احتمالاً هر یک از افراد خانواده) خود را به شدت و به طور مداوم می خاراند، به وجود گال مشکوک شوید و برای اطمینان به متخصص اطفال کودک خود مراجعه کنید. پزشک با ملایمت نمونه ای از پوست را در منطقه آلوده می تراشد و در زیر میکروسکوپ، درصدد دیدن مایت یا تخم های آن بر می آید. اگر وجود گال ثابت شود. پزشک ممکن است یکی از چند نوع دارویی را که برای درمان گال وجود دارد، تجویز کند. در غالب موارد، لوسیونی تجویز می شود که باید سراسر بدن از پوست سر تا کف پا را به آن آغشته و بعد از چند ساعت شستشو کرد. این عمل باید یک هفته بعد نیز تکرار شود.

پیشنهاد می کنیم بخوانید: علائم سرخجه چیست؟

عده ای از کارشناسان اعتقاد دارند لازم است تمام اعضای خانواده، حتی آنهایی که فاقد بثورات هستند، هم زمان مورد درمان قرار گیرند ولی عده ای دیگر معتقدند فقط باید آنهایی را مورد درمان قرار داد که دارای بثورات هستند. بعد از خاتمه درمان، خارش به مدت دو تا چهار هفته دیگر ادامه می یابد، زیرا بثورات علت حساسیتی دارند. چنانچه بیشتر از چهار هفته خارش ادامه یابد. باید دوباره به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است گال عود کرده و نیاز به تکرار درمان داشته باشد. برای کنترل خارش می توان از یک داروی خوراکی آنتی هیستامین استفاده کرد.

بیماری جرب

بین محققان از جهت نحوه انتشار گال اختلاف نظر وجود دارد، به طوری که عده ای عقیده دارند انتقال از طریق لباس و ملحفه هم ممکن است.

نظرات کاربران:
مهراد
پاسخ به این نظر
15:56 - 23 شهریور 00

اگر بعد از مصرف دارو هم خوب نشویم باید چه کرد

0 0
فرزانه
پاسخ به این نظر
12:34 - 17 آبان 99

18 ساله بودم که گال گرفتم و دکتر گفته بود که تمام لباسها و ملحفه ها باید جوشانده شوند. من هنوز حس بدی دارم و دچار وسواس شدم چون نمیدونم ریشه این بیماری از کجا به من سرایت کرد! ممنون میشم سوالمو جواب بدید!

0 0
افزودن نظر:
captcha