پیش از دانستن این که روانکاو خوب در تهران چه کسی است، باید بدانیم که آیا ما نیاز به یک مشاور روانشناس با گرایش روانکاوی داریم یا خیر؟. زیرا روانکاوی برای بسیاری از افراد مناسب نیست در صورتی که برای بسیار می تواند معجزه کند!!. مواجهه با رویکردهای درمانی مختلف و گوناگون در طول زندگی برای هر شخصی امکان پذیر است، حال این شخص به دنبال درمان سلامت روان باشد و یا از علاقمندان ارائه دهنده خدمات بهداشت روان باشد. با این وجود تشخیص دادن تفاوت بین آنها سخت و انتخاب روش مناسب گیج کننده می باشد.
- به این خاطر با همراهی روانکاو خوب در تهران به این سوال خواهیم پرداخت که تفاوت روانکاوی با سایر رویکردهای روانشناسی چیست؟
- آیا نیازی به مراجعه به یک روانکاو هست یا نه؟
شاخه های روانکاوی کلاسیک فرویدی موارد ذیل هستند!!
- عصب روانکاوی (مارک سولمز)
- روانپویشی کوتاه مدت ISTDP (دوانلو)
- روابط ابژه(ملانی کلاین)
- روانشناسی فزد نگر (آدلر)
- روانشناسی تحلیلی (یونگ)
- روانشناسی ایگو (آنا فروید)
- روانشناسی خود (کوهات)
- روانکاوی (لکان)
روانکاو کیست؟
برای کسب اطلاعات درست درباره تفاوت میان رویکردهای روانشناسی مختلف از جمله روانشناسی با روانکاوی در ابتدا بهتر است به واژه روانکاو بپردازیم. پس این سوال مطرح میشود که روانکاو کیست؟
برای پاسخ به این سوال بایست گفت که روانکاو در واقع یک روانشناس می باشد که به درمان اختلالات ریشه ای با شاخه های کلاسیک یا جدید روانکاوی می پردازد. یک روانکاو می تواند دارای مدرک کارشناسی ارشد، دکتری روانشناسی یا روانپزشک باشد که پس از آموزش های و نحلیل های خودش با یک روانکاو دیگر به درجه ای می رسد که میتواند از این رویکرد جهت روا ندرمانی استفاده کند.
یک روانکاو علاوه بر داشتن مدرک مربوط به روانشناسی، بدون شک در دوره های تخصصی مرتبط به روانکاوی و آموزشگاه های معتبر ایرانی یا جهانی شرکت کرده و این دوره ها را زیر نظر انستیتو روانکاوی گذرانده است.
اگر علاقمند به رشتهروانشناسی یا رویکرد روانکاوی هستید، بهتر است اطلاع داشته باشید که دوره های آموزشی آنها به مدت زمان 4 سال به طول می کشد. پس از گذراندن این دوره های تخصصی فرد قادر به درمان اختلالات روان شناختی با شیوه های روانکاوی می باشد.
لطفاً دقت داشته باشید قبل از مراجعه به یک روانکاو در تهران جهت درمان خود، به خوبی مشخصات و مدارک روانپزشک خود را چک و بررسی نمایید زیرا این درمان می تواند در سرنوشت شما تاثیرگذار باشد.
روانکاوی برای چه مشکلاتی مناسب می باشد؟
- افسردگی
- اضطراب
- وسواس
- اختلال شخصیت وسواسی
- فوبیا
- مشکلات جنسی
- آسیبهای عمیق کودکی
- اختلالات روانی مانند (اسکیزوفرنی، پارانویید، دو قطبی)
- اختلال پس از سانحه مانند (سوگ نزدیکان، سیل، زلزله، تجاوز)
روانکاو خوب در تهران چه فوایدی برای افراد سالم دارد؟
- خودآگاهی
- بالا بردن خلاقیت
- بالا رفتن فعالیت مغز
- بهبود زندگی
- شناخت دیگران
- کاهش مقاومت ها
- بهبود ارتباط بین فردی
- بالا رفتن پذیرش
- موفقیت های کاری
بهترین مرکز روانکاوی در تهران (منبع کاپلان و سادوک)
بهترین مرکز روانکاوی در تهران کار را برای شما راحت می کند. در بسیاری از موارد منع کاربرد روانکاوی در واقع نقطه مقابل کاربرد آن است. اگر شرایط زیر را دارید روانکاوی کلاسیک برای شما مناسب نیست. روانکاو خوب در تهران و بهترین مرکز روانکاوی تهران در خیابان شریعتی می باشد.
- اگر فرد از مشکلات خود ناراحت نیست
- نمی تواند تکانه های خود را کنترل کند
- تاب و تحمل ناکامی و اضطراب را ندارد
- انگیزه ای برای شناخت خود ندارد
- با درمانگر خود رو راست نیست
- داشتن اختلال شخصیت ضد اجتماعی
- بودن در آشوب بزرگ زندگی در همان زمان
اما اگر با چنین گرایش درمانی آشنا نیستید، باید بدانیم گرایش روانکاوی یکی از مهم ترین گرایشات درمانی است که در آن نیاز به شفافیت و وضوح در مراجعه کننده برای بیان مسائل و همچنین صبر و شکیبایی و گذراندن مراحل درمان به صورت آرام و مرحله ایی است.
مکانیسم دفاعی فرار چیست؟
مکانیسم های دفاعی در واقع اولین بار توسط فروید معرفی شدند. فروید معتقد بود که انسان برای جلوگیری از اضطراب ایگو از مکانیسم های دفاعی استفاده می کند. مکانیسم های دفاعی انواع گوناگونی دارند و ممکن است به صورت خودآگاه، نیمه خودآگاه یا ناخودآگاه استفاده شوند.
مکانیسم دفاعی فرار یا تحریف به معنی آن است که توجه خود را به سمت موضوعات خوشایند منحرف می کنیم تا از موضوعاتی که باعث تنش و یا اضطراب ما می شود دور شویم. شاید شما هم در طول زندگی خود از این مکانیسم استفاده کرده باشید. سیگار کشیدن یا مصرف مواد مخدر و الکل و همچنین روی آوردن به فعالیت های پرخطر نمونه ای از این مکانیسم می باشد.
انواع دیگر مکانیسم های دفاعی
مکانیسم های دفاعی خود شیفته بار
- دوپاره سازی
- آرمانی سازی بدوی
- فرافکنی
- همانند سازی
- انکار
- تحریف
دفاع های نابالغانه
- کنش نمایی
- انسداد
- خودبیمار پنداری
- درون فکنی
- رفتار پرخاشگری منفعلانه
- پسرفت
- خیالبافی
- جسمانی زای
دفاع های نوروتیک
- کنترل کردن
- جا به جایی
- تجزیه
- بیرون سازی
- بازداری
- واپس زنی
- جداسازی
- واکنش وارونه
دفاع های پخته
- اثار
- پیش بینی
- ریاضت کشی
- شوخ طبعی
- والایش
- فرونشانی
کارهایی که یک روانکاو انجام می دهد
اکثر اوقات افراد با شنیدن کلمه هایی مانند روانکاو و روانکاوی، فردی را متصور می شنود که وقتی به اتاقش مراجعه کردیم، باید روی یک کاناپه دراز بکشیم تا آن فرد به آنچه ما می گوییم گوش دهد. باید به شما این اخطار را بدهیم که به هنگام مراجعه به روانکاو در تهران به هیچ وجه با رویکردی مانند این مواجه خواهید شد. زیرا اصلاً کار اصلی و هدف یک روانکاو فقط گوش دادن به شما نیست بلکه کار او فراتر از شنیدن یک سری مشکلات است. در واقع یک روانکاو خوب در تهران با کمک اصول روانکاوی به شناسایی و درمان اختلالات روانی بیمار خود خواهد پرداخت.
روانکاوی ریشه در پژوهش ها و کارهایی که زیگموند فروید و سایر روانکاوان برجسته انجام داده اند، قرار دارد و شامل مجموعه ای وسیع از دیدگاه ها و راهکار های درمانی است. محور درمانی در روانکاوی شامل کاوش، بررسی و تحلیل است تا بتوان مشکل را ریشه یابی و درمان موثر اختلالات روانی را اجرا کرد. در این شیوه افکار، احساسات، تمایلات و خاطرات ناخوشایند بیمار که در ناهشیار وی قرار گرفته است، توسط روانکاو شناسایی و در پایان با ورود محتوای ناهشیار به بخش هشیار بیمار، فرد را به آگهی نسبت به آن محتوا خواهد رساند. این شیوه ای می باشد که روانکاو به درمان اختلالات روانی مراجعه کننده می پردازد.
درمان های روانکاوی
در درمان های روانکاوی، مشاور روانکاو خوب در تهران نمیتواند مسئله را متوجه شود و به کودکی، گذشته و خاطرات ورود نکند. در واقع درمان های روانکاوی به اصل و ریشه هر مشکلی میپردازد و این پرداختن به هر آنچه که در گذشته بوده و باعث به وجود آمدن شرایط فعلی مراجع شده، زمان بسیار زیادی از مراجع و درمانگر میگیرد. زیرا این درمان فقط خود مسئله را حل نمیکند بلکه تمام دلایل به وجود آمدن مسئله را جستجو میکند. پس از آن مسئله را به شما می شناساند و بعد مسؤلیت حل مسئله را هم به عهده خود مراجع میگذارد.
درمان های روانکاوی به طرزی ریشه ایی و بنیادی عمل میکنند. بطوری که مراجع پس از درمان، مجددا اضطراب و تنش را از جایی دیگر احساس نمیکند. بلکه میداند و قبول کرده که این مسئله و مشکل او است. حالا در این شرایط چگونه باید با آن مواجه شود و یا آن را در ذهن خود حل و فصل کند.
فرق روانکاو با بقیه متخصصان روانشناسی در چیست؟
در بخش های بالایی این متن با همراهی روانکاو خوب در تهران به شناخت کامل و دقیق از روانکاو و روانکاوی رسیدید. بنابراین در این بخش زمان آن فرا رسیده است که به تفاوت بین روانکاو با بقیه متخصصان روانشناسی بپردازیم. اگر بخواهیم به صورت ساده و به کوتاه ترین شکل ممکن به این موضوع بپردازم، جواب این است که روانشناسی را میتوان یک رشته دانست و روانکاوی را یک تکنیک در این رشته. این نوع تقسیم بندی به نوعی روانکاوان را به روانشناس مبدل می سازد. به طور خلاصه میتوان در جواب این سوال گفت که هر روانکاوی، روانشناس نمی باشد بلکه برخی از روانکاوان، روانپزشک و مددکاران اجتماعی بالینی می باشند.
- روانشناس به کسی گفته می شود که دارای مدرک دکترا در رشته روانشناسی و همچنین داری تجربه فعالیت به صورت حرفه ای در زمینه سلامت روان باشد.
- روانپزشک به پزشکی گفته می شود که دارای مدرک MD یا DO است و می توانایی تجویز دارو دارد.
- روانکاو کلینیسینی میباشد در یک نوع خاص از روان درمانی که بر اساس نظریات ابتدایی فروید و متخصصان دیگری که کارهای او را تصحیح کردند به فعالیت می پردازد.
البته یکی از مهمترین وجوه تمایز بین مشاوره روانکاوی با دیگر گرایش ها مانند «رفتار درمانگری، شناختی، انسانگرایی و غیره» در همین موضوع است که با حل شدن یک مسئله بصورت ریشه ایی و پیدا کردن ریشه مشکل در کودکی (بین سه تا پنج سالگی و یا پس از آن)، مشکل دیگر بروز و ظهور پیدا نمیکند. اما در درمان های رفتارگرایی، فقط صورت مسئله تغییر میکند و بنحوی رفتار شخص در قالب مشکل، تغییر میکند.
مثال: فرد وسواسی که روزی ۱۰ بار خود را میشوید به تغییر رفتاری شستشوی خود در روزی دو بار رسیده است. این فرد در درمان رفتاری علل به وجود آمدن این رفتار و علت اضطرابی که باعث به وجود آمدن این رفتار وسواسی است را پیدا نکرده و فقط نوع رفتار را تغییر داده است. بنابراین ممکن است پس از تحمل میزانی از اضطراب به صورت مجدد به رفتار وسواسی قبل خود بازگردد.
تفاوت روانکاوان و روانشناسان در چیست؟
مشخص شد که روانکاو هم یک روانشناس می باشد ولی تفاوت جزئی دارد. تفاوت اصلی این دو حرفه در نگاه متفاوت به ریشه های اختلالات روانی و مشکلات مراجعه کننده است. میتوان گفت که دیدگاه روانکاوان عمیق تر از روانشناسان رویکردهای دیگر مانند روانشناس مثبت نگر، روانشناس شناختی رفتاری می باشد. یک روانکاو برای یافتن مشکل اصلی به بررسی گذشته ها و ناهشیار ذهن مراجعه کننده می پردازد. حتی تعداد جلساتی که یک روانکاو برای درمان بیمار خود نیاز دارد بیشتر از و حتی طولانی تر از روانشناسان است. دلیل طولانی بودن جلسات روانکاوان جهت تحلیلی بودن کار آنها می باشد. مراجعه به مشاور روانکاو خوب در تهران صددرصد در درمان اختلالات روان شناختی، شخصیت و اختلالات روانی فرد موثرتر از مراجعه به روانشناسان واقع خواهد شد.
چه هنگام باید به مرکز مشاور روانکاو خوب در تهران مراجعه کرد
همانگونه که خود شما نیز آگاه هستید، زندگی همه ما علاوه بر سلامت جسمی بر پایه سلامت روان نیز بنا شده است. بنابراین بهتر است به هنگام تحت درمان قرار گرفتن این موضوع را برای خود مطرح کنید که آیا روانکاوی برای من مناسب است؟ در این صورت وقت و هزینه خود را هدر نخواهید داد. به طور ساده درمانی برای افرادی میباشد که درد و رنج عاطفی برخوردارند. روانکاوی برای افرادی توصیه می شود که تمام تلاش خود را برای حل مشکل خود کرده و تنهایی از پس آن بر نیامده اند، هست. در زیر به مواردی اشاره کرده ایم که در صورت مواجهه باید به روانکاو مراجعه شود.
- افسردگی و اضطراب
- وسواس و اختلال شخصیت وسواسی
- فوبیا
- مشکلات جنسی
- آسیبهای عمیق کودکی
روانکاو خوب در تهران و شناخت روانکاو خوب نیز مانند پیدا کردن هر دکتر زبده و با مهارت، به پیگیری، پرسش و جستجو نیاز دارد. اینکه جویای این باشیم که مراجعین این روانکاو پس از درمان و نیز از خود درمان، احساس رضایت میکرده اند و حال خوبی را تجربه کرده اند و پس از پیدا کردن روانکاوی که تعریف او را بسیار شنیده ایم، برقراری و شروع یک رابطه دو طرفه بین درمانگر و درمانجو بسیار پر اهمیت است.
روانکاو میتواند مسیر درمانی خود را طی کند و درمانجو باید به روانکاو اعتماد کند و خود را به روانکاو بسپارد تا مراحل درمان طی شود و دوره خود را بگذراند.
صبور بودن در درمان، نداشتن انتظار های غیر واقعی مانند اتفاقات یکباره و به وجود آمدن احساس خوب و سلامت روانی پس از چندین جلسه اولیه، از انتظارات بی جای یک مراجع است که باید بداند هر درمانی، چه روحی و یا چه جسمی، دوره درمان و نقاهت و به دست آوردن سلامت دارد. باید با اعتماد به درمانگر و نیز صبر و شکیبایی، بهبود خود را به دست آورد. در پایان، مرکز مشاوره اینجا مکث، دکتر عیسایی را برای شما مراجع محترم جهت پیدا کردن یک روانکاو خوب در شمال تهران پیشنهاد می دهد.