22006198 021

روش های درمان اضطراب شدید در زنان چیست؟

خیلی بد بد متوسط خوب عالی
(1 رای)
روش های درمان اضطراب شدید در زنان چیست؟

سوالات رایج در مورد اضطراب زنان

  • آیا درمان اضطراب شدید در زنان تنها به درمان های دارویی محدود میشود؟
  • استرس زیاد موجب مختل شدن روند زندگیم شده است. چگونه میتوانم با این حجم از استرس مقابله کنم؟
  • آیا استرس شدید همان حمله پانیک است؟
  • استرس در زمان بارداری چه عوارضی را به همراه دارد؟ آیا امکان مصرف دارو در این دوره وجود دارد؟
  • آیا مصرف داروهای ضد استرس عوارض جانبی دارد؟

سوالات مطرح شده در بالا تنها بخشی از سوالات متداول در خصوص درمان اضطراب شدید در زنان است. با توجه به اینکه اضطراب در زنان به امری فراگیر تبدیل شده، این مقاله اقدام به بررسی این مقوله مهم کرده است.

عوارض استرس در زنان

قبل از پرداختن به درمان اضطراب شدید در زنان، لازم است که عوارض حاصل از آن مورد بررسی قرار گیرد. تفاوت بیولوژیکی بدن زنان و مردان موجب شده است که نوع واکنش آنها به استرس متفاوت باشد. با توجه به حساسیت بالای خانم ها نسبت به آقایان، میتوان مدعی شد به زنان بیش از مردان استرس وارد میشود. از طرف دیگر عوارض اضطراب در زنان بیش از مردان نمود پیدا میکند. این عوارض شامل موارد زیر است:

  • افزایش اضطراب در زنان با بهم ریختگی هورمونی آنها همراه است. از این رو افزایش حجم استرس خود را با بی نظمی در پریودی نشان میدهد.
  • یکی دیگر از واکنش های بدن زنان به استرس، ریزش مو است. در واقع افزایش حجم استرس بر روی چرخه طبیعی مو اثر منفی دارد و موجب میشود که مو زودتر از حد معمول وارد مرحله ریزش شود.
  • مشکلات گوارشی از دیگر علائم استرس شدید در زنان است. استرس بر روند هضم غذا اثر میگذارد. از طرفی میزان حجم اسید معده را نیز افزایش میدهد. تمامی موارد ذکر شده موجب زخم معده، سوء هاضمه، سندرم روده تحریک پذیر و غیره میشود.
  • زنان از نظر روحی بیشتر از مردان مستعد افسردگی هستند. یکی دیگر از مشکلاتی که اضطراب شدید در زنان به همراه دارد، افسردگی است. درمان اضطراب شدید در زنان به مراتب آسان تر از افسردگی در آنها است.
  • افزایش وزن و پرخوری های عصبی نیز میتواند از علائم استرس در زنان باشد. برخی از بانوان نیز در بحران های روحی نمیتوانند غذا بخورند. این دسته از افراد لاغری بیش از اندازه را تجربه میکنند.
  • تداخلات هورمونی در کنار افزایش ترشح آنزیم آلفا آمیلاز (آنزیم مرتبط با استرس) موجب ناباروری زنان مضطرب میشود.

درمان اضطراب شدید در زنان

درمان استرس PMS در زنان

استرس PMS به استرس قبل از قاعدگی اشاره دارد. تغییرات هورمونی بدن بانوان قبل از قاعدگی آنقدر زیاد است که میتواند تمامی احساسات، افکار و غیره آنها را تحت تاثیر قرار دهد. میزان این تغییر خلق و خو، که بیشتر با افزایش استرس و تحریک پذیری نمود پیدا میکند، متاثر از عوامل بسیار زیادی است. به همین دلیل، این قبیل علائم در برخی از زنان بسیار کم و در برخی دیگر بیش از اندازه است.

استرس PMS شدید یا PMDD (اختلال دیسفوریک پیش از قاعدگی) خود را با علائمی همچون افکار خودکشی، افسردگی، وحشت زدگی، مشکلات تمرکز و غیره نشان میدهد. از طرف دیگر این شکل از استرس چرخه قاعدگی را طولانی و میزان خونریزی را بیشتر میکند. به همین دلیل گاهی لازم است اقدامات درمانی برای مرتفع کردن آن صورت گیرد.

اصولاً پزشکان متخصص شرایط جسمی بدن زنان را مورد بررسی قرار میدهند. اگر شواهدی دال بر بیماری جسمی وجود نداشته باشد، آنها به روانپزشکان و روانشناسان حاذق ارجاع میدهند. در بسیاری از مواقع عوامل ژنتیکی، شرایط خانوادگی، مشکلات روحی و غیره موجب شدت بخشیدن به استرس PMS میشود.به همین دلیل بهره بردن از جلسات روان درمانی میتواند به درمان اضطراب شدید در زنان کمک شایانی کند.

تفاوت اضطراب و پانیک در زنان

در بسیاری از مواقع افزایش حجم استرس در بانوان خود را با علائم جسمی و روحی نشان میدهد. بسیاری این علائم را با حملات پانیک اشتباه میگیرند. حملات پانیک علائم و نشانه های متفاوت از استرس دارند.

علائم جسمی

حملات پانیک به صورت ناگهانی و بی دلیل نمود پیدا میکنند. این حملات خود را با علائمی همچون تپش قلب، افزایش تعریق، لرزش اندام ها، درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرگیجه، حالت تهوع و غیره نشان میدهد. این در حالی است که اضطراب شدید علائمی همچون خستگی مفرط، خواب آشفته، تنش عضلانی، سرگیجه، تپش قلب و غیره دارد.

تفاوت اضطراب در زنان و حمله پانیک

علائم روانی

حملات پانیک موجب میشود که فرد احساساتی همچون غیر واقعی بودن، زوال شخصیت، ترس از دیوانگی، ترس از مردن و غیره را تجربه کند. اما در اضطراب شدید فرد تحریک پذیر است و به شدت احساس بی قراری میکند. همچنین او نمیتواند بر مسائل اطراف خود متمرکز شود.

عوارض استرس و اضطراب شدید

در بخش قبل به صورت اجمالی به عوارض استرس در زنان اشاره شد. اما در کنار موارد ذکر شده به طور کلی استرس با عوارضی به شرح زیر همراه است:

  • آشفتگی ذهنی
  • افزایش احتمال سکته قلبی
  • ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
  • پیری زودرس
  • افزایش درد
  • تخریب روابط اجتماعی

تمامی موارد ذکر شده به خوبی گویای اهمیت درمان اضطراب شدید در زنان و مردان تحت نظر متخصصان زبده مرکز مشاوره اینجا مکث است.

دارو برای درمان اضطراب

به منظور درمان اضطراب شدید در زنان داروهای مختلفی به بازار عرضه شده است. اما مصرف خودسرانه این داروها به هیچ عنوان توصیه نمیشود. در واقع برای بهره بردن از درمان دارویی لازم است که روانپزشک به صورت موشکافانه علائم و دلایل استرس را مورد بررسی قرار دهد. همچنین لازم است که وضعیت جسمی بیمار نیز مورد بررسی قرار گیرد. در واقع دارو تجویز شده باید مطابق با مشکل روحی و وضعیت جسمی بیمار باشد تا کمترین عوارض را از خود نشان دهد.

اضطراب و استرس در زمان بارداری

در دوران بارداری بدن مادر و جنین را میتوان یک بدن واحد در نظر گرفت. به بیان دیگر جنین تنها در تغذیه مادر شریک نیست بلکه از نظر روحی نیز از مادر خود تاثیر می پذیرد. از این رو افزایش حجم استرس در زنان باردار بر روی جنین اثرات منفی بسیار زیادی خواهد داشت. جنین متولد شده از مادر مضطرب بعد از تولد فردی مضطرب و مستعد مشکلات روانی خواهد بود. از طرف دیگر استرس احتمال زایمان زودرس، سقط جنین، کاهش وزن جنین و غیره را افزایش میدهد. لازم به ذکر است مادران باردار در مصرف داروهای ضد استرس محدودیت هایی دارند. بنابراین لازم است آنها برای کنترل حجم استرس خود به مرکز تخصصی مکث مراجعه کنند. در این مرکز با توجه به شرایط جسمی و روحی مادر بهترین شیوه درمان تجویز میشود.

منابع: bold.expert، healthline.com

افزودن نظر:
captcha


تست های آنلاینتست آنلاین
آدرس مکثآدرس
تلفن مکث
رزرو آنلاین وقترزرو وقت
تماس با واتس اپواتس اپ